ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Αυγούστου 2001
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΑΕΔ
«Τέλος εποχής» για τους υπαλλήλους του

Οι νέες εργασιακές σχέσεις δε θα αφήσουν αλώβητους ούτε τους εργαζόμενους του Οργανισμού, καθώς μέσα από το νέο σχήμα τίθεται υπό αναθεώρηση το υφιστάμενο καθεστώς εργασίας, οι αμοιβές, οι θέσεις, η εξέλιξη, το ωράριο εργασίας

Αποκαλυπτικό «δείγμα γραφής», για το τι περιμένει τους άνεργους με τη λειτουργία του ΟΑΕΔ, μετά την «επανίδρυση» που προωθεί η κυβέρνηση, αποτελούν οι κατευθύνσεις για τον τρόπο στελέχωσης των εταιριών του προτεινόμενου οργανωτικού σχήματος. Οι κατευθύνσεις αυτές περιέχονται στην προκήρυξη της διοίκησης του ΟΑΕΔ (Αρ. διακ. 66/2001), για την επιλογή ιδιωτικού φορέα, ο οποίος θα αναλάβει το «σχεδιασμό και υλοποίηση σύγχρονων συστημάτων αποτελεσματικής διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού για τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του ΟΑΕΔ».

Με λίγα λόγια, η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης θα βρει πεδίο εφαρμογής πρώτα από όλα στους ίδιους τους υφιστάμενους και μελλοντικούς εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα κληθούν να λειτουργήσουν με «ευελιξία», στα πλαίσια της σύνδεσης του μισθού με την παραγωγικότητα, μέσα από διάφορα «τεστ αξιολόγησης» και μέσα από μια μισθολογική πολιτική ποικιλόμορφων διακρίσεων. Ο ιδιωτικός φορέας θα κληθεί να καθορίσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας στον ΟΑΕΔ και τις τρεις θυγατρικές επιχειρήσεις του, το αντικείμενο των θέσεων εργασίας και μια σειρά από άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση του προσωπικού.

Ως ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού, αναφέρεται η 13.8.2001 και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 150 εκατ. δραχμές. Στο μεταξύ, προβλέπεται να δαπανηθούν άλλα 236 εκατ. δραχμές για τη διαφημιστική προβολή των αλλαγών!!!

Νέο καθεστώς εργασίας

Οι αλλαγές στον ΟΑΕΔ απειλούν άμεσα και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του
Οι αλλαγές στον ΟΑΕΔ απειλούν άμεσα και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του
Ιδιαίτερη σημασία δίνει ο ΟΑΕΔ στο θέμα της «παρακίνησης» των εργαζομένων για την «επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων τους». Στα πλαίσια αυτά, όχι μόνο οι Ανώνυμες Εταιρίες που αναμένεται να δημιουργηθούν, αλλά και το κομμάτι του Οργανισμού που θα παραμείνει ως ΝΠΔΔ, θα εφαρμόσουν νέα «ήθη» στη διοίκηση και στις σχέσεις εργασίας του προσωπικού. Καταρχήν, υπό εξέταση είναι ο αριθμός των εργαζομένων στο νέο σχήμα, με συνέπειες για τους υπάλληλους του ΟΑΕΔ, που ακόμη δεν μπορούν να αξιολογηθούν. Ηδη έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας, ότι στις ΑΕ θα μπορεί να απασχολούνται εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ με απόσπαση, αλλά εάν θελήσουν να προσληφθούν μέσω διαγωνισμού θα χάνουν την ιδιότητά τους!!!

Παρ' όλο που οι θυγατρικές θα κληθούν να αναλάβουν, σύμφωνα με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αντικείμενα που ήδη υλοποιεί ο ΟΑΕΔ εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας κατακτήσει συγκεκριμένη πείρα, ο ιδιωτικός φορέας θα αναπτύξει τις «περιγραφές και προδιαγραφές» των νέων θέσεων εργασίας. Σαφής είναι και η κατεύθυνση του ΟΑΕΔ, ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η δυνατότητα «για την ανάθεση νέων/ διαφοροποιημένων καθηκόντων στους κατόχους των θέσεων».

Ο ίδιος φορέας θα διαμορφώσει σύστημα αξιολόγησης του υπάρχοντος προσωπικού, καθώς και το τυχόν πλεόνασμα!!! Δεδομένο είναι, επίσης, ότι στο νέο σχήμα των τεσσάρων μονάδων, θα απασχολείται προσωπικό με συμβάσεις έργου ή εποχιακό, ενώ θα διαμορφωθεί νέο σύστημα προσλήψεων, απολύσεων και μεταθέσεων.

Συγκεκριμένα, επίσης, ζητείται η σύνδεση της απόδοσης του προσωπικού με «κάποιου τύπου ανταμοιβές, προκειμένου να υπάρξει παρακίνηση στο προσωπικό για συνεχή βελτίωσή της». Ετσι, κάθε θέση θα αμείβεται «με βάση το βάρος της ευθύνης που φέρει και τις ιδιαιτερότητές της», ενώ θα επιδιωχτεί η «προσέλκυση ικανών στελεχών» και η ανάπτυξη «κουλτούρας παρακίνησης στο ανθρώπινο δυναμικό». Συνακόλουθα, θα ισχύουν διαφορετικές παροχές ανά θέση, αλλά και κίνητρα που θα οδηγήσουν σε διαφορετικά επίπεδα αμοιβής και αντιμετώπισης μέσα στον Οργανισμό και τις εταιρίες, ακόμη και εργαζόμενους με παράλληλα αντικείμενα εργασίας. Ενα ακόμη αιτούμενο είναι ο καθορισμός ενός «κατάλληλου ψυχογραφικού εργαλείου», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στους εργαζόμενους για την αξιολόγησή τους.

Από την παραπάνω διαδικασία θα προκύψει, ωστόσο, και ένα «εγχειρίδιο προσωπικού», το οποίο θα καθορίζει τις προσλήψεις, το ωράριο λειτουργίας, τις αποδοχές και την ασφάλιση, την αξιολόγηση, την πειθαρχική διαδικασία, μετακινήσεις, λύση της σχέσης εργασίας, άδειες, απουσίες, ασθένειες και υπερωρίες. Δηλαδή μια σειρά από ζητήματα που σήμερα αντιμετωπίζονται από υπάρχουσες ρυθμίσεις οι οποίες προφανώς θα αλλάξουν!

ΟΑΕΔ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επί ποδός οι εργαζόμενοι

Στελέχη του ΚΚΕ περιόδευσαν χτες στον ΟΑΕΔ Πειραιά, ενημερώνοντας για τη θέση του Κόμματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τη νομιμοποίηση του δουλεμπορίου

Ετοιμοπόλεμοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, για να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου - έκτρωμα, το οποίο ουσιαστικά προβλέπει την παράδοση του Οργανισμού στα αρπαχτικά χέρια των ιδιωτών και τη νομιμοποίηση του δουλεμπορικού κυκλώματος. Η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων έγινε χτες φανερή από τα όσα οι ίδιοι ανέφεραν στον γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης ΟΑΕΔ Γιώργο Δουβρίδη και στον Γιώργο Πέρο από την Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στο κατάστημα του Οργανισμού στον Πειραιά. Η χτεσινή περιοδεία αποτέλεσε τα «εγκαίνια» μιας σειράς περιοδειών, που έχουν προγραμματιστεί, ώστε να ενημερωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος του ΟΑΕΔ για τα όσα εξωφρενικά περικλείει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και για να μεταφερθεί το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Κέντρο Αλλοδαπών, όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παρουσία των νεολαίων με τη «γνωστή» 5μηνη σύμβαση στους οποίους καλύπτεται μόνο η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη... «Αυτό είναι ένα δείγμα της απαξίωσης του Οργανισμού, αλλά και των όσων επιφυλάσσονται σε βάρος μας με το νομοσχέδιο», ανέφερε ο Γ. Δουβρίδης και εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 700 κενές οργανικές θέσεις το έργο των οποίων καλύπτεται από αυτά τα παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν προσληφθεί κανονικά, όμως τελούν υπό μόνιμο καθεστώς ομηρίας.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το Γραφείο Εργασίας. Ο Γ. Δουβρίδης ενημέρωσε τους συναδέλφους για τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο. «Ομως οι εφημερίδες λένε να μην ανησυχούμε εμείς οι μόνιμοι», ανέφερε η Ελένη. «Μην έχετε αυταπάτες», απάντησε ο κομμουνιστής και συνέχισε: «Στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός των οργανικών θέσεων που θα παραμείνουν στον "μητρικό" ΟΑΕΔ. Ο αριθμός αυτός θα καθοριστεί από Προεδρικά Διατάγματα. Και σας λέω πως τελικά εκτιμούν ότι χρειάζονται 100 οργανικές θέσεις. Τι γίνεται τότε;».

«Το καταλαβαίνουμε ότι "χαροπαλεύουμε" όμως δεν ξέρουμε πού να απευθυνθούμε πώς να αντισταθούμε. Δε βλέπουμε κάτι να "κουνιέται"», σημείωσε η Αγγελική και η απάντηση ήρθε από τον Γ. Πέρο: «Το ξεπούλημα του ΟΑΕΔ αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ των ιδιωτικοποιήσεων που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις και για αυτό πρέπει να συντονιστούν. Στον αγώνα για την υπεράσπιση του ΟΑΕΔ πρέπει να κληθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και οι άνεργοι που αποτελούν τους χρήστες. Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος έχει συμφωνήσει. Το πρωτοβάθμιο σωματείο αντιστέκεται φραστικά. Εσείς πρέπει να πάρετε την πρωτοβουλία και να πιέσετε το σωματείο. Να συγκροτήσετε επιτροπές αγώνες, να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας». Πλούσια ήταν η συζήτηση και στο τμήμα Παροχές Ανεργίας, ενώ η περιοδεία συνεχίστηκε στον ΟΑΕΔ Μενιδίου.

Διαφημίζουν τα σκλαβοπάζαρα

Διακόσια τριάντα έξι εκατομμύρια δραχμές, από τα λεφτά των εργαζομένων, θα δώσει η κυβέρνηση σε διαφημιστική εταιρία, προκειμένου να στήσει προπαγανδιστικό μηχανισμό, με στόχο να αμβλύνει τις αντιδράσεις συνδικάτων και εργαζομένων ενάντια στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ, που θα προετοιμάζει «ευέλικτους» και «απασχολήσιμους» εργαζόμενους, σύμφωνα με τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Προκειμένου, λοιπόν, να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι προς όφελός τους(!) η αφαίρεση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, ο ΟΑΕΔ προκήρυξε διαγωνισμό (αρ. διαγ. 59/2001) για να βρει μια διαφημιστική εταιρία που θα αναλάβει το «Σχεδιασμό και Υλοποίηση της επικοινωνιακής στρατηγικής για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση λειτουργίας του ΟΑΕΔ», με στόχο την «αποτελεσματικότερη δυνατή πληροφόρηση - ενημέρωση της κοινής γνώμης και των χρηστών, αναφορικά με τους στόχους, τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες του εκσυγχρονισμού του ΟΑΕΔ, που θα προκύψει μέσω ενός επιλεγμένου φάσματος επικοινωνιακών ενεργειών και δράσεων». Αυτή η διαδικασία πληροφόρησης χαρακτηρίζεται στο κείμενο της προκήρυξης ως «μέγιστης σημασίας ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο μοντέλο λειτουργίας του Οργανισμού, που θα αναπτυχθεί, θα είναι κατανοητό ως προς τις αρχές του, συμβάλλοντας έτσι στη μεγιστοποίηση των προσδοκώμενων οφειλών».

Πρόκειται, δηλαδή, για το στήσιμο μιας καλά οργανωμένης προπαγάνδας, που θα στοχεύει στο να κάνει πλύση εγκεφάλου στους εργαζόμενους και στο λαό, ώστε να αμβλυνθούν σε τέτοιο βαθμό οι αντιδράσεις τους, που να μην μπορέσουν να αποτελέσουν εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης. Και, μάλιστα, με τα δικά τους λεφτά!!!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ