ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάη 2024
Σελ. /28
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές - Να ακουστεί δυνατά: «Πανσπουδαστική» πρώτη δύναμη ξανά!
  • Θ. Κωτσαντής: «Οι νέοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά»
  • Αρθρο: Συζητώντας με τους μαθητές μας για το «Γραφείο των καθηγητών»...
  • Κυκλοφόρησε από τη «Σύγχρονη Εποχή» η αφιερωματική έκδοση για τον διανοούμενο κομμουνιστή Δημήτρη Γληνό

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024
Σήμερα να ακουστεί δυνατά: «Πανσπουδαστική» πρώτη δύναμη ξανά!

Στις κάλπες προσέρχονται οι φοιτητές σε όλη τη χώρα στέλνοντας μήνυμα για δυνατούς συλλόγους

RIZOSPASTIS

Σήμερα μιλάνε οι φοιτητές! Σήμερα στέλνουν μήνυμα συμμετοχής, συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους! Τέτοιο μήνυμα θα είναι η σημαντική ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας», που στοχεύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να βρεθεί στην πρώτη θέση πανελλαδικά.

Στα πανεπιστήμια οι φοιτητές προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα ΔΣ, να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, που βρίσκεται στη διεκδίκηση, στην αλληλεγγύη, στη συλλογικότητα!

Οι φοιτητικές εκλογές είναι η μεγαλύτερη κάλπη της νεολαίας, που θα στείλει το μήνυμά της δυόμισι βδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Με πρωτιά ξανά της «Πανσπουδαστικής» μπορεί να στείλει μήνυμα απόρριψης και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, ενίσχυσης του συλλογικού αγώνα για τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Μήνυμα συμπόρευσης με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο που υψώνουν τη φωνή και το ανάστημά τους ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, μήνυμα διαρκούς αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, για να δικαιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων, μήνυμα αταλάντευτης αντίστασης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των σπουδών και των πτυχίων, μήνυμα για φοιτητικούς συλλόγους ζωντανούς, στήριγμα όλων των φοιτητών, μπροστάρηδες, διεκδικητές για όλα όσα αφορούν τους φοιτητές.


Θυμίζουμε ότι οι φοιτητές έδωσαν πέρσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά στην «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας», το ψηφοδέλτιο που συγκροτούν σε κάθε σύλλογο τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μαζί με πολλούς ακόμα φοιτητές.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση των εκλογών, η ΠΚΣ συγκέντρωσε 19.660 ψήφους πανελλαδικά και ποσοστό 34,98%, το μεγαλύτερό της μέχρι τώρα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, κάνοντας το άλμα μετά το μεγάλο βήμα που είχε προηγηθεί το 2022, όταν η ΠΚΣ πήρε την πρωτιά μετά από τριάμισι δεκαετίες που διατηρούσε την πρωτοκαθεδρία η ΔΑΠ. Η πρωτιά που επαναλήφθηκε πέρσι έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς σημειώθηκε σε συνθήκες αύξησης της συμμετοχής (ψήφισαν πάνω από 58.000 φοιτητές) και η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατάφερε να αποσπάσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης και να έχει τη μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις άλλες δυνάμεις και σε ψήφους και σε ποσοστά. Παράλληλα, κατέγραψε εκατοντάδες πρωτιές και αυτοδυναμίες σε φοιτητικούς συλλόγους, ενώ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα 15 πανεπιστημίων.

Τα έγκυρα αποτελέσματα στο site της «Πανσπουδαστικής ΚΣ»

Θυμίζουμε ότι στις φοιτητικές εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ανεξαρτήτως έτους ή ηλικίας ή τρόπου εισαγωγής (πανελλαδικές εξετάσεις ή κατατακτήριες) που φοιτούν στα Τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων και παραμένουν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των ιδρυμάτων. Για τη συμμετοχή τους είναι υποχρεωτική η επίδειξη της ταυτότητάς τους.

Την ευθύνη των εκλογών έχει η εφορευτική επιτροπή σε κάθε σύλλογο. Οι φοιτητές ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Οι κάλπες στους περισσότερους συλλόγους ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα, εκτός από περιπτώσεις όπου η εφορευτική επιτροπή αποφασίζει διαφορετικά. Τα αποτελέσματα εκδίδονται από τις εφορευτικές επιτροπές των συλλόγων.


Στο site της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» (http://www.pksekloges.gr) θα αναρτώνται απόψε από τις 19.00, μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, τα μόνα έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Με συνεχή ανανέωση θα αναρτώνται τα αποτελέσματα ανά φοιτητικό σύλλογο, ανά ίδρυμα και τα πανελλαδικά συγκεντρωτικά.

Στην ιστοσελίδα μπορεί επίσης να δει κανείς αναλυτικά και τα περσινά αποτελέσματα.



Τα σχέδια νοθείας της ΔΑΠ δεν θα περάσουν

«Το σχέδιο νοθείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και αλλοίωσης του αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών δεν θα περάσει!», δηλώνουν οι υποψήφιοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας», που καταγγέλλουν για άλλη μια χρονιά: «Η παράταξη της ΝΔ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι φοιτητικές εκλογές, επιδιώκει να τις υπονομεύσει και στήνει σκηνικό νοθείας, βλέποντας ότι και αύριο δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ετοιμάζονται να την τιμωρήσουν με τη μαζική τους συμμετοχή!

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

- Στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Χίου, στελέχη της ΔΑΠ επιδιώκουν να αποκλείσουν τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου της "Πανσπουδαστικής ΚΣ".

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών στην Κοζάνη η ΔΑΠ επεδίωξε με επίσημη πρόταση να καταμετρηθούν και να προστεθούν τα "λευκά" ψηφοδέλτια στη δύναμη της πρώτης παράταξης.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ η ΔΑΠ ψήφισε εκλογικό κανονισμό που ορίζει τη "δυνατότητα να ψηφίζουν εκτός παραβάν μετά από απόφαση της εκλογικής επιτροπής"!

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στέλεχος της ΔΑΠ παρέλαβε τις λίστες - μητρώο της σχολής από τη Γραμματεία της σχολής χωρίς απόφαση συλλόγου και τις πήγε σπίτι του για πάνω από ένα 24ωρο!

- Στο ΠΑΜΑΚ η ΔΑΠ πρότεινε οι φοιτητές να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα και οι εφορευτικές επιτροπές να αποφασίζουν κατά πλειοψηφία μόνο με στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης η ΔΑΠ όρισε εφορευτική επιτροπή με την πλειοψηφία να αποτελείται από στελέχη της ΟΝΝΕΔ και δεν ορίστηκε εκλογικός κανονισμός για το ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

- Στον Φοιτητικό Σύλλογο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών επιδιώκουν να αποκλείσουν από το δικαίωμα ψήφου ένα ολόκληρο έτος συγκεκριμένου Τμήματος.

Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους! Με την ενίσχυση της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" θα δώσουν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση και την παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Ολοι συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές!

Η φωνή των φοιτητών θα ακουστεί δυνατά, όσο και αν δεν το θέλει η ΝΔ και η ΔΑΠ!», καταλήγουν οι υποψήφιοι της «Πανσπουδαστικής ΚΣ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ