ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Αυγούστου 2025 - Κυριακή 3 Αυγούστου 2025
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Εφυγε από τη ζωή στις 27/4/2025, πλήρης ημερών, η συντρόφισσά μας ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΕΡΑΣΗ, το γένος Βουτυρά, με καταγωγή από τη Νάουσα. Ηταν κόρη του Γιώργου Βουτυρά, δολοφονημένου από την εργοδοσία πρόεδρου και ιδρυτικού μέλους του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, κλωστοϋφαντουργού, στελέχους του ΚΚΕ, και αδερφή του ΕΠΟΝίτη Μιχάλη Βουτυρά, επίσης στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος συνελήφθη το 1950 από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μαζί με τον Νίκο Νικηφορίδη τη στιγμή που συγκέντρωναν υπογραφές για την «Εκκληση της Στοκχόλμης» κατά των πυρηνικών και υπέρ της ειρήνης.

Η Βικτωρία, γεννημένη το 1927, κατά τη διάρκεια της Κατοχής δρούσε μέσα από την ΕΠΟΝ στη Νάουσα. Είχε συλληφθεί έφηβη από τους κατακτητές ναζί και την βασάνισαν με φάλαγγα. Δεν έσπασε. Οταν την άφησαν ελεύθερη, δεν μπορούσε να περπατήσει. Μέχρι που «έφυγε», είχε σοβαρά προβλήματα στο βάδισμα. Η δολοφονία του πατέρα της στάθηκε η αφορμή για να φύγει η οικογένεια από τη Νάουσα και να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. Δούλευε εργάτρια σε υφαντουργία. Για τη συνδικαλιστική της δράση είχε μπει στη μαύρη λίστα των εργοδοτών και την έδιωχναν από τις δουλειές.

Την περίοδο του εμφυλίου γνώρισε τον πρώην ΕΛΑΣίτη και Μακρονησιώτη ΦΑΝΗ ΓΕΡΑΣΗ, αρτεργάτη, και έκαναν έναν γιο. Τα χρόνια που ακολούθησαν, με τη διάλυση της ΕΣΣΔ και τη διάσπαση του Κόμματος, βρίσκουν τον Φάνη και την Βικτώρια σταθερά και αταλάντευτα στο ΚΚΕ. Η έγνοια τους ήταν η νέα γενιά να γαλουχηθεί με τα ιδανικά της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Οι δυο τους ήταν η ψυχή του Παραρτήματος Συκεών της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Το σπίτι τους ήταν πάντα ανοιχτό για τους ΚΝίτες, τις ΚΝίτισσες και τα μέλη του Κόμματος που τους επισκέπτονταν με τον «Ριζοσπάστη», αχώριστο σύντροφό τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Οι Κομματικές Οργανώσεις Συκεών του ΚΚΕ προσφέρουμε 300 ευρώ στο Κόμμα των αγώνων και των θυσιών, στη μνήμη των δύο συντρόφων μας.

***

ΦΩΤΟ 2

Το 2025 συμπληρώθηκαν 15 χρόνια που έφυγε από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας κόρη και αδερφή ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ, στα 20 της χρόνια, και 7 χρόνια που έφυγε από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας σύζυγος και μητέρα ΑΡΓΥΡΩ ΡΑΝΤΑ, στα 59 της χρόνια. Στη ζωή τους συνέβαλαν με τη στάση τους και τίμησαν τους αγώνες του Κόμματος και της ΚΝΕ, μέσα από το μαθητικό κίνημα και την τοπική αυτοδιοίκηση αντίστοιχα. Στη μνήμη τους και στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, η οικογένειά τους προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Ιούλη 2014 έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ, Γραμματέας του Παραρτήματος Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Καταγόταν από το χωριό Γαλατάς Πρέβεζας. Ηταν δραστήριος οπαδός του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, παρών σε όλους τους αγώνες.

Στη μνήμη του οι κόρες του προσφέρουν για ενίσχυση 40 ευρώ στο Παράρτημα Δάφνης -Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και οι σύντροφοι από την ΚΟΒ Υμηττού 10 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Τον Ιούλιο συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τον θάνατο του κομμουνιστή εικαστικού και συγγραφέα ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗ. Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Α. Χ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου μητέρας, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΑΤΣΑΝΟΥ, αγωνίστριας στο πλευρό του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, προσφέρω στο Κόμμα μας το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

Τόνια Κατσάνου

***

ΦΩΤΟ

Στις 3 Αυγούστου του 1990 σε κόψανε και μου μαράθηκες παιδί μου. Δεν περνά μέρα που η σκέψη μου να μην τρέχει σε σένα, σ' αγαπώ πολύ ΚΟΣΜΑ μου. Επίσης έκλεισε ένας χρόνος που «έφυγε» η ΚΑΙΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑΔΗ, μια κυρία με όλη τη σημασία της λέξης. Στη μνήμη των παραπάνω, αλλά και στη μνήμη της συννυφάδας μου ΜΑΡΙΑΣ - ΚΟΤΟΒΑ ΑΝΘΗ και του συντρόφου μου ΠΕΤΡΟΥ ΣΚΟΡΔΙΛΗ (φωτ.), προσφέρω 100 ευρώ στο αγαπημένο ΚΚΕ.

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
Ελευθερία Φούρκα

***

ΦΩΤΟ

Στις 2/8/2006 «έφυγε» ο πολυαγαπημένος μας θείος ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης.

Τόνια - Χρυσούλα - Ιωάννα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΜΠΙΔΗ (φωτ.) και ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΑΡΗ (φωτ.) και της συντρόφισσας ΑΘΗΝΑΣ ΖΥΜΑΡΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας.

Δημήτρης Τότσικας

***

ΦΩΤΟ

Αλλη μια αγωνίστρια μας άφησε. Ο λόγος για τη ΡΑΛΛΙΤΣΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ, με καταγωγή από το Αμμόβουνο του Εβρου. Δύσκολες στιγμές για μένα που την γνώριζα. Τα λέγαμε τακτικά και όλο γύρω από την ιστορία μας. Ολη της η ζωή ήταν δεμένη με τους αγώνες του Κόμματος, του ΚΚΕ. Με ένα μικρό απόσπασμα από μια συνομιλία μας την αποχαιρετώ.

Μιλάμε για τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας και μου βγάζει τις ανησυχίες της... «Πώς θα πάω; Ενα μπαστούνι θα κρατάω στο ένα μου χέρι, αλλά θέλω και βοήθεια. Μόνη μου δεν μπορώ... Το εκλογικό κέντρο είναι μακριά και έχει πολλές σκάλες...». «Θέλεις όμως να ψηφίσεις; Θέλεις να πας Ραλλίτσα μου;». Την άκουγα και το μυαλό μου έτρεχε στην κατάστασή της. Δεν πρόλαβα να τελειώσω την ερώτηση και μου ήρθε η αγωνιστική απάντηση. «Αν θέλω; Τόσο αίμα δώσαμε... Για την αδερφή μου την Μαρίκα, μαχήτρια του ΔΣΕ, για τον Γιώργο, τον αδερφό μου, που ήταν κι αυτός μαχητής του ΔΣΕ. Για τους κυνηγημένους, για τον πατέρα μου που πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην ξενιτιά (Τσεχοσλοβακία), γι' αυτούς και μόνο, για τον αγώνα μας... Τι νομίζεις Αννα, εμείς ψηφίζαμε τότε, όταν μας κυνηγούσαν, με κίνδυνο της ζωής μας, και δεν θα το κάνω τώρα;».

Αυτή ήταν η Ραλλίτσα. Εφυγε από τη ζωή στις 13/7/2025. Στη μνήμη της, αντί για στεφάνι, προσφέρω 50 ευρώ στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που το στήριξε μέχρι το τέλος της ζωής της, μέσω της ΚΟΒ Θέρμης.

ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ
ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ
Αννα Κεφαλέλη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά, γεμίζοντας θλίψη όλους εμάς, αντί για στεφάνι προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Κατερίνης.

Οι αδελφές Τερζοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥ, προσφέρουν στο Κόμμα 400 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Θήβας η οικογένεια και οι σύντροφοί του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ από τη Λίμνη Ευβοίας, πολιτικού εξόριστου στην Ικαρία, αξιωματικού του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το '49 στη μάχη της Σχίζας στην περιοχή Πελεκητό Καραβοστάμου, η αδερφή του, Αθηνά Διαμαντή, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 16/7/2024, η οικογένειά της προσφέρει 250 ευρώ στην ΚΟΒ Δραπετσώνας και 250 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΚΩΣΤΑ ΡΕΤΤΟΥ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Τεχνικών Εταιρειών του Τομέα Κατασκευών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.

Τα παιδιά του, Χαρά και Αρης

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 20/7/2025 έφυγε από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ, μετά από μάχη με ασθένεια. Ο σύντροφος Δημήτρης γεννήθηκε στο Λαύριο το 1956, σπούδασε Οικονομικά και εργάστηκε επί σειρά ετών στο εργοστάσιο «ΑΛΑΚΟ», «του Λάμπρου» όπως είναι γνωστό στην περιοχή. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ τη δεκαετία του '80 και έδωσε μεγάλη μάχη για να διατηρήσει το Κόμμα τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά την περίοδο '89 - '91. Συνεπής κομμουνιστής με οξυμένο κριτήριο μέχρι το τέλος της ζωής του, εκλεγμένος συνδικαλιστής στο Εργατικό Κέντρο, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο Λαύριο τη δεκαετία του '90, με ιδιαίτερη συμβολή στην παρέμβαση του Κόμματος στην Τοπική Διοίκηση μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του, όπου ήταν εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος Λαυρεωτικής.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ
Με το ιδεολογικό του υπόβαθρο, την ακλόνητη στάση και την προσωπικότητά του, ήταν σημείο αναφοράς για το Κόμμα στην περιοχή, ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Λαυρίου και σε όλους εμάς που ζήσαμε όλα τα χρόνια μαζί του στην Οργάνωση.

Σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος στο Λαύριο, στη μνήμη του συντρόφου Δημήτρη, δίνουμε ως πρώτη δόση το ποσό των 620 ευρώ στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λαυρεωτικής.

  • Στη μνήμη του πατέρα τους, Δημήτρη, ο Χρήστος και ο Γιώργος, και η σύντροφός του στη ζωή, Σπάρτη, δίνουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Λαυρεωτικής.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια από τον Ιούλιο του 2021 που απρόσμενα μας άφησε ο σύντροφος, συναγωνιστής και προσωπικός φίλος για πάνω από 30 χρόνια ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ. Στη μνήμη του, προσφέρω στο Κόμμα 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ανάπτυξης Δημοσίου.

Κυριάκος Καρύδης

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 22 χρόνια από τότε που «έφυγε» ξαφνικά ο παιδικός φίλος και σύντροφος ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρω στο κόμμα που υπηρέτησε πιστά από τα παιδικά του χρόνια, το ΚΚΕ, 50 ευρώ μέσω ΚΟ Τρικάλων.

Λευτέρης Ράγιας

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 2 χρόνια που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ, καλλιτέχνης - σκηνοθέτης. Πάλεψε σε όλη του τη ζωή μέσα από τις γραμμές του Κόμματός μας, στάθηκε αταλάντευτα σε όλες τις δοκιμασίες που πέρασε το Κόμμα. Φλογερός κομμουνιστής, λιτός, απέριττος, χαμογελαστός, αισιόδοξος, με τον λόγο του καθήλωνε και κέρδιζε τον σεβασμό από φίλους, συντρόφους και αντιπάλους. Υπήρξε στέλεχος του Κόμματος στην Τοπική Διοίκηση, που μετά τον θάνατό του είναι πολύ φτωχότερη.

ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ
Πάνω από όλα ο Γιώργης ήταν φίλος μου και της οικογένειάς μου και μέρος της ζωής μας, αγαπημένος και αξέχαστος. Αντίο φίλε. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας του ΚΚΕ.

Σύντροφος Δημήτρης Αθανασάκης

***

ΦΩΤΟ

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, από τα Καλυβάκια του δήμου Παλαμά Καρδίτσας, έφυγε πρόωρα από κοντά μας πριν 30 χρόνια, στις 28/7/1995, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Ηταν μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Καρδίτσας της ΚΝΕ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Παλαμά.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδελφής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας, προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για την ανέγερση μνημείου στο Γεντί Κουλέ Θεσσαλονίκης, το ποσό των 200 ευρώ μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Ο αδερφός της, Κώστας Χονδρογιάννης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΕΚΝΗ, που έφυγε από κοντά μας στις 27 Ιούνη 2025, ο Κλεόβουλος Γεωργιάδης προσφέρει 50 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Μενεμένης.

Ο σύντροφος Βαγγέλης ήταν μέχρι την τελευταία του πνοή μέλος του ΚΚΕ. Δεν έλειψε από κανέναν αγώνα, από καμία κινητοποίηση. Για χρόνια ήταν μέλος της διοίκησης του Σωματείου Βαφέων - Λαμαρινάδων Θεσσαλονίκης και μετά τη συνταξιοδότησή του εξελέγη στο ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, όπου μέχρι τελευταία ήταν αντιπρόεδρος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μας, ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που έφυγε από κοντά μας στις 2/8/2018, τα παιδιά της, Ανδρέας και Στέλλα, προσφέρουμε 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

ΑΡΓΥΡΩ ΡΑΝΤΑ
ΑΡΓΥΡΩ ΡΑΝΤΑ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΝΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΝΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΡΕΤΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΡΕΤΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΕΚΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΕΚΝΗΣ
ΡΑΛΛΙΤΣΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΡΑΛΛΙΤΣΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΦΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΗΣ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΕΡΑΣΗ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΕΡΑΣΗ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
Προσφορά

Στο Κόμμα της εργατικής τάξης, που δίνει όλες τις δυνάμεις του για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, για το μοναδικό σύστημα όπου οι εργάτες θα απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν, το ΚΚΕ, προσφέρω 500 ευρώ.

Α. Δ.



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ