ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Μάρτη 2024 - Κυριακή 24 Μάρτη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗ
ΦΩΤΟ 2

Στις 27 Μάρτη 2018 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ. Στη μνήμη του αλλά και στη μνήμη του συναγωνιστή και φίλου του, ΘΑΝΑΣΗ ΓΑΡΙΔΑ, η οικογένειά του προσφέρει στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Γέρακα, το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφου, της ΕΠΟΝίτισσας ΜΙΝΑΣ (ΒΙΛΕΛΜΙΝΗΣ) ΒΑΦΕΑ - ΤΕΛΕΙΩΝΗ, προσφέρω 500 ευρώ στο κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Χ. Τ.

***

Στις 16 Μάρτη συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΕΑΣ, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Η σύζυγός του, Ρούλα Νικολακέα, και οι κόρες του, Παρασκευή και Χριστίνα, προσφέρουν οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΥΡΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. Στις 22 Μάρτη 2024 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μου πατέρας, σε ηλικία 97 ετών. Γεννήθηκε το 1926 στην Πολυκάρπη Καστοριάς από φτωχή αγροτική οικογένεια και εντάχτηκε στην ΕΠΟΝ και στο ΚΚΕ το 1943. Το 1945, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, συνελήφθη από την αστυνομία και από παρακρατικό απόσπασμα. Φυλακίστηκε για 11 χρόνια και στο διάστημα αυτό πέρασε από πολλές φυλακές, όπως Κασσάνδρας, Αγιάς Χανίων Κρήτης, Γιούρας, Σερρών, Επταπυργίου, Λαμίας, Αίγινας, με πολλές υπευθυνότητες σε όλες και μέλος του στενού γραφείου σε αρκετές από αυτές. Αποφυλακίστηκε το 1956.

ΦΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ηταν πρωτεργάτης για το στήσιμο οργάνωσης της ΕΔΑ στην Καστοριά και μέλος της ΝΕ ως το 1967, οπότε και τον συνέλαβε η χούντα στέλνοντάς τον εξορία στο Λακκί Λέρου μέχρι το 1970 που αποφυλακίστηκε. Επίσης, ήταν πρωτεργάτης στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Καστοριά το 1974, αρχικά ως υπεύθυνος μιας ολιγομελούς Κομματικής Ομάδας που συνεδρίαζε σε ένα μικρό γουναράδικο και στη συνέχεια ως Γραμματέας της ΝΕ του Ν. Καστοριάς του ΚΚΕ 1974 - 1976. Μέλος της ΝΕ από το 1976 έως το 1996.

Το 1981 με άλλους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ιδρύουν το Παράρτημα Καστοριάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Την περίοδο της κρίσης 1989 - 1991 έδωσε τη μάχη ενάντια στη διάλυση του ΚΚΕ και στήριξε την προοπτική του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Ηταν επαγγελματίας αγρότης - ψαράς και ασχολήθηκε ενεργά και στη συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου του. Πρόεδρος Συνεταιρισμού Αλιέων Ν. Καστοριάς 1965 - 1967. Πρωτεργάτης για στήσιμο της ΓΕΟΚ ΑΕ (εταιρεία λαϊκής βάσης) και μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ν. Καστοριάς 1982. Πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Ν. Καστοριάς 1982. Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Πολυκάρπης Καστοριάς 1984. Αντιπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Καστοριάς 1982.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στην ΤΕ Καστοριάς - Βοΐου του ΚΚΕ.

Ο γιος του, Τρύφων Σαμαράς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Αξιος συνεχιστής μιας οικογένειας αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια ανταρτών. Πάντα πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του κομμουνισμού. Πάντα παρών σε κάθε εκδήλωση του ΚΚΕ. Πάντα πρόθυμος να υπηρετήσει τους στόχους του από οποιοδήποτε πόστο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΛΗΣ
Η αδερφή του Αντωνία και ο γαμπρός και φίλος του Μηνάς προσφέρουν 100 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας Αττικής.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 8 χρόνια από τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και 13 χρόνια από τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ. Συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση, ο πατέρας μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και η μητέρα ως μέλος της ΕΠΟΝ. Μετά τον Εμφύλιο βρέθηκαν πολιτικοί πρόσφυγες στη Ρουμανία, όπου ως μέλη του ΚΚΕ αγωνίστηκαν με πίστη και αφοσίωση για τα ιδανικά του Κόμματος. Επαναπατρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Παρέμειναν προσηλωμένοι στα ιδανικά του ΚΚΕ και στο όραμα για μια ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία, για τα οποία συνέχισαν να αγωνίζονται μέχρι τον θάνατό τους. Τους μνημονεύουμε συνεχώς και τους θυμόμαστε με αγάπη. Στη μνήμη τους προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΑΡΚΟΥ, για το κόμμα που συνειδητά επέλεξε ως το δικαιότερο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Αντί 40ήμερου μνημοσύνου στη μνήμη της μητέρας μου, ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΒΕΡΑΣ, και για τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τον θάνατο του πατέρα μου, ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης, 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Σοφία Στολτίδου και Αλέκος Στολτίδης

  • Στη μνήμη της ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΒΕΡΑΣ προσφέρω 50 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης.

Βέτα Ξ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΛΟΥΜΠΑ - ΤΖΩΡΤΣΟΥ ο Ιωνικός Σύνδεσμος, που επί 40 χρόνια υπήρξε μέλος του και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Λυχνάρι», προσφέρει, σύμφωνα με την επιθυμία της, 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΙΩΡΓΟΥ (φωτ.) και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΛΗ καθώς και στη μνήμη της ΑΛΕΚΑΣ ΠΕΣΤΙΜΑΛΤΖΟΓΛΟΥ (φωτ.) και της ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΛΟΥΜΠΑ, που «έφυγαν» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Ιφιγένεια Τόλη

***

ΦΩΤΟ

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1938 από εργατική - προσφυγική οικογένεια και ήταν το πρώτο από τα πέντε παιδιά της. Βγήκε μικρός στην παραγωγή και γεύτηκε νωρίς την απανθρωπιά της εκμετάλλευσης του καπιταλισμού. Νεαρός οργανώθηκε στους Λαμπράκηδες. Για τη δράση του η χούντα τον εξόρισε για τριάμισι χρόνια, όντας παντρεμένος με την συντρόφισσα Μαρία και με το πρώτο τους παιδί. Με την απόλυσή του μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα και συνδέθηκε με συντρόφους στην παρανομία. Με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ βρέθηκε Γραμματέας της τότε Αχτίδας Δάφνης της ΚΟ Αθήνας. Από το 1977 συνέχισε την οργανωμένη δράση του στην Οργάνωση της Μαγνησίας. Πατέρας δύο παιδιών, του Γιώργου και του Δημήτρη, και με εφτά εγγόνια, «έφυγε» ευχαριστημένος από τη ζωή του και τη δράση του στο Κόμμα τον Γενάρη του 2024.

Στη μνήμη του τα παιδιά του προσφέρουν στην ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου παππού ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΑΜΑΡΤΖΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που «έφυγε» πριν από έναν χρόνο από κοντά μας και παρέμεινε αταλάντευτος στις αξίες και τα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κόμματος σε όλη του τη ζωή, προσφέρω 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ.

Η εγγονή του Σοφία Νικολάου

***

ΦΩΤΟ

Από μικρός ο ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ εντάχθηκε στην οργανωμένη πάλη μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και μετέπειτα κυνηγήθηκαν σκληρά αυτός και η οικογένειά του. Πέρασε χρόνια σε κρατήσεις, φυλακίσεις και εξορίες. Πέθανε πλήρης ημερών χωρίς να λείψει ποτέ από το πλάι του Κόμματος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ
Στη μνήμη του τα παιδιά του, Βασίλης και Σπύρος Τσιαούσης, προσφέρουν το ποσό των 200 ευρώ προς ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Μάρτη κλείνει ένας χρόνος από το φευγιό του πολυαγαπημένου μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΣΣΙΟΥ, αταλάντευτου οπαδού του Κόμματος. Σε όλη του τη ζωή στάθηκε στο πλευρό του Κόμματος ενισχύοντάς το με κάθε μέσο. Στη μνήμη του η σύζυγός του Χριστίνα, η κόρη του Μάρω και ο εγγονός του Κώστας, συνεχίζοντας στα βήματα του Κώστα, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 23/1/24 πέθανε ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ. Γεννήθηκε το 1943 στο χωριό Διπόταμος Κιλκίς σε οικογένεια αγωνιστών. Το 1955 μετακόμισε στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Γεωπονίας, όπου τον βοήθησαν οι δύο θείοι του. Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις σπουδές του καθώς αρρώστησε σοβαρά. Ως συνταξιούχος συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες του ΚΚΕ και βοηθούσε όπως μπορούσε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν στη μνήμη του το ποσό των 75 ευρώ στο Κόμμα που τόσο αγαπούσε και στήριζε, για μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ. Η οικογένειά του τον θυμάται με πολλή αγάπη και περηφάνια για τους αγώνες μέσα από το ΚΚΕ. Στη μνήμη του προφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 8 χρόνια από τις 24/3/2016, που «έφυγε» άδικα από τη ζωή, στα 36 μόλις χρόνια της, η συντρόφισσα και φίλη μας, δημοσιογράφος ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ. Θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΜΜΕ για την ενίσχυση του κόμματός μας, του ΚΚΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ
Στράτος - Τασούλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΦΑΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Μακρονησιώτη, δραστήριου και αταλάντευτου οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 24/3/2006, προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου για την ενίσχυση του Κόμματός μας.

Τασούλα - Στράτος

***

ΦΩΤΟ 7

Στη μνήμη της μητέρας μου, ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1949, του πατέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Μάρτη του 1965 έπειτα από πολλές σκληρές δοκιμασίες, φυλακές και εξορίες, του γιου μου ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, που πέθανε στις 15 Ιούνη 2022, του αδερφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Νοέμβρη του 2020, του γαμπρού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ, που πέθανε τον Απρίλη του 2013, του αδερφού μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Γενάρη του 2023, της νύφης μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗ, που πέθανε τον Δεκέμβρη του 2001, και όλων των αγωνιστών του χωριού μου, Μοσχοκαρυάς Φθιώτιδας, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Βούλα Καρλαύτη - Κωστοπούλου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ
ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΣΣΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΣΣΙΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
ΜΙΝΑ (ΒΙΛΕΛΜΙΝΗ) ΒΑΦΕΑ ΤΕΛΕΙΩΝΗ
ΜΙΝΑ (ΒΙΛΕΛΜΙΝΗ) ΒΑΦΕΑ ΤΕΛΕΙΩΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΡΚΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΡΚΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ
ΑΛΕΚΑ ΠΕΣΤΙΜΑΛΤΖΟΓΛΟΥ
ΑΛΕΚΑ ΠΕΣΤΙΜΑΛΤΖΟΓΛΟΥ
ΚΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΚΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΤΖΩΡΤΣΟΥ
ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΤΖΩΡΤΣΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΒΕΡΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
ΒΕΡΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΙΔΗΣ
Προσφορά από τον Καναδά

Αγωνιστές, φίλοι του Κόμματος από το Τορόντο του Καναδά, στέλνουν 735 δολάρια Καναδά στο ΚΚΕ που παλεύει απαρασάλευτα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Δίνοντας την υπόσχεση ότι συνεχίζουμε στα χνάρια του ΚΚΕ: Εμποτισμένοι από τις αξίες και τα ιδανικά του και ευχόμαστε νέες επιτυχίες του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα που διεξάγει για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο της εργατικής τάξης και του λαού.

Αναλυτικά προσφέρουν οι Αποστολάτος Βασίλης (200 δολάρια), Παρλάνης Θανάσης (100 δολάρια), Γιαννάδης Κώστας (100 δολάρια), Παναγιωτίδης Χαρίτος (200 δολάρια), Παπαδόπουλος Λάκης (100 δολάρια).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ