ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Γενάρη 2023 - Κυριακή 15 Γενάρη 2023
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση στη Βουλή για τα σοβαρά προβλήματα στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Την πλήρη ανάπτυξη και στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας, για την εξασφάλιση έγκαιρης, ασφαλούς, δημόσιας, δωρεάν και πλήρους παιδιατρικής περίθαλψης, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας.

Το ΚΚΕ αναδεικνύει ότι σε μια περίοδο με έξαρση των ιώσεων και με χιλιάδες παιδιά να ασθενούν «η προσέλευση στα Επείγοντα είναι τεράστια, με πολύωρη αναμονή, οι κλινικές είναι ασφυκτικά γεμάτες, όπως και οι ΜΕΘ Παίδων και νεογνών», ενώ «η λειτουργία των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας διαμορφώνει το έδαφος πάνω στο οποίο η πίεση θα ενταθεί».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις ΜΕΘ Παίδων, που δεν ξεπερνούν τις 55 σε ολόκληρη τη χώρα. Στη Βόρεια Ελλάδα μόνο το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης διαθέτει ΜΕΘ, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι σε Θεσσαλία και Ηπειρο. Το αποτέλεσμα είναι οι διακομιδές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο να θεωρούνται «κανονικότητα», μια «γύμνια» που «πρόσφατα αποτυπώθηκε με τραγικό τρόπο, με την απώλεια της ζωής ενός διασωληνωμένου παιδιού από τα Γρεβενά κατά τη διακομιδή του».

Στην Ερώτηση του Κόμματος γίνεται αναλυτική αναφορά στην κατάσταση των παιδιατρικών νοσοκομείων στην Αττική, αναδεικνύοντας τη διαρκή απαξίωση. Και υπογραμμίζεται ότι η μεγάλη υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας οδηγεί σε αντικειμενική αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της περίθαλψης των παιδιών, «εξαναγκάζοντας τις οικογένειες να χρυσοπληρώνουν τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα». Οι ελλείψεις προσωπικού και το «πάγωμα» των προσλήψεων «αξιοποιούνται για να προωθηθεί ως αναγκαία "λύση" η επέκταση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων νοσοκομείων με τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, τα ιδιωτικά ιατρεία και το αντίστοιχο "άνοιγμα" στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη».

Παράλληλα, ως επιβαρυντικός παράγοντας καταγράφεται η διάλυση της ΠΦΥ, που οδηγεί πολλούς γονείς να στρέφονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Τέλος, το κείμενο της Ερώτησης καταγγέλλει τη μεθόδευση από την κυβέρνηση της ΝΔ της ιδιωτικοποίησης των Παιδοογκολογικών Τμημάτων,«με σχέδια που προβλέπουν την αποκοπή τους από τα δημόσια νοσοκομεία και την "ενσωμάτωσή" τους σε ιδιωτικό νοσοκομείο με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ"».

Με βάση τα παραπάνω, το ΚΚΕ ρωτάει τον υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να αναπτυχθούν και να στελεχωθούν πλήρως όλες οι δημόσιες μονάδες Υγείας, για την εξασφάλιση έγκαιρης, ασφαλούς, δημόσιας, δωρεάν και πλήρους παιδιατρικής περίθαλψης όλων των παιδιών της χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ