ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Απρίλη 2023
Σελ. /24
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Καρκινοπαθείς διαμαρτυρήθηκαν για τις σοβαρές ελλείψεις και δέχτηκαν επίθεση από μπράβους!

Εικόνες ντροπής στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας

Από πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων του Νοσοκομείου

Eurokinissi

Από πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων του Νοσοκομείου
Αθλια, τραμπούκικη επίθεση από μπράβους βουλευτών δέχτηκαν χτες καρκινοπαθείς, ασθενείς του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», επειδή στο πλαίσιο φιέστας που είχε στήσει η διοίκηση στο αμφιθέατρο του κτιρίου προσπάθησαν να αναδείξουν τη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο.

Αυτόπτης μάρτυρας σε όλο το περιστατικό ήταν συντάκτης του «Ριζοσπάστη», που κατέγραψε τα εξής ντροπιαστικά γεγονότα: Οι καρκινοπαθείς πήγαν να καταγγείλουν ότι την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη η φιέστα, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά, βουλευτών και υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο υπόγειο καρδιοχτυπούσαν περιμένοντας να αποκατασταθεί βλάβη του μηχανήματος ακτινοθεραπείας, τρίτη κατά σειρά μέσα σε 10 μέρες.

Είναι γνωστό ότι κάθε αναβολή ή αλλαγή προγράμματος των ακτινοθεραπειών στοιχίζει ακριβά στην υγεία των καρκινοπαθών. Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από δύο περίπου μήνες ασθενείς στερήθηκαν χημειοθεραπείες, επειδή ο ένας μόνιμος φαρμακοποιός είχε αρρωστήσει και το φαρμακείο του νοσοκομείου έμεινε κλειστό. Παρά τις δεσμεύσεις, εξακολουθεί να υπάρχει μόνο ένας μόνιμος φαρμακοποιός και η λειτουργία του φαρμακείου να κρέμεται από μια κλωστή.

Οταν οι καταγγελίες των ασθενών για τη δραματική υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, τα παλιά μηχανήματα και την υποσυντήρηση του κτιρίου άρχισαν να χαλάνε την ...ωραία ατμόσφαιρα, οι τραμπούκοι ανέλαβαν πλήρη δράση. Μάλιστα, ένας από αυτούς άρπαξε μία ασθενή με βία από τα μπράτσα και με δυνατές σπρωξιές, με τη βοήθεια άλλων τεσσάρων, την πέταξαν έξω από το αμφιθέατρο και την κρατούσαν εγκλωβισμένη για να την παραδώσουν στην αστυνομία, όπως έλεγαν!

Οι τραμπούκοι, όπως όλοι είδαν, ήταν συνοδοί των βουλευτών της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου και Γιάννη Τραγάκη. Παρά τις διαμαρτυρίες παρευρισκόμενων για αυτήν την αγριότητα, τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν καμία ενέργεια για να σταματήσουν το αίσχος. Απραγοι έμειναν και οι εκπρόσωποι του κλήρου, οι οποίοι λίγα λεπτά πριν ευχαριστούσαν προσωπικά έναν προς έναν τους βουλευτές για την παρουσία τους και τις ...ενέργειές τους «για το καλό του νοσοκομείου και των ασθενών»!

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό καταδίκασε με δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Σ. Ευσταθόπουλος. Απέδωσε τα υπαρκτά προβλήματα σε «γραφειοκρατικά κωλύματα», εντούτοις παραδέχτηκε ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος και όπως είπε «ένα νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται».

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Μεταξά», Εύα Πολύζου, σε δήλωσή της επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δίνουμε καθημερινά μία άνιση μάχη, σε συνθήκες που διαρκώς επιδεινώνονται, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που διαχρονικά άσκησαν όλες οι κυβερνήσεις και υπηρετεί τη μετατροπή της Υγείας του λαού μας σε εμπόρευμα».

Σχολιάζοντας τη βίαιη απομάκρυνση ασθενών που διαμαρτύρονταν στην προεκλογική φιέστα, τόνισε: «Είναι προφανές ότι ενοχλούνται όταν ασθενείς και εργαζόμενοι που βιώνουν καθημερινά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, τα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή, τις δυσχέρειες που προκύπτουν από τον πεπαλαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αντιδρούν. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας φιμώσουν, τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους ασθενείς. Οι αγώνες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό και κτιριακό εξοπλισμό, δημόσια δωρεάν Υγεία χωρίς επιχειρηματική δράση προς όφελος του λαού, θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα αναπηρικά επιδόματα και τις συντάξεις

Απάντηση με διεκδικήσεις στην κοροϊδία των «αυξήσεων» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Την οργή του αναπηρικού κινήματος προκαλεί ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, με την τροπολογία που κατέθεσε για «αυξήσεις» - ψίχουλα - κι αυτές υπό προϋποθέσεις - στα διαχρονικά πετσοκομμένα αναπηρικά επιδόματα, ενώ πανηγυρίζει για την επέκταση στον ιδιωτικό τομέα της άδειας μίας μέρας μετ' αποδοχών για πραγματοποίηση γυναικολογικού ελέγχου! Κι αυτό χωρίς να διασφαλίζει ότι οι γυναίκες δεν θα βάζουν το χέρι στην τσέπη ακόμη και για τα στοιχειώδη, ούτε αν η μία μέρα είναι αρκετή.

Εκφράζοντας την αγανάκτηση χιλιάδων αναπήρων που είναι αναγκασμένοι να επιβιώνουν με επιδόματα πείνας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, κόντρα στα σόου της κυβέρνησης, επαναφέρει τις διεκδικήσεις για 100 ευρώ αύξηση σε όλα τα επιδόματα των ΑμεΑ, ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, έκτακτη ενίσχυση σε όλες τις οικογένειες των ΑμεΑ στο ύψος ενός επιδόματος, για να μπορέσουν να κάνουν γιορτές και να καλύψουν στοιχειωδώς τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος. Επίσης, να δοθεί τώρα το επίδομα αναπηρίας σε όλα τα ορφανά παιδιά ΑμεΑ, που κόπηκε επειδή πήραν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.

Και τονίζει: «Είναι πρόκληση να στήνει σόου η κυβέρνηση κάθε μέρα μαζί με τα παπαγαλάκια της στα κανάλια ανακοινώνοντας αυξήσεις στα επιδόματα των ΑμεΑ, κάθε μέρα και για άλλη κατηγορία». Σημειώνει ότι η μεν κυβέρνηση δίνει αύξηση 8% (1 ευρώ τη μέρα), ο δε ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αύξηση 20%. Και αναδεικνύει ότι πρόκειται για «επιδόματα που ήταν για τουλάχιστον 12 χρόνια παγωμένα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των βαριά αναπήρων δεν παίρνουν τίποτα, όπως και το σύνολο αυτών που έχουν ένα μέσο ποσοστό αναπηρίας».

Ως προς τα ορφανά παιδιά, θυμίζει ότι «με ένα κλικ της "ψηφιακής εποχής" τούς κόπηκε το επίδομα τον Μάρτη του 2020 και η κυβέρνηση, μετά τις κινητοποιήσεις της ΣΕΑΑΝ πριν ενάμιση χρόνο, ενώ αναγνώρισε το πρόβλημα, ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα. Φαίνεται ότι και τα ορφανά παιδιά με αναπηρία κρατιούνται σαν χαρτί στο μανίκι της προεκλογικής αρένας κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτών που με δικούς τους νόμους κόπηκαν τα επιδόματα και λειτούργησαν τα "σφαγεία" των ΚΕΠΑ. Αυτών που ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο, που επιβάλει μείωση των δαπανών για την Πρόνοια κατά 50%. Ενώ με μια σειρά αποφάσεις όλοι τους έκοψαν θεραπείες και επέβαλαν πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη. Την ίδια στιγμή άφησαν τους ανασφάλιστους τελείως στην τύχη τους».

«Νισάφι πια! Τέρμα πια στην υποκρισία, στην κοροϊδία. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Η οργάνωση και ο αγώνας η μόνη διέξοδος», αναφέρει η ΣΕΑΑΝ, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, ουσιαστικές αυξήσεις τώρα σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις, δωρεάν για όλους φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα, χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και πλαφόν. Επίσης, να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όλα τα λαϊκά σπίτια και στα σπίτια αναπήρων όπου έχει κοπεί, και να απαγορευτεί κάθε διακοπή.

Χωρίς strep test τα Επείγοντα του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου

Χωρίς τεστ ανίχνευσης του στρεπτόκοκκου «κατάφερε» να μείνει το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», κι αυτό εν μέσω έξαρσης των παιδικών ιώσεων και των μολύνσεων με το συγκεκριμένο βακτήριο! Τη σοβαρή αυτή καταγγελία κάνει η Ηρώ Αποστολοπούλου, μέλος της 5μελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σημειώνοντας: «Είναι δυνατόν εν έτει 2023 να μην μπορεί ο παιδίατρος να διαγνώσει γρήγορα αν ένα παιδί πάσχει από στρεπτόκοκκο; Ειδικά την περίοδο αυτή που υπάρχουν κρούσματα στρεπτόκοκκου σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία κ.τ.λ. και είναι μια συχνή ασθένεια στα παιδιά που αντιμετωπίζεται με αντιβίωση».

Η γιατρός σημειώνει ότι ο παιδίατρος στα Επείγοντα στερείται πλέον και τα στοιχειώδη μέσα διάγνωσης και αντιμετώπισης των παιδικών ασθενειών, αφού «μετά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, έρχεται τώρα να προστεθεί και αυτό!».

Καλεί κάθε γονιό και εργαζόμενο να παλέψει με τους υγειονομικούς, γιατί «δεν γίνεται να παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας». Και σημειώνει ότι «είναι επιλογή τους τόσα χρόνια να υποβαθμίζουν την υγεία των παιδιών μας γιατί τους κοστίζει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ