Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Οχτώβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8104

ΜΕΤΡΑ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ»
Δε θα ανεχθούν «ΜΑΥΡΗ ΜΠΟΥΡΓΚΑ» οι λαοί του κόσμου

Η ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν με τους εκατοντάδες άμαχους νεκρούς. Οι απειλές για επέκτασή τους και σε άλλες χώρες που αντιστέκονται ή αντιπαλεύουν την πολιτική των ΗΠΑ. Τα οικονομικά αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται στο όνομα των δυσκολιών «δίχως τέλος», της «ύφεσης» ή της «επιβράδυνσης» σε μια σειρά καπιταλιστικές χώρες. Η ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών για το μοίρασμα του κόσμου. Η πολύπλευρη εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας με την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ. Η κατευθυνόμενη «ανθρακούχα» τρομο-ψύχωση, ταυτόχρονα με τους νέους τρομο-νόμους και την επιβολή συνθηκών ιμπεριαλιστικού στρατιωτικού νόμου, αποτελούν τις διάφορες όψεις του ίδιου άδικου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ιδιαίτερα, η Ευρωπαϊκή Ενωση αναδεικνύεται «πρωτοπόρα» στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση. Τα απανωτά συμβούλια υπουργών και των αρχηγών χωρών της ΕΕ, μαζί και της ελληνικής, αποφάσισαν με γρήγορες διαδικασίες, μέτρα περιορισμού της δημοκρατίας, με στόχο τον «εσωτερικό εχθρό», δηλαδή το εργατικό λαϊκό κίνημα, καθώς και το «μετανάστη εισβολέα», που φτάνει στην Ευρώπη, διεκδικώντας μια θέση στη ζωή. Η ελπίδα γεννιέται ξανά από την αντίσταση και την πάλη των λαών. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος!


ΣΕΛ.  6   -   13

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Τρομοκρατία - πόλεμος - ταξική πάλη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: «Ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ για την τρομοκρατία», «Κ. Μαρξ: Για την εργάσιμη μέρα», «Φ.Ενγκελς: Για τη θεωρία της βίας», «Β.Ι. Λένιν: Επαναστατικός τυχοδιωκτισμός», «Β.Ι. Λένιν: Οι αρχές του σοσιαλισμού και ο πόλεμος του 1914 - 1915», «Ι.Β. Στάλιν: Αναρχισμός ή σοσιαλισμός;», «Ου. Φόστερ: Γιατί ξέπεσε το κίνημα των αναρχικών», «Βία και ταξική πάλη», «Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις», «Οικονομική κρίση και πόλεμος», «Διακρατική και εσωτερική καταστολή», «Γκέμπελς, Μακάρθι και Κοντολίζα», «CIA: Κεντρική υπηρεσία... τρομοκρατίας», «Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις», «Σύγκρουση πολιτισμών;», «Ισλαμικός φονταμενταλισμός», «Μέση Ανατολή και πόλεμος», «Θεσμοθετείται η ελληνική εμπλοκή στους πολέμους», «Ο άνθρωπος γένους θηλυκού», «Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα - Ιστορική πείρα», «Το αντίπαλο δέος», «Κίνημα ειρήνης αντιιμπεριαλιστικό».


Β' ΕΚΔΟΣΗ


Με ενθουσιασμό και γι' αυτή τη μάχη

Δέκα μέρες πριν την έναρξη της μεγάλης δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ (1 Νοέμβρη - 31 Δεκέμβρη), και στο φόντο των εξελίξεων που στιγματίζονται από τη νέα ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, οι Κομματικές Οργανώσεις προετοιμάζονται με σχέδιο, αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό γι' αυτή τη μάχη, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του Κόμματος στο λαό


ΣΕΛ.  3,   5
ΑΛΕΪΔΑ ΓΚΕΒΑΡΑ
Στο δρόμο της επανάστασης

Την αποφασιστικότητα του λαού της Κούβας να συνεχίσει στο δρόμο της επανάστασης, αψηφώντας την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, μας μεταφέρει στην ενδιαφέρουσα συζήτηση με το «Ριζοσπάστη» η Αλέιδα Γκεβάρα - Μαρτς


ΣΕΛ.  18  -  19
ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ
Εκαψαν ζωντανούς πέντε εργάτες

Στα μαύρα έντυσαν χτες το Πέραμα κυβέρνηση και εφοπλιστές. Το δίπτυχο «γρήγορη δουλιά - πολλά δολάρια» έστειλε πέντε μεταλλεργάτες στο θάνατο, καθώς στάλθηκαν να δουλέψουν στο «γκαζομένο» πλοίο «SAILOR», που οι αρμόδιες αρχές είχαν εφοδιάσει με πιστοποιητικά ασφαλούς εργασίας!


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ