ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κική Κουλούρη
Κική Κουλούρη
Φωτ. 2

Στη μνήμη της ακριβής μας κόρης και αδελφής ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΡΧΟΝΤΗ, μητέρας τριών αγοριών, η οποία έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα στις 29 Δεκέμβρη 1989, της αγαπημένης μας συζύγου και μητέρας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΑΚΡΗ, οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 7 Απρίλη 1999 και του αδελφού ΑΛΕΚΟΥ, που εκτελέστηκε τον Οκτώβρη του 1949 στο Μεζούρλο της Λάρισας, προσφέρουμε, μέσω της ΝΕ Καρδίτσας, 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Κώστας - Μάρθα Μακρή

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη της ΚΙΚΗΣ, συζύγου ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ και του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΤΡΟΥΚΟΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΚΕ, ο Κώστας Κουλούρης και η Αντωνία προσφέρουν 70.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ, αντιστασιακού και στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» πριν από ένα χρόνο, ο Παύλος Αποστολόπουλος προσφέρει 130.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ (Πόπης) ΤΣΟΜΕΤΖΙΔΟΥ από το χωριό Κιζιλί Σερρών, η οποία ζούσε στου Καρατάσου, μέλος της τοπικής ΚΟΒ, που έφυγε από τη ζωή πριν από 9 χρόνια και άφησε μεγάλο πόνο στην οικογένειά της. Και στη μνήμη του πατέρα της ΣΑΒΒΑ ΤΣΟΜΕΤΖΙΔΗ, ο οποίος πέθανε το 1990, νέος και ταλαιπωρημένος, η Παρθένα, σύζυγος του Σάββα Τσομετζίδη, ο γιος του Μπάμπης και η νύφη τους προσφέρουν 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Καρατάσου.

Γεράσιμος Κοτρουκόης
Γεράσιμος Κοτρουκόης
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΛΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από την Κατερίνη, η γυναίκα του Ξανθίπη Τόλιου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Κατερίνης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου θείου μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Κατερίνης, 50.000 δρχ.

Ξανθίπη Τόλιου

* * *

Ο Σ. Γαστεράτος προσφέρει 15.000.000 για την αγορά Γραφείων της ΝΕ Κέρκυρας, στη μνήμη των αγωνιστών ΘΑΝΑΣΗ και ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΒΛΑΣΗ, ΑΛΕΚΟΥ ΠΡΙΦΤΗ, ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ, ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΗ και στη μνήμη των αντιστασιακών, οι οποίοι έπεσαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας, τη δημοκρατία και την κοινωνική απελευθέρωση.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ, μέλους του ΚΚΕ και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρω 25.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού.

Ο Ανδρέας Μέρμηγκας ήταν υπόδειγμα κομμουνιστή και οι σύντροφοι και συναγωνιστές του θα τον θυμούνται για πάντα.

Χαρίκλεια Μέρμηγκα

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΕΜΠΕΡΑΚΗΣ (καπετάν Νικηφόρος), ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 18 Νοέμβρη 2001, γεννήθηκε το 1919 στον Πειραιά. Πήγε με την οικογένειά του στη Μικρά Ασία και το 1922 επέστρεψαν πίσω. Εγκαταστάθηκαν στη Νίκαια, όπου ο Κυριάκος Τσεμπεράκης τελείωσε το Γυμνάσιο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1940 επιστρατεύτηκε και διέκοψε τις σπουδές του.

Μανώλης Βιορές
Μανώλης Βιορές
Στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ και στην ΕΠΟΝ ως καπετάνιος των βορείων προαστίων.

Πιάστηκε μετά τη Βάρκιζα και ξυλοκοπήθηκε άγρια.

Πιστός στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του, με καθημερινό σύντροφό του το «Ριζοσπάστη», υπήρξε πάνω από όλα άνθρωπος και συμπαραστάτης όσων είχαν ανάγκη...

Στη μνήμη του και στη μνήμη του πατέρα τους ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΣΕΜΠΕΡΑΚΗ, η Ανθούλα Μονεμβασίτη, ο Ηρακλής Τσεμπεράκης και τα ξαδέρφια του Τ. Γ., Ν. Μ., Ν. Ε. προσφέρουν 90.000 δρχ. στις ΚΟΒ «Αγ. Γεωργίου» και «Ν. Μπελογιάννης» Νίκαιας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της εξαδέλφης μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, από τη Μακρακώμη, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Δημήτριος Σταμάτης

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη και για την ονομαστική γιορτή του αγαπημένου συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΤΣΟΥ, με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Προσφέρω άλλες 5.000 δρχ. επίσης στο «Ριζοσπάστη», στη μνήμη του αξέχαστου δασκάλου μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΙΩΤΗ.

Νίτσα Μπαρμπαλέτσου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟ Αχαΐας, 50.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης και 50.000 δρχ. στη ΝΕ Αχαΐας.

Φούλη Μιχαλάκου
Φούλη Μιχαλάκου
Βούλα Γιαννοπούλου

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΑΡΓΙΩΤΗΣ, του οποίου η καρδιά σταμάτησε να χτυπά στις 20 Νοέμβρη 1001, γεννήθηκε το 1926 στα Φίλια Καρδίτσας. Καταγόταν από πολυμελή αγροτική οικογένεια. Στον Εμφύλιο, από το 1947, εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου δούλευε στην παραγωγή. Εκεί παντρεύτηκε και είχε δυο παιδιά.

Επαναπατρίστηκε το 1966. Ζούσε στο Διμίνι Βόλου.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, και 20.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

Η σύζυγος Αγγελική

Τα παιδιά Δημήτρης και Χρήστος

* * *

Ο Δημήτρης Καραμπάτσος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 30.000 δρχ. στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ο οποίος «έπεσε» πολεμώντας στον Ταΰγετο, καθώς επίσης στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΔΕΔΟΥΣΗ δημοκράτη και ειρηνιστή, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

* * *

Στη μνήμη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΟΣΧΑΚΗ, που πέθανε πρόσφατα, ο αδερφός του Κώστας Μοσχάκης προσφέρει, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 25.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ, δικηγόρος και δήμαρχος Ηλιούπολης από το 1978 έως το 1990, με την αγωνιστικότητα και τους αγώνες του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με την προσωπική ζωή του, άφησε παρακαταθήκη στους ανθρώπους που τον γνώρισαν, να αγωνίζονται για το όραμα ενός καλύτερου κόσμου.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατό του και 52 χρόνων από το θάνατο της αδελφής του ΚΟΥΛΑΣ ΚΙΝΤΗ, δασκάλας, θύματος του Εμφύλιου, στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη των συμπατριωτών τους από τα Τρόπαια νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφύλιου, προσφέρω 200.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηλιούπολης, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γιάννης Γιάνναρης
Γιάννης Γιάνναρης
Η γυναίκα του Γεωργία Κιντή

* * *

Φωτ.

Πέρασαν κιόλας 17 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, από ανίατη αρρώστια, ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΙΟΡΕΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στην Ικαρία. Σημαντική ήταν η προσφορά του στο συνεταιριστικό κίνημα, στην ΤΑ και στο Σωματείο Οικοδόμων. Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος και αργότερα γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ Ικαρίας - Φούρνων.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 120.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Δάφνης Ικαρίας.

Η οικογένειά του και οι σύντροφοί του από την ΚΟ Δάφνης.

* * *

Φωτ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, προσφέρουμε 70.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟ Αρτας.

Τα παιδιά του Διονύσης - Βασίλης - Ζωή - Βιργινία

Ο εγγονός του Δημήτρης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΦΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ, η οποία έφυγε από κοντά μας το Δεκέμβρη του 2000, προσφέρουμε στην Αχτίδα Υγείας της ΚΟ Πειραιά 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Πέτρος - Βούλα

* * *

Φωτ.

Υστερα από πολύμηνη ταλαιπωρία, υπέκυψε στις 12 Δεκέμβρη 2001 στην πάλη του με την ασθένεια ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΦΑΔΕΛΗΣ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, η γυναίκα του Γιώτα Καλφαδέλη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς, 100.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΚΟΝΔΥΛΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΔΗΜΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε στον Ελικώνα και στη μνήμη των εξαδέλφων μου ΝΙΚΟΥ ΑΥΓΕΡΙΚΟΥ και ΜΗΤΣΟΥ ΦΛΩΡΟΥ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην Αμφισσα και στην Αράχοβα, προσφέρω 50.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας για την Οικονομική Εξόρμηση.

Στάθης Λαμπροδήμος

Δημήτρης Κιντής
Δημήτρης Κιντής
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΟΤΣΑΛΑ, από την Ηλιοκώμη Σερρών, η γυναίκα του Αναστασία και τα παιδιά του Σωτήρης και Γιώργος προσφέρουν στην τοπική ΚΟΒ 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΧΟΥΤΟΥΡΑΣ (Αρριανός) ήταν έφεδρος αξιωματικός στον πόλεμο 1940-'41. Στην Κατοχή, ήταν οργανωτής και εμψυχωτής των πρώτων ανταρτικών ομάδων του ΕΛΑΣ στην περιοχή Βόιου - Γράμμου. Ομαδάρχης διμοιρίτης, λοχαγός, ταγματάρχης του ΕΛΑΣ στη Δυτική Μακεδονία. Ατρόμητος. Ορμούσε στη φωτιά της μάχης ενάντια στους Γερμανοβουλγάρους κατακτητές και τους συνεργάτες τους. Οι μαχητές του έκαναν τραγούδι το όνομά του «Εχουμε τον ατρόμητο, γενναίο Αρριανό αρχηγό».

Τραυματίας σε μάχες με βαριά αναπηρία συνέχισε τον αγώνα από τις γραμμές του ΔΣΕ. Διοικητής της 14ης Ταξιαρχίας, των οχυρωματικών έργων στις κορυφές του Βίτσι.

Κι ύστερα; Υστερα πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη και γραμματέας της ΚΟ Τασκένδης του ΚΚΕ.

Επαναπατρίστηκε και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Καρδίτσα. Εκεί άφησε την ύστατη πνοή του στις 2 Δεκέμβρη 2000.

Συμμετέχοντας στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρουμε στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ Πολυγώνου - Τουρκοβουνίων, 100.000 δρχ.

Ευτυχία Χουτούρα - Κούφη

Παύλος Κούφης

Ειρήνη - Μίρκα Κούφη - Σέμση


Ηλέκτρα Αρχοντή
Ηλέκτρα Αρχοντή

Αλεξάνδρα Μακρή
Αλεξάνδρα Μακρή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΛΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ