ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάη 2024
Σελ. /28
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ισχυρό ΚΚΕ ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» και εμπορευματοποίησης του νερού

Εκδήλωση για τα ζητήματα ύδρευσης - άρδευσης στον νομό με ομιλητή τον Ρ. Μαρούδα

Να αξιοποιήσουν την πείρα τους ισχυροποιώντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, μέσα από τα συνολικότερα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, όπως και το ζήτημα της επαρκούς και ποιοτικής υδροδότησης και άρδευσης του νομού, κάλεσε τον λαό της Αργολίδας ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Σε πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα «Το ζήτημα της ύδρευσης - άρδευσης στην Αργολίδα. Οι θέσεις του ΚΚΕ», που πραγματοποίησε η ΤΕ του Κόμματος στον νομό, στάθηκε στη γενικότερη πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων των χωρών - μελών και των κομμάτων που τη στηρίζουν, υπογραμμίζοντας ότι μετά την εμπορευματοποίηση μιας σειράς αγαθών και υπηρεσιών που θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλο τον λαό, όπως η Υγεία, η Παιδεία, οι Μεταφορές, τώρα «η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προχωρά τώρα και στο νερό, με την παραπέρα εμορευματοποίησή του. Ηδη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πτωχός, έχει ανακοινώσει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι διεκδικεί από την κυβέρνηση να είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου η δεύτερη στη χώρα, μετά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα συσταθεί ενιαίος φορέας για τη διαχείριση των υδάτων, μιλώντας ειδικότερα για την ύδρευση!». Ενώ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η περιφερειακή αρχή έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους 51 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά νερού του φράγματος του Αναβάλου στα 5στερα ξενοδοχεία της Ερμιονίδας και όχι για την υδροδότηση για τις ανάγκες του αργολικού κάμπου!», όπου ακόμα οι αγρότες ποτίζουν με υφάλμυρο νερό.

Τόνισε ότι «όλα αυτά δεν αποτελούν κάποια ελληνική πρωτοτυπία ή κάποια "νεοφιλελεύθερη εμμονή" της ΝΔ, όπως κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει την ουρά του απέξω.

Πρώτα απ' όλα, γιατί η ίδια πολιτική, με παραλλαγές, εφαρμόστηκε σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, προκειμένου υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια να βρουν κερδοφόρα διέξοδο στους κλάδους που "απελευθερώνονταν" σταδιακά απ' την κρατική προστασία: Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια, Μεταφορές και το Νερό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλα τα κόμματα που στηρίζουν τη πολιτική της ΕΕ, ακολουθούν φυσικά πιστά όλα αυτά τα χρόνια την ίδια στρατηγική, την ίδια πολιτική, με τις παραλλαγές της η εκάστοτε κυβέρνηση, όλοι όμως προχωρήσανε στην ευθυγράμμιση του νομοθετικού πλαισίου και στη χώρα μας, με τη σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία, που έχει στόχο την εμπορευματοποίηση του νερού, της χρήσης του, των υποδομών του, των εργασιών συντήρησής του.

Τι συνέπειες θα έχει αυτή η παραπέρα ευθυγράμμιση; Εκτόξευση των τιμολογίων του νερού, δραστικό περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα, επιθετική προώθηση της εμπορευματικής λειτουργίας και της ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων ύδρευσης».

Κάλεσε, επίσης, τους βιοπαλαιστές αγρότες του νομού «να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια για να κερδίζουν μια χούφτα βιομήχανοι και μεσάζοντες». Υπογράμμισε δε πως από τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη «αποδείχτηκε περίτρανα ότι μόνο ο σωστά προσανατολισμένος αγώνας των αγροτών, που βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, μπορεί να αναμετρηθεί με τις κυβερνήσεις και την ΕΕ» και προειδοποίησε: «Ηδη η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο χτύπημα με την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και νέα περικοπή επιδοτήσεων το επόμενο διάστημα».

Τέλος, κάλεσε τον λαό της περιοχής να αξιοποιήσει και το όπλο της ψήφου που έχει στα χέρια του, ενισχύοντας το ΚΚΕ που «επιμένει ότι το νερό είναι κοινωνικό δικαίωμα, δεν μπορεί να αποτελεί εμπόρευμα», πρωταγωνιστώντας σήμερα στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη διασφάλιση φθηνού, ελεγμένου, ποιοτικού νερού για τον λαό, για την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του χωρίς χαράτσια στην αγροτική παραγωγή. Για τη δραστική μείωση των τιμολογίων, για να μην υπάρξει καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα και με κατάργηση των εργολάβων. Το ΚΚΕ, που καλεί τον λαό «με τον αγώνα του να αντιπαλέψει κάθε πλευρά και συνολικά την πολιτική της "απελευθέρωσης" και εμπορευματοποίησης του νερού με όποιον τρόπο και από όποια κυβέρνηση κι αν προέρχεται».

Στην εκδήλωση παρεμβάσεις έκαναν, επιπλέον, ο Κώστας Γκόνης, πολιτικός μηχανικός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ναυπλίου, που ανέδειξε τις επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν για την επίλυση της ύδρευσης - άρδευσης στην περιοχή, και ο Γιώργος Θεοδοσίου, στέλεχος του ΚΚΕ, αγρότης, μέλος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, ο οποίος ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες λόγω της έλλειψης ασφαλούς και επαρκούς νερού για την κάλυψη των αναγκών του αργολικού κάμπου.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Στις ευρωεκλογές μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για τα δικά σου συμφέροντα!

Από τα μπλόκα του Φλεβάρη στην περιοχή
Από τα μπλόκα του Φλεβάρη στην περιοχή
«Τους προηγούμενους μήνες καταφέραμε και στριμώξαμε την κυβέρνηση, στείλαμε μήνυμα ελπίδας και αγώνα μέσα από τις πολύμορφες αγροτικές μας κινητοποιήσεις και τα αγροτικά μπλόκα. Πήραμε κουράγιο και δύναμη από τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης», σημειώνει η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ σε κάλεσμά της προς τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Απευθυνόμενη σε όλους όσοι συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στους καθημερινούς δρόμους του αγώνα, μετατρέποντας την αγανάκτηση σε δύναμη ελπίδας και προοπτικής, επισημαίνει πως «τώρα είναι η στιγμή να καταδικαστεί η πολιτική που μας έχει φτάσει ως εδώ!», καλώντας «να καταδικαστεί ο πραγματικός ένοχος που δεν είναι άλλος από την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της, από όλες τις κυβερνήσεις που στήριξαν και υλοποίησαν αυτές τις κατευθύνσεις, που στηρίζουν και υλοποιούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι που εμείς οι αγρότες της Ηλείας δεν μπορούμε να έχουμε ένα αξιοπρεπές εισόδημα για μας και τα παιδιά μας».

Θυμίζει τις αποφάσεις ΕΕ, ΚΑΠ, κυβερνήσεων, κομμάτων που υποστηρίζουν αυτά τα μέτρα που πληρώνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων και την υπολειτουργία των ΤΟΕΒ σε όλη την Ηλεία, τη μη αποζημίωση από το κράτος για την ακαρπία στην ελαιοπαραγωγή, τις καταστροφές από περονόσπορο (σταφίδα, σταφύλια επιτραπέζια και οινοποιήσιμα) και άλλα προϊόντα και ειδικά για τον νομό δηλώνει:

«Χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά ξεκληρίστηκαν, παραγωγικές εκτάσεις εγκαταλείφθηκαν, μόνο την τελευταία 10ετία υπάρχει μείωση του αγροτικού πληθυσμού σχεδόν 20%. Αχρηστεύτηκαν υποδομές, ενώ επιδεινώθηκε η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών του λαού μας για ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα».

Τονίζοντας ότι «η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η ΕΕ δεν είναι ο "παράδεισος" που σου υπόσχονταν τα κόμματα του συστήματος», καλεί να σταλεί μήνυμα καταδίκης στις ευρωεκλογές «στην ΕΕ και την ΚΑΠ της βαρβαρότητας, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους άλλους επίδοξους διαχειριστές της αντιαγροτικής πολιτικής», με δυνατό ΚΚΕ τώρα.

Μήνυμα πραγματικής καταδίκης και τιμωρίας είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ!

Αναφέροντας τους λόγους που δεν τιμωρείται η κυβέρνηση της ΝΔ από την αποχή, στέκεται και στις ευθύνες των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛ. Λύση) που ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο την πρόσφατη αναθεώρηση της ΚΑΠ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη της ΕΕ και καλώντας να δοθεί ένα αποφασιστικό μήνυμα σε όλους όσοι προπαγάνδιζαν ότι οι αγρότες θα φάνε με «χρυσά κουτάλια», θυμίζει τη διαχρονική συνεπή στάση του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Γιατί μόνο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια για την ΕΕ, την ΚΑΠ, τα "πράσινα" αντιλαϊκά σχέδια.

Γιατί η αποφασιστική ενίσχυσή του θα δώσει δύναμη στις διεκδικήσεις σου, στις οποίες πρωτοστατεί το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Γιατί το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος, πραγματική διέξοδος από το βάσανο της επιβίωσης, το άγχος της καθημερινής αναμέτρησης με τους κινδύνους και τις φυσικές καταστροφές, τον βραχνά του εισοδήματος που μικραίνει και του κόστους παραγωγής που μεγαλώνει.

Στην ΕΕ της βαρβαρότητας, στέλνουμε το κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης».

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συσκέψεις στις δημοτικές ενότητες της Πάτρας

Με στόχο να φτάσει σε κάθε γειτονιά και συνοικία το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η συμπόρευση με το Κόμμα και μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η ΤΕ Αχαΐας προχωρά και σε συσκέψεις με εκλεγμένους διαμερισματικούς συμβούλους, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ανά Δημοτική Ενότητα και Διαμέρισμα της Πάτρας.

Το πρόγραμμα των συγκεκριμένων συσκέψεων έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη

  • 8 μ.μ.: Στα Ροΐτικα, στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης. Θα παρέμβουν οι: Αναστασία Τογιοπούλου, Μιχάλης Αναστασίου, αντιδήμαρχοι Πατρέων και Αντώνης Ταβουλάρης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
  • 8.30 μ.μ.: Στα γραφεία του Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας. Θα παρέμβουν οι: Χρήστος Κορδάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, αντιδήμαρχος Πατρέων και Χρήστος Πατούχας, δημοτικός σύμβουλος Πατρέων.

Αύριο Πέμπτη

  • 8 μ.μ.: Στον «Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων» στα Προσφυγικά, για το Κεντρικό Διαμέρισμα Πάτρας. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρέμβουν οι: Βαγγέλης Κατσακούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και αντιδήμαρχος Πατρέων, οι Μιχάλης Αναστασίου και Βίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχοι Πατρέων και ο Χρήστος Κορδάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Παρασκευή 24 Μάη

  • 8 μ.μ.: Στο Λαϊκό Στέκι των Εργατικών Κατοικιών της Ταραμπούρα, για το Νότιο Διαμέρισμα Πάτρας. Θα παρέμβουν οι: Παναγιώτης Μελάς και Μιχάλης Αναστασίου, αντιδήμαρχοι Πατρέων και ο Παύλος Σκούρας, δημοτικός σύμβουλος Πατρέων.

Δευτέρα 27 Μάη

  • 8 μ.μ.: Στα ΚΑΠΗ της Αγυιάς για το Αρκτικό Διαμέρισμα Πάτρας. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας. Θα παρέμβουν οι: Κατερίνα Σίμου, αντιδήμαρχος Πατρέων, Χρήστος Πατούχας και Δημήτρης Δημησιάνος, δημοτικοί σύμβουλοι Πατρέων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ