ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Ιούλη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
Η πλατιά συμπόρευση και η αγωνιστική κοινή δράση να εκφραστούν με ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΙΛΙΟΝ
ΙΛΙΟΝ
Συνεχίζονται με μαχητική αισιοδοξία και σε κλίμα ενθουσιασμού οι παρουσιάσεις από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ των υποψήφιων δημάρχων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέρος των ψηφοδελτίων της στους δήμους της Αττικής.

Μεταξύ άλλων τις προηγούμενες μέρες παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι σε μεγάλους δήμους στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, με το μήνυμα να στέλνεται δυνατά από τις περιοχές όπου στις πρόσφατες εκλογές τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συγκέντρωσαν μεγάλα ποσοστά και έφτασαν το 12,14% και το 10,11% αντίστοιχα.

Αιγάλεω: Να πυκνώσουν τα στηρίγματα του λαού

Σε αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου και των πρώτων 61 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Αιγάλεω.

Η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας, τόνισε: «Το μυαλό μας αυτές τις ώρες βρίσκεται στους συντρόφους μας, στον λαϊκό κόσμο που δίνει τη μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα της Αττικής, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό». Υπογράμμισε ότι στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη πρέπει να πυκνώσουν τα στηρίγματα στους λαϊκούς αγώνες και αυτό θα γίνει με ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Σε πλατιά συμπόρευση και αγωνιστική κοινή δράση, για να αυξηθούν σημαντικά ποσοστά και έδρες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Αιγάλεω, του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, για να γίνουν περισσότερα τα στηρίγματα του λαού «απέναντι στις αντιδραστικές κατευθύνσεις του εχθρικού, αντιλαϊκού κράτους που αφήνει απροστάτευτους τον λαό, τη νεολαία για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών», κάλεσε ο Νίκος Καραγιάννης, υποψήφιος δήμαρχος, τονίζοντας ότι «τα "έργα και οι ημέρες" της διοίκησης του δήμου και της δήθεν υπεύθυνης, συστημικής αντιπολίτευσης στον δήμο Αιγάλεω αποδεικνύουν ότι το κράτος έχει συνέχεια. Στο όνομα του "ρεαλισμού", την πεπατημένη της διαχείρισης της μιζέριας δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια, διαδοχικά η μια μετά την άλλη οι διοικήσεις του δήμου που πέρασαν, αποδέχονται τα βασικά που μας έφεραν ως εδώ σήμερα». Αναφέρθηκε στην ταύτιση όλων των υπόλοιπων παρατάξεων στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, στη στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων, στη συνεχή υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, στην άθλια κατάσταση των σχολικών κτιρίων, και πρόσθεσε πως «μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" μπορεί να βρεθεί απέναντι στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις του κεντρικού κράτους και των συνδυασμών που θα στηρίζουν τα κρίσιμα, καθοριστικά για τις ζωές μας αντιλαϊκά μέτρα».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις στήριξης από τους Πέτρο Παπανικολάου, γιατρό - ορθοπαιδικό, πρώην δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «Ρήγμα στα Δυτικά», και Παύλο Καβάση, δικηγόρο και πρώην δημοτικό σύμβουλο με την «Ανάπλαση Αιγάλεω», οι οποίοι είναι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως και από την Ρένα Δράκου, πρώην αντιδήμαρχο Αιγάλεω.

Αγ. Βαρβάρα: Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο

Παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έγινε και στον δήμο Αγίας Βαρβάρας. Την εκδήλωση άνοιξε η Ελένη Καρανάσιου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Δυτικό Τομέα, απερχόμενη επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δημοτική σύμβουλος στον δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Βασίλης Γκιτάκος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στη μάχη που δίνουν τις ώρες αυτές οι δυνάμεις του ΚΚΕ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα, στο πλευρό των κατοίκων. Τόνισε ότι οι τοπικές εκλογές είναι μια ενιαία πολιτική μάχη και ανέπτυξε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε μια σειρά από ζητήματα, ενάντια στην αντιλαϊκή κατεύθυνση που υπηρετούν όλες οι άλλες παρατάξεις. Ενώ θυμίζοντας τη θετική πείρα που έχει ο λαός της περιοχής από την περίοδο με μπροστάρη τον κομμουνιστή αγωνιστή δήμαρχο Μήτρο Σουλιμιώτη, σημείωσε ότι μόνο σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, μπορεί ο λαός να κερδίσει.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Δημήτρη Γουρτή, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου, και τον Παναγιώτη Περιστέρη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, εργαζόμενο στον δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Ιλιον: Ο λαός του δήμου και όλης της Αττικής μπορεί να βγει πιο δυνατός

Με ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Ιλιον η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην ομιλία της η Σπυρέτα Παναγή, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών, αναφέρθηκε «στο ελπιδοφόρο ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές και ιδιαίτερα στην Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας. Ενα αποτέλεσμα που δεν είναι συγκυριακό και ευκαιριακό, καθώς δυνάμωνε καθημερινά μέσα στους αγώνες που πρωτοστάτησε το ΚΚΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στον αγώνα για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Δυνάμωνε μέσα στους αγώνες για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, κόντρα στα εργοδοτικά εγκλήματα».

Σημείωσε ότι «σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε από την επομένη των εκλογών, όπως είχαμε υποσχεθεί στον λαό, για 100% μαχητική - λαϊκή αντιπολίτευση», τονίζοντας πως το ΚΚΕ αναλαμβάνει «τη μεγάλη ευθύνη με χιλιάδες εργαζόμενους για την ανάπτυξη και τον προσανατολισμό της εργατικής - λαϊκής πάλης (...) Με τη δύναμη που πήραμε από το ποσοστό των εκλογών, ριχνόμαστε στη μάχη για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών ανθρώπων στις επερχόμενες δημοτικές - περιφερειακές εκλογές».

Στην ομιλία του ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, ανέφερε: «Το λέμε λοιπόν εξαρχής και καθαρά: Στη μάχη αυτή, ο λαός του Ιλίου και όλης της Αττικής μπορεί να βγει πιο δυνατός! Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στο οποίο συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος». Σημείωσε πως περισσότεροι εκλεγμένοι αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

«Γι' αυτό και το βασικό μας σύνθημα είναι "Μαζί με τον λαό του Ιλίου στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!". Γιατί εμείς στο δίλημμα "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" απαντάμε αποφασιστικά "οι ζωές μας"!», σημείωσε, ενώ τόνισε πως «μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" αποτελεί το πραγματικό, μαχητικό, αντίπαλο δέος στην πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής». Υπογράμμισε ότι η αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημαίνει ότι θα δυναμώσει ο αγώνας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Ιλιον, για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών εγκαταστάσεων, την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη, την κρατική χρηματοδότηση για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά μέτρα, για πρόληψη φυσικών καταστροφών, για νέους ελεύθερους χώρους πρασίνου, χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, παιδικές χαρές χωρίς αντίτιμο, για την ενίσχυση του Πάρκου Τρίτση, για τη στήριξη στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο, στον επαγγελματία, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δήμου, την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες που λειτουργούν με υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων, για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία, για να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και για να γίνουν τα απαραίτητα έργα οδοποιίας.

Αγιοι Ανάργυροι - Καματερό: Ρεαλιστικό για μας να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει

«Συνεχίζουμε δυναμικά με τον λαό των Αγίων Αναργύρων - Καματερού για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων», ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην περιοχή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία από την Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή στον Δυτικό Τομέα, η οποία αναφέρθηκε στη θετική εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ που μέσα στον αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που παραμένει, κατατίθεται καθημερινά στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. «Δεν υπάρχει μέτωπο που το Κόμμα μας δεν έχει δώσει το στίγμα του με κριτήριο τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Αυτήν τη δυναμική αξιοποιούμε για να δώσει ώθηση στον αγώνα για να μπλοκαριστούν οι πλειστηριασμοί, στις απεργίες όπως στον κλάδο του Φαρμάκου, των υγειονομικών, στον αγώνα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Κάνουμε πράξη αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη σημασία ανόδου του ΚΚΕ για την ανάπτυξη και τον προσανατολισμό της εργατικής - λαϊκής πάλης, για τη μαζικοποίηση και την ανασύνταξη του κινήματος», τόνισε.

Αναφορικά με την ατζέντα της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων που συναινούν στα στρατηγικά ζητήματα επισήμανε ότι «το ΚΚΕ μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, λαϊκούς ανθρώπους, νέους και νέες στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί (...) Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, ως τη μοναδική διέξοδο για την εργατική τάξη και τον λαό της χώρας». Καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις μάχες του επόμενου διαστήματος: «Με νέα ορμή να δώσουμε τις μάχες του επόμενου διαστήματος, με νέες απαιτήσεις. Ανάμεσά τους και αυτή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην ομιλία του ανέφερε ότι δήμοι και Περιφέρειες λειτουργούν «ως το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους», γεγονός που διαπιστώνεται εμφατικά στην Περιφέρεια Αττικής. Τόνισε ότι και στο επίπεδο δήμων και Περιφερειών, κεντρικό ζήτημα είναι αυτό που μόνο οι δυνάμεις του ΚΚΕ θέτουν, δηλαδή το «ανάπτυξη από ποιον και για ποιον;». Συνεχίζοντας επισήμανε ότι η στρατηγική σύγκλιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή διαπερνά και την Τοπική Διοίκηση. Παρά τις επικλήσεις σε δήθεν «αυτοδιοικητικούς», «ανεξάρτητους», «ακομμάτιστους» υποψηφίους, υπάρχει σύμπτωση σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η χρηματοδότηση των δήμων, το χαράτσωμα των δημοτών, η ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες των δήμων, η στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων, όπως αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή, η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη των δήμων με την επίκληση της έλλειψης προσωπικού, ο κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων και η ομηρία για τους εργαζόμενους στις δημοτικές υπηρεσίες, με ανακύκλωση της ανεργίας. Σημείωσε πως από αυτήν την κοινή αφετηρία προκύπτει και η «συνέχεια του κράτους» στην Περιφέρεια Αττικής παρά την αλλαγή των διοικήσεων.

Αναφορικά με τον δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού επισήμανε ότι «η αγαπημένη λέξη στον δήμο μας είναι η λέξη "ρεαλισμός". Τι σημαίνει ρεαλισμός για τη δημοτική αρχή; Συμβιβασμός με τα λίγα και καμιά διεκδίκηση (...) Ρεαλιστικό για μας είναι να μη συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση. Ρεαλιστικό για μας είναι να παλέψουμε για την πόλη που ζούμε και αγαπάμε, για τη ζωή που μας αξίζει».

Ασπρόπυργος: Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται

Στον Ασπρόπυργο, εκεί όπου το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη, την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε ο Αλέξανδρος Τσοκάνης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ασπροπύργου.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε το βιβλίο και όχι για να γυρίσουμε απλά σελίδα. Δίνουμε το χέρι μας σε όποιον θέλει να σηκωθεί. Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, τους μικροεπαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους απόμαχους της εργασίας, τη μεγάλη δύναμη των εργατοϋπαλλήλων, τους επιστήμονες του τόπου μας να αγωνιστούμε, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Γιατί η ελπίδα για τον λαό είναι εδώ».

Τόνισε ακόμη ότι «το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από κατοίκους της πόλης μας, εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργάτες, εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους ΟΤΑ, αυτοαπασχολούμενους, νέα παιδιά, γυναίκες, ανθρώπους της βιοπάλης που καθημερινά αγωνίζονται στις γειτονιές της πόλης μας και στους χώρους δουλειάς».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ