ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Απρίλη 2022
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναυλία για την Πρωτομαγιά με την Μαρία Φαραντούρη

Την Παρασκευή 29 Απρίλη στο «Christmas Theater»

Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη την Παρασκευή 29 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο «Christmas Theater» (Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι).

Συμμετέχουν ακόμα η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Βασίλης Γισδάκης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Η ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Παίζουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστορ (πιάνο), Ηρακλής Ζάκας (μπουζούκι), Σταύρος Καβαλιεράτος (κοντραμπάσο), David Lynch (πνευστά), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο), Γρηγόρης Συντρίδης (ντραμς), Γιώργος Τσοκάνης (keyboards) και Χρήστος Μιχάλης (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα).

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα τραγούδια. Πολλά από αυτά μάλιστα τα έχει πρωτοτραγουδήσει και τα έχει σημαδέψει με την εμβληματική φωνή της. Τραγούδια αγωνιστικά, τραγούδια που έχουν συνδεθεί με μεγάλες στιγμές του λαού μας και της ταξικής πάλης στη χώρα μας, αλλά και πολλές μουσικές εκπλήξεις θα περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα της συναυλίας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια που ανοίγουν ορίζοντες, που συναντώνται με τις σκέψεις, τους καημούς, τις αγωνίες, τις ελπίδες της εργατικής τάξης.

Θα ακουστούν έργα σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοΐζου, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Ζουλφί Λιβανελί, Κουρτ Βάιλ, Χανς Αϊσλερ και σε στίχους - ποίηση των Γιάννη Ρίτσου, Μάνου Ελευθερίου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Νίκου Γκάτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Νότη Περγιάλη, Γιάννη Νεγρεπόντη, Βασίλη Ρώτα, Μπάμπη Τσικληρόπουλου, Ανδρέα Κάλβου, Brendan Behan.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις, που διατίθενται από τις Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα βρίσκονται σε ισχύ τη μέρα πραγματοποίησης της συναυλίας.

ΕΕΔΥΕ
Πανελλαδικό διήμερο αντιιμπεριαλιστικής δράσης στις 21 - 22 Μάη

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, σε πρόσφατη συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικού Διημέρου Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης στις 21 - 22 Μάη 2022.

Το Πανελλαδικό Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης θα περιλαμβάνει μια σειρά από πολύμορφες δράσεις, όπως εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες με αιχμή τις περιοχές όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη 2022.

Το πρόγραμμα των δράσεων για όλη τη χώρα θα ανακοινωθεί αναλυτικά το επόμενο διάστημα.

Πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αύριο Τετάρτη στις 2 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση της σπουδάζουσας νεολαίας που διοργανώνουν η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ - Ερευνητικών Κέντρων του ΚΚΕ, η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας και η Τομεακή Οργάνωση ΠΑΔΑ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη - Ζωγράφου).

***

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απρίλη θα επισκεφτεί τη Λάρισα. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 15 Απρίλη, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση των ΚΟ Λάρισας, στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ.

Το Σάββατο 16 Απρίλη:

-- Στις 9.30 π.μ. θα συναντηθεί με τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Λάρισας.

-- Στις 11 π.μ. θα συναντηθεί με Διοικητικά Συμβούλια σωματείων υγειονομικών της Λάρισας.

***

Το Σάββατο 16 Απρίλη στις 8.30 μ.μ., ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στη συνεστίαση που πραγματοποιεί η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο κέντρο «Μίθριο» (Περιφερειακή οδός στο ύψος της Πολίχνης).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ