ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Μάρτη 2020
Σελ. /28
Δυναμικό ξεκίνημα σε όλη τη χώρα

Λάρισα
Λάρισα
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα

Στη Λάρισα, τα γραφεία της ΚΟ γέμισαν από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, που στη συνέχεια «ξεχύθηκαν» στις γειτονιές της πόλης, στην κεντρική πλατεία, στα μαγαζιά, για να διακινήσουν τον «Ριζοσπάστη», μαζί με την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το κλίμα στην εξόρμηση ήταν πολύ θετικό, ειδικά για το DVD του ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος, ενώ εκφράστηκε μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ. Από το απόγευμα του Σαββάτου κάποιες ΚΟΒ είχαν πιάσει τα πλάνα τους, ενώ η πανεξόρμηση συνεχίστηκε τη Δευτέρα με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, όπως το δημαρχείο, το αμαξοστάσιο, σούπερ μάρκετ, εργοστάσια. Σημαντική ήταν η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» και από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε νέους εργαζόμενους και φοιτητές, κάνοντας ένα δυναμικό ξεκίνημα που αφήνει παρακαταθήκη για την κλιμάκωση της προσπάθειας.

Και στο πιο μικρό χωριό της Στερεάς!

Με το σύνολο σχεδόν των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να καλύπτουν το πλάνο τους, ολοκληρώθηκε στη Στερεά Ελλάδα η πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», καλύπτοντας κάθε γωνιά της περιφέρειας.

Μυτιλήνη
Μυτιλήνη
Καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και το πρωί της Δευτέρας, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν σχεδιασμένες εξορμήσεις σε κεντρικούς δρόμους, εργοστάσια, χώρους δουλειάς και γειτονιές. Με επιμονή για να φτάσει ακόμα και στο πιο μικρό χωριό της περιοχής ο «Ριζοσπάστης», μέλη και φίλοι του Κόμματος άνοιξαν πλατιά τη συζήτηση για τις εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

Με πείσμα και ενθουσιασμό στη Μυτιλήνη

Με πείσμα και ενθουσιασμό, «ξεχύθηκαν» από το πρωί του Σαββάτου οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στους δρόμους της Μυτιλήνης. Διακινώντας την εφημερίδα και την ανακοίνωση του ΠΓ, κάλεσαν το λαό του νησιού, κόντρα σε εκβιασμούς, να δώσει απάντηση στην κυβέρνηση και την ΕΕ, που σχεδιάζουν τη μετατροπή του τόπου τους σε φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες. Η μεγάλη εξόρμηση συνδυάστηκε με την περιοδεία που πραγματοποιούσε στο νησί η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, που βρέθηκε σε χωριά του νομού, συζητώντας με τους κατοίκους για τις ανησυχίες τους και διαδίδοντας τις θέσεις του Κόμματος ενάντια στον εγκλωβισμό και τις Συμφωνίες Δουβλίνου και ΕΕ - Τουρκίας.

Λαμία
Λαμία
Με όπλο την άμιλλα για την αύξηση της κυκλοφορίας

Από την πρώτη στιγμή της εξόρμησης άρχισε να φουντώνει και η άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟ, όπως άλλωστε την προκήρυξε η Γραμματεία της ΚΕ του Κόμματος. Ενα όπλο που ενισχύει ακόμα περισσότερο το πρωτόβουλο πνεύμα, κινητοποιεί δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων, στηρίζεται στη συνεργασία και τη συντροφικότητα.

Θυμίζουμε ότι η Γραμματεία έχει ανακοινώσει ότι με τη λήξη της τετράμηνης εξόρμησης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, με κριτήρια την επίτευξη του στόχου αύξησης της κυκλοφορίας για το καθημερινό, την επίτευξη αντίστοιχου στόχου για το σαββατοκυριακάτικο φύλλο και την ανανέωση του κύκλου σταθερών αναγνωστών της εφημερίδας με νέους ηλικιακά εργαζόμενους, νέες γυναίκες, φοιτητές και σπουδαστές. Επίσης οι δέκα πρωτοπόροι σύντροφοι πανελλαδικά στη διακίνηση «Ριζοσπάστη» - όπως θα προσδιοριστούν από τις Οργανώσεις Περιοχής - θα τιμηθούν με τη δωρεάν συμμετοχή τους σε 3ήμερη ιστορική εκδρομή στην περιοχή των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο αυτό, άμιλλες έχουν βάλει Οργανώσεις όπως:

-- Σε άμιλλα βρίσκεται η ΚΟΒ Ανω Λιοσίων με την ΚΟΒ Κέντρου Χαλκηδόνας Κοκκινιάς. Την πρόκληση απηύθυνε η πρώτη ΚΟΒ, υποσχόμενη «συντροφικό τραπέζι στη Χασιά» σε όποια Οργάνωση την κερδίσει, και οι Κοκκινιώτες δεν άργησαν να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Υποσχέθηκαν μάλιστα γεύμα στην Κοκκινιά και αναμνηστικό δώρο το λεύκωμα της ΤΕ Πειραιά για το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Αποτέλεσμα αυτής της «μάχης» είναι και οι δύο ΚΟΒ αθροιστικά να έχουν ξεπεράσει τα 600 φύλλα!

-- Η ΤΕ Πειραιά έχει προκηρύξει ανάμεσα στις ΚΟΒ.

-- Η ΤΕ Μαγνησίας της ΚΝΕ κάλεσε σε άμιλλα διακίνησης την ΤΕ Λάρισας της ΚΝΕ, με την «πρόκλησή» της να θέτει ως «έπαθλο» έναν ιστορικό περίπατο στην πόλη της Οργάνωσης που θα έρθει δεύτερη.

-- Στην ΤΟ Κατασκευών Αττικής υπάρχει άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟΒ Βορειοανατολικών και Μενιδίου. Επαθλο είναι για τον πρώτο σύντροφο μια τρίμηνη συνδρομή στον «Ριζοσπάστη», για τον δεύτερο μια ετήσια συνδρομή ΚΟΜΕΠ και για τον τρίτο η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Η Ευρώπη στο προσκήνιο».

-- Στο Νότιο Τομέα Αττικής, σε άμιλλα βρίσκονται η ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας με την ΚΟΒ Κέντρου Μπραχαμίου, όπως και οι αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Και στην Κύπρο με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι!

Τη δική της συμβολή στην επιτυχία της πανεξόρμησης με τον «Ριζοσπάστη» οργάνωσε η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ, που διπλασίασε τα φύλλα που σταθερά διακινεί. Την Κυριακή 8 Μάρτη η εφημερίδα αλλά και υλικό του Κόμματος για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό περίμεναν μέλη και φίλους του ΚΚΕ στην είσοδο του χώρου όπου πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης, στη Λευκωσία. «Είναι η σύνδεσή μας με το Κόμμα μας, με τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα, πολύτιμο εργαλείο για μας, δυο φορές περισσότερο λόγω της απόστασης που μας χωρίζει...», μας είπαν νέα παιδιά που στην είσοδο του χώρου μελετούσαν το πρωτοσέλιδο.

Το πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζει τις περιοδείες και τις εξορμήσεις σήμερα, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 12 μ., συγκέντρωση στο εργοτάξιο του πρώην Μουζάκη («Πεταλούδα», Λ. Κηφισού), με τον Κώστα Ζιώγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., στον Πειραιά, στην αγορά Αγίου Δημητρίου, και στο Θεμιστόκλειο, με επικεφαλής τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το κατάστημα της Alpha Bank στον Χολαργό (Λ. Μεσογείων 276), για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 6 π.μ., στο αμαξοστάσιο του δήμου Νέας Ιωνίας, και στις 9 π.μ., στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας, με τον Γιώργο Κρητικό, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής. Εξορμήσεις θα γίνουν επίσης σε αμαξοστάσια και δημαρχεία σε Ζωγράφου, Αγία Παρασκευή, Ασπρόπυργο και Νίκαια.

-- Στις 10 π.μ., ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το κατάστημα της Alpha Bank (Λ. Συγγρού 54), για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10.30 π.μ., στην ΠΥΡΚΑΛ, με επικεφαλής τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά.

-- Στις 10 π.μ., η Τόνια Γαρδούνη, μέλος της ΕΠ Αττικής, θα επισκεφτεί το κατάστημα της Alpha Bank στον Πειραιά (Παπαστράτου 17-19), για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Περιοδείες σε εργοτάξια του κέντρου της Αθήνας με τον Γιάννη Αναγνώστου, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 12 μ., συγκέντρωση στο εργοτάξιο του Μετρό στον Πειραιά, με τον Νίκο Μπουκουβάλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 5 μ.μ., στο ΙΕΚ Χαϊδαρίου, με επικεφαλής τον Βασίλη Μητρόπουλο, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

-- Στις 9 π.μ., εξορμήσεις της ΤΟ Μεταφορών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Επίσης στον Σταθμό Λαρίσης, στο τμήμα μεταλλικών κατασκευών στον Ασπρόπυργο και στα επτά αμαξοστάσια των αστικών συγκοινωνιών.

-- Στην Καλλιθέα, στις 7 π.μ. εξόρμηση στην «Pro-Farm», στις 6 μ.μ. στα μαγαζιά της Δαβάκη και στις 5 μ.μ. στην ICAP. Στη Νέα Σμύρνη, στις 5.45 π.μ. σε εργάτες του δήμου και στις 8.30 μ.μ. στα μαγαζιά της πλατείας. Στην Αργυρούπολη, στις 8 μ.μ. στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και στις 6 μ.μ. στο σταθμό του Μετρό «Αλιμος».

Εξορμήσεις κλιμακίων του ΚΚΕ σε στρατόπεδα στην Αττική

Σημερα Τρίτη:

-- Στις 2.30 μ.μ., στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ).

-- Στις 2.30 μ.μ., με επικεφαλής τον Γιώργο Καλαμαρά, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ).

-- Στο 401, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Γείτονα, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 12 Μάρτη, στις 2.30 μ.μ., στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), με επικεφαλής τον Πέτρο Μαρκομιχάλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ