ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
Σελ. /32
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
Το μοναδικό κόμμα που παλεύει για την προστασία του περιβάλλοντος είναι το ΚΚΕ

RIZOSPASTIS

Στο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε ο Κ. Γιαννάκος σημειώνοντας τις ευθύνες για την απαξίωσή της που έχουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

«Εναλλασσόμενοι στην εξουσία, συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα εμπορευματοποιήσει περισσότερο το περιβάλλον, τα δάση, τους αιγιαλούς, τα ποτάμια και γενικά καθετί το ζωογόνο.

Πότε με τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους, πότε χαρίζοντας παρθένες και προστατευόμενες περιοχές στους λεγόμενους "πράσινους" επενδυτές και πότε βαφτίζοντας "αναδόχους αναδάσωσης" τους επιχειρηματικούς ομίλους, εφαρμόζουν τη δασοκτόνα πολιτική τους», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «κανένας σχεδιασμός, καμίας κυβέρνησης και καμίας περιφερειακής ή δημοτικής αρχής, δεν είχε και δεν έχει στόχο τη διεκδίκηση επαρκούς χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε στοχεύει στη δημιουργία και στελέχωση δημόσιου φορέα για την προστασία και συντήρηση του περιβάλλοντος», ενώ φωτεινή εξαίρεση χαρακτήρισε την αγωνιστική αρχή του κομμουνιστή δημάρχου Κ. Πελετίδη στην Πάτρα.

«Εμείς οι προερχόμενοι από το Πυροσβεστικό Σώμα θεωρούμε πως ένα μεγάλο μέρος από τις επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στις λεγόμενες περιοχές ιδιαίτερου "επενδυτικού ενδιαφέροντος" αποτελούν, αν όχι την αιτία, σίγουρα την αφορμή για να ξεδιπλωθούν τα αδηφάγα σχέδια των "στρατηγικών επενδυτών" με τον ψευδεπίγραφο τίτλο των σχεδίων ανάπτυξης εθνικής σημασίας», υπογράμμισε.

Επισήμανε ότι το «χαλί» τους «το έχουν στρώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, με τα "νομικά όπλα", τύπου fast track και τροπολογιών εξπρές, που τους προσφέρουν και διαρκώς τα βελτιώνουν προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι τα ίδια κόμματα, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που μετά από κάθε καταστροφή χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, εξαγγέλλοντας βαρύγδουπα προγράμματα, που ποτέ δεν υλοποιούν, όταν κυβερνάνε!».

Στάθηκε στο πρόσφατο παράδειγμα με το περιβόητο «Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας ΑΙΓΙΣ», αξίας 1,76 δισ. ευρώ, της Νέας Δημοκρατίας, που εξήγγειλε το 2021 και αντιπαρέβαλε τη σημερινή κατάσταση, όταν για το φετινό καλοκαίρι υπάρχει πρόβλεψη για δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες.

Οπως ανέφερε, «έχουμε 4.000 κενές οργανικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, γερασμένο προσωπικό, με μέσο όρο ηλικίας τα 49 χρόνια, που εργάζεται υπερεντατικά, και οχήματα ηλικίας 30 - 45 ετών! Εχουμε υποχρηματοδότηση υπηρεσιών και φορέων, ανυπαρξία ελεγκτικού μηχανισμού και αδιαφορία για την πρόληψη! Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αντικατάσταση των γερασμένων Canadair, αλλά υπάρχουν λεφτά που δίνονται κάθε χρόνο "με το τσουβάλι" στις εταιρείες ενοικίασης μέσων αεροπυρόσβεσης! Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας παρότι στο πόρισμα για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι είχε χαρακτηριστεί λύση - μονόδρομος!».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κ. Γιαννακός, ως συμπέρασμα, σημείωσε ότι «το κράτος μας είναι αδιάφορο για την οργάνωση και ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού και εξαιρετικά γρήγορο και αποτελεσματικό για να στηρίξει τους επιχειρηματικούς ομίλους, θυσιάζοντας τις κοινωνικές ανάγκες του λαού στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ο μοναδικός πολιτικός φορέας που παλεύει για την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των υπηρεσιών που εμπλέκονται, είναι το ΚΚΕ.

Είναι το Κόμμα που διαχρονικά στηρίζει τους εργαζόμενους που πασχίζουν να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει από τον φυσικό μας πλούτο, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στους δρόμους του αγώνα!».

Τέλος, κάλεσε «όσοι και όσες, λοιπόν, αγωνιούν για την προστασία του περιβάλλοντος από τον πραγματικό του εχθρό, το μεγάλο κεφάλαιο, μπορούν και πρέπει να συμβάλουν για να βγει το ΚΚΕ πιο δυνατό από τη νέα εκλογική αναμέτρηση!».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Με το ΚΚΕ για μέτρα προστασίας της υγείας μας από την ατμοσφαιρική ρύπανση

RIZOSPASTIS

«Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι το πιο σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα, όσον αφορά τις άμεσες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία», τόνισε από την πλευρά του ο Δ. Καραγιάννης.

Εξήγησε ότι ως ατμοσφαιρική ρύπανση εννοούμε «οποιαδήποτε αέρια ή αιωρούμενα σωματίδια, είτε από φυσικές είτε από ανθρωπογενείς πηγές, που βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία. Οσον αφορά την ανθρωπογενή ρύπανση, αυτή προέρχεται από εργοστάσια, μεταφορές (επίγειες, θαλάσσιες ή εναέριες), θέρμανση κτιρίων κι άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες (συμπεριλαμβανομένων και των δασικών πυρκαγιών). Οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία συμπεριλαμβάνουν καρδιακά εμφράγματα, αναπνευστικά προβλήματα, καρκίνο του πνεύμονα, διαβήτη τύπου 2, εγκεφαλικά επεισόδια, οφθαλμολογικά προβλήματα κ.ά.».

Αναφερόμενος στην Αττική σημείωσε ότι οι πιο σημαντικοί ρύποι, οξείδια του αζώτου, όζον (αυτοί μαζί αποτελούν το λεγόμενο φωτοχημικό νέφος) καθώς και τα αιωρούμενα σωματίδια «βρίσκονται πάνω από τα ετήσια όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αθήνας και το Θριάσιο Πεδίο» και υπογράμμισε ότι συνολικά για την Ελλάδα εκτιμάται ότι έχουμε πάνω από 6.000 θανάτους κάθε χρόνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σημείωσε ακόμη πως ο καπιταλισμός ενδιαφέρεται για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μόνο στον βαθμό που αυτή επηρεάζει την κερδοφορία του, όπως με τη μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας, είτε με χαμένες εργατοώρες λόγω ασθένειας των εργαζομένων είτε με μειωμένη απόδοση κατά την εργασία λόγω επιβαρυμένης υγείας, ως «κόστος στα συστήματα Υγείας, νοσήλια, φάρμακα κ.λπ., καθώς και πρόωροι θάνατοι, το οποίο αφορά κυρίως ευαίσθητες ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά», με τη μείωση «της παραγωγικότητας κάποιων πόρων, όπως, για παράδειγμα, μείωσης της αγροτικής παραγωγής σε κάποιες περιπτώσεις, ή το να γίνεται λιγότερο ελκτικός ένας τουριστικός προορισμός λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Ακόμη στάθηκε στις λύσεις για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που υπάρχουν, όπως «τη μείωση των εκπομπών από τα εργοστάσια, με την εφαρμογή κατάλληλων τεχνολογιών ή την ανάπτυξη νέων, αν αυτές δεν υπάρχουν. Τη μείωση των εκπομπών από τις μεταφορές χρησιμοποιώντας Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (άρα λιγότερη ρύπανση ανά μετακίνηση επιβάτη), εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε κινητήρες αυτοκινήτων και πλοίων. Σύγχρονες τεχνολογίες για τη θέρμανση και τη μόνωση κτιρίων».

Τόνισε όμως ότι σήμερα «το κυνήγι του κέρδους, η αναρχία στην καπιταλιστική παραγωγή και η ανισόμετρη ανάπτυξη καθορίζουν την εφαρμογή λύσεων» και έφερε ως παράδειγμα το πώς η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων δημιουργεί προβλήματα, ακόμα και εκεί όπου είχαν βρεθεί λύσεις. Ανέφερε ότι στη χώρα μας, με την καπιταλιστική κρίση του 2008, «πολλά νοικοκυριά στράφηκαν στη χρήση ξύλου για θέρμανση τον χειμώνα, αντί για πετρέλαιο, το οποίο έχει αυξήσει κατακόρυφα τα επίπεδα ρύπανσης τον χειμώνα στις πόλεις της Ελλάδας».

«Οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε μπροστά στους καθημερινούς αγώνες και να απαιτούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας από τη ρύπανση και άλλους κινδύνους, θα συνεχίζουμε να μπαίνουμε μπροστά για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος όπου η υγεία και η ζωή μας δεν θα θυσιάζονται στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Στις ερχόμενες εκλογές ενισχύουμε το ΚΚΕ για να είναι πολύ πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα», τόνισε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Δ. Καραγιάννης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Η φιλολαϊκή διαχείριση των υδατικών πόρων απαιτεί σύγκρουση με το καπιταλιστικό κέρδος

RIZOSPASTIS

Στην παρέμβασή του ο Β. Μπέλλος στάθηκε στο πώς διαμορφώνεται η διαχείριση του νερού στο πλαίσιο της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης».

Τόνισε ότι δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες απ' όταν «άνοιξε ο διάλογος για τη νέα Ρυθμιστική Αρχή, η οποία πλέον θα περιλαμβάνει και τα ύδατα. Επί της ουσίας, είναι η εξειδίκευση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τα νερά, η γνωστή Οδηγία 2000/60, στη χώρα μας».

Ο πυρήνας αυτού του νομοσχεδίου δεν είναι οι ιδιωτικοποιήσεις γενικά και αόριστα, εξήγησε, αλλά «ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου πλαισίου, δηλαδή η νομική και θεσμική θωράκιση της εμπορευματοποίησης του νερού. Σε όλο τον κόσμο αυτή η διαδικασία έχει πάρει πολλές μορφές: Από την πλήρη παραχώρηση της διανομής νερού σε ιδιωτικές εταιρείες μέχρι τις Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Εξάλλου, αυτό είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά του κρατικομονοπωλιακού σταδίου στον καπιταλισμό: Η δημιουργία κρατικών Ανώνυμων Εταιρειών, η εισαγωγή αυτών στο χρηματιστήριο, η λειτουργία με βάση το κέρδος και η στενή σύμφυση με τον ιδιωτικό τομέα».

Πρόσθεσε ότι ακόμα πιο ακανθώδες γίνεται το ζήτημα όταν φτάνουμε στο αρδευτικό νερό, το οποίο «είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό της κατανάλωσης στην Ελλάδα. Στο νέο αυτό "πράσινο" πλαίσιο, η κάθε περιοχή πλέον πρέπει να κόψει τον λαιμό της και να βρει τους απαιτούμενους υδατικούς πόρους που χρειάζεται, κι όλο αυτό βαφτίζεται "βιώσιμη ανάπτυξη"».

Ως αξιοσημείωτο ανέφερε επίσης το γεγονός ότι «η υδροηλεκτρική ενέργεια πλέον δεν κατατάσσεται στις ΑΠΕ διότι έχει ως προαπαιτούμενο την κατασκευή φραγμάτων, τα οποία και αποτελούν "εμπόδιο", όπως λένε, στην απρόσκοπτη ροή του νερού. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει να θεωρούνται "πράσινα" τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα, τα οποία μπορεί να καταστρέφουν παρθένες περιοχές, αλλά είναι πιο κερδοφόρα για τους ομίλους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην «ανικανότητα» του αστικού κράτους να αντιμετωπίσει τους φυσικούς κινδύνους, όπως είναι οι πυρκαγιές ή οι πλημμύρες και επισήμανε το νομικό καθεστώς της ΕΕ για την αντιπλημμυρική προστασία που είναι «η Οδηγία 2007/60, σύμφωνα με την οποία γίνεται η διαχείριση του ρίσκου, με κριτήριο όχι την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των υποδομών, αλλά το καπιταλιστικό κέρδος, στη βάση μιας ανάλυσης κόστους - οφέλους. Αν "συμφέρει" να πνιγεί μια περιοχή αντί να κατασκευαστεί κάποιο αντιπλημμυρικό έργο, τότε χωρίς δισταγμό επιλέγεται η πρώτη λύση».

Ο Β. Μπέλλος τόνισε ότι οι παραγωγικές δυνάμεις της εποχής μάς επιτρέπουν να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μια φιλολαϊκή διαχείριση υδατικών πόρων και για ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο σημείωσε την εξής αντίφαση: «Ενώ υπάρχει πλείστο επιστημονικό δυναμικό και συσσωρευμένη επιστημονική γνώση, η έρευνα δεν στρέφεται προς τα εκεί που μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις, τόσο για την εξασφάλιση ποιοτικού νερού όσο και για την προστασία του λαού από τους φυσικούς κινδύνους».

Ετσι έθεσε το ερώτημα, «μπορεί όμως ένας "πράσινος" καπιταλισμός να εγγυηθεί όλα τα παραπάνω;», και απάντησε: «Είτε "πράσινος" είτε "γκρι", ο καπιταλισμός είναι ένα βάρβαρο σύστημα εκμετάλλευσης. Η φιλολαϊκή διαχείριση των υδατικών πόρων και η ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να επιτευχθούν μόνο σε ένα ανώτερο σύστημα οργάνωσης, το οποίο στηρίζεται πάνω στις κοινωνικές ανάγκες και αυτό δεν είναι άλλο από τον σοσιαλισμό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σήμερα είναι επιτακτική η στήριξη στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Τόσο με την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη όσο και στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στους φορείς και στις επιστημονικές ενώσεις, για να βαδίσουμε όλοι και όλες στον δρόμο της ανατροπής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΧΑΛΚΙΩΤΗ
Δυναμώνουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Δυτ. Αττική

RIZOSPASTIS

Στην παρέμβασή της η Δ. Χαλκιώτη μίλησε για τη διαχείριση των αποβλήτων και για το ότι «διαχρονικά, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και περιφερειακές αρχές, περισσεύουν τα κροκοδείλια δάκρυα και τα μεγάλα λόγια για την προστασία του περιβάλλοντος».

«Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, διαχρονικά, είναι η υλοποίηση μιας πολιτικής εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των αποβλήτων με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που την πληρώνει ο λαός με χαράτσια, με καρκίνο και άλλες επιπτώσεις στην υγεία, με καταστροφή του περιβάλλοντος», σημείωσε.

Στάθηκε στο παράδειγμα των γειτονιών της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, αναφέροντας:

«Οι κάτοικοι δίνουμε έναν μεγάλο και μαζικό αγώνα ενάντια στο διαχρονικό έγκλημα, στο αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής, που εδώ και δεκαετίες μολύνει την περιοχή και αποτελεί διαρκή και σοβαρή απειλή για την υγεία και την ίδια μας τη ζωή! Για άλλη μια φορά οι ολέθριες επιπτώσεις του ΧΥΤΑ Φυλής στη ζωή των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων της περιοχής αποδείχθηκαν, από έκθεση που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΕΔΣΝΑ και επιβεβαιώνει ότι η χωματερή της Φυλής αλλά και η παλαιά χωματερή των Ανω Λιοσίων, ως προς τα υπόγεια νερά, εξακολουθούν να ρυπαίνουν την ευρύτερη περιοχή του Θριασίου με εξαιρετικά επικίνδυνους ρύπους, χημικούς και μικροβιολογικούς, κατά πολύ υψηλότερους από τα επιτρεπόμενα όρια. Ο λαός έχει πείρα. Θυμάται όλα τα τερτίπια των διαφόρων κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών που όλο θα έκλειναν τον ΧΥΤΑ Φυλής και όλο τον επέκτειναν, θυμάται ότι με τις λεγόμενες μεταβατικές φάσεις φτάσαμε 60 χρόνια τώρα να ζούμε με τον καρκίνο του ΧΥΤΑ Φυλής στη γειτονιά μας».

«Δεν ξεχνάμε», συνέχισε, «πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι παρατάξεις του Πατούλη (ΝΔ) και της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), μαζί με τον Τζήμερο, επικύρωσαν με την ψήφο τους την απόφαση που είχε πάρει η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ (επί διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ) για να δημιουργηθεί νέα τεράστια χωματερή στη Φυλή (κοντά στον οικισμό Γεννηματά 2), περίπου 300 στρεμμάτων, όπου θα θαφτούν τουλάχιστον 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκουπίδια».

Τόνισε πως «είναι καθαρό ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμπίπτουν στις κατευθύνσεις της ΕΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την "πράσινη συμφωνία" και την "κυκλική οικονομία". Οι κοκορομαχίες τους δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους στην "πράσινη" ανάπτυξη της ΕΕ, στην αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει" και συνεχίζει να ρυπαίνει... Δεν μπορούν να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους στην πολιτική εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, στους σχεδιασμούς που καθορίζονται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό και με το ΠΕΣΔΑ στην Αττική το 2016 (επί ΣΥΡΙΖΑ) άνοιξε ο δρόμος προς την επικίνδυνη για το περιβάλλον και την υγεία καύση, στις τσιμεντοβιομηχανίες και γενικότερα, και με το υπό έγκριση νέο ΠΕΣΔΑ (επί ΝΔ) υιοθετείται η καύση των υπολειμμάτων από τις Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων».

«Η διαχείριση των απορριμμάτων απαιτείται να έχει στο επίκεντρό της τον σεβασμό στην υγεία, στο εισόδημα του λαού και στο περιβάλλον, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες», υπογράμμισε η Δ. Χαλκιώτη και πρόσθεσε ότι «γι' αυτό ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε εκβιασμούς και ψεύτικα διλήμματα, εναποθέτοντας τις ελπίδες του σε υποτιθέμενους "σωτήρες" που θα συνεχίσουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα, θα τον οδηγήσουν από το κακό στο χειρότερο και σε νέες απογοητεύσεις».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, υπογράμμισε, μοναδική ρεαλιστική και φιλολαϊκή πρόταση είναι αυτή του ΚΚΕ: «Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού είναι ασυμβίβαστη με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τα κέρδη των οποίων μπαίνουν εμπόδιο στο να αξιοποιηθούν το επιστημονικό δυναμικό, η επιστημονική γνώση και η ανάπτυξη της τεχνολογίας ώστε να υπάρξει διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Γι' αυτό τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στους δήμους της Αττικής, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ολο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές, συνολικά και για το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε! Να μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα του λαού της περιοχής για να τεθούν εμπόδια στους σχεδιασμούς που προωθούνται για λογαριασμό του κεφαλαίου στις περιοχές μας. Μαζί με τα δεκάδες σωματεία και φορείς της περιοχής που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στον ΧΥΤΑ Φυλής, σε συντονισμό με φορείς από άλλες περιοχές, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η Δ. Χαλκιώτη τόνισε ότι «ο λαός, που αγωνίζεται για την υγεία και τη ζωή του, έχει την επιλογή να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ. Γιατί στο δίλημμα "ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους" επιλέγουμε τις ζωές μας και συνεχίζουμε να παλεύουμε μαχητικά γι' αυτές! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ δυνατό!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ