ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Μάη 2001
Σελ. /64
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πόδι όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες

Απόψε, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους, το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον «τρομονόμο»

Το «παρών» στο παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στον «τρομονόμο», που πραγματοποιείται απόψε στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, καλούνται να δώσουν όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και συνάμα να διατρανώσουν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την παραπέρα περιστολή βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

«Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε τίμιο αγωνιστή να συμμετάσχει στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας και να δηλώσει την απόφασή του να αγωνιστεί για να μην περάσει το νέο "τρομονομοθέτημα"», αναφέρει στην έκκλησή του προς τους πολίτες ο Στ. Βαλανάς, δικηγόρος, μέλος της Γραμματείας της Δημοκρατικής Συσπείρωσης. Και εξηγεί: «Μέσα από το νομοθέτημα του "τρομονόμου", σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο που προετοιμάζεται για την περιστολή των διαδηλώσεων αλλά και αυτό που όπως φαίνεται θα ακολουθήσει για την οπλοφορία των αστυνομικών, καταδεικνύεται μια ευρύτερη αυταρχικότερη στροφή της κυβέρνησης που επισείει πραγματικά κινδύνους για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για όλες τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας».

Ηδη, πάντως, το κάλεσμα της Δημοκρατικής Συσπείρωσης βρίσκει απήχηση στον εργαζόμενο λαό, στη νεολαία και στους φορείς τους, που προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους στη σημερινή συγκέντρωση, η οποία αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη δυναμική απάντηση του λαού της Θεσσαλονίκης στο νέο τρομοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Νεολαία και λαός ετοιμάζονται να πάρουν μέρος και στις προσυγκεντρώσεις που οργανώνονται στις 7 μ.μ. σε Βαρδάρη (δυτικές συνοικίες), άγαλμα Βενιζέλου (κέντρο) και Καμάρα (ανατολικές συνοικίες), ώστε συγκροτημένα στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς το χώρο της συγκέντρωσης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Καταδικάζουν οι μαζικοί φορείς του νομού

Την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη ψήφιση του «τρομονόμου» εκφράζουν, στο μεταξύ, και μια σειρά από φορείς του νομού, όπως προκύπτει από τον κύκλο επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιεί η Δημοκρατική Συσπείρωση. Ανάμεσα σ' αυτούς τους φορείς που καταδικάζουν το νέο «τρομονομοθέτημα» και αναμένεται να συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση είναι η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, η ΠΑΣΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Μάλιστα, το ΕΚΘ με ειδική ανακοίνωσή του καλεί τα σωματεία της δύναμής του και όλους τους εργαζόμενους του νομού, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στον «τρομονόμο». «Εάν ψηφιστεί από τη Βουλή αυτό το σχέδιο νόμου, τότε θα σηματοδοτήσει την ανατροπή βασικών δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών, για την εφαρμογή μιας σειράς αυταρχικών μέτρων όπως, π.χ., η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, οι παρακολουθήσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, οι ανώνυμες καταθέσεις μαρτύρων, η κατάργηση του θεσμού των ενόρκων στα δικαστήρια κλπ. Μέτρα που επιστρέψουν την κοινωνική και πολιτική ζωή σε εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού μας», αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΘ.

Επίσης σε μαζική συμμετοχή καλεί και η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης σημειώνοντας: «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στο νόμο, που κύριος στόχος του είναι η εξουδετέρωση του λαϊκού κινήματος και των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, μέσα από τη νομιμοποίηση της κρατικής τρομοκρατίας. Ιδιαίτερα πλήττεται το συνδικαλιστικό κίνημα, γι' αυτό οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να μπουν στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στον "τρομονόμο"».

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αγώνας και δράση για να μην περάσει το τερατούργημα

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της πόλης στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη δίωξη του προέδρου του ναυτεργατικού σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Γ. Μανουσογιαννάκη

«Ο "τρομονόμος" δε θα περάσει, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Αυτό το ηχηρό μήνυμα έστειλαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι, μαθητές, συνταξιούχοι του Πειραιά που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία, ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να κάμψει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μια επίθεση που στον Πειραιά εκδηλώνεται με την τρομοκρατική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά να απορρίψει την αίτηση άρσης των περιοριστικών όρων του συνδικαλιστή και προέδρου του ναυτεργατικού σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Γ. Μανουσογιαννάκη.

Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παρουσία του συνδικαλιστή μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και η καταβολή 500.000 δραχμών ως εγγύηση είχαν επιβληθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς στα πλαίσια άσκησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ναυτεργατών.

Στο πλαίσιο του γενικότερου κλίματος χτες το απόγευμα αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονταν έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, όπου γινόταν η συγκέντρωση!

Οι εργαζόμενοι του Πειραιά έδωσαν μαζικό «παρών» χτες στη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων.

Ταυτόχρονα μαζικό «παρών» έδωσαν χτες στον Πειραιά και αρκετές διμοιρίες των αστυνομικών δυνάμεων. Από νωρίς το απόγευμα γύρω από την Ασφάλεια του Πειραιά βρίσκονταν κλούβες και δεκάδες αστυνομικοί. Αστυνομικοί με πολιτικά ήταν τοποθετημένοι στους δρόμους κοντά στο ΕΚΠ όπου γινόταν η συγκέντρωση. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν πηγμένο στο εσωτερικό του από τις δυνάμεις καταστολής, καθώς το τελευταίο διάστημα το γκαράζ του δε χρησιμοποιείται για αυτοκίνητα, αλλά για τα ΜΑΤ!

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Μ. Νουφαρίτσης εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, κατήγγειλε το νέο τρομοκρατικό κρούσμα. Αναφερόμενος ο συνδικαλιστής στα κρούσματα αυταρχισμού το τελευταίο διάστημα, τόνισε: «Μπορεί λοιπόν να φανταστεί κανείς πού μπορούν να φτάσουν αύριο τέτοιοι δικαστές όταν θα έχουν στη διάθεσή τους και τον "τρομονόμο". Ενα νόμο με τον οποίο η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την κυβέρνηση, στο βασικό της στόχο να πνίξει οποιαδήποτε φωνή αντιπαλεύει, αντιστέκεται και αμφισβητεί τη "νέα τάξη" και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Ενα νόμο που από κανέναν πλέον δεν αμφισβητείται ότι ετοιμάστηκε κατ' επιλογή των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων εταίρων μας».

Ο Μ. Νουφαρίτσης έστειλε το μήνυμα: «Μπροστά στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και της εξουσίας, που προαναγγέλλουν όσα θα ακολουθήσουν αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος από τη Βουλή, ένας είναι ο δρόμος. Ο δρόμος του αγώνα και της δράσης του λαού για να μην περάσει αυτό το τερατούργημα. Στους κοινωνικούς διαλόγους της συναίνεσης και της απάτης, εμείς αντιτάσσουμε την ταξική ενότητα και δύναμη της εργατικής τάξης. Η εργατική τάξη έχει τη δική της ιστορία. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Σ. Κωτσαντής, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, η Β. Νικολαΐδου πρώην δήμαρχος Νίκαιας και άλλοι.

Οι εργαζόμενοι συντεταγμένα και έχοντας επικεφαλής το πανό των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» ξεκίνησαν πορεία από το ΕΚΠ. Πλήθος τα συνθήματα των διαδηλωτών που δόνησαν τους δρόμους του Πειραιά. «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στην εργοδοσία κάνετε τις πλάτες», «Πάρτε πίσω τον τρομονόμο», ήταν μερικά από τα συνθήματα. Οι διαδηλωτές διέσχισαν την οδό Γούναρη, ανέβηκαν τη Β. Γεωργίου, πέρασαν μπροστά από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και συνέχισαν για να καταλήξουν στην πλ. Κοραή.

  • Τη δίωξη και την επιβολή περιοριστικών όρων στον πρόεδρο του ναυτεργατικού σωματείου «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» Γιάννη Μανουσογιαννάκη καταγγέλλει η Ενωση Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ», εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή της. Οπως καταγγέλλει η Ενωση, η δίωξη του συνδικαλιστή στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και επισημαίνει ότι καμιά δικαστική ή άλλη απόφαση, κανένας «τρομονόμος» δεν μπορεί να σταματήσει τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Επιφυλακτικοί οι αρμόδιοι φορείς

Τους κινδύνους για τα δικαιώματα των πολιτών επισήμαναν χτες εκπρόσωποι φορέων, κατά την ακρόασή τους στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Με την ακρόαση φορέων συνεχίστηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση του «τρομονόμου» και κατά τη συζήτηση διαφάνηκαν οι επιφυλάξεις, αλλά και οι αντιρρήσεις των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Εθνικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου, ενώ υπέρ της ανάγκης νόμου για την τρομοκρατία τάχθηκε ο εκπρόσωπος των εισαγγελέων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χτες στην επιτροπή ότι η διαδικασία λήψης DNA από τους κατηγορούμενους θα επεκταθεί σε όλα τα κακουργήματα που προβλέπει το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου του, ενώ είπε ότι η λήψη του θα γίνεται και στο στάδιο της προανάκρισης, εάν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή κάποιου ατόμου. Επίσης μετέφερε στην κατηγορία των πλημμελημάτων ορισμένα κακουργήματα που προβλέπονταν στο αρχικό σχέδιο του νομοσχεδίου. Τέτοια είναι μεταξύ άλλων η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, η κοινώς επικίνδυνη βλάβη, η διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών κ.ά.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η Α. Μαραγκοπούλου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία είπε ότι δε χρειάζεται νόμος για την «τρομοκρατία» αλλά μόνο για το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα. Οι μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο, είπε χαρακτηριστικά, είναι οι κρατικές όπως η ΣΙΑ, η οποία δρώντας ως ομάδα ανέτρεψε τη νόμιμη κυβέρνηση της Χιλής, ή το ΝΑΤΟ που βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία με επικίνδυνα όπλα. Αυτές ακριβώς οι υπηρεσίες, συνέχισε, επιτάσσουν να καταδικάζονται ως τρομοκράτες τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα. Με τέτοιες διατάξεις όπως υπάρχουν στο νομοσχέδιο, είπε χαρακτηριστικά, θα μπορούσε ακόμα και η Φιλική Εταιρεία να κατηγορηθεί ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η πρόεδρος είπε ότι η χρήση του DNA είναι δίκοπο μαχαίρι και προέβλεψε ότι θα υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή του νόμου και τον προσδιορισμό μιας πράξης ως τρομοκρατικής. Καταλήγοντας δε αναρωτήθηκε: «Ποιοι κινούν τη 17Ν; Ποιοι είναι από πίσω; Θα σταματήσουν αυτοί με την ψήφιση του νόμου»;

Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Α. Οικονομίδης άφησε να εννοηθεί ότι η προώθηση του «τρομονόμου» είναι αποτέλεσμα πιέσεων ξένων δυνάμεων και είπε ότι με αυτόν θίγονται θεμελιακές διατάξεις του νομικού οπλοστασίου. Χαρακτήρισε ατυχή τη διάταξη για την κατάργηση των ενόρκων από τα δικαστήρια που θα δικάζουν τέτοιες υποθέσεις και παρατήρησε ότι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι διατηρούν για τη χώρα τους το αμιγές σύστημα των ενόρκων. Είπε ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας και πρότεινε το δείγμα DNA (τη λήψη του οποίου χαρακτήρισε δίκοπο μαχαίρι) του υπόπτου να καταστρέφεται αμέσως μετά την εξέτασή του και όχι να φυλάσσεται. Θέλοντας να καταδείξει τις διαστάσεις που έχουν οι προβλεπόμενες διατάξεις επικαλέστηκε μία ρήση του Μοντεσκιέ σύμφωνα με την οποία «όταν κινδυνεύει η μονάς, κινδυνεύει το σύνολο».

Υπέρ της θεσμοθέτησης νέου νομοθετικού πλαισίου για την «τρομοκρατία» τάχθηκε ο εκπρόσωπος της Ενωσης Εισαγγελέων Σ. Μπάγιας, αν και αναγνώρισε ότι για παράδειγμα στην περίπτωση της εξέτασης του DNA είναι πρόβλημα η ασφαλής φύλαξή του.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται με την εξέταση των άρθρων.

«Βομβαρδισμός» με κάρτες διαμαρτυρίας

Να «βομβαρδίσει» με κάρτες διαμαρτυρίας μέσα από τις οποίες διατυπώνει το αίτημα να πάρει η κυβέρνηση πίσω τον τρομονόμο, ετοιμάζεται ο λαός της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των πολύμορφων αντιδράσεων που ξεκίνησαν και ξεδιπλώνονται σ' όλη τη χώρα.

Η παραπάνω κάρτα δηλώνει: «Ο λαός μας αρκετά υπέφερε, δεν αντέχει νέα βάσανα». Και αυτή η κάρτα που σίγουρα δεν είναι ευχετήρια, αποστέλλεται προς τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μ. Σταθόπουλο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ
Να μείνει «στα χαρτιά»

Τη στήριξη και συμμετοχή του στις προσπάθειες της Επιτροπής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, ώστε ο τρομονόμος να μείνει «στα χαρτιά», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βύρωνα.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά, μας περιμένουν "μαύρες μέρες"». «Αλλωστε - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - δεν είναι η πρώτη φορά που η λαϊκή πάλη καταργεί νόμους, ακυρώνει σχέδια, ανατρέπει καταστάσεις και επιβάλλει το δίκιο της». Στην κατεύθυνση αυτή δηλώνει πως πορεύεται και ο δήμος βύρωνα.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, το οποίο σε ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης καταγγέλλει «το φασιστικής έμπνευσης τερατούργημα που κατασκευάζει η κυβέρνηση, κατ' εντολή των ΗΠΑ» και δηλώνει πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες». Στο ίδιο ψήφισμα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλλονιάς - Ιθάκης καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να καταδικάσουν το τερατούργημα, καθώς «η μόνη υπερδύναμη είναι ο λαός και όταν ο λαός θέλει, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω».

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης για την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, κάθε έννοιας προσωπικής ζωής και αξιοπρέπειας, πρέπει να πέσει στο κενό. Πρέπει να βρει μπροστά της κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε νέο που θέλει να ονειρεύεται και να εκφράζεται ελεύθερα». Αυτό υπογραμμίζουν 13 φοιτητικοί σύλλογοι που συνυπογράφουν διακήρυξη κατά του «τρομονόμου».

Πρόκειται για τους συλλόγους φοιτητών Νομικού, Οικονομικού Νομικής, Μαθηματικού, Παντείου, Βιολογικού, Φυσικού, Πανεπιστημίου Πειραιά, Νηπιαγωγών, ΕΜΜΕ, δασκάλων, πολιτικών μηχανικών, ΤΕΜΦΕ, ΑΣΟΕΕ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν ότι ο «τρομονόμος» στοχεύει στην πάταξη οποιασδήποτε μορφής αντίδρασης και πάλης ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Εχει σκοπό να χτυπήσει εκείνους που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη παιδεία, για ένα καλύτερο αύριο.

Εκδηλώσεις ενάντια στο τρομονομοσχέδιο

- Εκδήλωση κατά του «τρομονόμου» πραγματοποιείται σήμερα στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα, στις οκτώ το βράδυ. Τη διοργανώνει η Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα.

- Την ερχόμενη Τρίτη, 5 του Ιούνη, η Επιτροπή κατά του «τρομονόμου» που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση για τον «τρομονόμο» στα Χανιά. Το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Αγοράς, στις 8.30 το βράδυ.

- Την ίδια μέρα, στις 8.30 το βράδυ, θα γίνει ανάλογη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με ομιλητή τον Τάκη Παππά.

ΛΑΡΙΣΑ
Διαδήλωσαν κατά του τρομονόμου

Κρατώντας πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του τρομονόμου διαδήλωσαν χτες βράδυ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πολλοί Λαρισαίοι. Η χτεσινοβραδινή πικετοφορία που ξεκίνησε από την πλατεία Λαού και κατέληξε στο δικαστικό μέγαρο, ήταν η πρώτη μιας σειράς αγωνιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα κατά του τρομονόμου. Τη διοργάνωσαν από κοινού η «Δημοκρατική Συσπείρωση» και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η συμμετοχή των νέων στην πικετοφορία, γεγονός που δείχνει ότι ο τρομονόμος προκαλεί τη μαζική αντίδραση της νεολαίας, η οποία είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί για να μην περάσει το τρομονομοθέτημα και εν πάση περιπτώσει να καταργηθεί στην πράξη.

Πρωτοπόροι στον αγώνα κατά του τρομονόμο είναι οι νέοι κομμουνιστές και οι αριστεροί νεολαίοι της Λάρισας, αλλά και πολλοί άλλοι δημοκράτες, καθώς η αντίθεση στην επιχείρηση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση»

Σε τροχιά αγωνιστικών δραστηριοτήτων ενάντια στον «τρομονόμο» έχει ήδη μπει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» στη Λάρισα. Ετσι:

- Την Τρίτη, 5 του Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων του νομού.

- Την Τετάρτη, 6 του Ιούνη, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με χώρο συνάντησης στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

- Επιπλέον, την ημέρα έναρξης συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.

- Τέλος, όλες αυτές τις μέρες θα γίνουν εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το περιεχόμενο του «τρομονόμου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ