ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Ιούλη 2021
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ 30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στην τελική ευθεία για το μεγάλο πανελλαδικό αντάμωμα!

  • Το Σάββατο η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δ. Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κ. Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚP). Θα μιλήσει ο Ν. Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Δράσεις προετοιμασίας των εκδηλώσεων στη Λέσβο και σε όλη τη χώρα

«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον»! Αυτό το μήνυμα θα εκπέμψει από την καρδιά του Αιγαίου το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στις 9 - 11 Ιούλη, στη Μυτιλήνη.

Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στο άλσος Τσαμάκια, δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης, και το πλούσιο πρόγραμμά του θα ξεδιπλωθεί με εκδηλώσεις από την Πέμπτη 8 Ιούλη, θα κορυφωθεί το Σάββατο 10 Ιούλη, με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, όπου χαιρετισμό θα απευθύνουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚP), Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Διήμερο θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της αδερφής οργάνωσης, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, που θα πάρει μέρος με πλούσιο πολιτικό - πολιτισμικό πρόγραμμα, συζητήσεις, κοινές δραστηριότητες ανάμεσα στην ΚΝΕ και την ΚΝΤ, στέλνοντας απάντηση ότι οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, παλεύουν μαζί, για το δικό τους μέλλον, απέναντι στα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Παράλληλα, θα συγκεντρωθεί βοήθεια και θα παραδοθεί στους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί, ενώ το πολιτιστικό τους πρόγραμμα και οι επισκέψεις που έχουν προγραμματιστεί θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες σε ηρωικές σελίδες της ιστορίας του λαού μας. Στο Διήμερο θα λειτουργήσει επίσης όπως τα τελευταία χρόνια παιδική κατασκήνωση με ιδιαίτερο δικό της φροντισμένο πρόγραμμα.

Μέλη, φίλοι, οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λέσβο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την προετοιμασία του Διημέρου, αναμένοντας με ενθουσιασμό τους χιλιάδες συμμετέχοντες. Με σεβασμό στο χώρο και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, προετοιμάζουν το άλσος στα Τσαμάκια, για να φιλοξενήσει κατασκηνωτές από κάθε πλευρά της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Παράλληλα με πολύμορφες δράσεις, παρεμβάσεις, αφισοκολλήσεις, ερωτηματολόγια, περιοδείες πραγματοποιείται ένα πλατύ άνοιγμα στους νέους και τις νέες στη Μυτιλήνη και σε κάθε χωριό και κωμόπολη του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ περιόδευσε στην Αγιάσο, όπου τα στελέχη του Κόμματος και της Οργάνωσης συνομίλησαν με πολλούς κατοίκους, νέους και νέες προκειμένου να φτάσει παντού το ανοιχτό κάλεσμα για να συζητηθεί το μήνυμα του Διημέρου.

Παράλληλα, σε ρυθμούς προετοιμασίας για το Διήμερο βρίσκονται και άλλες Οργανώσεις τη ΚΝΕ. Η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών Αττικής, για παράδειγμα, οργανώνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες, που θα τους παραδοθούν στο Διήμερο. Τέτοια είδη θα συγκεντρώνονται σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον (δίπλα στο συντριβάνι) και στην πλατεία Ηρώ στην Πετρούπολη, όπου θα γίνει και εκδήλωση των μαθητικών ΟΒ Πετρούπολης της ΚΝΕ με αφορμή το σύνθημα του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου.

Αντίστοιχα το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ οργανώνει σήμερα Τρίτη ποδηλατοδρομία στις 8 μ.μ. με σημείο έναρξης την πλατεία Ρήγα Φεραίου, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στα ναρκωτικά και καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο.

Από την εξόρμηση των Οργανώσεων Κόμματος και ΚΝΕ στα χωριά της Λέσβου
Από την εξόρμηση των Οργανώσεων Κόμματος και ΚΝΕ στα χωριά της Λέσβου
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεχωριστό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός

Σε ένα πολύ όμορφο μέρος, στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων, στη Δραπετσώνα, ξεδιπλώθηκε για δυο μέρες, την Παρασκευή και το Σάββατο, το Φεστιβάλ της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ, στέλνοντας μεταξύ άλλων μήνυμα διεκδίκησης για να αποδοθεί η συγκεκριμένη έκταση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για αναψυχή, άθληση και ψυχαγωγία.

Με τη νεολαία να έχει τον πρώτο λόγο, εργαζόμενοι, με έντονη την παρουσία των εργατικών οικογενειών από τη Ζώνη, το λιμάνι του Πειραιά (COSCO, ΟΛΠ), από τα εργοστάσια του Πειραιά, των γύρω δήμων, έδωσαν μαζικά το «παρών» τους για δυο μέρες στις εκδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς ακατάλυτους δεσμούς που συνδέουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ με όλη την περιφέρεια του Πειραιά.

Το πλούσιο πρόγραμμα κορυφώθηκε με την ομιλία του Θοδωρή Χιώνη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Ο «Ριζοσπάστης» θα παρουσιάσει στο αυριανό 4σέλιδο «Νεολαία» αναλυτικά αποσπάσματα από την ομιλία και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συζήτηση για την ισοτιμία των γυναικών

Εκδήλωση με θέμα «Η "ισότητα των δύο φύλων" στον 21ο αιώνα, μύθοι και πραγματικότητα» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο κηποθέατρο «Αλκαζάρ» από τις Μαθητικές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση μίλησε η Κική Καρυώτη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Αναπτύχθηκε πλούσια και ζωντανή συζήτηση σχετικά με το πώς εκφράζεται η ανισότιμη θέση της γυναίκας στον 21ο αιώνα, καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, π.χ. πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης, ποιο είναι το νόημα της πάλης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Τη συζήτηση απασχόλησε το γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μιλούν για ισοτιμία των γυναικών και όχι για ισότητα. Με αφορμή αυτόν τον βασικό προβληματισμό άνοιξε συζήτηση γύρω από τα μέτρα στήριξης που πρέπει το κράτος να προσφέρει στις γυναίκες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες τους, αναδείχθηκε το κοινωνικό πλαίσιο που χρειάζεται ώστε να μπορεί να ασκηθεί το οποιοδήποτε ατομικό δικαίωμα.

Απασχόλησε επίσης η θέση της γυναίκας στον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, όπου ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος από κάθε κοινωνικό και οικονομικό καταναγκασμό, πραγματικά ελεύθερος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ