ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στην Αττική με καθημερινή πλούσια δράση

Στις 12 μ. του Σαββάτου το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας στο Χαϊδάρι
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας στο Χαϊδάρι
Με εξορμήσεις και περιοδείες, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς δίνουν τη μάχη ώρα την ώρα, μέχρι και την τελευταία στιγμή, για τη μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το ξέσπασμα της πανδημίας, και με τη δυσαρέσκεια στον λαό να φουντώνει λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που τσακίζει το εισόδημά του, οι διεκδικήσεις των άνω των 350 σωματείων και φορέων γίνονται όλο και πιο ζωτικές για την ουσιαστική ανακούφιση.

Στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται η απαίτηση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για ουσιαστική προστασία του εισοδήματος, υπογραφή και εφαρμογή ΣΣΕ με αυξήσεις και κατοχύρωση δικαιωμάτων, απαλλαγές από χρέη για τους αυτοαπασχολούμενους, στήριξη για τους συνταξιούχους κ.ο.κ.

Ξεχωριστή θέση στη λίστα των συμμετοχών έχουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα από βιομηχανικούς κλάδους και χώρους που βρίσκονται στο επίκεντρο της σφοδρής αντεργατικής επίθεσης: Από τη ΛΑΡΚΟ και τα «Πετρέλαια Καβάλας», όπου δίνουν μάχη για τις θέσεις εργασίας και δέχονται απανωτά κύματα απολύσεων και διώξεων. Από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στον Πειραιά, όπου οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στην απόφαση του ΟΛΠ (COSCO) για επ' αόριστον σταμάτημα των εργασιών και χτες πραγματοποίησαν απεργία. Από τις Κατασκευές, όπου οι οικοδόμοι ετοιμάζονται για πανοικοδομική απεργία, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ. Οι παραπάνω χώροι ετοιμάζονται να πάρουν τη θέση τους στο συλλαλητήριο, διαδηλώνοντας δίπλα στις δεκάδες άλλες οργανώσεις, δυναμώνοντας τη φωνή και τη διεκδίκησή τους.

Στα εργοτάξια το κάλεσμα στο συλλαλητήριο

Χαλάνδρι: Παρέμβαση στη ΔΕΗ για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια
Χαλάνδρι: Παρέμβαση στη ΔΕΗ για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια
Το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο μεταφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στους εργαζόμενους με περιοδείες και εξορμήσεις σε εργοτάξια και γιαπιά. Παράλληλα, προετοιμάζει την πανοικοδομική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου για τις 16 Μάρτη, με αιχμή τη διεκδίκηση ΣΣΕ. Το πρόγραμμα δράσης του Συνδικάτου σήμερα Τετάρτη περιλαμβάνει Γενική Συνέλευση στο εργοτάξιο του «HILTON», αύριο στο εργοτάξιο της «ΤΕΡΝΑ» στη Μεσογείων και την Παρασκευή στο εργοτάξιο της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» στην υπογειοποίηση του ΟΣΕ. Ηδη τις προηγούμενες μέρες έχουν γίνει εξορμήσεις, περιοδείες και συνελεύσεις σε γιαπιά, εργοτάξια και συσκέψεις στα παραρτήματα του Συνδικάτου.

Συμμετέχουν με στάσεις εργασίας

Με στάση εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) και μοτοπορεία, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Πεδίον του Αρεως, θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο το Σωματείο Εργαζομένων στην «e-food» Περιφέρειας Αττικής. Το Σωματείο ετοιμάζεται να διαδηλώσει μαζί με συνδικάτα και φορείς, δίνοντας παράλληλα συνέχεια στη μάχη για την προστασία των δικαιωμάτων και της ζωής των διανομέων.

Την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) το Σάββατο έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. «Δύο χρόνια τώρα είναι ξεκάθαρο στους περισσότερους από εμάς ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, ότι όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική δράση διεκδίκησης, αντίστασης και σύγκρουσης με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων», τονίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωση με την οποία οργανώνει καθημερινά εξορμήσεις. Σήμερα, εξορμήσεις έχουν προγραμματιστεί στο εμπορικό κέντρο «RIVER WEST», στα κεντρικά της εταιρείας «CELESTINO», σε καταστήματα σούπερ μάρκετ στα δυτικά προάστια και στην Αργυρούπολη.

Οι διεκδικήσεις του συλλαλητηρίου

«Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία που καλούν στα συλλαλητήρια και διεκδικούν:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, της 13ης και της 14ης σύνταξης.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη δουλειά!

Καθολική συμμετοχή στη χτεσινή απεργία, για να μην πεταχτούν στην ανεργία, για την εφαρμογή της ΣΣΕ

RIZOSPASTIS

Το 100% άγγιξε η συμμετοχή των εργαζομένων, μεταλλεργατών και ναυπηγοξυλουργών, στη χτεσινή απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, εκφράζοντας αποφασιστικά την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς του ΟΛΠ, δηλαδή της COSCO, να υλοποιήσει έργα που βγάζουν εκτός δουλειάς το 80% των υποδομών της Ζώνης, οδηγώντας τους στην ανεργία για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Την απεργία κήρυξαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και ακολούθησε πορεία στα γραφεία του ΟΛΠ, όπου αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με εκπροσώπους της COSCO.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν εξασφάλιση του εισοδήματός τους, να εξασφαλιστεί πως ό,τι έργα κι αν γίνουν δεν θα θιχτεί το δικαίωμα στην εργασία. Ακόμα, απαιτούν από την κυβέρνηση να κηρύξει υποχρεωτική τη ΣΣΕ που έχει υπογραφεί για όλους τους εργοδότες. Στη συγκέντρωση βρέθηκαν, σε ένδειξη αλληλεγγύης, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ), της ΕΝΕΔΕΠ και των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Ακης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του ΕΚΠ και της ΕΝΕΔΕΠ, και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Ολοι τους κάλεσαν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη.

Την ανάγκη έντασης του αγώνα, καθώς έχουν απέναντί τους τον ίδιο αντίπαλο, την εκάστοτε κυβέρνηση και εργοδοσία, στην προκειμένη περίπτωση την COSCO, ανέδειξε μεταξύ άλλων ο Μ. Μπεκρής. Ο Α. Αντωνίου και ο Σ. Πουλικόγιαννης αναφέρθηκαν στην επιτυχία της απεργίας και στο ότι η εργοδοσία δέχτηκε να γίνει συνάντηση, πιεζόμενη από τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και την κήρυξη της χτεσινής απεργίας. Τονίστηκε ακόμα ότι οι κυβερνήσεις δίνουν όπλα στις επιχειρήσεις για να χτυπούν τους εργαζόμενους, τους μπουκώνουν με χρήμα, «τους δίνουν προίκα το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας».

Ακολούθησε η πορεία στα γραφεία του ΟΛΠ, με τους απεργούς να φωνάζουν συνθήματα όπως «Σύμβαση, δουλειά, για όλους εργασία, την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία» και «Η πολιτική σας μας σκοτώνει, κάτω τα χέρια από τη Ζώνη».

Πριν τη συνάντηση ο Σ. Πουλικόγιαννης ξεκαθάρισε ότι πάνε σε αυτή για να δηλώσουν ότι το δικαίωμα στη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο, και μετά απ' αυτή ενημέρωσε τους απεργούς ότι η εργοδοσία φαίνεται να ελίσσεται, κάτω και από την πίεση των αγώνων, και ότι σε σύντομο διάστημα θα δοθούν γραπτές απαντήσεις από την εταιρεία για τα ζητήματα που έθεσαν τα συνδικάτα. Τόνισε για μια ακόμα φορά την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, και ότι το επόμενο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Ως εδώ! Καμιά ανοχή στο σάρωμα των εργατικών δικαιωμάτων!

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 26 Φλεβάρη, με προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, απευθύνουν οι Ομοσπονδίες Ενέργειας, Μετάλλου και Χημικής Βιομηχανίας.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος ενώνουν τη φωνή και τη δράση τους σε έναν κοινό αγώνα απέναντι «στην εργοδοτική ασυδοσία, που γενικεύεται με την ανοχή ή τη συνενοχή της κυβέρνησης».

Αναφέροντας τα παραδείγματα των αγώνων που δίνουν οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους το τελευταίο διάστημα στα «Πετρέλαια» και τα «Λιπάσματα Καβάλας», στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, στην ΕΑΒ και τα ΕΑΣ, οι Ομοσπονδίες τονίζουν πως οι χώροι εργασίας μετατρέπονται σε εργασιακές γαλέρες, ενώ οι εργαζόμενοι μπαίνουν «στο στόχαστρο μιας συντονισμένης επίθεσης με μαζικές απολύσεις, ανάλγητη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».

Επίσης, αναδεικνύουν τη γενίκευση της εργολαβοποίησης, με αποτέλεσμα το σάρωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, τις απολύσεις κ.ο.κ. «Η υγεία και η ασφάλεια υποβαθμίζονται, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη σωματική ακεραιότητα και την περιβαλλοντική προστασία, ενώ οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αντιμετωπίζονται με όρους αφανισμού», αναφέρουν μεταξύ άλλων, λέγοντας «ως εδώ!», «καμία ανοχή στην αρπαγή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας, ως εδώ με όσους επιβουλεύονται να καταστήσουν τη Βιομηχανία σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, βάζουμε τέλος στην εργολαβοποίηση και τα λουκέτα, διασφαλίζουμε αξιοπρεπείς μισθούς, υγιείς και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ COVID
Οργανώνονται και διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Συγκρότησαν Παναττική Επιτροπή Αγώνα και πρώτη απόφασή τους είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου

Στη δημιουργία Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων (Covid) προχώρησαν συμβασιούχοι από διάφορους δήμους της Αττικής που συμμετείχαν στην πρόσφατη σύσκεψη που οργάνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Στόχος της Επιτροπής είναι να αποτελέσει επιτελείο οργάνωσης της μάχης των εργαζομένων για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πρώτη απόφαση που πήρε μάλιστα η Επιτροπή είναι η μαζική συμμετοχή των συμβασιούχων στο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο, στις 12 μ., στο Σύνταγμα. Παράλληλα, μαζί με τα κατά τόπους σωματεία, θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης σε κάθε δήμο με σκοπό το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη να προχωρήσει σε μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι έχουν προσληφθεί και απασχολούνται στους δήμους για περίπου δύο χρόνια. Ως λόγος της πρόσληψης παρουσιάστηκαν οι αυξημένες ανάγκες στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τους απολύσει στα τέλη Μάρτη, ισχυριζόμενη ότι η πανδημία τελείωσε. Ομως, οι εργαζόμενοι αυτοί ήρθαν στην πράξη να καλύψουν ένα μόλις μέρος από τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στους δήμους και τις Περιφέρειες και η απόλυσή τους θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Από τις τοποθετήσεις συμβασιούχων στη σύσκεψη αναδείχθηκε ο εμπαιγμός τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από δημοτικές και περιφερειακές αρχές, με τις τελευταίες να εμφανίζονται τάχα να στηρίζουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, όμως στην πράξη βάζουν εμπόδια σε αυτό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της περιφερειακής αρχής Αττικής, που άσκησε έφεση σε απόφαση δικαστηρίου υπέρ συμβασιούχων (από τις ελάχιστες με θετικό πρόσημο).

Στη σύσκεψη αναδείχθηκε ότι η διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία είναι υπόθεση αποκλειστικά των εργαζομένων, και ότι γι' αυτό αποτελούν μονόδρομο η οργάνωση, ο επίμονος και μαζικός αγώνας τους, με βάση και την πείρα των προηγούμενων ετών, τους αγώνες που έχουν δοθεί στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», από τις προηγούμενες φουρνιές συμβασιούχων στην καθαριότητα και αλλού.

Πάνω από 300 οι συμμετοχές

Στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη στο Σύνταγμα καλούν:

Εργατικά Κέντρα: Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, Λαμίας, Λιβαδειάς, Θήβας, Εύβοιας, Αρκαδίας, Σαλαμίνας.

Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Ενέργειας, Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Μετάλλου, Μεταλλωρύχων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας, Νοσοκομειακών Γιατρών, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Διοικητικού Προσωπικού ΑΕΙ, Υπουργείου Ανάπτυξης, τέως Βιομηχανίας, Ερευνας και Τεχνολογίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Σωματεία - Συνδικάτα - Ενώσεις: ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, Μεταλλείων ΛΑΡΚΟ Εύβοιας, Μεταλλείων ΛΑΡΚΟ Αη Γιάννη Βοιωτίας, Εδρας ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, ΕΝΕΔΕΠ (COSCO), «Πετρελαίων Καβάλας», «Λιπασμάτων Καβάλας», Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καβάλας, Οικοδόμων, Φαρμάκου, Μετάλλου, Τροφίμων - Ποτών, ΟΤΑ, Εμποροϋπαλλήλων, Λογιστών, ΣΕΤΗΠ, Τουρισμού - Επισιτισμού, Χρηματοπιστωτικού, «Mellon», Ηλεκτρολόγων, Υπουργείου Γεωργίας ν. Αττικής, Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Ο Βύρων», «First Data», ΣΕΤΤΑ, «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, «Cosmote - eValue» Αττικής, Τύπου - Χάρτου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, «Goldair», Καθαριστριών - Καθαριστών ν. Αττικής και Περιχώρων, Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών ν. Αττικής, «DHL Express (Hellas)», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Καθαριστριών - Καθαριστών Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, Διοικητικού Προσωπικού ΓΠΑ, Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ, Εργαζομένων Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», Εκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ στο Υπουργείο Τουρισμού, «Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ», Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, Περιφέρειας Αττικής, Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Εργαζομένων στο «Metropolitan General», «L'Oreal», Κλωστοϋφαντουργίας, EMFI (πρώην «ΕΒΓΑ»), «ΦΑΓΕ», Ελαιουργοσαπουνοποιίας και Χημικής Βιομηχανίας, Ναυπηγοξυλουργών, Επαγγελματιών Οδηγών, ΕΟΔΥ, Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», Γυμναστών και Προπονητών, «Σελέκτ Σέρβις», Τραμ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΣΑ, Κατεργασίας Ξύλου ν. Αττικής, Εταιρειών Κατασκευής του «Αττικό Μετρό» Γραμμή 3, Μισθωτών Δικηγόρων, «e-food», «Tasty», «Γευσίνους ΑΒΕΕ», «Newrest», «Praktiker», «Atos Unify», Μετάλλου Φθιώτιδας, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, Μετάλλου Εύβοιας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας, «Ζούρα», «Κελαϊδίτης ΕΠΕ», «Κελαϊδίτης ΑΕ», Χημικής Βιομηχανίας ν. Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», Τροφίμων - Ποτών Βοιωτίας, Μετάλλου ν. Βοιωτίας, Φαρμάκου και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Βοιωτίας - Εύβοιας - Αυλώνας, Οικοδόμων Θήβας, «Eurodrip», ΕΛΙΝΥΑΕ, Ασφαλιστικών Ταμείων (ΕΤΕΑΠ - ΕΤΑΠ ΜΜΕ - ΤΑΥΤΕΚΩ), Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφύγων, Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Στα Νοσοκομεία «Θριάσιο», Νίκαιας, «Αττικόν», ΚΑΤ, «ΨΝΑ Δαφνί», Θήβας, «Μεταξά», Δρομοκαΐτιου, «Μετροπόλιταν» (πρώην «ΙΑΣΩ General»). Στα ξενοδοχεία «Athens Marriot», «Ζαφόλια», «Stanley», «Crown Plaza», «Saint George Lycabettus», «Royal Olympic», «Grand Resort» Λαγονήσι, «Novotel», «Intercontinental». Στους δήμους Αγίων Αναργύρων, Φυλής, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Πειραιά, Κορυδαλλού, Ηλιούπολης, Περάματος, Βύρωνα, Καισαριανής, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Ανεξάρτητος Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθήνας (ΑΣΕΔΑ), Γαλατσίου.

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ: Λυκόβρυσης «Σωκράτης», ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης «Γ. Σεφέρης», Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Ηλιούπολης «Μιχάλης Παπαμαύρος», «Δημήτρης Γληνός», Χαϊδαρίου, Α' Αθήνας, Αργοσαρωνικού. Οι ΕΛΜΕ: Δ' Ανατολικής Αττικής, Γ' Δυτικής Αττικής, Γ' Αθήνας.

Ομοσπονδίες Αυτοαπασχολούμενων: Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας.

Ενώσεις ΕΒΕ - Σύλλογοι Αυτοαπασχολούμενων: Δήμου Αθήνας, Αχαρνών (ΣΕΒΑ), Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Αγ. Δημητρίου - Μπραχαμίου, Καλλιθέας, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Κορυδαλλού, Νέου Ηρακλείου, Περιστερίου, Φυλής, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ν. Ερυθραίας.

Κλαδικά Σωματεία ΕΒΕ: Συντεχνία Επιπλοποιών, Βιοτεχνών Μετάλλου, ΣΙΣΕΜΑ, Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών «Η Αδελφότης», Αρτοποιών Αθηνών, Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων «Η Αναγέννηση», Μικροκαταστηματαρχών Υποδηματοποιών Αθηνών και Προαστίων, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας, Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, Αυτοαπασχολούμενων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής (ΣΑΙΦΟΜ), ΣΕΗΕΑ (Ηλεκτρολόγοι Αθήνας), Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, Ενωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας, Σύλλογος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας.

Οι Επιτροπές Αγώνα: Επαγγελματιών στην Εστίαση, Ταξί, Λογιστών, Λαϊκών Αγορών.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ιλίου και Νίκαιας.

Οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Εμπόρων ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΕΤΕΑΠ.

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μενιδίου - Αχαρνών, Φυλής, Αθήνας, Νέας Ιωνίας, Ηλιούπολης, Ιλίου, Αιγάλεω, Βύρωνα, Καισαριανής, Περιστερίου, Πειραιά, Νίκαιας, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Νέας Φιλαδέλφειας, Μπραχαμίου, Λούτσας, Ζωγράφου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Σαλαμίνας, Ωρωπού, Θήβας, Καβάλας, Επιτροπή Συνταξιούχων ΙΚΑ 7ου.

Ακόμα, τα Σωματεία και οι Σύλλογοι Συνταξιούχων: ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, Συνταξιούχων Δικηγόρων, Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσίου Πειραιά, πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, ΔΕΗ, Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, Δημοσίου Καβάλας, ΝΑΤ Καβάλας, ΟΑΕΕ Καβάλας, Συνταξιούχων ΗΛΠΑΠ, Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών από όλη την Αττική.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Φορείς: Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου», ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων 7ου Διαμερίσματος. Οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι Νίκαιας «Η Μέριμνα», Σεπολίων «Η Αναγέννηση», πολυκατοικιών Ρέντη «Η Ενότητα». Ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Ομιλος Νίκαιας.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και οι Ενώσεις Γονέων: Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Νίκαιας, Βύρωνα, 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, Κηφισιάς, Παλλήνης.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ ΠΑΔΑ, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, Οικονομικού ΕΚΠΑ, Φυσικού ΕΚΠΑ, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Οι Σύλλογοι Οικοτρόφων: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΝΦΕΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών. Ακόμα, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ.

Προσυγκεντρώσεις και πούλμαν

Οι προσυγκεντρώσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, συνδικάτων, συλλόγων και μαζικών φορέων για το συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη στο Σύνταγμα θα είναι στις 11 π.μ. στα εξής σημεία:

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ομοσπονδίες και σωματεία κλάδων της Βιομηχανίας, ναυτεργατικά σωματεία, λιμενεργάτες COSCO, λιμενεργάτες Πειραιά, σωματεία αστικών συγκοινωνιών, Εργατικά Κέντρα. Μαζικοί φορείς του Πειραιά, Μεσογείων - Λαυρεωτικής και Βορειοδυτικής Αττικής.

ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Σωματεία Κατασκευών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Χρηματοπιστωτικού, Εμπορίου, Υπηρεσιών, δικηγόρων και ΜΜΕ. Μαζικοί φορείς δυτικών και νοτιοδυτικών συνοικιών.

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: Ομοσπονδίες και σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας - Πρόνοιας, σωματεία εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών, φοιτητικοί σύλλογοι, Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών, σωματεία εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, σωματεία δήμων, Περιφέρειας, υπουργείων, Ομοσπονδία Γονέων - Ενώσεις Γονέων.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: Ομοσπονδίες, σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων. Μαζικοί φορείς βόρειων και βορειοδυτικών συνοικιών.

ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ: Ομοσπονδίες και σωματεία συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του δήμου Αθήνας.

ΣΤΥΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ: Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς νότιων και ανατολικών συνοικιών.

Πούλμαν για το Σύνταγμα

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εργαζομένων στο συλλαλητήριο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι φορείς δρομολογούν πούλμαν από τα εξής σημεία:

Ανω Λιόσια, 10 π.μ., τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου). Ελευσίνα, 10 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ. Κόκκινος Μύλος, 10 π.μ., τριγωνική πλατεία. Μενίδι, 10 π.μ., πλατεία Καράβου. Ολυμπιακό Χωριό, 10 π.μ., Κακλαμανάκη 21. Περιστέρι, 10.20 π.μ., πλ. Δέγλερη και 10.30 π.μ. πλ. Δημαρχείου. Λαύριο, 9.30 π.μ., ΟΤΕ. Κερατέα, 9.45 π.μ. κεντρική πλατεία. Σαρωνικός, 10 π.μ., δημαρχείο Καλυβίων. Μαρκόπουλο, 10.15 π.μ., ΚΤΕΛ. Κορωπί, 9.45 π.μ., «Σκλαβενίτης» - περιφερειακή οδός. Παιανία, 10 π.μ., στάση Λαγού. Γλυκά Νερά, 10.15 π.μ., Στρογγυλό. Νέα Μάκρη, 9.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Ραφήνα, 9.45 π.μ., ΟΤΕ. Αρτέμιδα, 9.30 π.μ., στάση «Μέδουσα». Σπάτα, 9.45 π.μ., δημαρχείο. Παλλήνη, 10 π.μ., στάση Γεφυράκι. Γέρακας, 10.15 π.μ., ΕΛΤΑ.

ΚΑΒΑΛΑ
Μαζική συμμετοχή από τα «Πετρέλαια» και άλλους χώρους δουλειάς

Στην Καβάλα, σε ολοένα και περισσότερους χώρους δουλειάς μεταφέρεται το κάλεσμα συμμετοχής που προετοιμάζουν εργαζόμενοι και σωματεία στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 26 Φλεβάρη.

Σε συμμετοχή, μαζί με τα Σωματεία Εργαζομένων από τα «Πετρέλαια Καβάλας» και τη «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων», καλούν μια σειρά σωματείων.

Σήμερα, Τετάρτη, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε σούπερ μάρκετ, στη «ΒΙΚΡΕ», στην «Pink Woman». Οι περιοδείες θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, πριν από την αναχώρηση των λεωφορείων.

Αντίστοιχες περιοδείες πραγματοποιεί και το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Καβάλας - Θάσου, που χτες Τρίτη βρέθηκε στα παραλιακά μαγαζιά του κλάδου, ενώ αύριο Πέμπτη τα μέλη του σωματείου θα περιοδεύσουν στα μαγαζιά του κέντρου της Καβάλας.

Τα σωματεία ενημερώνουν ότι η συγκέντρωση για τα λεωφορεία που θα αναχωρήσουν για Αθήνα θα γίνει την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στον Δημοτικό Κήπο, στις 11.30 μ.μ. (πληροφορίες στα τηλέφωνα 6978.199.372 και 6983.269.743, και για τα συνταξιουχικά σωματεία στο 2510.833.848).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ