ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Απρίλη 2022 - Κυριακή 3 Απρίλη 2022
Σελ. /48
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ
Στο πόδι τα συνδικάτα για να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να βουλιάξουν οι δρόμοι

Στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Ενέργειας για «ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό»
Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Ενέργειας για «ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό»
Στο πόδι βρίσκονται εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, προετοιμάζοντας με τις καθημερινές τους πρωτοβουλίες την πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη. Στην αντίστροφη μέτρηση μέχρι τη μεγάλη μέρα, συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες για να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα, οι συνελεύσεις και συσκέψεις για να συζητηθούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της κινητοποίησης, οι αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους και όλο τον λαό.

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για να «νεκρώσουν» την Τετάρτη οι χώροι δουλειάς και να γίνουν τα συλλαλητήρια η εργατική - λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα - ψίχουλα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, στις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής. Στο πλαίσιο αυτό και με αιχμή την πάλη για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, με την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, με μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που καλπάζει, το πρόγραμμα δράσης κάθε μέρα εμπλουτίζεται.

Τη συμμετοχή τους στα απεργιακά συλλαλητήρια έχουν ανακοινώσει και μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων. Συγκεκριμένα, έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών, οι Ενώσεις ΕΒΕ Ασπροπύργου, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, η Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων «Η Αναγέννηση», η Ενωση Μικροκαταστηματαρχών Υποδηματοποιών Αθηνών και Προαστίων, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, η Ενωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας.

Κορδελιό: Εξόρμηση της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στην Ακρίβεια
Κορδελιό: Εξόρμηση της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στην Ακρίβεια
Αντίστοιχα, το «παρών» στις συγκεντρώσεις θα δώσουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών σε όλη τη χώρα.

Ακόμα, κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλούν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠαΔΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΦΕΕΜΠ, ενώ κάλεσμα έχει απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Ακινητοποιημένα πλοία, αεροπλάνα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την Τετάρτη απεργούν οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, την οποία πήρε μετά από πρωτοβουλία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, ώστε να εκφραστεί και στους καταπέλτες η αγωνιστική διάθεση των ναυτεργατών. Απεργιακή απόφαση έχει πάρει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ).

Σε ψήφισμα της Γενικής της Συνέλευσης η ΠΕΜΕΝ καταδικάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και απαιτεί «κανένα καράβι να μην ενταχθεί και να μην αποτελέσει το 4ο όπλο του ΝΑΤΟ και των εφοπλιστικών συμφερόντων, για τον ανεφοδιασμό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων». «Οι ναυτεργάτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους, τα ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες», υπογραμμίζει και διεκδικεί άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής τους.

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς
Περιοδείες σε χώρους δουλειάς
Απεργούν, επίσης, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας και του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ, καθηλώνοντας τα αεροπλάνα στο έδαφος.

Οσον αφορά τις Αστικές Συγκοινωνίες, στα μέσα σταθερής τροχιάς απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία έχουν πάρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (Ενωση) και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ). Αντίστοιχα και στα τρόλεϊ, απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (οδηγοί) και το Σωματείο Τεχνικών και Υπαλλήλων ΟΣΥ (πρώην ΗΛΠΑΠ).

Στη Θεσσαλονίκη

Η διάθεση των εργαζομένων να δώσουν απάντηση στην πολιτική που τους καταδικάζει στην ακρίβεια και εξανεμίζει το εισόδημά τους, στην πολιτική που τους εμπλέκει στον πόλεμο αλλά και να διεκδικήσουν μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους, αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, εκφράζεται μέσα από τις καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, που πραγματοποιούν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ταυτόχρονα, έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις:

-- Στις 10 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους και Τσιμισκή από ΣΕΤΕΠΕ, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, Παράρτημα Σωματείου «Πράκτικερ», Σωματείο Εργαζομένων «Σκλαβενίτη», Ενωση Λογιστών, Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας - Φύλαξης.

-- Στις 10.15 π.μ. στην πλατεία Αθωνος από Συνδικάτα Μετάλλου, Χημικής Βιομηχανίας, Τύπου - Χάρτου, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Βιομηχανικού Επισιτισμού, Οικοδόμων, Κατεργασίας Ξύλου, Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

-- Στις 10.15 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας από Σωματεία του Δημοσίου και Φοιτητικούς Συλλόγους.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης μαζί με το Παράρτημα του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων «Πράκτικερ» και το Σωματείο Εργαζομένων «Σκλαβενίτη» προγραμματίζουν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6/4 στις 7 π.μ., έξω από το «Πράκτικερ», με αφορμή τη διακοπή από την εταιρεία του μηνιαίου προγραμματισμού βαρδιών και την αντικατάστασή του με πρόγραμμα ανά βδομάδα.

Στο πλαίσιο της παν-κινητοποίησης για την επιτυχία της απεργίας και τη διεκδίκηση μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σωματεία και φορείς το Σάββατο 2 Απρίλη, στις 11 π.μ., προγραμματίζουν παρεμβάσεις σε σούπερ μάρκετ σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, τη Δευτέρα 4 Απρίλη, οργανώνουν κινητοποίηση έξω από τη ΔΕΗ.

Στο μεταξύ, εξόρμηση σε σούπερ μάρκετ της περιοχής πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ακρίβεια που συγκροτήθηκε στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, ενώ το Σάββατο 2/4 πραγματοποιεί εξόρμηση στη λαϊκή αγορά του Ευόσμου και τη Δευτέρα παρέμβαση στην πλατεία του Ευόσμου.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης οργανώνει σύσκεψη με μετανάστες για το Ασφαλιστικό, την Κυριακή 3/4 στις 11 π.μ., στα γραφεία του.

Στη Δυτική Ελλάδα

Στην Πάτρα, με νέες δυνάμεις από τη συγκρότηση απεργιακών επιτροπών, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Εργαζομένων Ποτών - Τροφίμων και Μετάλλου βρίσκονται συνεχώς στο πόδι για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια, στα γιαπιά και τα εργοστάσια.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα βρεθεί στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Πάτρας - Πύργου αλλά και στην Παναγοπούλα, στα έργα της σιδηροδρομικής γραμμής Αιγίου - Πάτρας. Με ντουντούκες, σημαίες και ανακοινώσεις, τα Συνδικάτα Εργαζομένων Μετάλλου και Ποτών - Τροφίμων καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ, της Αιγιάλειας, του Ρίου και της υπόλοιπης Αχαΐας.

Το Σάββατο, το Συνδικάτο Διανομέων - Ντελιβεράδων Αχαΐας προχωρά σε μοτο-πορεία ενημέρωσης των εργαζομένων του κλάδου στην Πάτρα, με ανακοινώσεις, πανό και τρικάκια. Εξήγγειλε προσυγκέντρωση την Τετάρτη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, το Συνδικάτο Οικοδόμων βρέθηκε στα μεγάλα εργοτάξια της Αμβρακίας οδού, στην Πάλαιρο, όπου κατασκευάζονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και σε οικοδομές στο Αγρίνιο.

Αντίστοιχες προετοιμασίες γίνονται και σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Συνελεύσεις και συσκέψεις

Την Κυριακή 3 Απρίλη

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής προχωρά σε σύσκεψη, στις 12 μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας (Χαλκοκονδύλη 37).

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών (Χαλκοκονδύλη 37, 8ος όροφος).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων» καλεί σε Γενική Συνέλευση, στις 11 π.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Ο Σύλλογος Γυναικών Ιλίου (μέλος της ΟΓΕ) οργανώνει συζήτηση για την απεργία, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Καφενείο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανουρίου 99, 2ος όροφος).

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β).

Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποιεί Γενικές Συνελεύσεις στα παραρτήματα Περιστερίου, Ιλίου, Βορειανατολικών Συνοικιών και Καλλιθέας στις 3 Απρίλη, Αιγάλεω και Μενιδίου στις 4 Απρίλη.

Οπλο των συνδικάτων η πρόταση πάλης για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση

Ο «Ριζοσπάστης» θυμίζει τους άξονες της πρότασης που είχε παρουσιαστεί στις αρχές Μάρτη από το ΠΑΜΕ

Το σχέδιο των συνδικάτων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είχε παρουσιάσει το ΠΑΜΕ στις αρχές Μάρτη, δίνοντας έτσι ένα ακόμα σημαντικό όπλο στην οργάνωση της πάλης, με διεκδικήσεις που κατοχυρώνουν σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, σε σύγκρουση με το νομοθετικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων που αξιοποιεί η εργοδοσία για να εντείνει την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς.

Ο «Ριζοσπάστης» μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη, η οποία ως ένα από τα ζητήματα αιχμής αναδεικνύει την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ ως απάντηση στην ακρίβεια που καλπάζει και για τη γενικότερη βελτίωση των όρων εργασίας και ζωής των εργαζομένων, θυμίζει συνοπτικά το Εισαγωγικό του Σχεδίου και τους βασικούς άξονες πάλης.

Εισαγωγικά τονίζεται ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα των εργαζομένων, μια κατάσταση που «επιδεινώνει το γεγονός ότι ο κατώτερος μισθός παραμένει πετσοκομμένος εδώ και 15 χρόνια, στο ύψος δηλαδή του 2007». «Επιπλέον, την άσχημη κατάσταση επιδεινώνουν η μεγάλη επέκταση των "ελαστικών" μορφών απασχόλησης, η υποαπασχόληση, η υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, που η πλειοψηφία τους δεν έχουν υπογραφεί για πάνω από 10 χρόνια, το πάγωμα των τριετιών, η κυριαρχία των ατομικών συμβάσεων. Ολα αυτά έχουν οδηγήσει σε μια δραματική μείωση του μέσου και διάμεσου μισθού την τελευταία δεκαετία, μείωση που ξεπερνά το 25%, λειτουργούν δηλαδή ως βασικό εργαλείο εσωτερικής υποτίμησης».

Σημειώνεται ότι όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν διαμορφώσει ένα μεγάλο αντιλαϊκό οπλοστάσιο, το οποίο αξιοποιούν στο έπακρο οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να βαθύνουν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης με συνεχή μείωση μισθών και δικαιωμάτων. «Πρόκειται», σημειώνεται, «στην ουσία για την επιβολή της πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζεται για δεκαετίες σε όλες τις χώρες, προκειμένου να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για ευρωπαϊκά μονοπώλια, με σκοπό να ανταγωνιστούν σε ένα οξύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο όχι μόνο για τη διαβίωση αλλά ακόμη και για την ίδια τη ζωή των εργαζομένων». Τονίζεται πως «οι κυβερνήσεις είχαν σημαντική βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ» που προωθεί σταθερά την πολιτική του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θέτουν για συζήτηση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πλαίσιο διεκδικήσεων για την ΕΓΣΣΕ, που έχει ως μόνο κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τις «αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας» με βασικούς άξονες:

1. Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς.

2. Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρίας για την αύξηση του κατώτερου μισθού. Προτείνεται ο κατώτερος μεικτός μισθός να διαμορφωθεί στα 825 ευρώ.

3. Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

4. Την επαναφορά κατακτήσεων όπως οι τριετίες, η αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, η κυριακάτικη αργία, η πληρωμή υπερωριών κ.ά.

5. Το επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού.

6. Την κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού στην καταγγελία σύμβασης (απόλυση) με ή χωρίς προειδοποίηση.

7. Την ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.

(Ολόκληρο το Σχέδιο της ΕΓΣΣΕ έχει αναρτηθεί στο site του ΠΑΜΕ: pamehellas.gr)

Εμπλουτίζονται οι διεκδικήσεις ενάντια στο τσουνάμι ακρίβειας

Μπροστά στην απεργία μάλιστα τα εργατικά σωματεία και οι φορείς των αυτοαπασχολούμενων που συντονίζουν τη δράση τους έχουν εμπλουτίσει το πλαίσιο πάλης με διεκδικήσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που εστιάζουν μεταξύ άλλων στα παρακάτω:

-- Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ., όπως και στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου.

-- Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

-- Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

-- Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

-- Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

-- Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

-- Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

-- Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

-- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

-- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

-- Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-- Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

-- Οχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Προσυγκεντρώσεις και πούλμαν για το Σύνταγμα

Οι προσυγκεντρώσεις Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συλλόγων και μαζικών φορέων για τη συγκέντρωση στις 6 Απρίλη στο Σύνταγμα θα είναι στις 10.15 π.μ. στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία και Ενώσεις Γονέων.

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας.

Πούλμαν από φορείς για το Σύνταγμα

Από Ανω Λιόσια (9 π.μ., τριγωνική πλατεία, όπισθεν δημαρχείου), Ελευσίνα (9 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ), Ασπρόπυργο (9.15 π.μ., παραλία), Κόκκινο Μύλο (9.15 π.μ., τριγωνική πλατεία), Μενίδι (9.15 π.μ., πλατεία Καράβου), Ολυμπιακό Χωριό (9 π.μ., Κακλαμανάκη 21).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ