ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μία ζεστή βραδιά για τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Μια όμορφη και ζεστή βραδιά μοιράστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΣ της Οργάνωσης.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παρευρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού, και ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε η Κατερίνα Στύλου, μέλος του ΚΣ και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού, η οποία στον χαιρετισμό της σημείωσε ότι τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν και φέτος οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, «την καταφέραμε μαζί. Ολοι σας έχετε ιδιαίτερη και σημαντική συμβολή για την οποία σας ευχαριστούμε θερμά κι από καρδιάς. Με τη βοήθειά σας χτίζουμε όλα αυτά τα χρόνια το κυριολεκτικά μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στη χώρα». Αναφέρθηκε ακόμα στη σημασία του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, που με την πενταετή του λειτουργία δίνει διέξοδο στις αναζητήσεις των νέων, συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ρεύματος μορφωτικής και πολιτιστικής αντεπίθεσης. Η Κ. Στύλου, τέλος, σημείωσε ότι παρά τον αρνητικό συσχετισμό, παρά τη λογική ότι τίποτα δεν αλλάζει, «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διατρανώνουν ότι όλα ανατρέπονται με οργάνωση, με αγώνες που θα στοχεύουν στην ανατροπή του σημερινού συστήματος με μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στον αγώνα. Αυτό το σύνθημα, που έστειλε και το Φεστιβάλ, σας καλούμε να το δώσουμε κι από εδώ και πέρα σε πιο πολλούς, με κάθε μέσο και φυσικά μέσα κι από την Τέχνη».

Ανάμεσα σε άλλους παρευρέθηκαν οι Γιώργος Μαργαρίτης, Γιώτα Βέη, Διονύσης Τσακνής, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Μεράτζας, Θύμιος Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Λήδα Μανιατάκου, Σεμίνα Διγενή, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Νίκος Φάκαρος, Στάθης Δρογώσης, Μανώλης Φάμελλος, Βασίλης Γισδάκης, Δημήτρης Κανέλος, Πολυξένη Καράκογλου, Στέλιος Μαγαλιός, μέλη των Rebellion Connexion, μέλη των συγκροτημάτων Sober on Tuxedos, KollektivA, Υπεραστικοί, ΚΕΘΕΑ Στροφή και πολλοί ακόμα.

ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πλακέτα της Β. Κουσιάντζα στολίζει και θα στολίζει την πλατεία του Παλαμά

Ο λαός της περιοχής περιφρουρεί την πλακέτα της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα
Ο λαός της περιοχής περιφρουρεί την πλακέτα της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα
Με τη μαχητική λαϊκή παρέμβαση ματαιώθηκαν, για άλλη μια φορά, τα σχέδια της δημοτικής αρχής του δήμου Παλαμά (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) και των φασιστοειδών της περιοχής για την αφαίρεση της τιμητικής πλακέτας που στολίζει την κεντρική πλατεία της πόλης. Η πλακέτα τοποθετήθηκε από το ΚΚΕ στη μνήμη της κομμουνίστριας δασκάλας, μαχήτριας του ΔΣΕ Βαγγελίτσας Κουσιάντζα που εκτελέστηκε το 1947.

Συγκεκριμένα, υπάλληλος του δήμου, εκτελώντας εντολή του δημάρχου και του αντιδημάρχου και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη απεργιακή κινητοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων, επιχείρησε να ξηλώσει την πλακέτα. Ωστόσο απομακρύνθηκε κάτω από την αποφασιστική και αταλάντευτη αντίδραση των συγκεντρωμένων που έσπευσαν να την περιφρουρήσουν.

Το γεγονός κατήγγειλε εκ μέρους της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ ο Αστέρης Χαλάτσης, καλώντας το λαό του Παλαμά όχι μόνο να περιφρουρήσει την ιστορία του και μια από τις εμβληματικές μορφές της, αλλά να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Πετρούπολη, στο Πνευματικό Κέντρο (Μπουμπουλίνας 59 και Αθανασίου Διάκου), οι Οργανώσεις Πετρούπολης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η ταξική πάλη το όπλο των λαών ενάντια στον πόλεμο, στην εκμετάλλευση, στον αντικομμουνισμό». Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί αφηγηματικό δρώμενο με θέμα «Ωσπου να πάψει ο πόλεμος».

Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτώβρη και θέμα «Αλήθειες και ψέματα για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», στις 6.30 μ.μ., στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Ιστορίας στο ΑΠΘ, και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμος Ζαχαριάδης, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Λάρισας, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σερδένης, στέλεχος του ΚΚΕ, και χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Την Κυριακή 27 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνουν εκδήλωση για την ηρωική εξέγερση της Δράμας, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωριστής. Θα μιλήσουν ο Κώστας Δημητριάδης, μέλος της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, και ο Νίκος Γεωργιάδης, διδάκτορας Ιστορίας.

Στην Κ. Μακεδονία

-- Εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσίασης της έκδοσης της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ «Θεσσαλονίκη, Μήτρα ταξικής πάλης» θα γίνουν:

Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, με ομιλητή τον Ηλία Γκουτζηγιάννη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 3 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων με ομιλήτρια την Λίνα Χατζηκυριάκου, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Φιλύρου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Οι θέσεις του ΚΚΕ», την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο ΚΑΠΗ. Θα μιλήσει ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Περιοδεία στον Λαγκαδά

Περιοδεία στην περιοχή του Λαγκαδά θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 25 Οκτώβρη ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, στις 11.30 π.μ. θα επισκεφτεί το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στην Ασπροβάλτα και θα συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στις 12.30 μ.μ. θα επισκεφτεί το Λύκειο Σταυρού και στη 1.30 μ.μ. το Γυμνάσιο - Λύκειο Μαδύτου.

Στις 2.30 μ.μ. θα επισκεφτεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης.

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση των ΤΟ Βιομηχανίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με θέμα: «Οι επιπτώσεις από την καύση απορριμμάτων στην υγεία του λαού και το περιβάλλον και οι θέσεις του ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Θα μιλήσουν ο Θανάσης Χριστίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Βιομηχανίας, και ο Βασίλης Μπαλτίκας, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Ομάδας Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος.

Συνελεύσεις σε παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις πραγματοποιούν τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ενόψει του 15ου Συνεδρίου της, που θα γίνει στις 9 - 10 Νοέμβρη. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη:

-- Το Παράρτημα Μοσχάτου - Ταύρου, στις 5.30 μ.μ. στην Αίθουσα 7 των Δημοτικών Σφαγείων (Πειραιώς και Επταλόφου) στον Ταύρο.

-- Το Παράρτημα Αγίας Βαρβάρας, στις 6 μ.μ. στο 1ο ΚΑΠΗ (Καλαντζάκου 7).

-- Το Παράρτημα Λαμίας, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συγκεντρώσεων του ΚΚΕ (Καποδιστρίου 5).

Την Κυριακή 27 Οκτώβρη:

-- Το Παράρτημα Λουτρακίου - Περαχώρας, στις 11.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο.

-- Το Παράρτημα Εδεσσας - Πέλλας, στις 11 π.μ. στα Γραφεία του ΚΚΕ στη Σκύδρα.

Την Κυριακή 3 Νοέμβρη, το Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, στις 10 π.μ. στα γραφεία του (πλατεία Κερκύρας, λεωφορείο Β9, στάση «Εργατικές Πολυκατοικίες»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ