ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
Σελ. /48
Μάχη μέχρι την τελευταία ώρα για ισχυρό ΚΚΕ, καμιά ψήφος χαμένη!

Δύο βδομάδες απομένουν πλέον μέχρι την κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη, και στην τελική ευθεία υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια για να ανέβει το ΚΚΕ ψηλότερα, για να γίνουν ακόμα περισσότεροι όσοι παίρνουν θέση στο πλευρό του, όσοι κάνουν επιλογή ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που τσακίζει τον λαό.

Είναι 15 μέρες ακόμα! Και σαν «ένας άνθρωπος» όλοι μαζί, μέλη και φίλοι του Κόμματος, αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί του, νέοι και νέες, δίνουν τη μάχη με έναν βασικό στόχο: Να αγκαλιάσει το κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, εκατοντάδες χώρους δουλειάς, γειτονιές, λαϊκά σπίτια.

Τώρα, αυτή η συζήτηση που έχει ξεκινήσει μέσα στους αγώνες, στη μεγάλη εξόρμηση στον λαό, χρειάζεται να φτάσει στο βασικό: Στην ψήφο στο ΚΚΕ, τη μόνη ψήφο που εκφράζει στην πράξη το πλήγμα που πρέπει να δεχθούν η ΕΕ και η βάρβαρη πολιτική της ακρίβειας, της εκμετάλλευσης και του πολέμου, η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου.

* * *

Αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, με τον «Ριζοσπάστη», τις ανακοινώσεις και τα φυλλάδια, το παραπάνω κάλεσμα πρέπει να φτάσει ακόμα πιο πλατιά.

Με τις εκατοντάδες συσκέψεις και εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα, η συζήτηση να επικεντρώσει στα βασικά διλήμματα που προκύπτουν από το τι θα έχει να συναντήσει ο λαός την «επόμενη μέρα» των εκλογών.

Μια συζήτηση στην οποία χρειάζεται να πάρουν μέρος όσοι δεν έχουν ακόμα κατασταλάξει, όμως έχουν εκφραστεί θετικά για το ΚΚΕ, συμφωνούν ότι η ισχυροποίησή του θα αποτελέσει ελπιδοφόρο αποτέλεσμα. Είναι χιλιάδες ακόμα οι εργαζόμενοι που προσεγγίζουν τις δυνάμεις του Κόμματος, που αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο και τη συνέπειά του, αν και την ίδια στιγμή διατηρούν επιφυλάξεις. Εκεί άλλωστε θα κριθούν και οι δυνατότητες που υπάρχουν για να ανέβει το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά.

* * *

Αυτές τις δυνατότητες φανερώνει και η νέα πρωτιά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, της «Πανσπουδαστικής» στα πανεπιστήμια. Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες της περασμένης Τετάρτης έδειξαν ότι χιλιάδες είναι οι φοιτητές που συμπορεύονται με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση την κυβερνητική παράταξη και στα αζήτητα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα, που έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων σε μια σειρά αρχαιρεσίες σωματείων, όπου βελτιώνονται συσχετισμοί, ενισχύονται οι αγωνιστικές - ταξικές δυνάμεις, οι δυνάμεις που παλεύουν κόντρα στην εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της ΕΕ και των ομίλων.

Είναι λοιπόν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία η κάλπη της 9ης Ιούνη για να ταράξει ο λαός τα νερά, και με ισχυρό ΚΚΕ να στείλει μήνυμα πάλης και διεκδίκησης για ό,τι έρχεται από τις 10 Ιούνη και μετά.

* * *

Με το διακύβευμα αυτό ανοίγει πλατιά η συζήτηση μέσα στον λαό και τη νεολαία. Γιατί, από την επομένη των ευρωεκλογών, ξέρουν καλά οι εργαζόμενοι ότι εδώ θα είναι και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος με τη βαθιά εμπλοκή της χώρας, και η ακρίβεια και η φοροληστεία, και η επίθεση στους μισθούς, στην Υγεία, στα μορφωτικά δικαιώματα κ.ο.κ.

Επομένως, το πιο «άμεσο» που έχει να κάνει ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε νέος και νέα, είναι να δώσει δύναμη στον ίδιο του τον αγώνα, ώστε από τις 10 Ιούνη να μπορεί να αντιπαλέψει αυτή την επίθεση από καλύτερες θέσεις.

Τις τελευταίες μέρες χρειάζεται ο καθένας να αναλογιστεί: Τι έχει ανάγκη ο λαός για την επόμενη μέρα;

Να είναι ισχυρά τα κόμματα που συμφωνούν κατά 70% - 90% στις κοινοτικές Οδηγίες και κατευθύνσεις; Να δώσει μέσω της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων συμπληρωμάτων τους «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ΕΕ που τον τσακίζει; Που φέρνει νέα επίθεση στο εισόδημά του με το Σύμφωνο Σταθερότητας, με το Ταμείο Ανάκαμψης και τους πολεμικούς προϋπολογισμούς;

`Η να έχει ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που έχει αποδείξει ότι δεν έχει καμιά δέσμευση από την ΕΕ και τα μονοπώλια που υπηρετεί; Γι' αυτό και μπορεί να ξεσκεπάζει τη βάρβαρη πολιτική της, να προετοιμάζει έγκαιρα τον λαό για όσα σχεδιάζονται σε βάρος του, να πρωτοστατεί στη διεκδίκηση των αναγκών του, κόντρα στην εξαθλίωση που φέρνει η θωράκιση της κερδοφορίας των ομίλων.

Να είναι ακλόνητα τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς κ.λπ., που υπογράφουν τη «στρατηγική σχέση» με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, που ρίχνουν τη χώρα στη φωτιά του πολέμου, σε ρόλο μπροστάρη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ;

`Η να κλονίσει τη δύναμή τους με πιο ισχυρό το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που παλεύει για την απεμπλοκή της χώρας από το μακελειό, για να γυρίσει η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα, για να πάψει κάθε στήριξη του Ισραήλ, της Ουκρανίας, να κλείσουν οι βάσεις και να γυρίσουν πίσω όλες οι αποστολές;

* * *

Με το ΚΚΕ πιο δυνατό, που παλεύει για την αποδέσμευση της χώρας από τον στενό κορσέ της λυκοσυμμαχίας, που δείχνει τη μόνη πραγματική διέξοδο, την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, οι εργαζόμενοι μπορούν να νιώθουν σίγουροι ότι την επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο «δύσκολοι αντίπαλοι» της ΕΕ και των κομμάτων της, μπορούν να αποσπάσουν ανάσες για να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

Αυτό δείχνει η ίδια η πείρα των εργαζομένων, που ό,τι κατάφεραν, ό,τι κατέκτησαν, το έκαναν με τους μεγάλους τους αγώνες, με το ΚΚΕ στο πλευρό τους, όπως έγινε στη ΛΑΡΚΟ, και σε μια σειρά ακόμα χώρους που είχαν σημαντικές κατακτήσεις.

* * *

Ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν και αδύναμα τα κόμματα της ΕΕ: Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα που θα δυναμώσει την ελπίδα του λαού, που θα είναι «πράσινο φως» για ακόμα πιο επιθετικούς αγώνες, για κάθε ανάγκη των εργαζομένων.

Και τις λίγες μέρες που απομένουν, με αυτό το κάλεσμα θα φτάσουμε σχεδιασμένα, με πείσμα και με θέληση να κατανικηθεί κάθε εμπόδιο και δυσκολία, για να φτάσουν οι χιλιάδες που είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα αποφασιστικά μέχρι την κάλπη. Για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος στην αποχή και σε «απρόβλεπτα» εμπόδια.

Ούτε ώρα χαμένη, στη μάχη για ΚΚΕ δυνατό!

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

- Το Σάββατο 25 Μαΐου στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφτεί το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη Λαμία, στην πλατεία Πάρκου.

- Την Κυριακή 26 Μαΐου στις 11.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Κολωνό, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος (Θεατράκι).

Στις 19.30 θα επισκεφτεί το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και θα κάνει δηλώσεις.

- Τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 12.30 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», θα συναντηθεί στον χώρο του κυλικείου με το Σωματείο Εργαζομένων και θα συζητήσει με τους εκπροσώπους του για τα προβλήματα στο νοσοκομείο.

Στις 21.45 θα παρευρεθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γήπεδο «Γ. Κασιμάτης» στη Δραπετσώνα, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός αγώνας του πρωταθλήματος Vintage Μεικτό Α' της ΕΣΠΕΔΑ, μεταξύ των ομάδων ΑΑΣΚΔ Κότινος - ΑΟ Παλλήνης.

- Την Τρίτη 28 Μαΐου στις 20.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Γιάννενα, στο Αλσος.

- Την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 12.30 θα συναντηθεί με τον Σύλλογο Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Στις 19.00 θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου «Τη ζωή μου, ομολογώ, την έζησα. Απομνημονεύματα Pablo Neruda», στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20). Θα μιλήσουν επίσης η ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Κεντρωτής, μεταφραστής του έργου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Νικήτας Τσακίρογλου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του ΚΚΕ.

- Την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο «Στρογγυλό» στην παραλία της Χαλκίδας.

- Την Παρασκευή 31 Μαΐου θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του Ελληνικού. Στις 9.15 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στις οικιστικές αναπτύξεις στην παραλία του Αγ. Κοσμά.

Στις 10.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο έργο της υπογειοποίησης της Λεωφ. Ποσειδώνος.

Στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αχαρνών στο Μενίδι.

- Το Σάββατο 1η Ιούνη στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Μεϊντάνι (πεζόδρομος Ιδης).

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο MEGA

Το Σάββατο 25 Μάη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη στις 07.45 στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ