ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Απρίλη 2020
Σελ. /24
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πλήθος πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης στους χώρους δουλειάς

Με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!»

Μήνυμα διεκδίκησης και αγώνα στέλνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία με πρωτοβουλίες που οργανώνουν σήμερα στο πλαίσιο της μέρας δράσης μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Με πολύμορφες παρεμβάσεις αναδεικνύουν τα προβλήματα των εργαζομένων που οξύνονται από την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στις συνθήκες της πανδημίας, προετοιμάζοντας παράλληλα την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Με στάσεις εργασίας, συνελεύσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους που παραμένουν σε λειτουργία οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικούν την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κόντρα στην εντατικοποίηση και την αποθράσυνση της εργοδοσίας από τα νέα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα. Με διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις παλεύουν ταυτόχρονα για τη στήριξη των εργαζομένων που έχουν βρεθεί μαζικά στην ανεργία, αντιπαλεύουν τα νέα δεσμά «ευελιξίας», τις ρυθμίσεις που στο όνομα της αντιμετώπισης της επιδημίας προστέθηκαν στο αντεργατικό οπλοστάσιο, την επίθεση με την οποία κυβέρνηση και κεφάλαιο σχεδιάζουν την «επόμενη μέρα» να φορτώσουν για μια ακόμα φορά τα βάρη στην πλάτη των εργαζομένων.

Με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!», το ΠΑΜΕ τονίζει πως τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν θα μπουν σε καραντίνα. «Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαχείριση της κρίσης. Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Σε Επισιτισμό - Τουρισμό

Από τις εξορμήσεις στον Επισιτισμό μπροστά στη σημερινή μέρα δράσης
Από τις εξορμήσεις στον Επισιτισμό μπροστά στη σημερινή μέρα δράσης
Στάση εργασίας (1 μ.μ. έως 5 μ.μ.) έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1.30 μ.μ. και στη συνέχεια σε μοτο-πορεία (θα προηγηθούν προσυγκεντρώσεις των παραρτημάτων του Συνδικάτου σε Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια και Ζωγράφου). Το Συνδικάτο προτάσσει αιτήματα για τους διανομείς, που δουλεύουν με ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας, σε συνθήκες εντατικοποίησης, εκτεθειμένοι στην πανδημία, αλλά και για τους «ελαστικά» εργαζόμενους και τους εποχικούς.

Στην κινητοποίηση καλεί και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), καθώς οι εργαζόμενοι του κλάδου αντιμετωπίζουν επίσης την εντατικοποίηση και τις ελλείψεις μέτρων προστασίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στην πλατεία Αντιγονιδών, στην πλατεία Ευόσμου και στον πεζόδρομο Καλαμαριάς. Στις 7 μ.μ., έξω από το ΕΚ Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη παρέμβαση σε χώρους δουλειάς όπου απασχολούνται διανομείς. Αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ. προγραμματίζει παρέμβαση στο υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων και η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων οργανώνουν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και κινητοποίηση στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.

Στάση εργασίας (1 μ.μ. έως 5 μ.μ.) έχει προκηρύξει και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Επαρχίας Θήρας.

Από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής και της Ομάδας Γυναικών Ν. Μάκρης - Μαραθώνα σε σούπερ μάρκετ
Από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής και της Ομάδας Γυναικών Ν. Μάκρης - Μαραθώνα σε σούπερ μάρκετ
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω θα κάνει παρέμβαση στον δήμαρχο, καταθέτοντας υπόμνημα και διεκδικώντας μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αχαΐας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 10 π.μ., στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια περιοδεία στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» και σε επισιτιστικά καταστήματα.

Στις Κατασκευές

Στάσεις εργασίας και συνελεύσεις σε εργοτάξια, καθώς και περιοδείες σε γιαπιά σχεδιάζουν τα σωματεία των οικοδόμων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε στάσεις εργασίας (12 μ. έως τη λήξη της βάρδιας) και συνελεύσεις σε εργοτάξια (ανάπλαση Φαληρικού Ορμου, πρώην εγκαταστάσεις της «Παπαστράτος» στον Πειραιά, επέκταση «River West» στη λεωφ. Κηφισού, πρώην εργοστάσιο «Πεταλούδα» στη λεωφ. Κηφισού, κατασκευή κολεγίου «Saint Catherine's» στη Λυκόβρυση). Παράλληλα, οργανώνει περιοδείες σε γιαπιά στις γειτονιές, ενώ στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιήσει μοτο-πορεία, μαζί με άλλα σωματεία στις Κατασκευές, από την πλατεία Κάνιγγος προς τις εργατογειτονιές της Αθήνας.

Αντίστοιχα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης προγραμματίζει στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.) και συνελεύσεις στα εργοτάξια του Αεροδρομίου και του «Electra Palace».

Στην Πάτρα, το Συνδικάτο Οικοδόμων προχωρά σε στάσεις εργασίας και συνελεύσεις σε εργοτάξια («Αρσακείου», οδού Μανιακίου, οδού Καρόλου και στο εργοτάξιο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου πρόσφατα καταγράφηκε σοβαρό εργατικό «ατύχημα»).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου θα προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις με τους εργαζόμενους στα εργοτάξια κατασκευής ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο. Θα ακολουθήσουν περιοδείες σε μικρότερα εργοτάξια ενόψει και της Πρωτομαγιάς.

Στην Καβάλα, το Σωματείο Οικοδόμων μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στον ΟΑΕΔ.

Σε κλάδους της Βιομηχανίας

Παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς οργανώνουν το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου και οι εργοστασιακές του επιτροπές. Συγκεκριμένα, εξορμήσεις θα γίνουν στις εταιρείες «ΜΕΓΑ» (5.30 π.μ.) και «Veridos - Ματσούκης» (6.30 π.μ.), ενώ συνελεύσεις εργαζομένων προγραμματίζονται στις επιχειρήσεις «ΜΟΡΦΗ» (11 π.μ.), «Αφοί ΔΑΡΑ» (12 μ.), «Αφοί Βλάχου» (1.45 μ.μ.) και «News Press Hold» (7.30 μ.μ.).

Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών προκηρύσσει στάση εργασίας και καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο πρακτορείο «Αργος», όπου η εργοδοσία καθυστερεί συστηματικά την καταβολή της μισθοδοσίας, ενώ το τελευταίο διάστημα η «ψαλίδα» διευρύνεται.

Συνελεύσεις στις επιχειρήσεις «ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ» και «ΣΥΝΦΑ», καθώς και παρεμβάσεις σε πολλά εργοστάσια του κλάδου, οργανώνουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής.

Στον κλάδο των Τροφίμων, τα Σωματεία σε «Tasty» και «ΕΒΓΑ» θα συζητήσουν με τους εργαζόμενους στις αλλαγές βαρδιών και στα διαλείμματα, ενώ στη «ΦΑΓΕ» θα γίνει συζήτηση στα τμήματα. Τα κλαδικά Συνδικάτα της Αττικής και της Κ. Μακεδονίας θα κάνουν εξορμήσεις σε μια σειρά από επιχειρήσεις, το κλαδικό Συνδικάτο Ημαθίας - Πέλλας προγραμματίζει παρεμβάσεις σε διαλογητήρια - συσκευαστήρια και άλλες επιχειρήσεις.

Στάσεις εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και σε εργοστάσια στην περιοχή του Θριασίου και της Αθήνας προγραμματίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην «Alumil», σε άλλους χώρους στη ΒΙΠΕ και στην «ΕΚΜΕ ΑΕ».

Στον κλάδο της Ενέργειας, το Συνδικάτο Εργαζομένων - Εργατοτεχνιτών Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει δίωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση στην πύλη του ΑΗΣ Αμυνταίου, με αφορμή το κλείσιμο του εργοστασίου στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης.

Στο Χρηματοπιστωτικό και τις Τηλεπικοινωνίες

Πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο γραφείο αλλά και από το σπίτι οργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής μαζί με επιχειρησιακά σωματεία.

Το Σωματείο Εργαζομένων «FIRST DATA» καλεί σε στάση εργασίας (1 μ.μ. έως 4 μ.μ.). Κατά τη διάρκειά της, αντιπροσωπεία του θα κάνει περιοδεία στις εγκαταστάσεις στη Σπ. Πάτση, ενώ θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις στον Αγ. Στέφανο αλλά και με όσους εργάζονται με τηλεργασία.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη «MELLON» θα κάνει συμβολική κινητοποίηση, στις 8 π.μ., στην είσοδο της εταιρείας, ενώ στις 12 το μεσημέρι οργανώνει τηλε-συζήτηση με τους εργαζόμενους. Τα Σωματεία απαιτούν την επαναπρόσληψη εργαζόμενης της «Mellon Technologies» που απολύθηκε ενώ βρισκόταν σε ειδική άδεια, όπως προβλέπεται για τις ευπαθείς ομάδες.

Τέλος, το κλαδικό Σωματείο θα κάνει περιοδείες στις κεντροποιημένες υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, καθώς και σε καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 5.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας.

Σε σούπερ μάρκετ και e-shop

Κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα απευθύνει στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Σε συνέχεια των παρεμβάσεων στις 15 Απρίλη, ο Σύλλογος θα βρεθεί εκ νέου σε καταστήματα σε πολλές περιοχές. Επίσης, θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε καταστήματα αλυσίδων που λειτουργούν ως e-shops, καθώς τα ρολά των επιχειρήσεων μπορεί να παραμένουν κατεβασμένα, όμως πίσω από αυτά εμποροϋπάλληλοι δουλεύουν σε άσχημες συνθήκες.

Αντίστοιχα, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προγραμματίζει περιοδείες στις κεντρικές αποθήκες των σούπερ μάρκετ.

Στους ναυτεργάτες

Στη μέρα δράσης συμμετέχουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, με παρεμβάσεις στα καράβια και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφοπλιστικές ενώσεις. Επίσης, αντιπροσωπείες της ΠΕΜΕΝ και της Συντονιστικής Επιτροπής ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο υπουργείο Ναυτιλίας, απαιτώντας να δοθεί έκτακτο επίδομα σε όλους τους μετεκπαιδευόμενους του ΚΕΣΕΝ στους οποίους έχει διακοπεί ο κύκλος σπουδών και να εφαρμοστεί άμεσα η τηλεκπαίδευση.

Πρωτοβουλίες από σωματεία στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προχωρά σε στάση εργασίας (11 π.μ. έως τέλος ωραρίου) και σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα των εργαζομένων στους δήμους.

Αντίστοιχα, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης προχωρά σε στάση εργασίας (8.30 π.μ. έως 10.30 π.μ.) και συγκέντρωση στο πάρκινγκ του δημαρχείου. Περιοδείες και συσκέψεις - συνελεύσεις σε υπηρεσίες και εργοτάξια δήμων προγραμματίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης.

Το Σωματείο Εργαζομένων στους δήμους της βορειοκεντρικής Εύβοιας έχει αποφασίσει 4ωρη στάση εργασίας.

Περιοδείες και συζήτηση με τους εργαζόμενους οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, στα συνεργεία, στα γραφεία και τον Βιολογικό καθαρισμό, στις ΔΕΥΑ Τριφυλίας και Μεσσήνης.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής οργανώνει συμβολική διαμαρτυρία στις 9.30 π.μ. στο κτίριο της λεωφ. Αλεξάνδρας, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου, αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών, απαξίωσης από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια του επιστημονικού δυναμικού, καθώς δεν το ενέταξαν στον αναγκαίο κεντρικό σχεδιασμό για τον έλεγχο της διασποράς του ιού σε κρίσιμους χώρους.

Σωματεία εκπαιδευτικών συνδυάζουν τη μέρα δράσης με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο (βλ. περισσότερα στη σελ. 9).

Δραστηριότητα από Εργατικά Κέντρα

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το αντίστοιχο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς θα παραχωρήσουν στις 12 μ. συνέντευξη Τύπου, έξω από το Νοσοκομείο.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου οργανώνει τις εξής παρεμβάσεις: Στη Σάμο, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 9.30 π.μ., στα γραφεία του, θα προχωρήσει στις 10.30 π.μ. σε συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ στο Βαθύ και στις 12.30 μ.μ. θα βρεθεί έξω από το νοσοκομείο, μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων σε αυτό. Στην Ικαρία θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 10 π.μ., στη διοίκηση του νοσοκομείου και στις 12 μ. συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ στον Αγ. Κήρυκο.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου θα πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών (εργοστάσιο «KNAUF», ιχθυοκαλλιέργειες «ΝΗΡΕΑΣ», σούπερ μάρκετ κ.α.).

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας έχει προγραμματίσει παρεμβάσεις στα σούπερ μάρκετ, στον επισιτισμό, στο εργοστάσιο της «ΙΟΛΗ», στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στυλίδας και σε εργοστάσια της ΒΙΠΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, όπως εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών και αποθήκες τροφίμων, ενώ μαζί με το Επιχειρησιακό Σωματείο και το Σωματείο «Τεχνίτης» θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση στα μεταλλεία βωξίτη.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του (Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα) από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Διαμαρτυρία από οδηγούς ταξί

Σε συγκέντρωση στη 1.30 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας καλεί η ΕΣΚ Οδηγών Ταξί, διεκδικώντας την ένταξη των οδηγών ταξί στο ειδικό επίδομα των 800 ευρώ.

Καλούν στη μέρα δράσης

Τις δυνάμεις της με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ενώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της θα πάρουν μέρος στις πρωτοβουλίες που οργανώνονται σε χώρους δουλειάς και σε κινητοποιήσεις, ενώ η Ομοσπονδία σχεδιάζει παρέμβαση σε δημόσιο μαιευτήριο στην Αθήνα, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι τα εξωτερικά ιατρεία των μαιευτικών κλινικών έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας, και οι γυναίκες αναγκάζονται «να πληρώνουν αδρά στον ιδιωτικό τομέα για τις αναγκαίες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου».

Κάλεσμα στα σωματεία των συνταξιούχων να συμπαρασταθούν, με κάθε τρόπο και με τα μέτρα προφύλαξης που χρειάζονται, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του εργατικού κινήματος απευθύνουν και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζει με αφορμή τη μέρα δράσης η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών.

WEB RADIO ΠΑΜΕ
«Ζωντανή» εκπομπή για τη μέρα δράσης των εργαζομένων

Ακούστε σήμερα από το webradio του ΠΑΜΕ την εκπομπή - αφιέρωμα στην πανελλαδική μέρα δράσης των εργαζομένων. Από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., σε μία ακόμα «μαραθώνια» εκπομπή του ΠΑΜΕ, θα ακούτε τη φωνή των εργαζομένων από χώρους δουλειάς όλων των κλάδων, με συνεχείς «ζωντανές» ραδιοφωνικές συνδέσεις απ' όλη την Ελλάδα.

Επίσης, μπορείτε ν' ακούσετε στις 7 μ.μ. την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Οι αγώνες στο επίκεντρο».

Νέα μέρα πανελλαδικής δράσης και από τους υγειονομικούς

Σε συνέχεια της πολύμορφης αγωνιστικής δράσης στα νοσοκομεία όλης της χώρας και της μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία προχωρούν σήμερα σε νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Στις 3.30 μ.μ., εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Μεταξύ άλλων απαιτούν να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση της «Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» του υπουργείου και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Προγραμματίζονται επίσης:

-- Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ το πρωί.

-- Στο ΚΑΤ εξόρμηση ενημέρωσης και συζήτησης με εργαζόμενους και ασθενείς.

-- Στο Νοσοκομείο «Αγ. Ολγα» συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου στις 12 μ.

-- Στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στην πύλη.

-- Στο Νοσοκομείο Νίκαιας παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση, στις 12 μ.

-- Στο Ασκληπιείο Βούλας συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

-- Συνέντευξη Τύπου από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, στις 12 μ., στην είσοδο του σαλονιού του νοσοκομείου.

-- Παρεμβάσεις στα νοσοκομεία από το πρωί και κινητοποίηση στις 11 π.μ., στο ΑΧΕΠΑ, από τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών της πόλης (ΕΝΙΘ).

-- Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τις δομές Υγείας της Αχαΐας, στις 3 μ.μ. στην 6η ΥΠΕ.

-- Παράσταση διαμαρτυρίας από τo Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, το Εργατικό Κέντρο του νησιού και άλλα σωματεία, στις 12.30 μ.μ., στην πύλη του νοσοκομείου.

-- Παράσταση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου στη διοίκηση του νοσοκομείου, το πρωί.

-- Στο Νοσοκομείο Κω συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

-- Στο Νοσοκομείο Λευκάδας, περιοδεία - ενημέρωση στους εργαζόμενους των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, το πρωί, από τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

-- Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από την Ενωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου - Πάτμου - Λειψών (ΕΙΘΕΛ) στις 11 π.μ. στο Νοσοκομείο Λέρου, στο Κέντρο Υγείας Πάτμου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών.

-- Στο Νοσοκομείο Δράμας κινητοποίηση από τα σωματεία του νοσοκομείου.

-- Στις Σέρρες παρεμβάσεις έξω από το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας Ζίχνης και Νιγρίτας και το ΙΚΑ στο Φλάμπουρο.

  • Στο μεταξύ, χτες, το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου, ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων (τραπεζοκόμων και μαγείρων). Η διοίκηση είχε θέσει το θέμα διενέργειας διαγωνισμού για εργολαβική εταιρεία. Μετά την παρέμβαση του Σωματείου αναγκάστηκε να το αποσύρει από τη συνεδρίαση και να δεσμευτεί ότι θα επανεξεταστεί η σύμβαση τραπεζοκόμων και μαγείρων, στην προοπτική επέκτασής της για δύο χρόνια.
  • Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μόνο μετά την εξαγγελία κινητοποίησης από το Σωματείο Εργαζομένων, πληρώθηκαν έστω και καθυστερημένα οι εργολαβικοί το Δώρο Πάσχα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ