ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Ιούλη 2023
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πρώτη γραμμή μιας μεγάλης μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Πρωτούλη

RIZOSPASTIS

Εκδήλωση - σάλπισμα για τη μάχη των τοπικών εκλογών ήταν αυτή που πραγματοποίησε χτες η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο γεμάτο από κόσμο και αισιοδοξία Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσιάστηκε μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Αττικής. Στην εκδήλωση που είχε τίτλο «Μαζί με τον λαό της Αττικής στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων» μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρής Χιώνης και Θέμης Γκιώνης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Σεμίνα Διγενή και Νίκος Αμπατιέλος. Επίσης υποψήφιοι δήμαρχοι σε δήμους της Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Πρωτούλη.

***

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα ριχνόμαστε από σήμερα στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας. Εχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στους δήμους της Αττικής (...)

RIZOSPASTIS

Η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, όπως είναι οι προϋπολογισμοί, ο προσανατολισμός των έργων, τα επιχειρηματικά μεγάλα σχέδια, η προκλητική απουσία του κράτους όταν πρόκειται για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των λαϊκών περιουσιών από φυσικές καταστροφές. Είναι εκπληκτική η ταχύτητα του ίδιου αναποτελεσματικού για τον λαό αστικού κράτους όταν πρόκειται να «τρέξουν» χρηματοδοτικά πακέτα σε επιχειρηματικούς ομίλους, επενδύσεις, με επιδοτήσεις εκατομμυρίων βγαλμένα από την άγρια φορολόγηση των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Προωθούν και στηρίζουν έργα μόνο με βασικό κριτήριο πόσο και ποια μεγάλα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα θα ωφεληθούν και όχι, όπως έπρεπε, πώς θα ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Είναι πασίγνωστη η φράση του περιφερειάρχη στα εγκαίνια του γηπέδου μεγάλης ΠΑΕ ότι «βάλαμε κώλο γι' αυτό το γήπεδο». Αλλά για τα δύο ρέματα της Μάνδρας, «Σούρες» και «Αγία Αικατερίνη», που η υπερχείλισή τους κόστισε τη ζωή σε 24 συνανθρώπους μας και έπνιξε μια ολόκληρη πόλη στη λάσπη, κατέστρεψε 794 σπίτια, 126 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη διευθέτησή τους συζητήθηκε προχτές, την Τετάρτη 5/7/2023!!

RIZOSPASTIS

Δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από τις περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και πέρασαν διαδοχικά από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους που θα εμφανιστούν ξανά στο όνομα ότι επιλέγουμε τους ικανούς, που όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα, είναι ταυτισμένοι με την κυρίαρχη πολιτική που υλοποιείται και από άχρωμοι, χρωματίζονται το βράδυ των εκλογών και βάφουν τον χάρτη μπλε, πράσινο και ροζ, όπως έχουμε ξαναδεί.

Οι συγκλίσεις πλέον είναι τέτοιες όπου τα αστικά κόμματα ανοιχτά στηρίζουν τους ίδιους υποψηφίους, ιδιαίτερα όπου η συμπόρευση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ισχυρή. Δεν περιμένουν το καλπονοθευτικό σύστημα του 2ου γύρου. Και πριν ακόμα από τις εκλογές θέλουν να σιγουρέψουν ότι θα βγουν οι άνθρωποι των επιχειρηματικών συμφερόντων που στηρίζουν πολιτικά όλα τα αστικά κόμματα μαζί.

Είναι χαρακτηριστική η κοινή στήριξη που δίνουν μαζί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της Αττικής, στο Περιστέρι, στην Καισαριανή, στην Πάτρα, όπου εδώ και 9 χρόνια τον δήμο διοικούν οι κομμουνιστές, με τον Κώστα Πελετίδη.

Η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής απαιτεί σύγκρουση και οργανωμένο αγώνα

Υπάρχει το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα και πολιτικό ζήτημα που δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση Β' Βαθμού αλλά για Κρατική Διοίκηση, για έναν ιδιότυπο κρατικό μηχανισμό του υπουργείου Εσωτερικών που παίζει τον ρόλο γραφείου διασύνδεσης των επιχειρηματικών συμφερόντων με αποφάσεις που λαμβάνονται έξω και πέρα από τα αιρετά σώματα που έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Οι διαδοχικές μεταρρυθμίσεις έχουν αποτυπώσει πλήρως τη θέση του ΚΚΕ ότι πρόκειται για Τοπική Διοίκηση και όχι Αυτοδιοίκηση.

Στην Περιφέρεια Αττικής για όλα αποφασίζει μία κλειστή ομάδα, η Οικονομική Επιτροπή, η οποία έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων, στην οποία απόλυτη πλειοψηφία έχει ο περιφερειάρχης, η παράταξη του οποίου είναι μειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί είχε πάρει λιγότερο από 40%. Ειδικά το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει μετατραπεί σε ένα διακοσμητικό όργανο σχεδόν χωρίς καμία αποφασιστικού χαρακτήρα αρμοδιότητα για τα σοβαρά και μεγάλα θέματα. Ολες οι κρίσιμες αποφάσεις μπορούν να παρθούν χωρίς καθόλου συζήτηση, αλλά και αποφάσεις κρίσιμες που εμποδίζουν αρνητικές για τον λαό εξελίξεις μπορούν να παρακαμφθούν με μία Κοινή Υπουργική Απόφαση (...)

Η υπεράσπιση και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής 4 εκατομμυρίων ανθρώπων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής απαιτεί σύγκρουση με αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, απαιτεί αποφασισμένο αγώνα από το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, έχει ανάγκη μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο από εκλεγμένους που θα συμβάλουν στη συγκρότηση μιας μεγάλης μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Στην απέξω» οι βασικές ανάγκες του 40% του πληθυσμού της χώρας

Και τα 4 τελευταία χρόνια οι βασικές ανάγκες του 40% του πληθυσμού της χώρας ήταν έξω από τους πανομοιότυπους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας Αττικής. Οι οποίοι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια έμπειρων ανθρώπων για να ανακαλύψουν διαφορές ανάμεσα στον τελευταίο που ψήφισε η διοίκηση Πατούλη ή στον αντίστοιχο της Ρένας Δούρου ή ακόμα πιο πίσω του Γιάννη Σγουρού.

Οι στόχοι της κεντρικής κυβέρνησης, για να κλειδώσουν τα «πρωτογενή πλεονάσματα», φορτώνονται στις πλάτες του εργαζόμενου λαού, τόσο από τη φοροληστεία, όσο και από την πλευρά των περικοπών στις Περιφέρειες και τους δήμους, ακόμα και για στοιχειώδη πράγματα. Με επιπλέον λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος από την πολιτική της ανταποδοτικότητας όλων των υπηρεσιών που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν. Η γνωστή από το έγκλημα στα Τέμπη λογική κόστους - οφέλους (...)

Οσον αφορά τα αναγκαία έργα που διαφημίζουν, τα περισσότερα είναι κωδικοί και προϋπολογισμοί και έργα στα χαρτιά, που μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο. Περίπου 800 έργα μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια!

Χρήμα και με γρήγορες διαδικασίες τρέχει εκεί όπου έχουν ενδιαφέρον οι tour operators, το τουριστικό κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι του real estate (...)

Ολες οι υπηρεσίες, οι μελέτες επισημαίνουν ότι η κατάσταση των βασικών υποδομών διαμορφώνει μία εξαιρετικά επικίνδυνη συνθήκη εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, εξαιτίας της αποσπασματικότητας και της ανύπαρκτης συντήρησης, της εμπορευματοποίησης και εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Ολοι είδαμε τι έγινε με λίγο χιόνι. Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές στην Αττική Οδό και σε όλες τις βασικές οδούς. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει τίποτα δικό της σε σχέση με μηχανήματα και ούτε προβλέπεται να αποκτήσει. Χρησιμοποιεί μηχανήματα ιδιωτών. Δεν διαθέτει ούτε μία υδροφόρα. Νοικιάζει από εργολάβους με 2.000 ευρώ τη μέρα την κάθε υδροφόρα. 2 εκατομμύρια ευρώ για υδροφόρες μόνο στην πρόσφατη αντιπυρική περίοδο! Με τάισμα όμως εργολάβων δεν σβήνονται οι φωτιές! (...)

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι επίσης μία βασική αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Η οποία γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο. Πίσω από τις δεξιώσεις και τις φωτογραφίες βρίσκεται η φράση «μνημείο περιβαλλοντικού χάους και ανθρώπινου πόνου». Σε αυτό το περιβαλλοντικό χάος και τον ανθρώπινο πόνο χέρι χέρι πιασμένοι όλες οι διοικήσεις που πέρασαν από την Περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι που στηρίζονταν από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλα αυτά τα χρόνια. 14 φορές φέραμε το θέμα για να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Βρεθήκαμε δεκάδες φορές μέσα και έξω από το Συμβούλιο με φορείς, σωματεία, κατοίκους, φτάσαμε με την πιο εμπεριστατωμένη έκθεση που έχει γίνει ποτέ για τη χωματερή της Φυλής μέχρι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία με εκπληκτική ταχύτητα έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Μαζί με τον λαό και τη νεολαία της Αττικής στην πρώτη γραμμή

Βάζουμε ανοιχτά το ζήτημα στον λαό της Αττικής, στους εργαζόμενους ότι χρειάζεται ανατροπή αυτής της κατάστασης γιατί δυστυχώς αυτή η πολιτική όσο συνεχίζει και διαιωνίζεται, θα αφήνει πίσω της μόνο θύματα και τίποτα παραπάνω.

Γεννιέται κάτι πολύ ελπιδοφόρο.

Εξω στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες της Αττικής, όπως στον Ασπρόπυργο, όπου το ΚΚΕ ξεπέρασε το 20%, όχι μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τον συσχετισμό που είχε διαμορφωθεί (...)

Το ελπιδοφόρο γεννήθηκε στους αγώνες για να κλείσει το αίσχος της χωματερής της Φυλής με τους χιλιάδες μαθητές στην Πετρούπολη, στα Ανω Λιόσια.

Στο Πέραμα, στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα για να φύγουν τα «καζάνια του θανάτου».

Στον Βαρνάβα, που όλα τα νέα παιδιά του χωριού μαζί φτιάχνουν τα πανό τους και τα συνθήματά τους, φυλάνε βάρδιες τον τόπο τους, στους αγώνες για το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Αρεως, τον Αγιο Κοσμά, στα Σεπόλια για να βελτιωθεί στοιχειωδώς η ζωή στη γειτονιά, στο Λαύριο για να στελεχωθεί και να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας.

Με τους κατοίκους στα Γεράνεια, στη Μάνδρα, στη Βαρυμπόμπη και την Οινόη, μέσα στις φωτιές, για να σώσουν τον τόπο τους από την ανυπαρξία αντιπυρικής προστασίας, από την εγκληματική πολιτική του αστικού κράτους.

Με τους κατοίκους της Κινέττας, του Μενιδίου και της Δυτικής Αθήνας για αντιπλημμυρικά έργα.

Με τους γονείς των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων για να μεταφέρονται τα παιδιά τους όπως δικαιούνται, για να έχουν σχολείο όπως στο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω, για να ελεγχθούν τα σχολεία αντισεισμικά, να μην τρέμουμε για τα παιδιά μας.

Με τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής για να έχουν νοσοκομείο, συγκοινωνία και αποχέτευση. Για να μην μπαζωθούν αλλά να διευθετηθούν σωστά τα ρέματα, όπως της Ραφήνας.

Για να σωθεί η Πειραϊκή από τις γιγάντιες προβλήτες των κρουαζιερόπλοιων της COSCO.

Για να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της Αττικής, οι οποίες ανήκουν σε όλους και όλες και όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που τις φράζουν, τις μπαζώνουν, δρουν ανενόχλητα και ανεξέλεγκτα.

Και πάντα δίπλα στους αγώνες των εργατών του λιμανιού, των διανομέων, των οικοδόμων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των καλλιτεχνών, των εμποροϋπάλληλων για να μη δουλεύουν ώρες ατελείωτες με τις «λευκές νύχτες», τις μαύρες Παρασκευές και τις ακόμα πιο μαύρες Κυριακές που τα μαγαζιά ανοίγουν με αποφάσεις δήμων και Περιφέρειας. Δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υγειονομικούς, όπως κάναμε μέσα στην πανδημία.

Δίπλα στη νεολαία ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

Αταλάντευτοι μαχητές μαζί με τον λαό και τη νεολαία, απέναντι στα φασιστικά μορφώματα όταν όλοι οι άλλοι τα χάιδευαν, τα αντιμετώπιζαν ως «εκλεγμένους από τον λαό» και τους παραχωρούσαν γραφεία και τεχνικές διευκολύνσεις, ψήφιζαν μαζί τους τις πιο αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως την επέκταση των χωματερών!

Εμείς είμαστε με όλους και όλες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής ενός συστήματος που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, με όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα και βγαίνουν στον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους, μαζί τους και όλες τις φορές που θα κατακλύζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, στην αντεπίθεση, που είναι η δική μας απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου που επεξεργάζονται οι ενώσεις τους όπως η ΕΕ και υλοποιούν τα κόμματά τους, εξειδικεύουν οι εκλεκτοί τους στους δήμους και τις Περιφέρειες.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ
Κάναμε το βήμα, πάμε για τα επόμενα με ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

RIZOSPASTIS

Χαιρετισμό στη χτεσινή εκδήλωση απηύθυνε ο Σπύρος Τζόκας, πανεπιστημιακός συγγραφέας, πρώην δήμαρχος Καισαριανής και πρώην αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «στην εποχή μας, που όλα ισοπεδώθηκαν και οι ιδεολογίες αλλοτριώθηκαν στον βωμό του δήθεν "εφικτού", στηρίζουμε το ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα έκφρασής του και συμμετοχής του, στο κεντρικό, το περιφερειακό και το τοπικό για την καινούρια γέννα που λέει και ο ποιητής.

Η ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σηματοδοτεί την "Οργανωμένη απειθαρχία" για να δυναμώσει ο ενωμένος, άφοβος αγώνας των εργαζομένων στις λαϊκές γειτονιές και να απλωθεί πανελλαδικά σε ένα ενιαίο κίνημα κοινωνικών δυνάμεων και των φορέων τους που έχουν κοινά συμφέροντα και προσδοκίες. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να εκφραστεί και στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" πανελλαδικά.

Να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Αυτοί που ανησύχησαν με το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές πρέπει να τρομάξουν. (...)

Κάναμε το βήμα και τώρα άμεσα πάμε για τα επόμενα με ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", και με τον Γιάννη Πρωτούλη, στην Περιφέρεια Αττικής και τους άλλους αγωνιστές - κομμουνιστές στους δήμους και τις Περιφέρειες».

Στο ίδιο έργο θεατές μιας εγκληματικής πολιτικής

Ξεκινώντας τη χτεσινή του ομιλία, ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στις μεγάλες χτεσινές πυρκαγιές στην Αττική, σημειώνοντας πως «φυσικά σήμερα η καρδιά μας και το μυαλό μας είναι στους συντρόφους, τους φίλους αλλά και τους κατοίκους της Ανατ. Αττικής αλλά και των άλλων περιοχών της Περιφέρειάς μας, που δοκιμάζονται από ακόμα μία πυρκαγιά, σαν να ζούμε τη μέρα της Μαρμότας. Κάθε χρόνο τα ίδια πράγματα, κάθε χρόνο οι ίδιες καταστροφές, κάθε χρόνο οι ίδιες ανεπάρκειες του περίφημου αστικού κράτους που είτε δεν προλαβαίνει, είτε δεν τα καταφέρνει, είτε δεν είναι ικανό να σώσει τις περιουσίες ή να προστατέψει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, αλλά είναι πολύ ικανό να τρέξει τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πριν λίγο μας ειδοποίησαν οι σύντροφοί μας, αρκετοί υποψήφιοί μας που ήταν σε αρκετές δουλειές, ο σ. Βαγγέλης Κουτελιέρης, που είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ερχόταν, αυτήν τη στιγμή είναι εγκλωβισμένος για πάνω από δύο ώρες στο 79 χιλιόμετρο μαζί με εκατοντάδες άλλα αυτοκίνητα. Εχουν κλείσει την Εθνική Οδό, δεν τους αφήνουν να πάνε ούτε μπροστά ούτε πίσω, μετά από 1,5 ώρα εμφανίστηκε το πρώτο κρατικό όχημα, ένα πυροσβεστικό που κατέβαινε προς τα κάτω.

Αυτή είναι η κατάσταση, κάθε χρόνο τα ίδια. Οι σύντροφοί μας στην Ανατ. Αττική πραγματικά απ' το μεσημέρι δίνουν έναν συγκλονιστικό αγώνα για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί, να βοηθήσουν όσο μπορεί να βοηθήσουν, με τα στελέχη της ΚΕ μπροστά, τον σύντροφό μας τον βουλευτή Ανατ. Αττικής Γ. Γκιόκα, τους άλλους συντρόφους. Το μυαλό και η καρδιά μας είναι εκεί, και όσο ανήσυχοι είμαστε για τους συντρόφους και τους κατοίκους και τόσο οργισμένοι είμαστε για τα ίδια ξανά φαινόμενα. Κρουνοί να μην υπάρχουν, οι μάνικες να μη δένουν πάνω στους κρουνούς, ελικόπτερα να μην πετάνε, πυροσβεστικά να μην υπάρχουν, στο ίδιο έργο θεατές μιας εγκληματικής πολιτικής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ