ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
Σελ. /48
Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της ΕΕ της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ

Με τετρασέλιδη ανακοίνωση το ΚΚΕ απευθύνεται στις γυναίκες μπροστά στις ευρωεκλογές

Γυναίκα εργατοϋπάλληλε, αυτοαπασχολούμενη, μισθωτή επιστήμονα και καλλιτέχνη, αγρότισσα, άνεργη, νέα μητέρα, συνταξιούχε, μετανάστρια, φοιτήτρια, μαθήτρια,

Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη: Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της ΕΕ της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Με πιο ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνουμε τη φωνή της εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης απέναντι στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα», που επικαλούνται η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης».

Πίσω από κάθε αδικία και κάθε μορφή της γυναικείας ανισοτιμίας βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων, που είναι «φυλακή» για τις γυναίκες της εργατικής, λαϊκής πλειοψηφίας. Γιατί η ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα είναι προϋπόθεση για να «χτιστεί» η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή βάζει τη σφραγίδα της:

-- Στη σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα με βάση την κατεύθυνση περί «συμφιλίωσης επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής». Στην πραγματικότητα καλούν τις γυναίκες να συμφιλιωθούν με τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας, τα ωράρια - λάστιχο, την τηλεργασία, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

-- Στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, ιδιαίτερα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αποφέροντας τεράστια κέρδη στους επιχειρηματικούς κολοσσούς που εμπορεύονται την αγωνία των υπογόνιμων ζευγαριών. Την ίδια στιγμή οι δημόσιες δομές Υγείας, ιδιαίτερα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ψυχικής Υγείας, είναι υποστελεχωμένες και απαξιωμένες. Το νόμιμο «φακελάκι» για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, η επέκταση των πληρωμών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ο «κανόνας» στα εμπορευματοποιημένα και ιδιωτικοποιημένα συστήματα Υγείας των κρατών - μελών της ΕΕ.


Σε αυτή την «κανονικότητα» προωθείται και η εμπορευματοποίηση της «παρένθετης μητρότητας», μια από τις ακραίες μορφές εκμετάλλευσης του γυναικείου σώματος.

-- Στην τραγική έλλειψη μέτρων παιδικής προστασίας. Είναι συνειδητή κοροϊδία τα επιτελεία της ΕΕ να μιλούν για δικαιώματα των παιδιών, για «συμπερίληψη», όταν στα κράτη - μέλη της σχεδόν 23 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας. Ο περιορισμένος αριθμός θέσεων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα τροφεία, η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι η «ευρωπαϊκή κανονικότητα» της «κοινωνικής» πολιτικής, που μετρά το «κόστος - όφελος» με κίνητρο το καπιταλιστικό κέρδος. Για αυτό δεν μπορούν όλα τα παιδιά να έχουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προσχολική φροντίδα και αγωγή. Αλλά η ΕΕ και οι κυβερνήσεις χρειάζονται «ευέλικτες λύσεις» τύπου «νταντάδες της γειτονιάς», «ευέλικτα» συστήματα Προσχολικής Αγωγής, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρηματικών κολοσσών για πιο υψηλά ειδικευμένες εργαζόμενες.

Στο όνομα της «αποϊδρυματοποίησης», τα κράτη - μέλη της ΕΕ απαξιώνουν ακόμα και τη στοιχειώδη στήριξη των απροστάτευτων παιδιών. Φέρνουν σε αντιπαράθεση τις δημόσιες δομές παιδικής προστασίας με τους θεσμούς της υιοθεσίας και της αναδοχής, ως άλλοθι για τους «κόφτες» στην κρατική χρηματοδότηση και για την υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Αυτός είναι ο πυρήνας του προβλήματος που οδηγεί στην έκπτωση των επιστημονικών κριτηρίων και στην ιδιωτικοποίηση της παιδικής προστασίας, όπως και της υιοθεσίας - αναδοχής.

Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα της ΕΕ και των κυβερνήσεων για αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος παιδιών που μας συγκλονίζουν, όταν αναθέτουν αυτόν τον ευαίσθητο τομέα σε ΜΚΟ, ιδιώτες κ.α.


«Δίχτυ προστασίας» απέναντι στην παιδική φτώχεια, στην παιδική εργασία και εκμετάλλευση, στην παιδική κακοποίηση είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας κόντρα στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Με δυνατό ΚΚΕ για τη χειραφέτηση της γυναίκας από τις σάπιες αξίες της ΕΕ

Στον δρόμο της γνώσης και του αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, κάθε νέα γυναίκα μπορεί να αναπτύξει «αντισώματα» στις σάπιες αξίες και τα ιδανικά της ΕΕ.

Ετσι νικιέται η θλίψη, η απογοήτευση, η απελπισία, η μοιρολατρία.

Η λεγόμενη ισότητα των φύλων, που προβάλλεται ως «κοινή ευρωπαϊκή αξία» από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέα Αριστερά, είναι ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας των κυβερνήσεων που απαξιώνει και ισοπεδώνει τις πρόσθετες κοινωνικές ανάγκες της γυναίκας, την ιδιαίτερη ανάγκη προστασίας της μητρότητας.

Στην κοινωνία των ταξικών διαχωρισμών και διακρίσεων, η «ισότητα» στον νόμο σημαίνει ανισότητα στην πραγματική ζωή.

Η πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων περί «συμπεριληπτικότητας» δεν αφορά στην ανάγκη να σπάσει η κοινωνική απομόνωση σε βάρος ανθρώπων με κριτήριο το φύλο, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή άλλα προσωπικά γνωρίσματα.

Αφορά στην ανάγκη να καταργηθούν μέτρα προστασίας ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, για τα ΑμεΑ, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Συσκοτίζεται η κύρια αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας, που βρίσκεται στο DNA της σάπιας εκμεταλλευτικής κοινωνίας.

«Ελευθερία επιλογής» βαφτίζεται η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, της αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών, όπου το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη δωρεάν, ασφαλή άμβλωση γίνεται τυπικό.

«Ελευθερία επιλογής» βαφτίζεται η εμπορευματοποίηση της σεξουαλικότητας για να νομιμοποιούνται και στη συνείδηση τα κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και παιδιών, «νόμιμα» και παράνομα.

Η ΕΕ και το σύστημα γεννούν φρικιαστικά εγκλήματα


Η πρόσφατη Οδηγία της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι αποκαλυπτική για τα φρικιαστικά εγκλήματα που το σύστημα γεννά.

Είναι πρόκληση:

-- Να ρίχνουν στα «μαλακά» τους δράστες - «τέρατα» της κυβερνοβίας κατά των γυναικών με τις προτάσεις της ΕΕ για ανώτατες ποινές - «χάδια».

-- Να φορτώνουν στην ατομική ευθύνη της γυναίκας που έχει υποστεί βία και παρενόχληση μέσω διαδικτύου το βάρος της απόδειξης κατά των δραστών.

-- Να δίνουν τη δυνατότητα στις πλατφόρμες διακίνησης πορνογραφικού υλικού να μην αφαιρούν υλικό με προσωπικές στιγμές μιας γυναίκας, που διακινείται διαδικτυακά χωρίς τη συναίνεσή της, με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του διαδικτύου.

-- Να δεσμεύονται για δωρεάν νομική συνδρομή μόνο σε όσες γυναίκες ζουν στα όρια της εξαθλίωσης.

-- Να βάζουν τις κακοποιημένες γυναίκες να πληρώνουν για τη φιλοξενία τους στους ξενώνες.

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις κυνικά ομολογούν ότι πετσοκόβουν την ολόπλευρη οικονομική, συμβουλευτική, νομική στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, με το κριτήριο του «κόστους - οφέλους» για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο «κράτος δικαίου» της ΕΕ, «το περιπολικό δεν είναι ταξί» για να προστατέψει τις γυναίκες από την πολύμορφη βία, που φτάνει μέχρι τις γυναικοκτονίες. Γιατί τα πρωτόκολλα της ΕΕ και των κρατών - μελών της αντιμετωπίζουν ως εχθρό τον λαό που αγωνίζεται, στέλνοντας άμεσα κατασταλτικές δυνάμεις ενάντια στους εργατικούς, λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες.

Επιβεβαιώνεται ότι το «δίκαιο» της ΕΕ ρίχνει στα μαλακά βιαστές και μαστροπούς, ξεπλένοντας κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Αλλά με αποφασιστικότητα καταδικάζει αγωνιστές και αγωνίστριες, συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες που παλεύουν για τα εργατικά δικαιώματα, ενάντια στους πλειστηριασμούς των σπιτιών του λαού.

Ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ

Για να πάρουμε ανάσες αισιοδοξίας και ελπίδας. Για να χτίσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών στον δρόμο του αγώνα ενάντια στη γενεσιουργό μορφή βίας, την ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση.

Για να πάρουμε «οξυγόνο» αγωνιστικής ανάτασης μέσα στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας «πνίγει», μας γεμίζει ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Για να δυναμώσουμε την αντίθεσή μας και την απαίτηση για τον τερματισμό των άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων, για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό στην Ουκρανία, στη Μ. Ανατολή, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερασπίζεται την «ιερή αμυντική συμμαχία», δηλαδή το ΝΑΤΟ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων.

Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στις γυναίκες, στα παιδιά, στον λαό της Παλαιστίνης, που βιώνει τη γενοκτονία από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Για να αποδυναμώσουμε τα κόμματα που «ξεπλένουν» την ΕΕ των μονοπωλίων και την αντιλαϊκή της πολιτική σε βάρος των γυναικών, την οποία υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις - μονοκομματικές ή συμμαχίας από φιλελεύθερα, σοσιαλδημοκρατικά, ακροδεξιά κόμματα.

Για να έχουν στήριγμα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, αλλά και εκεί που ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ επιλέγουμε σταθερή, ακλόνητη, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Με δυνατό ΚΚΕ, σπάμε τα δεσμά της ΕΕ. Σπάμε τον «φαύλο κύκλο» της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ