ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ Β' ΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Να γίνει το άλμα για δημοτική αρχή που μαζί με τον λαό θα βάλει φρένο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς

Από τις χθεσινές περιοδείες σε υπηρεσίες του δήμου και στο κολυμβητήριο
Από τις χθεσινές περιοδείες σε υπηρεσίες του δήμου και στο κολυμβητήριο
«

Χορτάσαμε απαξίωση από τη σημερινή διοίκηση. Εχουμε απορριμματοφόρα, αλλά δεν έχουμε οδηγούς. Σκοπεύει να παραδώσει την καθαριότητα στους ιδιώτες». «Πέρασαν 7 μήνες και δεν έδινε ούτε το γάλα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Οι συμβασιούχοι αυξήθηκαν κατακόρυφα, αγγίζουν πλέον το 50% και μένουμε απλήρωτοι συχνά και για μήνες». «Εγιναν απολύσεις εργαζομένων, συμβασιούχων που δούλευαν εδώ και 20 χρόνια». «Για μια πόλη 85.000 κατοίκων υπάρχει μόνο ένας ηλεκτρολόγος στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου». «Με το σταγονόμετρο δόθηκαν και μερικά από τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Επρεπε να κάνουμε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας για να δώσουν τα Χριστούγεννα μπουφάν σε ορισμένους συμβασιούχους. Θα έπρεπε εδώ και 3,5 χρόνια να δίνουν τα τριπλάσια τουλάχιστον ποσά για την αγορά ΜΑΠ, λαμβάνοντας υπόψη αυτά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, αλλά και την τεράστια αύξηση του αριθμού των εργαζομένων συμβασιούχων. Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να διαθέτουν τα ίδια χρήματα που διέθεταν με τα παλαιότερα δεδομένα και, ενώ κάθε χρόνο ισχυρίζονται ότι θα δώσουν την επόμενη χρονιά παραπάνω, δεν γίνεται τίποτα. Τα ίδια ειπώθηκαν και το 2021 και το 2022». «Ξέρουμε ήδη ποια θα είναι η απάντηση της παράταξης της ΝΔ, που βρέθηκε στο τιμόνι του δήμου, προς το Σωματείο Εργαζόμενου του δήμου: Λάσπη και συκοφαντία».


Την ξέχειλη οργή και την αγανάκτηση προς την απερχόμενη δημοτική αρχή αποτύπωναν με λόγια όπως τα παραπάνω οι εργαζόμενοι στο Αμαξοστάσιο και στις σκόπιμα αποψιλωμένες Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Πετρούπολης, που χθες υποδέχθηκαν τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βαγγέλη Σίμο. Μαζί του στην περιοδεία και τις συζητήσεις ήταν και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής.

«Είναι η ώρα των μεγάλων ευθυνών. Ο λαός της Πετρούπολης να ολοκληρώσει το βήμα που έκανε. Οσα περιγράψατε "κουμπώνουν" με τον κυβερνητικό νόμο που αφορά την "ευέλικτη" λειτουργία των δήμων και ψηφίστηκε 4 μέρες πριν τις εκλογές. Μόνο ολιγόμηνες συμβάσεις και προγράμματα με ημερομηνία λήξης προβλέπονται από δω και στο εξής. Οποιος συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνεται. Οποιος είναι "τυχερός", θα ανανεώνεται η εργασιακή ομηρία για μερικούς μήνες. Είναι η πολιτική που οδηγεί στην παράδοση υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες και εργολάβους. Αυτή είναι η πολιτική που θα εφαρμοστεί και στην Πετρούπολη αν δεν αλλάξει η δημοτική αρχή. Η παράταξη της ΝΔ θα την εφαρμόσει μέχρι κεραίας», υπογράμμισε ο Β. Σίμος.

«Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ποιοι είμαστε. Δεν έχουμε λόγο να το κρύψουμε, ούτε ντρεπόμαστε. Μέλημά μας είναι να παλεύουμε μαζί σας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, δίπλα στο Σωματείο να δίνουμε τη μάχη, όπως το έχουμε ξανακάνει. Η αγανάκτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε να αποτελέσει κριτήριο ψήφου», υπογράμμισε.

Ενα «θα» λέμε μόνο: Θα παλέψουμε στο πλευρό του λαού!

Αργότερα ο Β. Σίμος επισκέφτηκε τις Διοικητικές Υπηρεσίες του δήμου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, επισημαίνοντάς τους ότι η αποχή δεν είναι προς το συμφέρον του λαού. «Η αγανάκτηση του κόσμου, όταν εκφράζεται με την αποχή, είναι βολική. Βλέπουμε σε δήμους, όπου σε απόλυτους αριθμούς οι ψήφοι έχουν μειωθεί, τα ποσοστά να εκτινάσσονται. Αυτός είναι και ένας λόγος που αυτές οι εκλογές πέρασαν στα μουγκά, για να μην εισπράξουν οι υποψήφιοι της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ την αγανάκτηση».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν το άλμα την Κυριακή και να εκλέξουν δημοτική αρχή «που θα είναι κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που θα προσπαθήσει μαζί με τον λαό να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια. Εχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο. Ενα "θα" λέμε μόνο: Θα παλέψουμε στο πλευρό του λαού για να βάλουμε φρένο σ' αυτήν την πολιτική».

Ανάγκη του λαού η άθληση και η πρόσβαση στον πολιτισμό

Το απόγευμα ο Β. Σίμος, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Γ. Πρωτούλης επισκέφτηκαν το κολυμβητήριο, το κλειστό γυμναστήριο και Πολιτιστικά Τμήματα του δήμου, συνομιλώντας με γονείς και εργαζόμενους.

Ενδεικτικό του «έργου» της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι τα όσα διαδραματίστηκαν με επίκεντρο το κολυμβητήριο. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ως δημοτική αρχή, πριν αναλάβει ο σημερινός δήμαρχος, είχε εξασφαλίσει χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το υπουργείο Εσωτερικών για να γίνει η ολική ανάπλαση στο κολυμβητήριο, ώστε να είναι πιο σύγχρονο και ασφαλές. «Παρά το γεγονός ότι είχαμε έτοιμη μελέτη από το 2018, η δημοτική αρχή μόλις πριν έναν χρόνο κατάφερε να ξεκινήσει το έργο. Υποσχόταν σε αθλούμενους του δήμου και των τριών συλλόγων ότι θα διαρκέσει μόνο 20 μέρες και άρα κανείς αθλητής δεν θα μείνει εκτός του αθλήματός του, κανείς γυμναστής του δήμου και των συλλόγων δεν θα μείνει άνεργος. Οι "δεσμεύσεις" δεν υλοποιήθηκαν, το κολυμβητήριο έμεινε κλειστό για πέντε μήνες, οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα που μιλάμε, τα τμήματα κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων αποδεκατίστηκαν, πήγαν στα γύρω κολυμβητήρια και δεκάδες γυμναστές των συλλόγων για μεγάλο χρονικό διάστημα έμειναν άνεργοι», υπενθυμίζει ο Β. Σίμος.

Συνολικά στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του δήμου πριν το 2019 συμμετείχαν 5.500 αθλούμενοι όλων των ηλικιών, μετατρέποντας την Πετρούπολη σε παράδειγμα για όλη τη χώρα. «Οι τωρινές εγγραφές δεν ξεπερνούν τις 3.500. Γιατί "πρόοδος" για τον Στ. Βλάχο είναι η αύξηση των συνδρομών στις αθλητικές και πολιτιστικές ομάδες του δήμου. Δύο φορές το επιχείρησε, και το μπλόκαρε στο Δημοτικό Συμβούλιο η "Λαϊκή Συσπείρωση". "Πρόοδο" θεωρεί την εγκατάλειψη έτοιμων μελετών και σχεδίου για τη δημιουργία σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην Αγία Τριάδα. Η κατάργηση της Δραματικής Σχολής, αναγνωρισμένης από το κράτος. Η υποβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου και οι απολύσεις συμβασιούχων που εργάζονταν για πάνω από 20 χρόνια.

Για τη "Λαϊκή Συσπείρωση" πρόοδος είναι η μείωση των συνδρομών των ωφελουμένων, η διεκδίκηση πλήρους χρηματοδότησης από το κράτος για τη λειτουργία αθλητικών και πολιτιστικών δομών. Για να γίνει πράξη η ανέγερση του νέου σταδίου στην Αγία Τριάδα, όπως και του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Ωδείο και το Πολιτιστικό Κέντρο. Η διοργάνωση δραστηριοτήτων με επίκεντρο τα παιδιά, που εγκαταλείφθηκαν από τη δημοτική αρχή Βλάχου, όπως είναι το φεστιβάλ μαθητικής δημιουργίας, οι καλοκαιρινοί παιδότοποι...

Στο ερώτημα "πρόοδος για ποιον;" εμείς απαντάμε: Πρόοδος για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων».

  • Σήμερα Πέμπτη ο Β. Σίμος θα βρεθεί στις 7 μ.μ. στη γειτονιά της Αγίας Τριάδας, ενώ αύριο Παρασκευή στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στις λαϊκές αγορές της πόλης.

ΝΙΚΑΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ
Για λίγες ψήφους δεν θα πραγματοποιηθεί ο β' γύρος με βάση το Πρωτοδικείο

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Με μεγαλύτερη μαχητικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών!

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά ο β΄ γύρος των δημοτικών εκλογών στον δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου θα συμμετείχαν το ψηφοδέλτιο Μαραγκάκη (απερχόμενη δημοτική αρχή) και αυτό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατηφέ. Ο λόγος είναι ότι στην ανακήρυξη του Πρωτοδικείου ο Κ. Μαραγκάκης συγκεντρώνει 43,09% και επομένως εκλέγεται δήμαρχος με βάση το όριο του 43% που έφερε η Νέα Δημοκρατία με ακόμη έναν καλπονοθευτικό νόμο.

Θυμίζουμε ότι στα αποτελέσματα που είχε αναρτήσει το υπουργείο Εσωτερικών έδινε στην παράταξη Μαραγκάκη 42,85% και με βάση αυτό προέκυπτε η διεξαγωγή β' γύρου. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα ζητήσει βέβαια επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα από καλύτερες θέσεις και με ακόμη μεγαλύτερη μαχητικότητα

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες δημότες της Νίκαιας και του Ρέντη που στήριξαν με την ψήφο τους τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στον δήμο μας, καταγράφοντας ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνδυασμός του ΚΚΕ πήρε στην Περιφέρεια Αττικής 13,87% (από 8,28% το 2019) και στον δήμο Νίκαιας - Ρέντη 22,22% (από 13,79% το 2019) εκλέγοντας 6 δημοτικούς συμβούλους, σε ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στην ιστορική Κοκκινιά.

«Η άνοδος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο Νίκαιας - Ρέντη, αλλά και πανελλαδικά, αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα στον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο όπου επιδρούν πρόσθετοι μηχανισμοί χειραγώγησης και εξαγοράς, που συνδέονται με την κυβέρνηση, τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα κ.ά.», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ειδικά για τον συγκεκριμένο δήμο αναφέρει: «Με βάση την ανακήρυξη του Πρωτοδικείου Πειραιά, το αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε οριακά. Η παράταξη Μαραγκάκη πέρασε το όριο του 43% για μόλις 27 ψήφους, ανατρέποντας το αποτέλεσμα που έδινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα καταθέσει αίτηση για την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ώστε να καταγραφεί με σαφήνεια ο συσχετισμός δυνάμεων. Αυτό το οφείλουμε όχι μόνο σε όσους ψήφισαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στον πρώτο γύρο, αλλά και στους χιλιάδες που συναντήσαμε αυτές τις μέρες στον δήμο μας, που αναθάρρησαν από το αποτέλεσμα στις 8 Οκτώβρη και συζητούσαν την ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα στην πόλη».

«Σε κάθε περίπτωση», υπογραμμίζει, και «στον δήμο μας εκφράστηκε και σταθεροποιείται ένα ρεύμα αντίστασης στην κυρίαρχη πολιτική. Αυτό εκφράστηκε άλλωστε και με τη συμπόρευση δεκάδων συναγωνιστών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο μας, αλλά και με την υπερψήφισή του από 6.700 συνδημότες μας (από 5.928 το 2019), την ίδια στιγμή που η παράταξη της απερχόμενης δημοτικής διοίκησης έχασε πάνω από 15.000 ψήφους, όμως "σώθηκε" από τον αντιδραστικό καλπονοθευτικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης δίνουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και στην εφαρμογή τους στους δήμους και τις Περιφέρειες, που εκπορεύονται από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων για να υπηρετούν την πολιτική προς όφελος των λίγων. Θα συνεχίσουμε μαζί με τον λαό της Κοκκινιάς και του Ρέντη τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Σ' αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Ολοι μαζί, μπορούμε να παλέψουμε, για να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ