ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Δυναμώνουμε την αναμέτρηση με την πολιτική της εμπλοκής

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου | Στην Αθήνα το Σάββατο 27 Γενάρη στο Πάρκο Ελευθερίας (12 μ.)

Σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιείται η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την οποία οργανώνουν σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης.

Την κινητοποίηση οργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών Κ. Μακεδονίας, το ΣΕΤΗΠ και το ΣΕΤΕΠΕ.

Καλούν τον λαό και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή τους να καταδικάσουν τη γενοκτονία που συντελείται εδώ και τρεισήμισι μήνες ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αλλά και της χώρας μας, καθώς και με την αδράνεια των διεθνών οργανισμών.

Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης καλούν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα συνταξιουχικά σωματεία που συγκροτούν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) στη Θεσσαλονίκη καλούν τους συνταξιούχους να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, που αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή, την οποία στηρίζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Τους καλεί να καταδικάσουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την απόφασή της να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, εμπλέκοντας τη χώρα μας ακόμα βαθύτερα στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για την επέκταση και την εδραίωση της επιρροής τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και την καταλήστευση του πλούτου που αυτή διαθέτει.

Τη μαζική συμμετοχή τους προετοιμάζουν και οι φοιτητές, που εδώ και μέρες παλεύουν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Με απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων, 18 φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο και δηλώνουν ότι «δεν αποδεχόμαστε να δίνονται δισεκατομμύρια για την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, σε πολεμικές συγκρούσεις, για να σφάζεται ο λαός της Παλαιστίνης που δίνει έναν δίκαιο αγώνα, να στέλνεται ελληνική φρεγάτα σε αποστολές εκτός συνόρων».

Τείχος απέναντι σε όσους εμπλέκουν την Ελλάδα πιο βαθιά στον πόλεμο

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για το Σάββατο 27 Γενάρη, στις 12 μ. στο Πάρκο Ελευθερίας, με το ΠΑΜΕ να καλεί εργαζόμενους και νεολαία, σωματεία και φορείς να δώσουν μαζικό «παρών». Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα, μια σειρά συνδικάτα και μαζικές οργανώσεις έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.

«Τώρα πρέπει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, να υψωθεί τείχος απέναντι σε όλους αυτούς που εμπλέκουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο», τονίζει το ΠΑΜΕ. Σε μια κρίσιμη περίοδο που η φωτιά του πολέμου απλώνεται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, καλεί τον λαό «να εκφράσει ακόμα πιο αποφασιστικά την καταδίκη του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και τους συμμάχους του».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αυξάνει την εμπλοκή της Ελλάδας», επισημαίνει, «αφού συνεχίζει να στέλνει πολεμικά πλοία, υλικά και προσωπικό στις ΝΑΤΟικές αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας. Συνεχίζει τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας».

«Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, την οποία εκφράσαμε σε δεκάδες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες, απαιτώντας να σταματήσει η σύγχρονη γενοκτονία που συντελείται. Επίσης στους υπόλοιπους λαούς, και στον ισραηλινό, που η πολιτική του κράτους του τον μετατρέπει σε "κρέας" στα κανόνια του πολέμου. Οι λαοί θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και ανεργία», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

«Είναι η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στην πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό. Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας!», καταλήγει.

Για τη συγκέντρωση δρομολογούνται πούλμαν από τις εξής περιοχές:

-- Ελευσίνα, 10.30 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ.

-- Κόκκινος Μύλος, 11 π.μ., Τριγωνική Πλατεία.

-- Μενίδι, 10.45 π.μ., πλατεία Καράβου.

-- Ολυμπιακό Χωριό, 10.30 π.μ., Κακλαμανάκη 21.

Σε Πάτρα, Θεσσαλία, Σάμο

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο προχωρά αύριο Παρασκευή σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του, απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και στην περαιτέρω επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης, πραγματοποιούν συγκέντρωση αύριο Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο.

Στον Βόλο, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τον λαό της περιοχής, εργατικά σωματεία, φορείς και φοιτητές σε συγκέντρωση ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 μ. στον Αγιο Νικόλαο.

Σε πικετοφορίες αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης την Παρασκευή 26 Γενάρη στις 6 μ.μ. σε Βαθύ και Καρλόβασι, καλεί η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης.

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 μ. θα παρευρεθεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό - Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στη σφαγή», στο Πάρκο Ελευθερίας.

Την Κυριακή 28 Γενάρη στη 1 μ.μ. θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση - συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ, στην Αμφισσα, στην αίθουσα «Φασίτσα» (Βασιλοπούλου 35).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ