ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /28
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΕΚ
Καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας η απάντηση στην εργοδοτική αδιαλλαξία

Από τη χτεσινή στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στον χώρο του εργοστασίου
Από τη χτεσινή στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στον χώρο του εργοστασίου
Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία μετάλλου ΕΜΕΚ, στον Ασπρόπυργο, με διεκδικήσεις αιχμής τις αυξήσεις στους μισθούς, την απεγκατάσταση των καμερών που έχει τοποθετήσει η εργοδοσία και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, ξεχωρίζοντας την ανάγκη για ολοκληρωμένο και σύγχρονο σύστημα εξαερισμού.

Πρόκειται για εργαζόμενους, που συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής δίνουν μάχη απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, και χτες πραγματοποίησαν στάση εργασίας, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Πρόκειται για αγώνα που δίνεται σε μια μεγάλη βιομηχανία, που αναλαμβάνει βαριές κατασκευές μετάλλου για σύνθετα έργα (από κτίρια μέχρι γέφυρες και ανεμογεννήτριες), ενώ χτες κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας πραγματοποιήθηκε νέα Γενική Συνέλευση και επιτόπου εκλέχτηκε Σωματειακή Επιτροπή για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης. Αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν η εργοδοσία συνεχίσει να απορρίπτει τα αιτήματά τους, αλλά και η συμμετοχή των εργατών στο συλλαλητήριο αύριο, Παρασκευή, στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, κλιμάκιο του Συνδικάτου συναντήθηκε με την εργοδοσία, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει γραπτώς μέχρι αύριο, Παρασκευή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ