ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019
Σελ. /28
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η πλατιά πολιτική εξόρμηση για το Ασφαλιστικό

Αύριο η εκδήλωση της ΚΟ Αττικής με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και συνοικίες, με καθημερινές περιοδείες σε χώρους δουλειάς, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ συνεχίζουν να ξεδιπλώνουν ένα πλατύ άνοιγμα σε όλη τη χώρα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Θέμα της μεγάλης αυτής εξόρμησης είναι «Η νέα αντιλαϊκή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, και οι θέσεις του ΚΚΕ» και στόχος να ανοίξει πλατιά η συζήτηση με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, αύριο Τετάρτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6).

Περιοδεία σε εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Στο εργοτάξιο Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης περιόδευσε την περασμένη Παρασκευή ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης για το Ασφαλιστικό που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα, η αντιπροσωπεία του Κόμματος ενημερώθηκε για το πάγωμα των εργασιών που έχει επιβληθεί στο έργο με ευθύνη κυβέρνησης και εργολάβου μεγαλοκατασκευαστή, για τις εκτιμήσεις ότι το τελικό κόστος θα υπερβεί τα 1,6 δισ. ευρώ (από 1,1 δισ. που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός) και για τη νέα επίθεση που θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψει σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με την επανέναρξη των εργασιών το επόμενο διάστημα.

Ο Λ. Στολτίδης αναφέρθηκε στις αντιλαϊκές εξελίξεις στην Ασφάλιση, αλλά και σε σχέση με το «νέο» Φορολογικό, τον «αναπτυξιακό» νόμο και τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020.

Από την εκδήλωση του Κόμματος στο Γαλάτσι
Από την εκδήλωση του Κόμματος στο Γαλάτσι
Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, ανέδειξε ότι ο νέος κύκλος της επίθεσης έχει οδηγό το «ο καθένας θα τα βγάζει πέρα μόνος του». Οπως είπε, υλοποιείται σχεδιασμός δεκαετιών για τους τρεις πυλώνες στην Ασφάλιση, με την κύρια σύνταξη στα 384 ευρώ, με την επικουρική ασφάλιση που θα παίζεται στα χρηματιστήρια με «χαμηλού, μέσου και υψηλού ρίσκου» τζογάρισμα, και με την αποφασιστική ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης.

«Είναι κόλαφος για την εργατική τάξη και πρέπει να πάρει απάντηση», τόνισε. «Πρώτη μαζική μαχητική απάντηση θα δοθεί στις 30 Νοέμβρη, με τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις. Αυτή η απάντηση θα πρέπει να κλιμακώνεται μέχρι να τους σταματήσουμε. Στοίχημα αποτελεί να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις, κυρίως νέους που συμβιβάζονται με την αντίληψη ότι δεν θα πάρουν σύνταξη. Οι εργαζόμενοι να μη συμβιβαστούν, να μην τρομοκρατηθούν. Οργανωμένα και συλλογικά να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να ακυρώσουν στην πράξη την εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων».

Να κόψουμε τη φόρα στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/11 η συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου και 5ου Διαμερίσματος Δήμου Αθήνας της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου, με θέμα «Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και οι θέσεις του ΚΚΕ», στο δημαρχείο Γαλατσίου.


Στην ομιλία του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέδειξε πως και στο ζήτημα του Ασφαλιστικού συγκρούονται δύο δρόμοι: Από τη μία εκείνος που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, που προϋποθέτει το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, και από την άλλη εκείνος που προτάσσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Τόνισε πως στο παρελθόν έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και πως είναι οι κατακτήσεις από αυτούς τους αγώνες που ξηλώνονται όλα αυτά τα χρόνια. Χρειάζεται επομένως και τώρα κίνημα ανατροπής, που θα κόψει τη φόρα σε κεφάλαιο και κυβερνήσεις, θα υπερασπιστεί κατακτήσεις, θα διεκδικήσει πραγματική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Κάνοντας αναφορά στον νόμο Κατρούγκαλου, τον νόμο - λαιμητόμο όπως τον ονόμασαν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, ανέδειξε ότι άνοιξε τον δρόμο για την ανταποδοτικότητα στην Ασφάλιση και ότι συνέχειά του αποτελούν οι προτάσεις της ΝΔ για πλήρη παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στάθηκε επίσης στον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει και σε αυτό το ζήτημα η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, η οποία πρωτοστατεί στο ζήτημα των περιβόητων Επαγγελματικών Ταμείων.

Κλείνοντας, με βάση και την πείρα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα, ανέδειξε ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να ικανοποιούνται οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, ανάμεσά τους και τα ζητήματα της Υγείας - Πρόνοιας, της Ασφάλισης, της σύνταξης κ.ά. Το μόνο εμπόδιο, υπογράμμισε, είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική

Σήμερα και τις αμέσως επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω συγκεντρώσεις και περιοδείες από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ:

Από την περιοδεία του Λ. Στολτίδη σε εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη
Από την περιοδεία του Λ. Στολτίδη σε εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα Τρίτη

-- Στις 9 π.μ., ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το Γ' Τελωνείο, στο Ν. Ικόνιο.

-- Στις 11.30 π.μ., ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί την εταιρεία «Kaoussis».

-- Στις 10.30 π.μ., ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το Τελωνείο Ελευσίνας.

-- Στις 12.30 μ.μ., περιοδεία στο ξενοδοχείο «Caravel».

-- Στις 7 μ.μ., στο Παλαιό Φάληρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος», θα μιλήσει σε συγκέντρωση ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά.

Αύριο Τετάρτη

-- Στις 11 π.μ., η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τη φαρμακοβιομηχανία «Kleva».

-- Στις 11.30 π.μ., ο Σπύρος Χαλβατζής θα επισκεφτεί την εταιρεία «Τemma».

-- Στις 6.30 μ.μ., στα Ανω Λιόσια, στο ΚΑΠΗ (Λ. Φυλής 169 - κάτω από τον «Ερυθρό Σταυρό»), θα μιλήσει ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Πέμπτη 28 Νοέμβρη

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Πετρούπολη, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (Αθανασίου Διάκου και Μπουμπουλίνας), θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Παρασκευή 29 Νοέμβρη

-- Στις 7 μ.μ., στην Αργυρούπολη, στο Α' ΚΑΠΗ (Αλεξιουπόλεως 27), θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά.

Περιοδείες σε άλλες περιοχές της χώρας

Σήμερα Τρίτη

-- Στις 6.45 π.μ., στο εργοτάξιο του Αριστοτέλη στην Καλαμαριά, με επικεφαλής τον Αριστείδη Θάνο, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 8 π.μ., στο ΙΚΑ Καλαμαριάς, με επικεφαλής την Ε. Μπακιρλή, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στη 1 μ.μ., στο εργοστάσιο της Σουρωτής, με επικεφαλής τον Θ. Ιγνατιάδη, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., στο Σχολάρι και στην Καρδία, με επικεφαλής τον Μιχάλη Αγγέλου, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στη συνοικία του Αη Γιάννη Καλαμαριάς, με επικεφαλής τον Βικέντιο Αντωνάκη, δημοτικό σύμβουλο Καλαμαριάς και στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στον πεζοδρόμο Καλαμαριάς, με επικεφαλής την Δήμητρα Χατζή, δημοτική σύμβουλο Καλαμαριάς και στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας, με επικεφαλής την Αλεξία Καλυβιώτου, μέλος της ΤΕ Καβάλας.

-- Στις 10 π.μ., στον ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σοφίου, μέλος της ΕΠ Κρήτης.

-- Στις 10 π.μ., στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με επικεφαλής τον Νίκο Μανουσάκη, περιφερειακό σύμβουλο και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης.

-- Στις 10.30 π.μ., στα τυπογραφεία «Δετοράκης» και «Καζανάκης» στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος του ΓΠ Κρήτης

-- Στις 11 π.μ., στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», «Χαλκιαδάκης» και «ΑΒ Βασιλόπουλος» στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, με επικεφαλής την Ελένη Αβδή, στέλεχος του ΚΚΕ.

Αύριο Τετάρτη

-- Στις 12.30 μ.μ., στο ΚΔΑΥ Θέρμης, με επικεφαλής τον Θ. Ιγνατιάδη.

-- Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και στο ΕΚΑΒ Καβάλας με επικεφαλής την Αλεξία Καλυβιώτου. Στις 11 π.μ., θα γίνει σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Εσπέρια», στην Καβάλα, με συνταξιούχους του Δημοσίου.

-- Στις 9 π.μ., περιοδεία στο εργοστάσιο «Μύλοι Κρήτης», με επικεφαλής τον Νίκο Τσουπάκη, μέλος της ΤΕ Χανίων.

-- Στις 10 π.μ. στην ΤΟΜΥ Δήμου Μαλεβιζίου, με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης.

-- Στις 10 π.μ., σε επισιτιστικά καταστήματα της πόλης του Ρεθύμνου, με επικεφαλής τον Ανδρέα Βρακίδη, μέλος της ΤΕ Ρεθύμνου.

-- Στις 10 π.μ., στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Υπουργείου Τουρισμού στο Κοκκίνη Χάνι, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σοφίου.

-- Στις 11 π.μ., στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, με επικεφαλής τον Αντρέα Κοκοσάλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ