ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στον συριακό λαό! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Διαδηλώσεις και πικετοφορίες αύριο Παρασκευή

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
«Κάτω τα χέρια από τον συριακό λαό! Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!».

Με αυτό το σύνθημα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική καλούν σε μαζική καταδίκη της νέας, τρίτης κατά σειρά εισβολής της ΝΑΤΟικής Τουρκίας και «στρατηγικού εταίρου» της ΕΕ, στο έδαφος της Συρίας.

Εκφράζοντας αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν τις τραγικές συνέπειες του 8χρονου πολέμου στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη σε όλη την περιοχή, αύριο Παρασκευή οι Οργανώσεις του Κόμματος διαδηλώνουν σε όλη την Αττική:

-- Προπύλαια, 6.30 μ.μ.

-- Πειραιάς, πλατεία Κοραή, 6.30 μ.μ.

-- Νίκαια, Περιβολάκι, 6.30 μ.μ.

-- Κερατσίνι, πλατεία Νίκης (Ζαρντέν), 6.30 μ.μ.

-- Κορυδαλλός, πλατεία Ελευθερίας, 6.30 μ.μ.

-- Περιστέρι, πλατεία Δημαρχείου, 6.30 μ.μ.

-- Αιγάλεω, πλατεία Εσταυρωμένου, 7 μ.μ.

-- Ιλιον, κεντρική πλατεία, 7.30 μ.μ. Τα ραντεβού των Οργανώσεων: Πετρούπολη, πλατεία Ηρώ, 7 μ.μ., Ιλιον, πλατεία Γεννηματά, 7 μ.μ., Αγιοι Ανάργυροι, στρογγυλή πλατεία, 7 μ.μ.

-- Ταύρος, πλατεία Αττάλειας, 6.30 μ.μ.

-- Καλλιθέα, πλατεία Δαβάκη, 6.15 μ.μ.

-- Μπραχάμι, πλατεία Ελενας Βενιζέλου, 7 μ.μ.

-- Αλιμος, Δωδεκανήσου 57, 7 μ.μ.

-- Αργυρούπολη - Ελληνικό, πλατεία Αγ. Τριάδας, 6.30 μ.μ.

-- Ζωγράφου, πλατεία Τερζάκη, 7.30 μ.μ.

-- Ηλιούπολη, πλατεία Κανάρια, 7 μ.μ.

-- Νέα Ιωνία, πεζόδρομος Μ. Ασίας, 6.30 μ.μ.

-- Μαρούσι, πλατεία ΗΣΑΠ, 6.30 μ.μ.

-- Χαλάνδρι, κεντρική πλατεία, 6.30 μ.μ.

-- Μενίδι, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

-- Ελευσίνα, πλατεία Ηρώων, 7 μ.μ.

-- Λαύριο, Αγαλμα Μεταλλωρύχων, 6.30 μ.μ.

-- Γέρακας, πλατεία, 7 μ.μ.

Στη Λάρισα

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον συριακό λαό, καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει πικετοφορία την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., από το αρχαίο θέατρο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για την τουρκική εισβολή

Στην πρεσβεία της Τουρκίας, στις 10.30 π.μ.

Σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει σήμερα Πέμπτη στις 10.30 π.μ., στην πρεσβεία της Τουρκίας (Β. Γεωργίου Β' 11 - Αθήνα), ενάντια στην τουρκική εισβολή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία, καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, την οποία συγκροτούν εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΓΕ, η ΑΣΓΜΕ και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμά της, η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά δολοφονική εισβολή στη Συρία με την ονομασία "Πηγή Ειρήνης", που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες άμαχους νεκρούς και σε μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων. Αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που κάνει ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή με την κάλυψη των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ. Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων με στόχο τη διαμόρφωση νέου χάρτη με αλλαγή συνόρων στη Μ. Ανατολή.

Οι ΗΠΑ άναψαν το "πράσινο φως" για την επίθεση ενάντια στον συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής. Στον περιλάλητο, άλλωστε, "Στρατηγικό Διάλογο" ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώνεται ανάγλυφα η σύμπραξη Ελλάδας - ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αστάθειας, της τρομοκρατίας, φωτογραφίζοντας ιδιαίτερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει στην κυριολεξία έκθετη τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλους τους άλλους που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις. Καταρρίπτονται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς και τα επιχειρήματα περί "προστασίας" που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.

Καμία αναμονή - κανείς εφησυχασμός! Δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη!

Καταδικάζουμε την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αλληλεγγύη στον συριακό λαό!».

Καθημερινές πρωτοβουλίες εναντίωσης στη Συμφωνία

Από την εκδήλωση στο Ιλιον
Από την εκδήλωση στο Ιλιον
Συνεχείς είναι οι πρωτοβουλίες Επιτροπών Αγώνα, Σωματείων και φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις του θανάτου. Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Οκτώβρη, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο στην Αθήνα, η σκυτάλη πέρασε σε κατά τόπους πολύμορφες εκδηλώσεις εναντίωσης στους εγκληματικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, μαζική εκδήλωση διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο στο Ιλιον η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Γυναικών, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Παράρτημα Αντιστασιακών ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι με τη μαζική τους συμμετοχή εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν την αιματηρή εισβολή της Τουρκίας στη Συρία που ξεκίνησε με το «πράσινο φως» των ΗΠΑ.

Χαιρετισμό εκ μέρους των φορέων που διοργάνωσαν την εκδήλωση απηύθυνε η Μάγδα Δομάτα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ιλίου, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την Ελπίδα Παντελάκη, γγ της ΕΕΔΥΕ. Στη συναυλία που ακολούθησε συμμετείχε το μουσικό συγκρότημα «Υπεραστικοί».

Στο χώρο γινόταν συλλογή υπογραφών ενάντια στη Συμφωνία, στο πλαίσιο της καμπάνιας της Επιτροπής Αγώνα, την οποία συγκροτούν εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΓΕ, η ΑΣΓΜΕ και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος.

Στην πλ. Πλυτά μίλησε ο Σταύρος Τάσσος
Στην πλ. Πλυτά μίλησε ο Σταύρος Τάσσος
Μήνυμα καταδίκης της απαράδεκτης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας έστειλε το περασμένο Σάββατο και η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Γούβα, Παγκράτι, Ν. Κόσμος), στην πλατεία Πλυτά. Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Σταύρος Τάσσος, και ακολούθησε συναυλία με το μουσικό συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ, καθώς και συναυλία με την Κατερίνα Μπούσδρα και τον Κώστα Λασπιά.

ΕΕΤΕ
Καταγγέλλει την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εισβολή της ΝΑΤΟικής Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας. Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις και καλεί σε συμμετοχή στους αγώνες για την ειρήνη και την απόκρουση της Στρατιωτικής Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι στο λαό της Συρίας, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κατά χιλιάδες συρρέουν στις ακτές της Μεσογείου. Να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την προσφυγιά. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ