ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /28
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Στους δρόμους ενάντια στον προϋπολογισμό - οδοστρωτήρα, για αυξήσεις και προστασία του εισοδήματος

Από Γιάννενα και Καβάλα ξεκίνησαν χθες οι διαδηλώσεις | Αύριο Παρασκευή στην Αθήνα (7 μ.μ. Σύνταγμα) και στη Θεσσαλονίκη (7 μ.μ. Αγαλμα Βενιζέλου)

Ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό διαδηλώνουν αυτές τις μέρες εκατοντάδες σωματεία και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα, θέτοντας παράλληλα στην ημερήσια διάταξη τα αιτήματά τους για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος.

Ξεκίνησαν χθες τα συλλαλητήρια σε Γιάννενα και Καβάλα

Τα συλλαλητήρια ξεκίνησαν χθες, από τα Γιάννενα και την Καβάλα, με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και νεολαία να οργανώνουν κινητοποιήσεις, βγάζοντας τους δικούς τους ...λογαριασμούς.

«Δεν ήρθαμε σήμερα εδώ για να υπερψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό. Είμαστε εδώ για να βγει ο δικός μας προϋπολογισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά από το μεγάλο συλλαλητήριο των σωματείων στα Γιάννενα η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Είμαστε εδώ για να δυναμώσουν τα σωματεία μας, η οργάνωση και ο αγώνας για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει με βάση τις ανάγκες μας», πρόσθεσε, μιλώντας σε μια συγκέντρωση που έδωσε φωνή σε εκατοντάδες Γιαννιώτες οι οποίοι διαδήλωσαν για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στην Ενέργεια, επιδότηση ενοικίου, αφορολόγητο στους αυτοπασχολούμενους εμπόρους, επαγγελματίες και επιστήμονες, για να μπει φραγμός στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.

Το δικό τους στίγμα στην κινητοποίηση έδωσαν εργαζόμενοι και απολυμένοι νέοι επιστήμονες από την εταιρεία P&I, που έχει την έδρα της στη Γερμανία, οι οποίοι διαδήλωσαν πίσω από το πανό του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το οποίο έγραφε στα Ελληνικά και στα Γερμανικά «Τώρα να παρθούν πίσω οι απολύσεις». Δίπλα τους νέοι, πρόσφυγες από την Παλαιστίνη, διαδήλωσαν ενάντια στο μακελειό στη Γάζα κρατώντας ψηλά την παλαιστινιακή σημαία. Εργάτες από το επιχειρησιακό Σωματείο στη Βιομηχανία Εμφιάλωσης Νερού «Ζαγόρι», με το δικό του πανό, διεκδικώντας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς τώρα. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων ήταν εκεί, για να δώσει συνέχεια στον αγώνα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ξεχωριστή ήταν επίσης η παρουσία του Συλλόγου Οικογενειών ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, ζητώντας στήριξη στον αγώνα τους να μην περάσει η αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες. Φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν βροντερό «παρών», διεκδικώντας επιδότηση ενοικίου και φτηνά εισιτήρια στα αστικά ΚΤΕΛ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων συμπαρατάχθηκε με τους εργαζόμενους της πόλης, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα του προηγούμενου διαστήματος απέναντι στη φοροληστεία.

ΚΑΒΑΛΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Απέναντι σε όλες αυτές τις δίκαιες διεκδικήσεις, τόνισε η Χρ. Τουλκιαρίδου, η κυβέρνηση «δεν δίνει δεκάρα», γιατί με τον κατάπτυστο κρατικό προϋπολογισμό έχει ως στόχο να «μπουκώσει» τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με «ζεστό» χρήμα από τον ιδρώτα του λαού, να πιάσει τα πολυπόθητα ματωμένα πλεονάσματα και τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, για τη στήριξη του κεφαλαίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους απολυμένους εργαζόμενους της P&I, ζητώντας τη στήριξη των Γιαννιωτών στον δίκαιο αγώνα τους, ενώ χαιρέτισε τον αγώνα του επιχειρησιακού Σωματείου στο «Ζαγόρι», που σήμερα πραγματοποιεί συνάντηση με την εργοδοσία για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Στην Καβάλα

Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό πραγματοποιήθηκε χθες και στην Καβάλα από σωματεία και μαζικούς φορείς. Με συνθήματα όπως «Ταφόπλακα στο μέλλον, μας κλέβουν το παρόν και σώζουνε τα κέρδη των εργοδοτών» και «Οκτάωρο, Ασφάλιση, σύνταξη, Υγεία δεν θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», αλλά και για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε η Παναγιώτα Λαγωνικάκου, πρόεδρος του ΦΣ Χημικού του ΔΙΠΑΕ Καβάλας, αναδεικνύοντας το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων και των τραγικών ελλείψεων που προκαλεί.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Την κεντρική ομιλία έκανε η Βάσω Μπράτσου, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χαιρετίζοντας τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών: Το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, την απεργιακή συγκέντρωση των μικρών επαγγελματιών, τα συλλαλητήρια για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τις μαζικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

«Ενώ οι άδικοι πόλεμοι στην περιοχή μας εντείνονται, οι λαοί πληρώνουμε τα σπασμένα των επιπτώσεων», είπε. Και τόνισε πως ο προϋπολογισμός που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση φέρνει φοροκαταιγίδα και για τη νέα χρονιά, με 63 δισ. ευρώ φόρους, ματωμένα πλεονάσματα, περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες και ουσιαστική καθήλωση των μισθών, που θα συνεχίζουν να εξαϋλώνονται από την ακρίβεια, την πολιτική της «πράσινης μετάβασης» και την «απελευθέρωση» - εμπορευματοποίηση.

Αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κόντρα στο περιεχόμενο ενός ακόμα προϋπολογισμού συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη και κορυφώνονται αύριο (βλ. σχετικό θέμα).

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία της Αττικής καλούν σε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 6.30 μ.μ., από την πλατεία Αγίας Σοφίας (Σωματεία Βιομηχανίας, Κατασκευών, Δημοσίου, Φοιτητικοί Σύλλογοι, ΣΥΣΔΙΕΚ, ΣΥΣΠΙΣ) και από τη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Αριστοτέλους (Σωματεία Εμπορίου, Επισιτισμού, Πληροφορικής).

Πανελλαδική απεργία σήμερα στους ΟΤΑ

Σήμερα Πέμπτη, άλλωστε, είναι και η μέρα της μεγάλης μάχης για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, αφού κατεβαίνουν σε πανελλαδική απεργία με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΟΤΑ) και βασικά αιτήματα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργία από εργαζόμενους του Δημοσίου άλλων κλάδων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας (10 π.μ. - λήξη του ωραρίου).

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σε ανακοίνωσή του καλεί στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Βάθης.

«Παρών» από ΟΒΣΑ, ΟΓΕ, ΣΕΑΑΝ και ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες να δώσουν συνέχεια στον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους, να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στο αυριανό συλλαλητήριο, απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), δίνοντας συνέχεια στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της φορολεηλασίας που ψήφισε η κυβέρνηση.

«Δεν ανεχόμαστε να θυσιάζουμε τις ζωές μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα! Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους. Δεν δεχόμαστε οι κυβερνήσεις που κινούνται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λογαριάζουν τις ανάγκες μας ως "κόστος" για το κράτος και ως πεδίο για κερδοφόρες επενδύσεις των μεγάλων επιχειρήσεων», τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και καλεί στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ).

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
Αποτράπηκε ξανά το ξεσπίτωμα οικογένειας ΑμεΑ στα Πετράλωνα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Κάτω από την άμεση παρέμβαση σωματείων και φορέων αποτράπηκε, χτες, για δεύτερη φορά, η έξωση οικογένειας από το σπίτι της στα Ανω Πετράλωνα. Πρόκειται για προσφυγικό σπίτι, στο οποίο κατοικούν μητέρα και γιος, και οι δύο άτομα με αναπηρία. Ο πατέρας πέθανε πριν από έναν περίπου χρόνο και η οικογένεια συνάντησε δυσκολία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του δανείου. Ο νέος ιδιοκτήτης απέκτησε το σπίτι μέσα από πλειστηριασμό και τώρα προσπαθεί να προχωρήσει σε έξωση της οικογένειας. Πρόκειται για την οικογένεια που και τον περασμένο Ιούνη είχε επιχειρηθεί να πεταχτεί έξω από το σπίτι της και μάλιστα με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που είχε και τότε αποτραπεί από την άμεση κινητοποίηση σωματείων.

Στη Ζάκυνθο

Την αναστολή πλειστηριασμού σπιτιού πολύτεκνης οικογένειας από την Εθνική Τράπεζα πέτυχε μετά από μαχητική παρέμβασή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου. Η τράπεζα δεσμεύτηκε για διευθέτηση τις επόμενες μέρες, με όρους που να μπορεί η πολύτεκνη οικογένεια να πληρώσει το χρέος της. Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου τονίζει: «Ο αγώνας συνεχίζεται! Θα είμαστε στο πλευρό των οικογενειών που κινδυνεύουν με πλειστηριασμό, στο πλευρό όλου του λαού για την υπεράσπιση της κατοικίας μας, του εισοδήματός μας, της ζωής μας». Τέλος, καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τον λαό της Ζακύνθου στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, σήμερα, Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Αποτράπηκε η έξωση στα Πετράλωνα
Αποτράπηκε η έξωση στα Πετράλωνα
ΠΑΜΕ
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων

Την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που μπροστά σε έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό αρνείται οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στις εργασιακές διεκδικήσεις. Στη συνεδρίαση του ΔΣ, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αποφάσισαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη!

Την ώρα που ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός συζητιέται στη Βουλή, την ώρα που η φοροληστεία μεγαλώνει, οι περικοπές στην Παιδεία, στην Υγεία, στις κοινωνικές παροχές αυξάνονται, την ώρα που η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη, την ώρα που οι άθλιοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα, την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αρνείται την οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης. Μιλάει γενικά και αόριστα για "κινητοποιήσεις" μετά από 4 μήνες!».

Θυμίζοντας ορισμένα από τα πρόσφατα καμώματα της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ προσθέτει χαρακτηριστικά:

  • «Στη ΔΕΘ έλεγαν για τον άθλιο, αντιδραστικό νόμο Γεωργιάδη ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για κινητοποιήσεις. Θα δούμε μέχρι τέλος του χρόνου. Δεν έκαναν τίποτα!
  • Στις 21 Σεπτέμβρη, όπου δόθηκε μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση από δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα, όπου τα συνδικάτα των μεταφορών με τη συμμετοχή τους έκαναν κουρελόχαρτο τις δικαστικές αποφάσεις για παράνομη απεργία, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, η ΓΣΕΕ μας καλούσε να στηρίξουμε το νομοσχέδιο του Γεωργιάδη για 13ωρη δουλειά, 7 μέρες τη βδομάδα κ.λπ. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προωθούσε την απεργοσπασία».

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το ΠΑΜΕ «καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να απαντήσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια στις 15 Δεκέμβρη σε όλες τις πόλεις, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, διεκδικώντας αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων σε Ενέργεια, είδη λαϊκής κατανάλωσης, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, επιδότηση ενοικίου, όχι στους πλειστηριασμούς».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Συγκέντρωση σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας

Σε συγκέντρωση σήμερα, Πέμπτη, στις 3 μ.μ. στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (αίθουσα τελετών) καλεί η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων. «Φτάνει πια! Δεν θα γίνουμε θεατές της σφαγής μας!», σημειώνει η Επιτροπή, καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους «που πλήττονται από το Φορολογικό που ψήφισε η κυβέρνηση και τα αλλεπάλληλα εξοντωτικά μέτρα εναντίον μας, για να διαμαρτυρηθούμε, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πώς θα οργανώσουμε παραπέρα τον αγώνα μας».

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Στις 6.15 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και μαζικών φορέων για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Εργατικό Κέντρο Ανατολικής Αττικής, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαζικοί φορείς των δήμων του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής

Προπύλαια: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και στα Ερευνητικά Κέντρα, Σύλλογοι Φοιτητών, Ομοσπονδία Γονέων, Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Λεωφορεία για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Πούλμαν για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα αναχωρήσουν αύριο το απόγευμα από τις εξής συνοικίες:

Ανω Λιόσια, 17.15 τριγωνική πλατεία

Ελευσίνα, 17.30 δημοτικό πάρκινγκ

Κόκκινο Μύλο, 17.30 τριγωνική πλατεία

Μενίδι, 17.15 πλατεία Καράβου

Ολυμπιακό Χωριό, 17.00 Κακλαμανάκη 21

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Μέχρι στιγμής συλλαλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό οργανώνονται στις εξής πόλεις:

Αύριο, Παρασκευή 15 Δεκέμβρη

-- Αθήνα, 7 μ.μ., πλατεία Συντάγματος

-- Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

-- Πάτρα, 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο

-- Αγρίνιο, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., δημαρχείο

-- Βέροια, 7 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου

-- Εδεσσα, 6.30 μ.μ., Μικροί Καταρράκτες

-- Ηγουμενίτσα, 6.30 μ.μ., πεζόδρομος - ΟΤΕ

-- Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

-- Ικαρία, 7 μ.μ., πλατεία Ευδήλου

-- Καλαμάτα, 6.30 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

-- Κατερίνη, 6.30 μ.μ., Σιντριβάνι

-- Κέρκυρα, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

-- Κεφαλονιά, 6 μ.μ., Αντιπεριφέρεια

-- Νάουσα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Ξάνθη, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

-- Πρέβεζα, 7 μ.μ., Θεοφάνειο

-- Σάμος, 6 μ.μ., πλατεία Πυθαγόρα

-- Σέρρες, 6 μ.μ., στην Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία).

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Αμφισσα, 6 μ.μ., πλατεία Λαού

-- Ζάκυνθος, 6.30 μ.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου

-- Κοζάνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Χαλκίδα, 7 μ.μ., πλατεία Δικαστηρίων

-- Χανιά, 6.30 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη:

-- Αρτα, 11 π.μ., πλατεία Κιλκίς

-- Πτολεμαΐδα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ