Ο χώρος γέμισε με παιδικές φωνές, χρώματα και παιχνίδια! Οικογένειες με παιδιά όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε όμορφες δραστηριότητες που προετοίμασαν παιδαγωγοί, καλλιτέχνες και γυμναστές.
Στο πρόγραμμα ξεχώρισαν καλλιτεχνικά εργαστήρια και αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια με φυσικά υλικά, αξιοποιώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία των παιδιών.
Με έμπνευση από την Εργατική Πρωτομαγιά και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τα παιδιά ζωγράφισαν πρόσωπα και καμβάδες, ενώ σκάλισαν αξιαγάπητες δημιουργίες με πηλό.
Τη δική τους γωνιά είχαν και οι μαθητές του Γυμνασίου και των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού, αφιερωμένη στη νέα έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής», «Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Ποιος; Πού; Πότε; Γιατί;».
Τραγούδια διεθνιστικά, αγωνιστικά, τραγούδια που ύμνησαν μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης στη χώρα μας και διεθνώς, που δένουν το νήμα των αγώνων των λαών όλου του κόσμου ενάντια στον πόλεμο, την καταπίεση...
Η μεγάλη εποποιία του σοβιετικού Λαού και του Κόκκινου Στρατού που τσάκισε τον φασισμό έδωσαν τη σκυτάλη στους αγώνες που «ύψωσαν» το ανάστημα του λαού μας στον τοίχο της Καισαριανής.
Οι τραγουδιστές Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Πολυξένη Καράκογλου, Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Θανάσης Χουλιαράς με τις ενορχηστρώσεις του Θύμιου Παπαδόπουλου ένωσαν τη φωνή τους με τους χιλιάδες που κατέκλυσαν τον χώρο του Σκοπευτηρίου, σε τραγούδια που «πιάνουνε το ίδιο βάρος σε όλες τις καρδιές, σε όλα τα χείλη».
Από τον «Γ' Παγκόσμιο» και τους «Γερανούς» στον «Ιερό Πόλεμο» και το «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή», με τις γροθιές υψωμένες, με τα τραγούδια να διακόπτονται από συνθήματα, χάρισαν μοναδικές στιγμές ανάτασης και συγκίνησης.
Κατά την είσοδο της αντιπροσωπείας του Κόμματος στον ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Κεμάλ Οκουγιάν για την αιματοβαμμένη Ιστορία του Σκοπευτηρίου, όπου έχει στηθεί μνημείο με τα ονόματα των εκτελεσμένων.
Νωρίτερα, με πορεία έφτασαν στον χώρο οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, τραντάζοντας τον χώρο με τα συνθήματά τους. Κατευθύνθηκαν στο μνημείο του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς», όπου κατέθεσαν συμβολικά 200 κόκκινα γαρύφαλλα.