ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΣ |
Για την ανέγερση των Μνημείων στη Μακρόνησο προς τιμήν του πατέρα μου ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ (Δήμου) ΑΛΕΠΛΙΩΤΗ, που έκανε την 3ετή θητεία του με δυσμενή μετάθεση στη Μακρόνησο από το 1947 μέχρι και το 1949, προσφέρω 5.000 κορόνες Σουηδίας μέσω ΚΟ Στοκχόλμης.
Πάνος Αλεπλιώτης, Σουηδία
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΜΥΡΩΔΙΑ, σεμνής αγωνίστριας, συνεπούς στο όραμά της μέχρι το πρόωρο τέλος της, ο αδελφός της προσφέρει 200 ευρώ για την κατασκευή των Μνημείων Μακρονήσου και Γυάρου.
***
ΦΩΤΟ
Στις 11 Νοέμβρη 2019 συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΧΡΗΣΤΟΣ Αθανασίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.
Γεννήθηκε στα Αργυρά Πατρών το 1913. Συνεπής αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη για το ΚΚΕ. Στάθηκε πάντα πιστός και αταλάντευτος υποστηρικτής και υπερασπιστής των ιδεών και θέσεων του κομμουνισμού μέχρι την τελευταία του πνοή. Με το παράδειγμά του μας δείχνει το δρόμο που ταύτισε τη ζωή του, με την ατσάλινη πεποίθηση πως αυτός ο κόσμος θα αλλάξει, όπως τον οραματίστηκαν ο ίδιος και οι σύντροφοί του στη Γυάρο, στη Μακρόνησο και τη Λήμνο. Εμείς οι απόγονοί του οφείλουμε να έχουμε στη μνήμη μας αυτούς τους ματωμένους τόπους εξορίας, σαν φωτεινούς γαλαξίες που θα οδηγούν στην πραγμάτωση των ονείρων μας, για μια δικαιότερη κοινωνία για την οποία θυσιάστηκαν.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ |
Η συντρόφισσά σου στη ζωή και τον αγώνα Αγγελική
Η θυγατέρα του Σταυρούλα
***
ΦΩΤΟ 3
Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη του ΚΑΡΑΓΑΪΤΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, συντρόφου μου στη ζωή, και των γονιών μου, ΤΣΟΛΚΑ ΧΡΗΣΤΟΥ και ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ντεπώ.
Καραγαϊτάνη Σοφία
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ, που μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και στις αξίες του ΚΚΕ, η αδελφή του Αννα προσφέρει 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Χανίων.
***
ΦΩΤΟ 3
Στη μνήμη των σεμνών συντρόφων και αγωνιστών που έμειναν πιστοί στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού μέχρι το τέλος της ζωής τους, που «έφυγαν» νωρίς, που πρόσφεραν πολλά, που θα πρόσφεραν ακόμη περισσότερα με τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία τους, δίνοντας με επιμονή και αυτοθυσία τη μάχη για την ισχυροποίηση του Κόμματος, ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΠΑ, συγγενούς μου, από τη Χελιδόνα Ευρυτανίας, ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΥ, από Ανω Ιλίσια, και ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, από Ανω Ιλίσια, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.
ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ |
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του γιατρού ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω στο κόμμα του, το ΚΚΕ, το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΤΟ Βιομηχανίας.
Αννα Μανούσου
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη της μητέρας του, ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, ο φίλος του Κόμματος Μάκης Βλάχος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Σαντορίνης, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.
***
ΦΩΤΟ
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΞΥΓΚΑΚΗΣ (Κατηφένιος) το 1929 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Το 1933 πέρασε στο ΚΚΕ. Ως αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ, ήταν φρούραρχος στο Βασιλικό Κορινθίας. Το 1945 συλλαμβάνεται, περνά από δίκη και εξορίζεται. Ηταν μέλος της ΚΟΒ Υμηττού μέχρι το θάνατό του τον Ιούνη του 2001
Τιμώντας τη μνήμη του, η κόρη του, Γιάννα Ξυγκάκη - Νταλλή, προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σαντορίνης.
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΥ ΤΖΕΝΑ, Αξιωματικού του ΕΛΑΣ, που «έφυγε» από κοντά μας τον Οκτώβρη του 2000, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πυλαίας του ΚΚΕ.
Τα παιδιά του Γιάννης - Ντίνα Τζένα
***
ΦΩΤΟ
Εχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μου σύζυγος και σύντροφος ΝΤΑΓΚΑΣ ΑΒΡΑΑΜ. Στη μνήμη του προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Θέρμης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης) ΖΑΧΟΣ |
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού, αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης, ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.
Γιώργος και Δέσποινα Λαμπράκη, ο εγγονός Γρηγόρης Λαμπράκης
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ (ΜΙΜΗ) ΖΑΧΟΥ η γυναίκα του προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.
***
ΦΩΤΟ 2
Στη μνήμη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΣ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από 40 μέρες, προσφέρω για την ενίσχυση του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γκύζη. Επίσης, στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ προσφέρω επίσης 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γκύζη.
Ο γιος τους Γιάννης
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΑΝΔΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (φωτ.) και των συντρόφων του ΣΙΟΒΑ ΒΑΣΙΛΗ, ΑΡΣΕΝΟΥ ΘΩΜΑ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΖΑΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, εξόριστων στη Γυάρο από το 1947 έως το 1953, ζώντας τη φρίκη των βασανιστηρίων γιατί αγωνίστηκαν για τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, προσφέρουμε 20 ευρώ για το Μνημείο μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.
Λευτέρης και Ευγενία Κανδρή
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗ, από τους Αγίους Θεοδώρους Βουτά Σελίνου Κρήτης, από τους πρώτους μαχητές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στην Κρήτη. Συμμετείχε σε όλες τις επιχειρήσεις στο νομό Χανίων, και στη μεγαλύτερη μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς στην Παναγιά Κεραμιά. Από προδοσία τον συνέλαβαν αλλά κατάφερε να δραπετεύσει συνεχίζοντας τον αγώνα.
Μετά την αποχώρηση των Γερμανών και τις μετέπειτα διώξεις από τις ξενόδουλες κυβερνήσεις, εντάχθηκε από τους πρώτους στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και ήταν από τους τελευταίους που κατέβηκαν από το βουνό. Στη μάχη στο Χάσι τραυματίστηκε και τον φρόντισαν αγωνιστές από τα Εννιά Χωριά και ο γιατρός Σταματάκης. Τον συνέλαβαν και τον εξόρισαν στη Μακρόνησο, όπου υπέστη βασανιστήρια. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός και ενεργός κομμουνιστής. Επίσης, στη μνήμη της μητέρας μου ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗ, που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω για την ανέγερση των Μνημείων στη Μακρόνησο και τη Γυάρο 350 ευρώ.
ΓΑΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ |
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, από το Γραμματικό Καρδίτσας, μέλους του ΚΚΕ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 14/10/2019, προσφέρουμε για την ενίσχυση του Κόμματος 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Φθιώτιδας.
Στέλλα - Θανάσης - Νατάσα - Κέρυ
***
ΦΩΤΟ 2
Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΚΟΥ και του γιου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΚΟΥ, που έμειναν πιστοί στην κομμουνιστική ιδεολογία, στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, έως το θάνατό τους, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου.
Κάντιω Κακού
***
ΦΩΤΟ 4
Στη μνήμη των συντρόφων, φίλων και συνεργατών μου:
Ο σ. ΓΑΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Καστανερή, Ν. Κιλκίς. Μπήκε από μικρός στη βιοπάλη. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως αξιωματικός του μόνιμου ΕΛΑΣ και στη συνέχεια ως πολιτικός επίτροπος τάγματος του ΔΣΕ. Με το τέλος του Εμφυλίου βρέθηκε στην Τασκένδη, όπου διετέλεσε Γραμματέας της ΚΟ. Στο 8ο Συνέδριο του Κόμματος εκλέχθηκε μέλος της ΚΕ. Δούλεψε επίσης ως υπεύθυνος του Κομματικού Γραφείου για τις Οργανώσεις στις σοσιαλιστικές χώρες με έδρα τη Μόσχα. Επαναπατρίσθηκε με την οικογένειά του και έζησε στην Τούμπα, όπου και απεβίωσε.
Ο σ. ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Τάσος) του Πέτρου γεννήθηκε το 1933 στο χωριό Νησί Γρεβενών. Πολύ νωρίς ορφάνεψε από πατέρα. Το 1948 έφυγε με το παιδοσώσιμο μέσω Γιουγκοσλαβίας και εγκαταστάθηκε στη ΣΔ της Τσεχοσλοβακίας. Αποφοίτησε από τη βιομηχανική επαγγελματική σχολή τορναδόρου. Εργάστηκε στη μεγάλη επιχείρηση «STROJOSVIT», όπου για τις παραδειγματικές του επιδόσεις παρασημοφορήθηκε με κρατικό μετάλλιο. Μετά τη 12η Ολομέλεια της ΚΕ πήρε διεθνιστική θέση και τάχθηκε με τις υγιείς δυνάμεις του ΚΚΕ. Εκλέχθηκε μέλος του Γραφείου της ΚΟ του ΚΚΕ στην Τσεχοσλοβακία και Γραμματέας μιας από τις μεγαλύτερες Οργανώσεις στην επαρχία Μπρούνταλ. Πήρε μέρος ως αντιπρόσωπος στις εργασίες του 9ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Επαναπατρίστηκε και ζούσε με τη σύντροφό του Αθηνά Αμανατίδου στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, όπου και απεβίωσε. Η κηδεία του έγινε στο χωριό της συζύγου του, Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ |
Η συντρόφισσα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Μαυρογενίδου) ΕΥΓΕΝΙΑ του Γιώργου γεννήθηκε το 1934 στο χωριό Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς. Η οικογένειά της πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ο πατέρας της, στέλεχος του ΚΚΕ στο χωριό, πλήρωσε την ιδιότητά του αυτή μετά τη Βάρκιζα με φυλακές και εξορίες. Ο αδερφός της σκοτώθηκε ως μαχητής του ΔΣΕ. Η υπόλοιπη οικογένειά της κατέφυγε στο βουνό και πήρε το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς. Η Ευγενία, μέλος του ΚΚΕ, δούλεψε σε διάφορες θέσεις της Οργάνωσης στην πόλη Κρνοβ, όπου διέμενε. Διετέλεσε Γραμματέας της ΚΟΒ στην κλωστοϋφαντουργική επιχείρηση «Σ.Κ. ΝΕΟΥΜΑΝ» καθώς και στην Οργάνωση Γυναικών. Εως το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στο Κόμμα και στις ιδέες της. Απεβίωσε στις 19/1/2019 στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης και κηδεύτηκε στη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς.
Στη μνήμη των παραπάνω συντρόφων προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μεγάλης Στέρνας Κιλκίς.
Φωτιάδης Ευστάθιος και η σύζυγός του Ελένη
ΚΑΡΑΓΑΪΤΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ |
ΒΛΑΧΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ |
ΞΥΓΚΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ |
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΑΣ |
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΛΚΑΣ |
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΤΣΟΛΚΑ |
ΑΒΡΑΑΜ ΝΤΑΓΚΑΣ |
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΑΜΠΟΤΟΣ |
ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗΣ |
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ |
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ |
ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ |
ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΟΥ |
ΑΥΓΗΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ |
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ (ΔΗΜΟΣ) ΑΛΕΠΛΙΩΤΗΣ |
ΜΑΡΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ |
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΔΡΗΣ |
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ |
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ |
ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ |
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΚΟΣ |
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΣ |