ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /28
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Μεσίτης» ο δήμος για το χαράτσι στην ελεγχόμενη στάθμευση

Εξάμηνη παράταση και νέα συμφωνία με ιδιώτες για την εκμετάλλευση της ελεγχόμενης στάθμευσης προωθεί, στην τελευταία ουσιαστικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από τις εκλογές, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ακόμα φορομπηχτική συμφωνία σε βάρος των δημοτών, που πέραν των δυσβάσταχτων δημοτικών τελών, θα πληρώσουν πάλι άγριο χαράτσι σε ιδιώτες για να μετακινηθούν στην πόλη τους.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης σημειώνει:

«Με "μεσίτη" τον δήμο, οι δημότες θα πληρώσουν 26 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια (5.200.000 ευρώ τον χρόνο) για τις ιδιωτικές μπίζνες. Το βαρύτατο κόστος (1,7 ευρώ την ώρα) θα γεμίσει τις τσέπες του ιδιώτη τουλάχιστον με 10,5 εκατομμύρια.

Η βασανιστική κατάσταση κυκλοφοριακού και στάθμευσης (που θα γίνει δραματική από την κατασκευή του flyover) γίνεται α) βαρύς φόρος στους δημότες, β) κερδοσκοπία μεγάλων επιχειρήσεων και γ) κυνηγητό και πίεση των κατοίκων να εγκαταλείψουν το κέντρο σε όφελος ξενοδόχων, μεγάλων της εστίασης, ιδιοκτητών ιδιωτικών πάρκινγκ, του airbnb, μετατρέποντας το κέντρο σε τουριστικό πάρκο.

Υπενθυμίζουμε: Ο Κ. Ζέρβας, "αντιπολιτευόμενος", πριν χρόνια, χαρακτήριζε "λεόντεια" τη σύμβαση.

Καθόλου δεν παραξενευόμαστε από την "αφωνία" των δημοτικών παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιών μορφωμάτων. Γιατί ήταν η διοίκηση Μπουτάρη (με στήριξη ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) που πρώτη υπέγραψε την απαράδεκτη σύμβαση. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (παρά τις κοκορομαχίες άνευ ουσίας με τον Κ. Ζέρβα) ακόμα και ως αντιπολίτευση στην τελευταία θητεία ψήφισε υπέρ της παράτασης της σύμβασης. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα "ενώνουν υπό τη σκέπη τους" τους δήθεν μονομάχους.

Εν κατακλείδι : Ψήφος σε Ζέρβα, Αγγελούδη, Πέγκα, Τσαβλή, και ακροδεξιά μορφώματα σημαίνει χειρότερη και ακριβότερη πόλη για λαό, πεδίο κερδοφορίας μεγάλων συμφερόντων.

Ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τομπουλίδη, σημαίνει μεγαλύτερα εμπόδια σ' αυτήν τη κατρακύλα, άνοιγμα του παραθύρου στην ελπίδα για μια Θεσσαλονίκη των Θεσσαλονικέων και όχι των μεγάλων συμφερόντων».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι στον δήμο Κοζάνης και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο Νόντας Στολτίδης και η Τίνα Κουζιάκη
Ο Νόντας Στολτίδης και η Τίνα Κουζιάκη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τον δήμο Κοζάνης, την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νόντας Στολτίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «δεκάδες περιφερειακοί σύμβουλοι, εκατοντάδες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, σχεδόν 850, αποτελούν το μεγάλο ψηφοδέλτιο του λαού, που την ψήφο θα τη μετουσιώσουν σε αγώνα για τα δίκαια αιτήματά του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν σοβαρές προϋποθέσεις, ανεβάζοντας τα ποσοστά και τις ψήφους που πήρε το Κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, να εκλέξουμε ακόμα περισσότερους συμβούλους από αυτούς που είχαμε».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης, η οποία σημείωσε ότι «οι τοπικές εκλογές είναι πράγματι κρίσιμες. Γι' αυτό και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως χαλαρές, με κριτήριο ψήφου "φιλικό", "συγγενικό", ή εκβιαστικό, για μια μισοδουλειά, για μια προεκλογική υπόσχεση ή για μια μετάθεση.

Η ψήφος του Οκτώβρη αφορά τις ζωές μας και γι' αυτό είναι βαθιά πολιτική. Το δίλημμα που μπαίνει, αν το καλοσκεφτούμε, είναι εκ των πραγμάτων εκβιαστικό. Κρίνεται όντως το ποιος και με ποιον τρόπο θα εφαρμόσει τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές αντιλαϊκές πολιτικές σε επίπεδο δήμου και ποιος θα σταθεί απέναντί τους».

Στο τέλος των παρεμβάσεων παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Κοζάνης, καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Κοζάνης.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Πέλλας

Κάλεσμα ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στους δήμους, για να δυναμώσει η πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα, να είναι πιο δυνατή η φωνή του λαού παντού, για να διεκδικηθούν από καλύτερες θέσεις ανακούφιση και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, απηύθυνε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στην ΠΕ Πέλλας, που πραγματοποιήθηκε στην Εδεσσα.

«Με αισιοδοξία και μαχητικότητα μπαίνουμε στην τελική ευθεία αυτής της σημαντικής πολιτικής μάχης που είναι μπροστά μας. Σε συνθήκες που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση με το νομοσχέδιο - έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας, με την ακρίβεια να σαρώνει, με τις πυρκαγιές να καίνε ακόμα και να αποκαλύπτουν ακόμα μια χρονιά την εγκληματική πολιτική, με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό στην Ουκρανία, στα Δυτικά Βαλκάνια και γενικότερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς να φέρνει τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας», σημείωσε ο Σ. Αβραμόπουλος. Τόνισε ακόμα ότι «η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η δυνατή φωνή των εργαζομένων μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στηρίζει σταθερά τα δίκαια αιτήματα, είμαστε δίπλα στους αγώνες με τον λαό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων».

Παρουσιάζοντας ορισμένες από τις προτεραιότητες, τις διεκδικήσεις και προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ειδικότερα αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται με το σταγονόμετρο, καθυστερούν. «Στις προτεραιότητές μας βρίσκονται απαραίτητα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων έτσι ώστε να περιοριστεί καταρχήν η ρύπανση της Τάφρου 66 και του Λουδία από μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων και ανεπεξέργαστα λύματα.

Επιπρόσθετα, για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας αλλά και συνολικά για την προστασία των σημαντικών οικοσυστημάτων της περιοχής.

(...) Αγωνιζόμαστε να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια. Στην περιοχή πάνω από τη Βεγορίτιδα, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, στη βάση της "Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας" και της πολιτικής διαδοχικών κυβερνήσεων και με τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων των Περιφερειών, διαμορφώνεται μεγαπάρκο αιολικών ενώ συνολικά στην Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας έχει στηθεί γραμμή παραγωγής θετικών γνωμοδοτήσεων για τις ΜΠΕ έργων ΑΠΕ».

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη εξασφάλισης της χρηματοδότησης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, όπως η σύνδεση Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, η σύνδεση με την Ημαθία, που αποτελούν το σύγχρονο γεφύρι της Αρτας, αλλά και στο έργο Θεσσαλονίκη - Γιαννιτσά - Εδεσσα που αν και όποτε κατασκευαστεί, θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ και θα το χρυσοπληρώσει ο λαός.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη σύγχρονης και ασφαλούς σιδηροδρομικής σύνδεσης όλης της ΠΕ με τη Θεσσαλονίκη με τακτικά δρομολόγια και φθηνό εισιτήριο, σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση. Αλλά και στην αναγκαιότητα να γίνουν έργα αγροτικής οδοποιίας, έγγειων βελτιώσεων, εκσυγχρονισμού των δικτύων ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στο ύψος των αναγκών και χωρίς να χρυσοπληρώνουν οι αγρότες το νερό. Να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο τοπικό δίκτυο ύδρευσης και στις δεξαμενές όλων των χωριών αλλά και η κατασκευή έργων όπως το φράγμα στην Καλή.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι:

Χαράλαμπος Αποστολίδης, 57 ετών, παιδίατρος, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας.

Μιχάλης Καλαϊτζής, 40 ετών, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - δημόσιος υπάλληλος. Μέλος ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων Γιαννιτσών.

Μάνος Κανάκης, 53 ετών, δικηγόρος, ελεύθερος επαγγελματίας.

Θεοδώρα Καραθάνου, 32 ετών, εργαζόμενη σε φαρμακοβιομηχανία, μέλος ΔΣ ΟΓΕ.

Φάνης Κουτούφης, 44 ετών, αγρότης, πωλητής λαϊκών αγορών. Γραμματέας Αγροτικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Ελένη Παπαδοπούλου, 27 ετών, ψυχολόγος, άνεργη. Μέλος ΔΣ ΕΣΥΝ.

Χρήστος Σίσκος, 63 ετών, συνταξιούχος Δημοσίου.

Χαράλαμπος Τσιτσάγκας, 56 ετών, λογιστής φοροτεχνικός, ελεύθερος επαγγελματίας. Δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Εδεσσας.

Κατερίνα Χατζηβασιλειάδου, 45 ετών, λογίστρια φοροτεχνικός, ελεύθερη επαγγελματίας. Μέλος του Συλλόγου Λογιστών Ν. Πέλλας, αντιπρόσωπος στην ΠΟΦΕΕ.

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας η σύσκεψη των υποψηφίων

Μέσα σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας για θετικά για τον λαό αποτελέσματα στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη με το δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η σύσκεψη των υποψηφίων της, στην Αμφιλοχία.

Στην παρέμβασή της, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η υποψήφια δήμαρχος, Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, σημείωσε ότι πρόκειται για ψηφοδέλτιο που δείχνει μεγάλες δυνατότητες, αφού απαρτίζεται από 96 υποψηφίους (45 στο δημοτικό και 51 στα τοπικά συμβούλια), που είναι γνωστοί στην περιοχή, όλο το προηγούμενο διάστημα. Τόνισε πως πρόκειται για ανθρώπους όλων των ηλικιών, απ' όλες τις περιοχές του δήμου, εργαζόμενους, αγρότες, κτηνοτρόφους, μικρούς επαγγελματίες, συνταξιούχους, λαϊκές γυναίκες, που δίνουν μάχη καθημερινά στο πλευρό του λαού και της νεολαίας του.

Σε αντίστοιχο κλίμα, παρέμβαση έκανε και ο Νίκος Μωραΐτης, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει η παρουσία των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και στην Περιφέρεια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ