ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 1 Μάρτη 2020
Σελ. /40
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Πανεξόρμηση στις 7 - 8 Μάρτη με το ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Εγκαινιάζεται η 4μηνη καμπάνια για την αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας

Η αφίσα που επιμελήθηκε η ΚΟ Αττικής για την πανεξόρμηση
Η αφίσα που επιμελήθηκε η ΚΟ Αττικής για την πανεξόρμηση
Μεγάλη 4μηνη καμπάνια για την αύξηση της διακίνησης της εφημερίδας μας (για το διάστημα Μάρτη - Ιούνη) ξεκινά την επόμενη βδομάδα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μια πρωτοβουλία που έρχεται ως συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την αύξηση της κυκλοφορίας και την καλύτερη αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη».

Η καμπάνια θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τον κομματικό Τύπο και πολλές ακόμα πρωτοβουλίες, που θα επικεντρώνουν στην καλύτερη αξιοποίηση της εφημερίδας ως βασικού εργαλείου των κομμουνιστών για την οργάνωση της πάλης και της ιδεολογικοπολιτικής αντεπίθεσης, κόντρα στην πολιτική της αστικής τάξης και των κομμάτων της.

Η «επίσημη πρώτη» της καμπάνιας θα συνδυαστεί με μια μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 7 - 8 Μάρτη, που θα κυκλοφορήσει με το dvd του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος, «Ο Δρόμος μας».

Στο ίδιο φύλλο θα υπάρχει πολυσέλιδο αφιέρωμα στην 8η Μάρτη.

Η οργάνωση της μεγάλης αυτής εξόρμησης έχει ήδη ξεκινήσει από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ. Οπως δηλώνουν στον «Ριζοσπάστη» στελέχη του ΚΚΕ, στόχος είναι μια μεγάλη διακίνηση, που θα αποτελέσει και την καλύτερη εκκίνηση για την καμπάνια μας.

Η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, σημειώνει ότι αυτή η μεγάλη εξόρμηση γίνεται σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς οι ΚΟ είναι σε έντονη πολιτική δράση, όπως με τις συσκέψεις για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή. Επίσης είναι αυξημένη η δραστηριότητα στο εργατικό κίνημα, βγαίνοντας από μεγάλες μάχες, όπως ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο και το «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ. «Με την εφημερίδα στο χέρι, λοιπόν, την πλούσια αρθρογραφία της, τα ρεπορτάζ από τις μάχες αυτές, συζητάμε την πείρα με τους εργαζόμενους και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα. Οπότε και η εξόρμηση θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο αυτό το πλατύ άνοιγμα που κάνουμε σε χώρους δουλειάς και γειτονιές».

Με το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», για τα 100χρονα του ΚΚΕ, θα κυκλοφορήσει ο επόμενος «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»
Με το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», για τα 100χρονα του ΚΚΕ, θα κυκλοφορήσει ο επόμενος «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»
Οσο για τους στόχους της ΚΟ Αττικής, η Β. Σεφέρη σημειώνει ότι «τα πλάνα που αυτές τις μέρες συζητιούνται στις ΚΟΒ είναι αυξημένα. Φιλοδοξούμε να φτάσουμε τη διακίνηση της εφημερίδας στα επίπεδα αυτής με τις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο, που είχαμε την καλύτερη απόδοση των τελευταίων ετών».

Στα μέτρα προετοιμασίας της εξόρμησης περιλαμβάνεται η συζήτηση περισσότερων οπαδών από τις Οργανώσεις για να συμβάλουν, ραντεβού των ΚΟ από το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία για να γίνει η χρέωση των φύλλων που θα έχουν παραγγείλει κ.λπ. Επίσης η ΚΟ Αττικής έχει φτιάξει μια προπαγανδιστική αφίσα για τα κομματικά γραφεία, για την πανεξόρμηση.

«Υπάρχει πολύς κόσμος που από πέρυσι μας ρωτάει πότε θα κυκλοφορήσει σε dvd το ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τα 100χρονα του Κόμματος. Εργαζόμενοι που το είδαν στις δεκάδες οργανωμένες προβολές που κάναμε και θέλουν να το ξαναδούν με την ησυχία τους, αλλά και πολλοί ακόμα που δεν πρόλαβαν να το παρακολουθήσουν. Οπότε, υπάρχει ήδη κλίμα προσμονής σε οπαδούς και φίλους για να πάρουν στα χέρια τους και να διακινήσουν την εφημερίδα με το dvd».

Ολες οι Οργανώσεις παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η πανεξόρμηση να σηματοδοτήσει το δυναμικό ξεκίνημα της καμπάνιας. Ο Χάρης Κυριαζίδης, μέλος του ΤΓ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρει: «Εγκαιρα είδαν το θέμα όλες οι ΚΟΒ και έχει καταρτιστεί σχέδιο δουλειάς των Οργανώσεων και παράλληλα ατομικό σχέδιο για το πλατύ άνοιγμα που αποφασίσαμε. Δίνουμε τη μάχη συνδυαστικά και με το άνοιγμα που έχουμε οργανώσει να πραγματοποιήσουμε για την επιτυχία της εκδήλωσης των κλαδικών Οργανώσεων για την παρουσίαση του Δοκιμίου Ιστορίας του Κόμματος, στις 5 Μάρτη.

Θα φτάσουμε μέσα σε χώρους δουλειάς όπου διατηρούμε επαφές με εργαζόμενους που γνωρίσαμε από την παρέμβασή μας το προηγούμενο διάστημα, στους χώρους δουλειάς των συντρόφων και στον μεγάλο κύκλο επιρροής που έχει δημιουργηθεί στο πλάι των κομματικών μελών και των ΚΟΒ. Εχουν ενταχθεί στο σχεδιασμό με ατομικά πλάνα και οι κοντινοί οπαδοί του Κόμματος.

Εχουμε θέσει πολύ υψηλό στόχο και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τον πιάσουμε. Επιδίωξή μας είναι όλος αυτός ο κόσμος που βρίσκεται κοντά μας, οι εργάτες στα εργοστάσια, να μάθουν για την Ιστορία του Κόμματος. Το ντοκιμαντέρ να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια εργατών».


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής με τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»

Τη Δευτέρα 30 Μάρτη, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί συναυλία που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ με το έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου.

Η συγκεκριμένη συναυλία εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που θα πάρει το ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του '21, το 2021.

Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία του δήμου Αθηναίων. Διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης. Διδασκαλία χορωδίας ο Σταύρος Μπερής.

Ερμηνεύουν ο Κώστας Μακεδόνας και ο Μανώλης Χατζημανώλης.

Οι λυρικοί τραγουδιστές: Τάσος Αποστόλου (βαρύτονος) και Ειρήνη Καράγιαννη (υψίφωνος).

Αφηγείται η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη.

Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» είναι μία από τις κορυφαίες ποιητικές συνθέσεις του Διονυσίου Σολωμού, έργο εμπνευσμένο από τα γεγονότα της πολιορκίας και της εξόδου του Μεσολογγίου, κατά την Επανάσταση του '21.

Το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου κυκλοφόρησε το 1977. Στον δίσκο είχαν τραγουδήσει οι Νίκος Ξυλούρης, Λάκης Χαλκιάς, Ηλίας Κλωναρίδης, η Μεικτή, 40μελής Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» και αφηγούνταν η Ειρήνη Παππά. Για το έργο σημείωνε ο συνθέτης, τον Αύγουστο του 1977: «Η μουσική εργασία πάνω στους "Ελεύθερους Πολιορκημένους" του Σολωμού άρχισε πριν 14 χρόνια. Εκτοτε άφησα για καιρό το έργο και το '68 ξαναδούλεψα για μεγάλο διάστημα, πάνω στα τρία "σχεδιάσματα" του ποιήματος. Πολλές μουσικές μου σκέψεις υπαγορεύτηκαν από τους αγώνες της νεολαίας. Εμπνεύστηκα από κει. Η επιλογή του στίχου και του πεζού που έκανα, βασίστηκε στη νοηματική γραμμή μιας αρχής (εισαγωγή), μιας μέσης (δράση) και ενός τέλους (έξοδος)».

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ