ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δύο ξεχωριστά αναμνηστικά

Δύο ξεχωριστά αναμνηστικά μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες στη χθεσινή εκδήλωση. Πρόκειται για ανατυπώσεις δύο αφισών που προστέθηκαν πρόσφατα στο Αρχείο του ΚΚΕ.

Η πρώτη είναι αφίσα που τυπώθηκε την περίοδο 1975 - 1976, προς τιμήν του 1ου Συνεδρίου της ΚΝΕ (18 - 21 Φλεβάρη 1976), από την ΟΒ Λιθογράφων.

Η δεύτερη είναι αφίσα με τη μορφή του Λένιν, η οποία τυπώθηκε στην Ιταλία την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα. Αυτό το αναμνηστικό δόθηκε και με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν (21/1/1924).

ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Της φτώχειας την οργή... » κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!

Μεγάλη συγκέντρωση στις 5 Φλεβάρη στο Σπόρτινγκ, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Οι Κλαδικές Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτινγκ (σταθμός ΗΣΑΠ «Αγ. Ελευθέριος») με θέμα «"Της φτώχειας την οργή..." κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!». Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συναυλία με τους «Υπεραστικούς».

Στο κάλεσμά τους οι Οργανώσεις τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Εχουμε επιλογή και την κάνουμε: Με τις ζωές μας! Στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης για τις ανάγκες μας!

Τον δρόμο που βαδίσαμε με πολλούς μαζί στις καθημερινές μάχες στους χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης, στις γειτονιές, και που βαδίζουμε και τώρα για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη. Τον δρόμο που επιβεβαιώνει ότι όταν ο εργαζόμενος λαός σηκώνει το ανάστημά του έχει τη δύναμη να αποκρούσει την αντιλαϊκή πολιτική, να πάρει ανάσες ανακούφισης, να ανοίξει τον δρόμο για την αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό ένοχο και αντίπαλο, το εκμεταλλευτικό σύστημα και το εχθρικό αντιλαϊκό κράτος που το υπηρετεί, την εγκληματική πολιτική που μοναδικό κριτήριο έχει την κερδοφορία των ομίλων».

Συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Σήμερα Πέμπτη

- Στις 12 μ., ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΚΟ Αττικής, θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοτάξιο της ΕΘΝΟΚΑΤ στο έργο «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού πόλου του Ελληνικού - Αγ. Κοσμά».

- Στις 11.30 π.μ., ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί τον Οίκο Ναύτου.

- Στις 9 π.μ., ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί τα καράβια «ΦΑΙΣΤΟΣ» και «ΕΛΗΡΟΣ».

- Στις 9.30 π.μ., ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Ιωνίας, θα επισκεφτεί το κατάστημα «Σκλαβενίτης» στην οδό Ιφιγένειας στη Ν. Ιωνία.

- Στις 10 π.μ., ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μιχαλακοπούλου.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις παρουσίασης του Γ2 τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας σε Κω και Κάλυμνο

Η Τομεακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδηλώσεις παρουσίασης του νέου, Γ2 τόμου (1967 - 1974) του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Γενάρη.

Η πρώτη βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Κάλυμνο το Σάββατο, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου.

Η δεύτερη βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Κω την Κυριακή, στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου Κω (Χάνι).

Την παρουσίαση του νέου τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ θα κάνει ο Κώστας Σκολαρίκος, υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του Κόμματος.

ΛΑΡΙΣΑ
Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 105 χρόνια του ΚΚΕ

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν των 105 χρόνων του ΚΚΕ πραγματοποιούν οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του Κόμματος.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 28 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Επίκαιρα διδάγματα από τη δράση και τις επεξεργασίες του ΚΚΕ την περίοδο 1967 - 1974».

Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι. Συμμετέχουν οι ερμηνευτές Βιολέτα Ικαρη, Μάκης Σεβίλογλου, Πάνος Κράιας, Γιάννης Κοτσερίδης, Γιώργος Γάλλος και Δημήτρης Φωτίου.

Απαγγέλλουν οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης, Βασίλης Καρμίρης και Βασιλική Δούφα.

Παίζουν οι μουσικοί Μιχάλης Χώτος, Θέμης Σαμαντζής, Γιάννης Κατσανούλης, Στέλιος Παπαδόντας, Δημήτρης Πατούλιας και Ηλίας Νικολαΐδης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θέμης Σαμαντζής.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - «902» - ΜΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το Σάββατο το γλέντι

Οι Κομματικές Οργανώσεις «Ριζοσπάστη», «902» και ΜΜΕ Αττικής του ΚΚΕ καλούν σε λαϊκό γλέντι που διοργανώνουν το Σάββατο 27 Γενάρη, στις 8 μ.μ. στη Στέγη Πολιτισμού Δήμου Χαϊδαρίου (πρώην ΝΕΛΕ, Κολοκοτρώνη 36, Χαϊδάρι, 300 μ. από το Μετρό «Αγία Μαρίνα»), με καλό φαΐ, κρασί και ζωντανή μουσική.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για το δυνάμωμα του ταξικού αγώνα ενάντια σε ΕΕ - κυβερνήσεις

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Να δυναμώσει ο ταξικός αγώνας ενάντια σε ΕΕ - κυβερνήσεις και στις Οδηγίες τους για εργασιακή ζούγκλα», τη Δευτέρα 29 Γενάρη στις 9.30 π.μ. στο Ευρωκοινοβούλιο (αίθουσα SPAAK 1Ε201) στις Βρυξέλλες.

Την εισήγηση στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Θανάση Γκώγκο, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με παρεμβάσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών.

Εκδήλωση για τα fake news

Το Σωματείο Εργαζομένων «Nokia» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τα fake news του πολέμου - εργαλείο προπαγάνδας του Ισραήλ και των συμμάχων του»σήμερα Πέμπτη, στις 5 μ.μ. στην αίθουσα «Hercules» («Areva»). Θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαβίδης - Πέσιτς, μέλος της Ενωσης Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης.



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ