Κύμα διαμαρτυρίας απέναντι στην καταδίκη συνδικαλιστών που διαδήλωναν ενάντια στη μεταφορά επικίνδυνου ΝΑΤΟικού φορτίου
Από το όργιο καταστολής |
Απαιτούν να παρθούν εδώ και τώρα πίσω οι άδικες και απαράδεκτες ποινές.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας σημειώνει ότι «η απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου εντάσσεται στο κλίμα της καταστολής και της τρομοκρατίας που προωθούν η κυβέρνηση της ΝΔ και διάφοροι κρατικοί μηχανισμοί, ώστε να δεχθεί ο λαός μας νέες θυσίες για τη στήριξη των πολεμικών σφαγείων, των πολεμικών προϋπολογισμών για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα και οι "μπίζνες" των λίγων και της κερδοφορίας τους».
Αναδεικνύει ότι «οι συνάδελφοί μας καταδικάστηκαν γιατί αγωνίζονται απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που τους γεννάει». Και δηλώνει ότι «όσες καταδικαστικές αποφάσεις, όσα μέτρα καταστολής και αν υπάρξουν απέναντι σε αγωνιστές, συνδικάτα και εργαζόμενους, τίποτα δεν πρόκειται να εμποδίσει τους αγώνες του λαού μας απέναντι στην αδικία, τους πολέμους, την εκμετάλλευση».
Στο ίδιο πνεύμα, η Ομοσπονδία Φαρμάκου τονίζει: «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με την καταδίκη αυτή θα μας τρομοκρατήσουν, θα τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα! Αντιθέτως, μας πεισμώνουν, ώστε να βρεθούμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο μαχητικά, ακόμα πιο οργανωμένα στους δρόμους του αγώνα!
Καμία θυσία για τα γεράκια του πολέμου και τα κέρδη των καπιταλιστών».
MotionTeam |
Ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Διαμηνύουν ότι το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Αγωνίζεται, διεκδικεί και θα επιβάλει με την πάλη του αυτό που έχει ανάγκη ο λαός.
«Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν, θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενάντια στους πολέμους, στη φτώχεια και την αδικία που γεννά καθημερινά η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων. Σε μια περίοδο που η πολεμική οικονομία είναι επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των χωρών - μελών της θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε λεφτά για την Υγεία και την Παιδεία, για να έχουμε μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή δουλειά και σταθερό μισθό», τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
«Το ταξικό εργατικό κίνημα, οι συνταξιούχοι και συνολικά το λαϊκό φιλειρηνικό κίνημα της πόλης μας έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για τους αγώνες που έδωσαν στο παρελθόν και που θα συνεχίσουν να δίνουν στο παρόν και στο μέλλον, υπερασπιζόμενοι την ειρήνη και αντιδρώντας στη, με κάθε τρόπο, εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Εχουν κάθε λόγο να αγωνίζονται ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για να μεγαλώνουν τα κέρδη των εφοπλιστών, των τραπεζών και των εμπόρων όπλων», σημειώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα».