ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
Σελ. /48
«Με το ΚΚΕ που δεν έλειψε ποτέ από τους αγώνες μας»

Δηλώσεις στήριξης μπροστά στις ευρωεκλογές

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Θανάσης Χατζής, δασεργάτης

Εμείς οι δασεργάτες και ρετσινάδες, αλλά και κάθε λαϊκός άνθρωπος στη βόρεια Εύβοια, ξέρουμε καλά ποιος στέκεται δίπλα μας, ποιος μας λέει την αλήθεια, ποιος νοιάζεται πραγματικά για μας. Ποιος θα συνεχίσει να είναι δίπλα μας και μετά τις εκλογές. Και αυτό είναι το ΚΚΕ. Ηταν εδώ, μπροστά στους μεγάλους αγώνες που δώσαμε μετά τη φωτιά. Είναι και σήμερα εδώ και ξέρουμε πως θα το δούμε δίπλα μας σε κάθε δυσκολία, σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση.

Και επειδή τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και συνολικότερα του λαού της βόρειας Εύβοιας, παραμένουν πολλά και η επίθεση στη ζωή μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, στις ευρωεκλογές έχουμε μόνο έναν δρόμο: Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ σε όλη τη βόρεια Εύβοια, σε όλο το νησί. Να βγει πρώτη δύναμη σε ακόμη περισσότερα χωριά της περιοχής. Γιατί ξέρουμε ότι δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στον αγώνα που δίνουμε για να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια.

* * *

Βάσω Παλιοβρυσιώτη, κτηνοτρόφος - μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας

Το 2021 είδαμε το πανέμορφο νησί μας να καίγεται για 9 ολόκληρες μέρες. Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία του τόπου μας ήταν το «τρέξτε να σωθείτε». Μας είπαν πως φταίει η κλιματική αλλαγή για την πυρκαγιά και για τις καταστροφικές πλημμύρες που ακολούθησαν. Ψέματα. Για το έγκλημα αυτό έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις που διαχρονικά αδιαφορούν για την προστασία μας, είναι κόστος γι' αυτούς, χωρίς κανένα όφελος, οι ζωές μας. Πολλοί συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι είδαμε τις περιουσίες μας, τα ζώα μας, τις σοδειές μας, τους στάβλους και τα μηχανήματά μας είτε να καίγονται είτε να χάνονται από πλημμύρες.

Ιωάννης Μάντης
Ιωάννης Μάντης
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αποζημιώσεις ήταν «μούφα». Βάλανε τόσους «κόφτες» που πολλοί από εμάς δεν αποζημιώνονται και όσοι τελικά τα καταφέρνουν αντί να πάρουν τα αυτονόητα, δηλαδή το 100% των αποζημιώσεων, ώστε να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν, παίρνουν ψίχουλα που δεν φτάνουν ούτε για καφέ.

Κάποια από τα εμπόδια που βάζει το επιτελικό κράτος ώστε να μην αποζημιωθούμε είναι τα εξής: Αν δεν έχεις πληρώσει την εισφορά σου στον ΕΛΓΑ μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία κόβεσαι. Πολλοί αγρότες, όπως μας έχουν καταντήσει, αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές μέχρι την προθεσμία, όμως ο ΕΛΓΑ δεν χάνει τα λεφτά του γιατί το χρέος πάει στην εφορία μας. Επίσης, πολλά ζώα εξαιρούνται των αποζημιώσεων ως μη παραγωγικά λόγω ηλικίας ή όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες επίσης εξαιρούνται, λες και είναι χομπίστας αυτός που μετά τη δουλειά του πάει στο χωράφι να δουλέψει... Η ίδια η κυβέρνηση βέβαια θεσμοθέτησε το 13ωρο εργασίας και πολλά άλλα.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με τη νέα ΚΑΠ, για να αποτελειώσει όσους απέμειναν ακόμα όρθιοι. Προσπαθούν να εξαφανίσουν τους αγρότες, να ερημώσουν τα χωριά μας. Δεν θα τους περάσει. Ο λαός της βόρειας Εύβοιας ξέρει να παλεύει, το έχει αποδείξει με τους αγώνες του μετά την πυρκαγιά και τις πλημμύρες, με τους αγώνες του με όλους τους αγρότες στα μπλόκα.

* * *

Νικολέτα Στόγια, γιατρός - χειρουργός, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Το μόνο κόμμα που στάθηκε στο πλάι των υγειονομικών ήταν και είναι το ΚΚΕ. Δεν ψήφισε κανέναν νόμο για εμπορευματοποίηση της Υγείας. Εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα κόμματα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), καταψήφισε τις αποφάσεις για λειτουργία των νοσοκομείων ως αυτοτελών οικονομικών μονάδων με έσοδα και έξοδα και ασθενείς - πελάτες.

Θανάσης Χατζής
Θανάσης Χατζής
Εχει καταθέσει αμέτρητες προτάσεις για στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, οι οποίες προτάσεις απορρίπτονταν από τη ΝΔ και από όλα τα υπόλοιπα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κ.ά.).

Οι κομμουνιστές, σε κάθε χώρο δουλειάς, όπως και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, είναι η ψυχή του αγώνα, το μαχητικό τμήμα που μαζί με άλλους αγωνιστές κοντράρεται με «θεούς και δαίμονες» για καλυτέρευση των όρων δουλειάς, για καλύτερες παροχές Υγείας. Για να μην κυριαρχήσει το «τίποτα δεν γίνεται».

Η άνοδος του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα στείλει μήνυμα σε όσους λένε ότι «ο λαός συναινεί στις αποφάσεις της κυβέρνησης», θα δώσει μήνυμα ότι τον 21ο αιώνα οι παροχές Υγείας και οι όροι δουλειάς θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι. Θα σταλεί το μήνυμα ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα δυναμώσει η πραγματική αντιπολίτευση, που γίνεται στον δρόμο του αγώνα μαζί με το ΚΚΕ.

Καλώ όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το υπόλοιπο προσωπικό να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν ΚΚΕ! Το Κόμμα που πάνω από 100 χρόνια είναι μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα!

* * *

Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, πτέραρχος (Μ) ε.α.

Οι κάτοικοι της Εύβοιας ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι οι δομές Υγείας του ΕΣΥ. Ειδικότερα στη βόρεια Εύβοια υπάρχουν δύο Κέντρα Υγείας (ΚΥ), ένα στον δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού και ένα στον δήμο Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Αννας.

Αποτέλεσμα της μείωσης της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΕ, πολιτική που συνεχίζεται και σήμερα, τα δύο ΚΥ λειτουργούν με ελλιπή στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και εξοπλισμό. Τα δύο ΚΥ λειτουργούν χάρη στον επαγγελματισμό και στην ευσυνειδησία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρ' όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Βάσω Παλιοβρυσιώτη
Βάσω Παλιοβρυσιώτη
Ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαθέτει δισ. για αμυντικούς εξοπλισμούς που καλύπτουν κυρίως τις ανάγκες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αδιαφορεί τελείως για την κατάσταση των δύο ΚΥ που αναφέρονται παραπάνω, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι κάτοικοι των δύο δήμων δίνουν αγώνα για σύγχρονα ΚΥ, με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό, υγειονομικό και λοιπό προσωπικό με σύγχρονο εξοπλισμό, που να παρέχουν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο και με δυνατότητα νοσηλείας ασθενών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στέκεται δίπλα στους κατοίκους και στηρίζει τον αγώνα που δίνουν.

* * *

Γεωργία Μπαμπά, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων HQF (πρώην ΜΙΜΙΚΟΣ)

Δουλεύω στη ΜΙΜΙΚΟΣ 32 χρόνια. Σε όλα αυτά τα χρόνια αυτό που έχω ζήσει είναι η κάθε φορά εργοδοσία να υλοποιεί τα σχέδιά της στις πλάτες των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι είμαστε που έχουμε «χτίσει» την επιχείρηση, με τον ιδρώτα μας, τα κορμιά μας, ακόμα και το αίμα μας ορισμένες φορές. Σε αντάλλαγμα για το ότι έχουμε προσφέρει την ίδια μας τη ζωή, αυτό που έχουμε εισπράξει είναι καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, περικοπές, ανασφάλεια, απληρωσιά, άσχημες συνθήκες εργασίας, συμπεριφορές κ.τ.λ.

Νικολέτα Στόγια
Νικολέτα Στόγια
Με λίγα λόγια, η κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και αυτή η πορεία είναι ανεξαρτήτως κυβέρνησης, που όλες μαζί έχουν φτιάξει τους νόμους στους οποίους πατάει η εργοδοσία για να καταπατά τα δικαιώματά μας. Πολλοί μάλιστα από αυτούς τους νόμους, όπως έχουμε μάθει, έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που μας έλεγαν ότι θα είναι η πηγή της ευημερίας μας, κάτι που αποδείχθηκε μεγάλο ψέμα. Πριν από λίγα χρόνια, το 2021, οι εργαζόμενοι στη ΜΙΜΙΚΟΣ πήραμε την απόφαση να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε.

Αυτή μας την απόφαση, μας βοήθησαν να την πάρουμε τα μέλη του ΚΚΕ που ήταν πάντα παρόντα στα δύσκολα και μας καλούσαν στον δρόμο του αγώνα, να γίνουμε και εμείς μέρος των αγώνων μέσα από τους οποίους όλοι μπορούμε να ωφεληθούμε. Με το ΚΚΕ δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα, πρώτα απ' όλα γιατί δεν γνωρίζω όλες τις θέσεις του, τις απόψεις του, το σύνολο της πολιτικής του πρότασης. Αυτό που μπορώ όμως να πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι για τους εργαζόμενους και τον λαό είναι στήριγμα και θα είναι θετικό για όλους μας η ενίσχυσή του και στις ευρωεκλογές.

Απευθύνω λοιπόν κάλεσμα σε όσους προβληματίζονται από αυτήν μου τη σκέψη να κάνουν το βήμα και να δυναμώσουμε τους αγώνες και στις ευρωεκλογές να δυναμώσουμε το ΚΚΕ.

* * *

Ιωάννης Μαντής, αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος ε.α., απόφοιτος Σχολής Πολέμου Αεροπορίας, μέλος Γραμματείας της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ).

Την Κυριακή 9 Ιούνη, οι Ελληνες ψηφοφόροι θα κληθούν να κάνουν μια ακόμη σημαντική επιλογή για το μέλλον τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας.

Μετά από 30 χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα και γνωρίζοντας εκ των έσω ποια κόμματα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, συνδιαμόρφωσαν και εκτέλεσαν όλες τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές εις βάρος της ζωής και του ιδρώτα του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τις εντολές και τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συντάσσομαι με τη σταθερή, αγωνιστική και υπεύθυνη στάση του ΚΚΕ για την Ευρώπη και την Ελλάδα του σοσιαλισμού.

Γεωργία Μπαμπά
Γεωργία Μπαμπά
Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που αγωνίζεται μαζί με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής του κεφαλαίου.

Είναι το κόμμα που με συνέπεια παλεύει για μια άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με πραγματική ισότητα.

Για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, χωρίς πολέμους και φτώχεια!

Δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στο ΚΚΕ και σ' αυτή αλλά και σε όλες τις εκλογικές μάχες που έρχονται και καλώ όλους τους απόστρατους και τους εν ενεργεία συναδέρφους μου να κάνουν το ίδιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ