ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2025
Σελ. /28
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Τρία τα πανίσχυρα μπλόκα στη Θεσσαλία, κλιμακώνεται ο δίκαιος αγώνας σε όλη τη χώρα

Στήθηκε μαζικό μπλόκο στα διόδια του Λόγγου στον Ε-65 από τους αγρότες του νομού Τρικάλων | Νέα τρακτέρ κάθε μέρα στη Νίκαια και στην Καρδίτσα, στον Ε-65

Από συνέλευση στο μπλόκο της Καρδίτσας
Από συνέλευση στο μπλόκο της Καρδίτσας
Ενα μεγάλο και αποφασιστικό «δεν πάει άλλο» αντηχεί από τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, που με σημείο αναφοράς τα τρία, πλέον, πολύ μεγάλα μπλόκα στην καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων, τη Θεσσαλία, κλιμακώνουν τον ξεσηκωμό τους για να παράγουν και να ζουν στον τόπο τους, κόντρα στην πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει τον δίκαιο αγώνα εξοργίζει τους βιοπαλαιστές της υπαίθρου, και πολλαπλασιάζει τα τρακτέρ που παίρνουν θέσεις μάχης στα υπάρχοντα και στα νέα μπλόκα που στήνονται σε κομβικά σημεία ανά τη χώρα. Την ίδια διάθεση ενισχύουν και οι επαναλαμβανόμενες ανέξοδες υποσχέσεις της κυβέρνησης για τα αυτονόητα ψίχουλα που διαφημίζει εδώ και μήνες ότι ...κάποια στιγμή θα δώσει. Μάλιστα όσοι λίγοι τα πήραν βγήκαν και «χρεωμένοι», αφού τα περισσότερα παρακρατήθηκαν από τον ΕΛΓΑ!

Η οργή τους έχει ξεχειλίσει! Δηλώνουν αποφασισμένοι να πάνε αυτόν τον αγώνα «μέχρι τέλους», γιατί αφορά την ίδια τη ζωή τους και το μέλλον που θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους. Αλλωστε, στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκονται ζωτικής σημασίας αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, προστασία της παραγωγής από καιρικά φαινόμενα και ζωονόσους κ.λπ.

Χιλιάδες τα τρακτέρ στα τρία μεγάλα μπλόκα της Θεσσαλίας

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο της Νίκαιας
Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο της Νίκαιας
Με χιλιάδες τρακτέρ, που σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, και μια συγκλονιστική συμμετοχή, που δίνει κουράγιο σε όλο τον λαό, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας έχουν πλέον στήσει τρία μεγαλειώδη μπλόκα πάνω στις Εθνικές Οδούς.

Δεν περνάει μέρα από την Κυριακή που το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, που έχει στηθεί πάνω στην ΠΑΘΕ από αγροτοκτηνοτρόφους του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας, να μην υποδέχεται νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από αυτές τις περιοχές.

Μόλις χθες το μεσημέρι κατέφτασαν στο μπλόκο εκατοντάδες τρακτέρ από την περιοχή του Τυρνάβου και από άλλα χωριά του νομού. Ενώθηκαν με τα χιλιάδες τρακτέρ του μπλόκου, παίρνοντας θέση μάχης στον δίκαιο αγώνα.

Στην απογευματινή συνέλευση του μπλόκου αποφασίστηκε από τους αγρότες να δώσουν δυναμικό και μαχητικό «παρών» στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας σήμερα το μεσημέρι, την ώρα που θα δικάζονται οι συνάδελφοί τους που συνελήφθησαν την Κυριακή, κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στο σημείο όπου θα στηνόταν το μπλόκο.

Πάνω στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 στην Καρδίτσα έχει στηθεί το μπλόκο των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού. Αμέτρητα τα τρακτέρ που έχουν καταλάβει το οδόστρωμα, γεμάτες κόσμο οι σκηνές που έχουν στήσει οι βιοπαλαιστές για τη διαμονή τους στο μπλόκο. Δυναμώνοντας κι άλλο το μπλόκο είναι αποφασισμένοι να συντονίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ώστε να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους!

Τρακτέρ κατευθύνονται στο νέο μπλόκο, στα Τρίκαλα
Τρακτέρ κατευθύνονται στο νέο μπλόκο, στα Τρίκαλα
Οπως έχουν αποφασίσει οι αγρότες του μπλόκου του Ε-65, σήμερα θα βρεθούν και εκείνοι στα δικαστήρια της Λάρισας απαιτώντας να αθωωθούν οι τρεις συνάδελφοί τους.

Μεγάλο μπλόκο στήθηκε στα διόδια του Λόγγου Τρικάλων στον Ε-65

Ενα μεγάλο μπλόκο στα διόδια του Λόγγου στον Ε-65, λίγο έξω από το κέντρο των Τρικάλων, έστησαν βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, που σε μια αιφνιδιαστική κίνηση ανέβηκαν με τρακτέρ πάνω στην Εθνική Οδό και απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αρχικά βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, ενώ την ίδια ώρα άλλοι αγρότες με τρακτέρ ανέβηκαν από διάφορα σημεία στον Ε-65 στο ύψος των διοδίων του Λόγγου, αποκλείοντας την κυκλοφορία οχημάτων και στα δύο ρεύματα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε εδώ μέχρι η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας», δήλωσε ο Λάμπρος Τσέκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη», προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες το μπλόκο θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, μέχρι οι αγρότες να νικήσουν. Επιπλέον, ευχαρίστησε τα σωματεία και τους φορείς που στέκονται στο πλευρό των αγροτών.

Βιοπαλαιστές αγρότες των Τρικάλων, το Εργατικό Κέντρο της πόλης, σωματεία και φορείς του νομού μετέβησαν μαζικά στα διόδια του Λόγγου, όπου όλοι μαζί ενώθηκαν στο μπλόκο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα. Σχημάτισαν μια μεγάλη συγκέντρωση στο σημείο, στο οποίο διαρκώς καταφτάνουν τρακτέρ, ενισχύοντας το μπλόκο.

{{{ΤΡΙΚΑΛΑ{{{
{{{ΤΡΙΚΑΛΑ{{{
«Με την ενότητα, την αλληλεγγύη και τη μαζικότητα του αγώνα μας μπορούμε να νικήσουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Αρμάγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, εκφράζοντας τη στήριξή του στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους.

Μαζί με τα μπλόκα, δυναμώνει και η αλληλεγγύη όλου του λαού!

Μεγάλο κύμα συμπαράστασης από τον λαό, που αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο αγώνας είναι και δικός του!

Από την επίσκεψη του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ στο μπλόκο της Λάρισας
Από την επίσκεψη του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ στο μπλόκο της Λάρισας
Παράλληλα με τα εκατοντάδες τρακτέρ που καταφθάνουν κάθε μέρα στα μεγαλειώδη μπλόκα στη Θεσσαλία, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, «φουντώνει» και η αλληλεγγύη του λαού που μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του, με κάθε τρόπο βρίσκεται στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, που μάταια επιχειρεί να συκοφαντήσει τον δίκαιο αγώνα, να σπείρει το δηλητήριο του «κοινωνικού αυτοματισμού».

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, αφορά όλο τον λαό που πληρώνει πανάκριβα τα είδη διατροφής, αφού ανάμεσα στην παραγωγή του βιοπαλαιστή αγρότη και στα λαϊκά νοικοκυριά μεσολαβεί ένας ολόκληρος μηχανισμός από μεγαλεμπόρους, βιομηχάνους, το ίδιο το κράτος, με τη φορολογία που τους επιβάλλει και που οδηγεί τους αγρότες να πωλούν φτηνά, τα δε λαϊκά νοικοκυριά να αγοράζουν πανάκριβα.

Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς βρέθηκαν στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων, ενώ μέρα με τη μέρα οι επισκέψεις εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης στα μπλόκα πληθαίνουν.

Μετά τους απεργούς αυτοκινητιστές ταξί που διαδήλωσαν προχθές τη συμπαράστασή τους μέσα στο μπλόκο της Νίκαιας, σειρά πήραν χτες οι πωλητές λαϊκών αγορών που επισκέφθηκαν τους αγρότες εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγροτών Λάρισας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, τους επισκέφθηκαν χτες το πρωί τους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας για να δηλώσουν τη στήριξή τους στα αιτήματά τους και στον αγώνα τους, καθώς, όπως σημείωσαν, τα προβλήματα είναι μεγάλα και κοινά.

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων στο νέο μπλόκο που στήθηκε από τους αγρότες
Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων στο νέο μπλόκο που στήθηκε από τους αγρότες
Αργότερα, το απόγευμα τους αγρότες στο μπλόκο Νίκαιας συνάντησαν και γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευόμενων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ) επισκέφθηκε τους αγρότες, μεταφέροντας από σκηνή σε σκηνή το μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης σύσσωμου του συλλόγου προς τον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Απευθυνόμενη στους αγρότες, η Γεωργία Παπαδάμου, διευθύντρια των ΤΕΠ Λάρισας και πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευόμενων του ΠΓΝΛ, δήλωσε τη μέγιστη συμπαράσταση και στήριξη στους αγρότες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε ολόψυχα μαζί μας στον αγώνα που δίνετε».

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε την απαράδεκτη καταστολή που αντιμετώπισαν οι αγρότες, λέγοντας πως «οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια θα μας βρει απέναντι». Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Ιατρών εξέφρασε και έμπρακτα την αλληλεγγύη του και με οικονομική ενίσχυση στους αγωνιζόμενους αγρότες. Τους εκπροσώπους των γιατρών συνόδευσε και ξενάγησε στο μπλόκο Νίκαιας ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους εκεί.

Επίσης, με ψήφισμα που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, ο φορέας δηλώνει ξεκάθαρα τη στήριξή του στους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. «Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αντανακλούν πραγματικές δυσκολίες τις οποίες γνωρίζουμε κι εμείς από πρώτο χέρι», σημειώνει ο Σύλλογος προσθέτοντας πως «στεκόμαστε στο πλευρό τους γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν - το αυξημένο κόστος, οι πιέσεις στην αγορά, η φορολογία, οι οικονομικές υποχρεώσεις - είναι τα ίδια που βιώνουν και οι μικροί έμποροι».

Στα μπλόκα η ΟΓΕ το Σάββατο

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, θα βρεθεί στο μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας το Σάββατο 6 Δεκέμβρη. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο στις 7 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.

Για συμμετοχές στο τηλέφωνο της ΟΓΕ, 2103629460.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κοινωνικός αυτοματισμός» και «εικονική πραγματικότητα» για τους αγρότες

Τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τον προκλητικό ισχυρισμό ότι «παίρνουν πολλά λεφτά» επιστρατεύει η κυβέρνηση σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών, με χαρακτηριστικές και τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε ανεκδιήγητα ότι τάχα φέτος οι αγρότες «θα δουν πάνω από μισό δισεκατομμύριο παραπάνω να καταβάλλεται» σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Και το λέει αυτό ενώ ούτε τις κουτσουρεμένες αγροτικές επιδοτήσεις που δικαιούνται δεν έχουν πάρει ακόμα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που μετράνε τη μία ζημιά μετά την άλλη, με τον πρωθυπουργό ξεδιάντροπα να τους χρεώνει κι από πάνω τους δικούς του «φραπέδες» και «χασάπηδες», λέγοντας προκλητικά πως «διαχωρίζει» εκείνους τους παραγωγούς «οι οποίοι μπορεί να μην έχουν ακόμα πληρωθεί γιατί γίνονται διασταυρωτικοί έλεγχοι από αυτούς οι οποίοι δεν θα πληρωθούν διότι δεν δικαιούνται την επιδότηση την οποία ενδεχομένως έπαιρναν στο παρελθόν».

Την ίδια ώρα βέβαια δήλωνε «ανοιχτός» για «συντεταγμένο διάλογο», βάζοντας ωστόσο απαράδεκτους όρους, χαρακτηρίζοντας τις δίκαιες κινητοποιήσεις «ακραίες ενέργειες» «που δεν βοηθούν», καθώς «προξενούν προβλήματα σε άλλες κοινωνικές ομάδες».

Για το σκάνδαλο εξάλλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και τη σφραγίδα της ΚΑΠ της ΕΕ, επί της ουσίας ζήτησε πίστωση χρόνου για την καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων, καθώς «περνάμε από μια δύσκολη μεταβατική περίοδο», παραπέμποντας σε μια «νέα πραγματικότητα» όταν θα ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ΑΑΔΕ.

ΚΚΕ: Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» έχει ήδη πέσει στο κενό

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους αγρότες και την προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα «κοινωνικού αυτοματισμού», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης αναμάσησε σήμερα τα ίδια που πριν λίγες ημέρες δήλωσαν άλλα κυβερνητικά στελέχη, σε μια προσπάθεια επιστράτευσης του "κοινωνικού αυτοματισμού" ενάντια στους βιοπαλαιστές της υπαίθρου, που συντονίζονται πανελλαδικά και βγαίνουν στα μπλόκα του αγώνα. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια έχει ήδη πέσει στο κενό.

Οι αγρότες έσπασαν τους κυβερνητικούς εκβιασμούς και βγήκαν μαζικά στις Εθνικές οδούς με τα τρακτέρ τους. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στηρίζουν τον αγώνα, καθώς είναι όλοι τους θύματα της ίδιας πολιτικής, πλήττονται από την αδυσώπητη ακρίβεια στα τρόφιμα και την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι οι χιλιάδες αγρότες, που είναι στους δρόμους και παλεύουν για την επιβίωσή τους δεν έχουν καμία σχέση με τους "Χασάπηδες" και τις "κυρίες με τις φεράρι", που είναι δικά του "φιντάνια". Επίσης, γνωρίζει ότι τα χρήματα τα οποία "διαφημίζει" πως η κυβέρνηση έδωσε δήθεν στους αγρότες το 2025 αφορούν υπόλοιπα των επιδοτήσεων του 2024 και του 2023, από τις οποίες τσέπωσαν και οι δικοί του "φραπέδες", δηλαδή όσοι έκαναν ρεμούλες με τις επιδοτήσεις, αλλά και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για να κάνουν τις «επενδύσεις» τους.

Τα μπλόκα και τα τρακτέρ στις Εθνικές οδούς δεν είναι "ακραίες ενέργειες", αλλά η αντίδραση στην ακραία αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ο αγώνας των αγροτών έχει συγκεκριμένα αιτήματα που στοχεύουν στην επιβίωσή τους και τη διασφάλιση φθηνού και ποιοτικού προϊόντος για τον λαό, την ώρα που γίνεται φανερό ότι οι επιδοτήσεις της ΚΑΠ της ΕΕ αποτελούν κυρίως εργαλείο ώστε οι βιομήχανοι - μεγαλέμποροι να εξασφαλίζουν φθηνές πρώτες ύλες.

Τέτοια αιτήματα, μαζί με την άμεση καταβολή των χρωστούμενων ενισχύσεων χωρίς περικοπές, είναι η διαμόρφωση εγγυημένων τιμών στον αγρότη για όλα τα αγροτικά προϊόντα, το αφορολόγητο στην αντλία πετρέλαιο, όπως των εφοπλιστών, οι άμεσες στο 100% αποζημιώσεις για όλες τις ζημιές στην παραγωγή και το γεωργικό - κτηνοτροφικό κεφάλαιο, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, η ανασύσταση των κοπαδιών, τα μέτρα ελέγχου της ευλογιάς και με εμβολιασμό κ.λπ.

Πρόκειται για αιτήματα που η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά. Ας σταματήσει, λοιπόν, την κοροϊδία και να τα ικανοποιήσει τώρα».


Σήμερα σέρνονται στα δικαστήρια οι συλληφθέντες αγωνιστές αγρότες

Συλλαλητήριο στις 12 μ., στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας | Ακόμη ένα αγροτοδικείο αύριο σε βάρος του Κ. Τζέλλα

Την καταστολή και την τρομοκρατία επιστρατεύει η κυβέρνηση παράλληλα με τον «κοινωνικό αυτοματισμό», μήπως και καταφέρει να κάμψει τον αγώνα των βιοπαλαιστών στα μπλόκα.

Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η σημερινή δίκη σε βάρος των τριών αγροτοκτηνοτρόφων που την περασμένη Κυριακή, μαζί με τους συναδέλφους τους και όλο τον λαό, υλοποιούσαν τις αγωνιστικές και συλλογικές τους αποφάσεις να στήσουν μπλόκα για να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους.

Ενα ακόμα αγροτοδικείο δηλαδή, που αποκαλύπτει τη σαπίλα του επιλεκτικά ανίκανου αστικού κράτους, το οποίο την ίδια ώρα που συγκαλύπτει τους διάφορους «φραπέδες» και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάνει να συλλαμβάνει και να αντιμετωπίσει σαν εγκληματίες ανθρώπους του μόχθου, που βλέπουν την παραγωγή και τα κοπάδια τους να χάνονται από την εγκληματική πολιτική της.

Αγροτικό συλλαλητήριο έξω από τα Δικαστήρια σήμερα

Την απαίτησή τους να αθωωθούν και να αποσυρθούν οι απαράδεκτες κατηγορίες σε βάρος τους θα διαδηλώσουν σήμερα Πέμπτη, στις 12 μ., έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας αγρότες των μπλόκων της Νίκαιας και του Ε-65, φέρνοντας μάλιστα μαζί τους και τρακτέρ, όπως αποφάσισαν στις συνελεύσεις τους.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών θα βρεθεί για ακόμη μία φορά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το οποίο καλεί τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να δώσουν μαζικό «παρών».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», τονίζει στο κάλεσμά του και σημειώνει πως «το "επιλεκτικά" ανίκανο κράτος έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ικανό, γρήγορο και αποτελεσματικό να ξυλοκοπήσει, να ρίξει χημικά και κρότου λάμψης και στο τέλος να συλλάβει ως κοινούς εγκληματίες τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους».

Επισημαίνει πως «νομίζουν ότι προσπαθώντας να ποινικοποιήσουν τους αγώνες μας θα μας φοβίσουν, αλλά το μοναδικό που καταφέρνουν είναι να μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Ηδη η απάντηση έχει δοθεί από τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, αφού από την Κυριακή τα μπλόκα ισχυροποιούνται και στήνονται κάθε μέρα και περισσότερα σε όλη τη χώρα, και συγχρόνως πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαμαρτυρίες τόσο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας όσο και τη Δευτέρα το πρωί έξω από τα δικαστήρια».

Στο μεταξύ, ένα ακόμη αγροτοδικείο, αυτή τη φορά σε βάρος του πρόεδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστα Τζέλλα, αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Παρασκευή, γιατί ο ίδιος πρωτοστάτησε στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις και στον διαχρονικό αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής.

Αγωνιστική απάντηση αναμένεται να δώσουν οι αγρότες του μπλόκου του Ε-65, οι οποίοι με απόφασή τους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, την ώρα που θα διεξάγεται η δίκη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ