ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Απρίλη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KO ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητες οι αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

«

Ανεπιθύμητες οι νέες φουρνιές αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!», τονίζει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε σχόλιο για την παρουσία τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά:

«Η μεταστάθμευσή τους στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να διεξαγάγουν σειρά ασκήσεων στη Ρουμανία, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, επιβεβαιώνει ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας μόνο μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργεί. Οι συμφωνίες των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των παραφυάδων τους) μπορεί να έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό μας, από τη στοχοποίηση της χώρας και συγκεκριμένα της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Η παρουσία δεκάδων ελικοπτέρων τύπου "Apache", "Blackhawk" και "Chinook" και άλλου είδους εξοπλισμού από τα αμερικανικά σώματα στρατού (συγκεκριμένα το 4ο Τάγμα, το 3ο Σύνταγμα Αεροπορίας, την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού) είναι πρόκληση για τον λαό της πόλης. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε όλη τη Γη, η συνεχιζόμενη πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία, αποδεικνύουν ότι η εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια μόνο σταθερότητα και ασφάλεια δεν σημαίνει για τους λαούς.

Η Θεσσαλονίκη και η περιοχή έχουν βιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά τα σχέδια. Ο λαός της πόλης έχει απαιτήσει με τις κινητοποιήσεις του την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς.

Εχει φωνάξει: Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές στις 21 Μάη θα σημαίνει πολύ πιο δυνατός λαός για να αντιμετωπίσει τους νέους κινδύνους που δημιουργούν τα νέα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και στην περιοχή μας».

Θυμίζουμε ότι από τη Θεσσαλονίκη διεκπεραιώνονται αυτές τις μέρες ελικόπτερα και εξοπλισμός από την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, η οποία ξεκινά την 9μηνη μεταστάθμευσή της στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησης των Αμερικανών «Atlantic Resolve», που από το 2014 και τα γεγονότα στην Κριμαία φέρνει κάθε χρόνο φρέσκιες δυνάμεις τους στο «ευρωπαϊκό πεδίο επιχειρήσεων», μέσα από ογκώδεις «εκ περιτροπής αναπτύξεις».

Τις επόμενες τρεις βδομάδες η δύναμη που αποβιβάστηκε στη Θεσσαλονίκη θα διεξαγάγει σειρά ασκήσεων στη Ρουμανία, με επίκεντρο την αεροπορική βάση «Mihail Kogalniceanu», μόλις 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ γενικά κατά τη διάρκεια των επόμενων 9 μηνών περισσότεροι από 2.000 στρατιώτες της 3 CAB θα συμμετάσχουν σε συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις του ΝΑΤΟ σε Ρουμανία, Γερμανία, Πολωνία, Λετονία, Βουλγαρία και Ελλάδα.

Τμήμα της θα μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση στο Στεφανοβίκειο, έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, αντικαθιστώντας αντίστοιχο τμήμα της πρώτης αμερικανικής ταξιαρχίας που αναπτύχθηκε εκεί προηγουμένως, στο πλαίσιο της «Atlantic Resolve 2022», υλοποιώντας σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ακόμα πιο αναβαθμισμένων μάλιστα απ' ό,τι στο παρελθόν, ως συνέπεια του «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ των δύο χωρών (εγκαινιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται επί ΝΔ) και της «επικαιροποιημένης» νέας Συμφωνίας για τις Βάσεις (ετοιμάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκε επί ΝΔ).

ΤΟ ΚΚΕ ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
«Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον»

Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 30/4 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής | Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα με τίτλο «Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον», την Κυριακή 30 Απρίλη στις 7.30 μ.μ. στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον χώρο όπου πριν από 79 χρόνια, την 1η Μάη 1944, εκτελέστηκαν 200 ήρωες κομμουνιστές.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει συναυλία, στην οποία συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ικαρη, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιάννης Μπέζος, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος, Μάκης Σεβίλογλου, Διονύσης Τσακνής, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Η ενορχήστρωση και καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη, υποψήφιου βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Στον ίδιο χώρο από τις 5.30 μ.μ. θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή, ένα μικρό φεστιβάλ για παιδιά όλων των ηλικιών. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δρώμενα, καλλιτεχνικές - αθλητικές δραστηριότητες και εργαστήρια.

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

-- Σήμερα Πέμπτη θα επισκεφτεί το Λαύριο και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους για τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και για τη δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Στις 11 π.μ. θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, στον χώρο του Κέντρου Υγείας.

Στις 12 μ. θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, στον χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Στη Φθιώτιδα

-- Το Σάββατο 22 Απρίλη θα επισκεφτεί τη Φθιώτιδα.

Στις 11 π.μ. θα επισκεφθεί το χωριό Ομβριακή Δομοκού.

Στη 1 μ.μ. θα επισκεφθεί τις Βελεσσιώτες Δομοκού, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης: Δημήτρη Κουτσούμπα, ιερέα - δάσκαλο, και Κωνσταντίνο Κουτσούμπα από τις Βελεσσιώτες, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς τον Απρίλη 1944 στο Χρισσό Φωκίδας. Την επιμνημόσυνη δέηση θα τελέσει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κύριος Συμεών.

Στις 9 μ.μ. θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ και των ΚΟ Λοκρίδας του ΚΚΕ στην ταβέρνα «Αρκτιο», στον Θεολόγο Φθιώτιδας.

Στη Μυτιλήνη

-- Την Πέμπτη 27 Απρίλη θα μιλήσει στις 8 μ.μ. σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη, στην πλατεία Σαπφούς. Θα χαιρετίσουν η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια στη Λέσβο, και ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ