ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
Σελ. /48
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Να μην τολμήσουν να τιμωρήσουν αξιωματικούς και στρατιώτες που διαμαρτύρονται για την ελληνική εμπλοκή!

Νέο κύμα καταγγελιών έφτασε στον «Ριζοσπάστη»

Να μην τολμήσουν να τιμωρήσουν φαντάρους, ναύτες και αξιωματικούς που εκφράζουν την ανησυχία τους ενάντια στους πολέμους.

Ως στρατευμένος που υπηρετώ τη θητεία μου στην Κύπρο, η ολοένα αυξανόμενη κλιμάκωση του πολέμου στη γειτονιά μας προβληματίζει εμένα αλλά και τους άλλους φαντάρους. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και να μας βάλει σε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους η συνεχής εμπλοκή της χώρας μας με όλους τους τρόπους, στο πλευρό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, που σκοτώνει καθημερινά τον Παλαιστινιακό λαό, στηρίζοντας έμπρακτα με την αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» αλλά και την προετοιμασία που κάνουν για την αντικατάστασή της από την φρεγάτα «Ψαρά».

Δεν έχουμε καμία δουλειά στην Ερυθρά Θάλασσα, αυτό γίνεται για να εξασφαλίσει τα κέρδη των εφοπλιστών, θέτοντας σε κίνδυνο τη χώρα μας, κάνοντάς τη στόχο, αλλά και στέλνοντας το πλήρωμα στο στόμα του λύκου.

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Υδρα». Να μη φύγει η φρεγάτα «Ψαρά».

Καμία περαιτέρω εμπλοκή σε κανέναν από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Κανένας στρατιωτικός, κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.

Στρατιώτης ΤΘ Συργουνιώτης Γιώργος

* * *

Εδώ και τώρα να επιστρέψει η φρεγάτα «Υδρα», να σταματήσει κάθε σκέψη στην κυβέρνηση να στείλει τη φρεγάτα «Ψαρά»!

Δεν θα ανεχτούμε να τιμωρηθούν αξιωματικοί, ναύτες και στρατιώτες που διαμαρτύρονται δικαίως για τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο.

Ως στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας, θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία μας για τη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος άλλων λαών (...) Δεν έχει καμία δουλειά η φρεγάτα να βρίσκεται εκεί, ούτε το προσωπικό της. Για τα συμφέροντα των εφοπλιστών η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στους πολέμους που διεξάγουν βάζουν σε μεγάλους κινδύνους το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη χώρα.

Στρατιώτες από το 79 ΤΥΠΕΘ, Σάμος

* * *

Δηλώνουμε αντίθετοι στη συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κανένας στρατιωτικός εκτός συνόρων.

Μην τολμήσετε να τιμωρήσετε φαντάρους και αξιωματικούς!

(...) Δηλώνουμε αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ακόμα πιο επιτακτικά τώρα που η φρεγάτα «Υδρα», όπως ήταν αναμενόμενο, δέχεται επιθέσεις, βεβαιώνοντας πως είναι ζήτημα χρόνου να γυρίσουν στην πατρίδα μας φέρετρα Ελλήνων αξιωματικών.

Κάθε οπλίτης, έτσι και εμείς ορκιστήκαμε να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας και να δώσουμε τη ζωή μας γι' αυτήν και μόνο, εφόσον θιχτούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και η ελευθερία του ελληνικού λαού. Πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν κάνει αυτήν τη στιγμή η φρεγάτα, η οποία με εντολή της ΝΔ και τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων βρίσκεται εκεί για να υπερασπίσει τα συμφέροντα και τις βλέψεις της ευρωατλαντικής συμμαχίας, των ξένων και ντόπιων εφοπλιστών.

(...) Αρνούμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να τιμωρήσει κανέναν στρατιωτικό που δικαίως εναντιώνεται σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης!

Στρατιώτες 575 Τάγματος Πεζοναυτών Αυλώνας, Αττική

* * *

Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μην αναχωρήσει η φρεγάτα «Ψαρά».

Δεν δεχόμαστε απειλές! Εχουμε δίκιο!

Το τελευταίο περιστατικό με τη φρεγάτα «Υδρα» εκθέτει την κυβέρνηση, που εμπλέκει το προσωπικό των ΕΔ σε κίνδυνο, για επιχειρήσεις χιλιάδες μίλια μακριά από την πατρίδα μας, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

Εστω και τώρα να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα, να μη σταλθεί η φρεγάτα «Ψαρά» για την ικανοποίηση των συμφερόντων των εφοπλιστών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι του ελληνικού λαού.

Λευτεριά στον λαό της Παλαιστίνης!

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις - ορμητήρια πολέμου που βρίσκονται στη χώρα μας!

Κανένας στρατιωτικός εκτός συνόρων!

Στρατιώτης (ΤΘ) Καίσαρης Νίκος, 398 ΕΑΡΜΕΘ, Λέσβος

* * *

Να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα για τα κέρδη τους

Καμία εμπλοκή της χώρας στο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης!

Δεν φοβόμαστε απειλές για τιμωρίες!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει τη χώρα και το στρατιωτικό προσωπικό στους επικίνδυνους και εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αυτήν τη φορά, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, έστειλε τη φρεγάτα «Υδρα» 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, βουτώντας ξανά τη χώρα στα επικίνδυνα σχέδια των Δυτικών ιμπεριαλιστών (...)

Συγχρόνως, σε αυτήν την αποστολή αυτοκτονίας, Ελληνες στρατιωτικοί του Πολεμικού Ναυτικού κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους για να στηρίξουν τον πόλεμο του Ισραήλ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Παράλληλα, με την πρόσφατη «αμυντική συμφωνία» μεταξύ των υπουργείων Αμυνας ΗΠΑ και Ελλάδας, με θέμα την «απόσπαση - τοποθέτηση ελληνικού προσωπικού Αμυνας στον στρατό των ΗΠΑ» και την «τοποθέτηση προσωπικού Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ», ακόμα και έμψυχο δυναμικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται σε δομές του αμερικανικού στρατού.

Κανείς δεν έδωσε εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να στείλει το Πολεμικό Ναυτικό στην Ερυθρά Θάλασσα! Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να τιμωρήσει κανέναν στρατιώτη και αξιωματικό που εναντιώνεται στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο! Καμία συμμετοχή στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ!

Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Στρατιώτης (ΕΔ) Μπογιατζής Παύλος

ΚΕΕΔ, Μεγάλο Πεύκο

* * *

Υπηρετούμε την πατρίδα μας και όχι τους εφοπλιστές!

Τα τελευταία γεγονότα, με την επίθεση που δέχτηκε η φρεγάτα «Υδρα» και την επικείμενη αποστολή και της φρεγάτας «Ψαρά» στην Ερυθρά Θάλασσα, ξεχείλισαν το ποτήρι, έριξαν όλες τις μάσκες. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, οι Ελληνες στρατιώτες, γίνονται κρέας στα κανόνια σχεδιασμών και πολέμων που καμία σχέση δεν έχουν με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Δηλώνω την εναντίωσή μου στην ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στην περιοχή, όπου θύματα είναι οι λαοί. Οι Ελληνες στρατιώτες ορκιστήκαμε να υπηρετούμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας την πατρίδα μας και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, ΟΧΙ τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών.

Να επιστρέψουν ΤΩΡΑ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι Ελληνες στρατιώτες από τις αποστολές στην Ερυθρά Θάλασσα!

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ Γιάννης Δήμος

* * *

Με τον λαό της Παλαιστίνης ως τη λευτεριά!

Καμία ελληνική αποστολή στον πόλεμο στο πλευρό Ισραήλ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις πλάτες όλων των κομμάτων πλην ΚΚΕ, που τηρούν σιγή νεκροταφείου, συνεχίζει να εμπλέκει τη χώρα μας και τον λαό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και συγκρούσεις, αυτήν τη φορά στέλνοντας αντικαταστάτη της «Υδρας» στην Ερυθρά Θάλασσα τη φρεγάτα «Ψαρά». Στέλνει δηλαδή ξανά το πλήρωμα του ΠΝ στο «στόμα του λύκου», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά του αλλά και την ασφάλεια της χώρας και του λαού, για να υπηρετήσει πιστά τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται στον λογαριασμό που πληρώνει ο λαός και μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα για την αποστολή!

-- Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Υδρα» και να μη φύγει η φρεγάτα «Ψαρά» για την Ερυθρά Θάλασσα!

-- Κανένας στρατιωτικός και φαντάρος εκτός συνόρων!

-- Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και πολέμους!

Υδ/νεας (ΠΖ) Σιφναίος Φραγκίσκος, ΑΣΔΕΝ

* * *

Κανένας στρατιωτικός εκτός συνόρων!

Να επιστρέψει η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα!

Εχουν απόλυτο δίκιο οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί που διαμαρτύρονται!

(...) Δεν είμαστε με τη μεριά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που «για τ' αφέντη το φαΐ» πρέπει να σκοτώνονται οι λαοί, να πλουτίζουν αυτοί πάνω στις δικές μας πλάτες. Είμαστε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με τον Παλαιστινιακό λαό που μάχεται εδώ και 75 χρόνια για να αποκτήσει τη δική του πατρίδα. Είμαστε με την ειρήνη των λαών, όπως ζούσαν κάποτε η Ουκρανία με τη Ρωσία επί Σοβιετικής Ενωσης, και όχι με τα πολεμοκάπηλα σχέδια της Ουκρανίας, των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και της καπιταλιστικής Ρωσίας, όπως συμβαίνει σήμερα. Απαιτούμε να επιστρέψει άμεσα η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα, όπου για να ασφαλιστούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής αστικής τάξης δαπανώνται καθημερινώς 500.000 ευρώ, λεφτά τα οποία θα μπορούσαν να πάνε στις ανάγκες των φαντάρων. Καμία σκέψη για αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στρατιώτης (ΥΓ) Παπαγεωργίου Δημήτρης, ΕΛΔΥΚ

* * *

Υπηρετούμε την πατρίδα και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του ΝΑΤΟ!

Για άλλη μια φορά έγιναν εμφανείς οι προτεραιότητες των ΝΑΤΟικών ελληνικών κυβερνήσεων. Τα κέρδη είναι γι' αυτούς πάνω από τις ζωές, εντός και εκτός συνόρων της χώρας. Βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των ναυτεργατών και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για χάρη των εφοπλιστών και των κερδών τους, αφού πριν λίγες μέρες αντιμετώπισαν μεγάλο κίνδυνο από επίθεση των Χούθι εναντίον ελληνόκτητου πλοίου και της φρεγάτας «Υδρα», που το «συνόδευε» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Εδώ και τώρα να επιστρέψει το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική επικράτεια!

Καμία νέα αποστολή στρατιωτικού προσωπικού ή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα!

Στρατιώτης Νίκος Μυρωνίδης, Ε' Μοίρα Καταδρομών, Στρατόπεδο Παπαργύρη

* * *

Με τον λαό της Παλαιστίνης ως τη λευτεριά!

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα!

(...) Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και με τη στήριξη και την ανοχή των υπόλοιπων κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ, συμμετέχει ενεργά στις πολεμικές αναμετρήσεις, από τη μία στηρίζοντας το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, που συνεχίζει το έγκλημα στην Παλαιστίνη, διατηρώντας τη φρεγάτα «Υδρα» στην πλέον εύφλεκτη περιοχή του πλανήτη, ενώ από την άλλη σχεδιάζει να στείλει επιπλέον πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που φυλάσσει στις αποθήκες μας μεγάλης επικινδυνότητας πυρομαχικά.

(...) Καμία δουλειά δεν έχουν στρατιώτες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων. Να επιστρέψει η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα, καμία άλλη φρεγάτα να μην σταλεί εκτός συνόρων. Καμία στήριξη της χώρας μας στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει η χώρα να φιλοξενεί και να εξυπηρετεί με υποδομές τους Αμερικανούς.

Δεν φοβόμαστε να εκφράσουμε τις διαμαρτυρίες μας! Καμία τιμωρία σε αξιωματικό και στρατιώτη!

Στρατιώτης (ΚΔ) Περδίκης Δημήτριος, 10Σ ΛΥΕΕΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ