ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Μάη 2026 - Κυριακή 17 Μάη 2026
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ
ΦΩΤΟ

Στις 15 Μάη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια που μας λείπεις πολύ.

Στη μνήμη της λατρευτής μου μάνας ΚΑΙΤΗΣ ΦΕΙΔΑΚΗ, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα μας.

Μαρία Ρ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του συντρόφου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΕΚΙΑΡΗ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας ξαδέλφου και θείου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΕΚΙΑΡΗ, που έφυγε από κοντά μας πριν έναν χρόνο, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μπουρναζίου στο Κόμμα μας, που μέχρι το τέλος της ζωής του το υπηρέτησε ακούραστα.

Οικογένεια Δημήτρη Μπεκιάρη

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 22 Μάη 1963 δολοφονείται από το παρακράτος της δεξιάς ο μάρτυρας της ειρήνης ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, βουλευτής της ΕΔΑ, βαλκανιονίκης, γιατρός.

61 χρόνια μετά, την ίδια μέρα έφυγε από κοντά μας στις 22/5/2024 ο γιος του, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, σύζυγος και πατέρας, σύντροφος και συναγωνιστής, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και μέλος του ΚΚΕ.

Στα βήματά τους βαδίζουμε σήμερα, με την υπόσχεση να παλεύουμε πάντα για έναν κόσμο καλύτερο, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, στην προσφυγιά και τη φτώχεια.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Η σύζυγος, Δέσποινα, τα παιδιά, Γρηγόρης και Ράνια Λαμπράκη

***

ΦΩΤΟ

Στις 28 Μαρτίου έφυγε από τη ζωή, τελείως ξαφνικά, σε ηλικία 69 ετών, ο φίλος, συνάδελφος και φίλος του ΚΚΕ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ.

Παρότι πέρασαν αρκετές μέρες από τότε, δεν μπορώ να το πιστέψω. Ομως έτσι συμβαίνει όταν φεύγει από τη ζωή ένα αγαπητό πρόσωπο.

Τέτοιος ήταν για μένα ο Κώστας, που ζήσαμε χρόνια μαζί ποικίλες καταστάσεις και συνεργαστήκαμε συνδικαλιστικά και πολιτικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗΣ
Πολύ περισσότερο, δεν μπορούν να το πιστέψουν οι δικοί του άνθρωποι. Η γυναίκα του η Λίτσα, τα παιδιά του, Αντώνης και Αλέξανδρος, οι νύφες, τα εγγόνια του, ο αδελφός του και όλοι οι υπόλοιποι συγγενείς.

Εφυγε από κοντά μας ξαφνικά και άφησε ένα κενό στη συνδικαλιστική δουλειά του Συνδέσμου, και προπάντων ένα μεγαλύτερο κενό στην οικογένειά του, καθώς ο Κώστας ήταν πολύ καλός οικογενειάρχης.

Θυμάμαι τη στιγμή που μου εξιστορούσε, όλος χαμόγελο, πόσο περήφανος ήταν που πήγε με τη γυναίκα του και τον εγγονό του στο Πολυτεχνείο και κατέθεσε λουλούδια.

Με τον Κώστα εργαζόμασταν από το 1975 έως το 2003 μαζί στα πρακτορεία διακίνησης εφημερίδων και περιοδικών, και μαζί ήμασταν στο σωματείο μας, την Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και Περιχώρων, όπου ο Κώστας συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες ως μέλος.

Από το 2015 έως το 2025 συναντηθήκαμε πάλι με τον Κώστα στον Σύνδεσμο Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων. Στο διάστημα αυτό ο Κώστας ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση, ήταν όλα αυτά τα χρόνια εκλεγμένος ταμίας και τον τελευταίο χρόνο γραμματέας. Ολα τα χρόνια υπήρξε στήριγμα για τη λειτουργία του Συνδέσμου.

Με τον Κώστα μάς ένωνε η ίδια άποψη, ότι οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις είναι μια κατάκτηση για το συνταξιουχικό κίνημα, ότι η συνεργασία τους πρέπει να δυναμώσει, καθώς αποτελούν αποκούμπι για τους συνταξιούχους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ
Με τον Κώστα και με πολλούς συναδέλφους διοργανώσαμε επανειλημμένα συσκέψεις του Κόμματος για τα προβλήματα των συνταξιούχων, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις κάθε φορά, καθώς μας ένωνε και η άποψη ότι είναι αναγκαιότητα ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, ένα πιο δυνατό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς είναι τα μόνα που μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο, να δημιουργήσουν ελπίδα για μια καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και για τα λαϊκά στρώματα.

Συνάδελφε, φίλε, σύντροφε Κώστα, πάντα θα σε θυμάμαι, θα επικοινωνώ για να ρωτώ τι κάνει η οικογένειά σου, θα συνεχίσω να βοηθάω τον Σύνδεσμο των συνταξιούχων.

Οσο μπορώ, όσο το επιτρέπουν οι δυνατότητές μου, θα κάνω ό,τι μπορώ για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και για ένα δυνατό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αυτά που υποστήριζες και εσύ.

Στη μνήμη του Κώστα Καπέλλα, εκτός της αναφοράς στην αγωνιστική του πορεία, προσφέρω συμβολικά 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Γουδιού.

Χρήστος Πισπιρίγκος

***

ΦΩΤΟ

Ενας σπουδαίος άνθρωπος, Κομμουνιστής και Κύριος με Κ κεφαλαίο, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στις 19 Απρίλη 2026.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗΣ υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, οργανικός διανοούμενος στο πλευρό της εργατικής τάξης και ένας υπέροχος άνθρωπος.

Για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε υπεύθυνός του.

Γεννημένος το 1933 στη Σαμαρίνα Γρεβενών, από οικογένεια που πήρε ενεργά μέρος στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και στην εποποιία του ΔΣΕ, εντάχθηκε από τα εφηβικά του χρόνια στην ΕΠΟΝ και πολέμησε ως Αετόπουλο στα ελληνικά βουνά. Εζησε την πολιτική προσφυγιά, αλλά χάρηκε και τη διαπαιδαγώγηση και την εξαιρετική μορφωτική δουλειά που γινόταν στα παιδιά και στους νεαρούς πολιτικούς πρόσφυγες στις φιλόξενες σοσιαλιστικές χώρες.

ΚΑΙΤΗ ΦΕΙΔΑΚΗ
ΚΑΙΤΗ ΦΕΙΔΑΚΗ
Η σοσιαλιστική Ουγγαρία τον σπούδασε παιδαγωγό και ιστορικό, και με αυτήν την ιδιότητα έγινε ένας από τους πολλούς και σημαντικούς δασκάλους της προσφυγιάς, στην Ουγγαρία αλλά και στη Ρουμανία, όπου επανενώθηκε με την οικογένειά του.

Ο Χρήστος Τσιντζιλώνης ήταν ένας άνθρωπος που χαρακτηριζόταν από βαθιά παιδεία και ιστορική γνώση.

Πέρα από τη συμβολή του στη μελέτη της Ιστορίας του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος, είχε επίσης σημαντική αρθρογραφία σε σχέση με τις ελληνοουγγρικές σχέσεις και την παρουσία ελληνικών κοινοτήτων στην Ουγγαρία από τον 18ο αιώνα και μετά.

Ηταν ευγενής, μειλίχιος, με βαθιά κομμουνιστική ευγένεια και πηγαίο χιούμορ. Αγαπούσε τους νέους ανθρώπους, τους καθοδηγούσε με λεπτότητα και τρυφερή αυστηρότητα, τους θεωρούσε παιδιά του ή «ανίψια» του, όπως τους προσφωνούσε, απαντώντας στην προσφώνηση που είχε καθιερωθεί για το πρόσωπό του, ο «θείος».

Ηταν εξαιρετικός αφηγητής και ήξερε να συναρπάζει και να κάνει τον ακροατή να κρέμεται από τα χείλη του, είτε φώτιζε όχι ιδιαίτερα γνωστές πλευρές της ελληνικής Ιστορίας (π.χ. την Ιστορία των βλαχόφωνων συμπατριωτών του από τη Σαμαρίνα) είτε αφηγούμενος προσωπικές του ιστορίες από την εποχή της προσφυγιάς.

Ο Χρήστος ήταν πιστός στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού, αγαπούσε και πίστευε βαθιά στο ΚΚΕ και στον ιστορικό του προορισμό, έχοντας στέρεο πολιτικό και επιστημονικό κριτήριο και αισθητήριο. Και παρά το γεγονός ότι η ζωή τού επιφύλαξε και προσωπικές τραγωδίες, ήταν πάντα χαμογελαστός, αισιόδοξος, λάτρης της ζωής και των μικρών και μεγάλων χαρών της.

Η «ανιψιά» του, Δώρα Μόσχου, αποχαιρετά με αγάπη και σεβασμό τον «θείο» και μέντορά της, τον κομμουνιστή, δάσκαλο και ιστορικό, προσφέροντας 50 ευρώ στην ΤΟ Κέρκυρας του ΚΚΕ, 50 ευρώ στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας και 50 ευρώ στον Σύλλογο Φοιτητών του Ιστορικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ, πρώην δημάρχου Καισαριανής, που έφυγε από τη ζωή στις 4 Μάη 2026, προσφέρω 1.000 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής στο Κόμμα που υπηρέτησε πιστά έως το τέλος της ζωή του, το ΚΚΕ.

Η σύντροφός του, Δώρα

  • Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου αδελφού ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ, πρώην δημάρχου Καισαριανής, που έφυγε από τη ζωή στις 4 Μάη 2026, προσφέρω 360 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής στο Κόμμα όπου αφιέρωσε τη ζωή του, στο ΚΚΕ.

Η αδελφή του, Αργυρώ

  • Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ η Χ. Μ. από το Σαντιάγο της Χιλής προσφέρει 50 ευρώ στο Κόμμα μας μέσω της Οργάνωσης Ηρακλείου Αττικής του ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ, τιμώντας σεμνά την προσφορά του στο Κόμμα, στην Καισαριανή, στο λαϊκό Κίνημα, ένα «στεφάνι» 120 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας του ΚΚΕ, οι Χρήστος Κοττάκης, Ανδρέας Συλλελόγλου, Βασίλης Χάμος.
  • Στη μνήμη του διαλεχτού συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ στο ηρωικό μας Κόμμα.

Σπύρος Δαράκης, πρώην πρόεδρος Μαρτυρικής Μαλαθύρου, πρώην δήμαρχος Μηθύμνης Χανίων, μέλος του ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου '40 - '45

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στον τόπο μας μεγαλώνουμε με τις ιστορίες ανθρώπων που πάλεψαν για κάτι ανώτερο, βασανίστηκαν, κράτησαν την αξιοπρέπεια ως φυλαχτό, υπάρχουν σε πάρα πολλές οικογένειες.

Αργά ή γρήγορα τους ανακαλύπτεις. Είναι ενίοτε θολές εικόνες της παιδικής ηλικίας.

Μεγαλώνεις στον τόπο του βάσανου και σιγά - σιγά τους βρίσκεις.

Κάπως έτσι, στην εκσκαφή της μνήμης βρήκα τον νονό του πατέρα μου και αδερφό του παππού μου, τον ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΣΚΙΝΑ (ο θείος Σόλης όπως ακούγαμε), βασανισμένο κομμουνιστή και μεταλλεργάτη. Ετάφη στη γενέθλια χώρα του, την Κέρκυρα, το 1983.

Στη μνήμη του προσφέρω συμβολικά 50 ευρώ, με τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε.

Παναγιώτης Κοσκινάς, Μυτιλήνη

***

ΦΩΤΟ

Στις 8 Μάη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα μας, ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ, από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων Θεσσαλίας, πιστού οπαδού του Κόμματος.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα.

Τα παιδιά του και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στις 5 Μαΐου έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ.

Μεγαλωμένος σε αγροτική οικογένεια, έμαθε από μικρός να παλεύει με τη γη για το μεροκάματο.

Στα 22 του χρόνια οργανώθηκε στο ΚΚΕ, το οποίο και τίμησε μέχρι το πρόωρο τέλος της ζωής του.

Από τη θέση του μέλους του Γραφείου της ΚΟΒ Ιτάμου συνέβαλε με τη δράση του στο ξεδίπλωμα της πολιτικής του ΚΚΕ, με ιδιαίτερη συμβολή στη δουλειά στους μικρομεσαίους αγρότες μέσα από τον Αγροτικό Σύλλογο Σέκλιζας, ενώ διετέλεσε για τρεις θητείες πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας.

Στη μνήμη του η οικογένειά του, συγγενείς, σύντροφοι και συγχωριανοί του προσφέρουν 450 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ιτάμου.

***

Τιμώντας τους νεκρούς εργάτες του ηρωικού Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, που έγραψαν με το αίμα τους την ταξική αλήθεια απέναντι στο κράτος και στα αφεντικά, προσφέρουμε 500 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Για να δυναμώνει η φωνή της εργατικής τάξης, της συλλογικής πάλης και της προοπτικής μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καπετάν Γιάννης - Αναστασία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΕΝΤΖΟΥ, που έφυγε από τη ζωή πριν 8 χρόνια, και για την επιτυχία των καθημερινών αγώνων που δίνει το ΚΚΕ, η σύζυγός του, Κική, και τα παιδιά του, Βασίλης, Εφη και Σταυρούλα, προσφέρουν 200 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΤΕ Σερρών.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ γεννήθηκε το 1946 στον Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Ηταν ανιψιός του Κώστα Κανελλόπουλου, αντισυνταγματάρχη του ΔΣΕ Πελοποννήσου και διοικητή της Σχολής Αξιωματικών του ΔΣΕ.

Ο Γιάννης τελειώνει το Δημοτικό και δύο τάξεις του Γυμνασίου στον Μελιγαλά και στη Φιγαλεία.

Στα 13 του χρόνια βρίσκεται στον Πύργο, όπου μαθητεύει ως μηχανουργός αυτοκινήτων. Εκεί συνδέεται και με τους Λαμπράκηδες.

Στα 16 ανεβαίνει στην Αθήνα, όπου δουλεύει σε διάφορες δουλειές, πηγαίνει στον στρατό και μόλις γυρίζει αποφασίζει να τελειώσει το Γυμνάσιο, όπου και αποφοιτά.

Μέσα στη χούντα οργανώνεται στο ΚΚΕ και δρα μέσα από τις παράνομες Οργανώσεις του. Παίρνει μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, χτυπιέται από σφαίρα στην πρώτη επέτειο της πτώσης της χούντας, είναι μάρτυρας κατηγορίας στις δίκες της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Το επόμενο βήμα του ήταν η απόφασή του να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Γυρίζει στην Ελλάδα και εργάζεται με παιδιά. Δημιουργεί το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, που ήταν και πρόεδρός του επί πολλά χρόνια.

Συμμετέχει σε όλους τους αγώνες με το ΚΚΕ, μπαίνει υποψήφιος με τα ψηφοδέλτιά του στον δήμο Οιχαλίας (Μελιγαλά), παίρνει μέρος στο συνταξιουχικό κίνημα και στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ο Γιάννης υπήρξε παιδαγωγός με πρωτότυπο παιδαγωγικό έργο, κυρίως πάνω στη Μυθολογία και στο Θέατρο Σκιών, ως μέσα για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Η αγάπη του για το διάβασμα, κυρίως για την Ιστορία και τη Φιλοσοφία, ήταν μεγάλη.

Σε όλη του τη ζωή δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τα ιδανικά του Κόμματος της εργατικής τάξης, με τον «Ριζοσπάστη» πάντα στο χέρι.

Στη μνήμη του η συντρόφισσα του στη ζωή, Σμαρούλα, και ο γιος του, σύντροφος Σταύρος, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω και Τομεακής Οργάνωσης Κατασκευών Αττικής του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πάνε 13 χρόνια που χάσαμε τον αγαπημένο μας παππού ΣΤΑΥΡΟ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟ.

Γαλουχήθηκε με τις αρχές και τα ιδανικά του Κόμματός μας, και με τη σειρά του γαλούχησε και εμάς, τις επόμενες γενιές, τους συνεχιστές του αγώνα. Αφησε το χέρι μας, να κρατήσουμε τη συνέχεια.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα του, στο Κόμμα μας, 50 ευρώ η κόρη του, Γιώτα Τάρταρη, 50 ευρώ ο γιος του, Τάκης Μιχαλακάκος και η οικογένειά του, και 200 ευρώ τα εγγόνια του, Αρτεμη, Θοδωρής, Σταύρος και Δημήτρης Τάρταρης, και οι οικογένειές τους.

***

ΦΩΤΟ

Στις 8/5/2026 τελέστηκε η πολιτική κηδεία του ΘΕΟΔΟΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, του ηλεκτρολόγου της γειτονιάς μας, που τον γνώρισαν πολλοί Κοκκινιώτες.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
Πάντα στο πλευρό του Κόμματος, στον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων ηλεκτρολόγων και στον συνεταιρισμό του κλάδου του.

Την εποχή των ανατροπών έμεινε πιστός στο κομμουνιστικό όραμα, υπερασπίστηκε την προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος και βλέποντας τις Συμπληγάδες που περνούσε τότε το ΚΚΕ, αποφάσισε να συμβάλει στη διατήρηση και ανασυγκρότησή του και ως μέλος του. Πάντα παρέμεινε στο πλευρό του Κόμματος, σταθερός συνοδοιπόρος και διακινητής του «Ριζοσπάστη».

Ως συνταξιούχος συμμετείχε ενεργά στο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, όπου διετέλεσε και μέλος του ΔΣ.

Ο χαμός του για όλους μας απροσδόκητος, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα συμμετείχαμε από κοινού στη μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στην Καισαριανή και λίγο πιο μετά στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και διαδήλωση στον Πειραιά. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε στον δρόμο που βάδισε και εκείνος, για την κοινωνία όπου «θα ανθρωπέψει ο άνθρωπος». Αντί στεφάνων, συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροι του συγκέντρωσαν και προσφέρουν 225 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ