ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Οχτώβρη 2019
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Χάλκινο» άλμα η Στεφανίδη

Το δέκατο μετάλλιό της σε διεθνή διοργάνωση και δεύτερο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ. Η Ελληνίδα αθλήτρια δεν κατάφερε μεν να υπερασπιστεί τον τίτλο της χρυσής παγκόσμιας πρωταθλήτριας που κατείχε από τη διοργάνωση του 2017 στο Λονδίνο, σε κάθε περίπτωση όμως έφτασε σε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία.

Από το 2014 η Στεφανίδη μετράει ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2016), ένα χρυσό (2017) και ένα χάλκινο (2019) σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου, δύο χρυσά (2016, 2018) και ένα χάλκινο (2014) σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου, και σε κλειστό στίβο δύο χάλκινα (2016, 2018) σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ένα χρυσό (2017) και ένα ασημένιο (2015) σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο τελικός στην Ντόχα ήταν υψηλού επιπέδου και η Στεφανίδη τερμάτισε 3η με καλύτερο άλμα στα 4,80 μέτρα, τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη, αλλά είχε άκυρα άλματα στα 4,90 και στα 4,95. Συναρπαστική ήταν η μάχη για το χρυσό ανάμεσα στη Ρωσίδα (συμμετείχε ως ανεξάρτητη) Σιντόροβα και την Αμερικανίδα Μόρις, με την Σιντόροβα να βγαίνει νικήτρια με άλμα στα 4,95, ενώ η Μόρις έμεινε στα 4,90 και στο ασημένιο μετάλλιο.

Ενα ακόμα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή της η Κατερίνα Στεφανίδη με το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

Eurokinissi Sports

Ενα ακόμα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή της η Κατερίνα Στεφανίδη με το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα
Στον τελικό συμμετείχε και η Νικόλ Κυριακοπούλου, χωρίς όμως να επαναλάβει τη σπουδαία εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει στην προηγούμενη διοργάνωση, όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Εμφανώς επηρεασμένη από τους τραυματισμούς που την ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διάστημα, η Κυριακοπούλου περιορίστηκε στη 13η θέση με καλύτερο άλμα στα 4,50.

Μήκος: Δεν τα κατάφερε ο Τεντόγλου

Δεν μπόρεσε ο Μίλτος Τεντόγλου να επαναλάβει στον τελικό του μήκους την καλή παρουσία που είχε στα προκριματικά. Ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο έμεινε μακριά από τις δυνατότητές του και με άλμα στα 7,79 μέτρα τερμάτισε 10ος. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τζαμαϊκανός Τατζάι Γκέιλ με 8,46, 2ος ήταν ο Αμερικανός Χέντερσον με 8,39 και 3ος το μεγάλο φαβορί, ο Κουβανός Ετσεβερία, με 8,34.

Βάδην: Αξιόλογες εμφανίσεις

Καθ' όλα αξιόλογη εμφάνιση, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, πραγματοποίησαν στα 50 χιλιόμετρα βάδην ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Αγγελική Μακρή. Ο Παπαμιχαήλ, στην τέταρτη συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, τερμάτισε 17ος με 4.22.39, σε έναν αγώνα όπου ξεκίνησαν 46 βαδιστές και κατάφεραν να τερματίσουν μόνο οι 28. Σπουδαία παρουσία είχε και η Μακρή στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, καθώς παρά την έλλειψη εμπειρίας σε τέτοιο επίπεδο τερμάτισε 14η με 4.54.09. Καλή ήταν και η παρουσία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην, όπου τερμάτισε 22η με 1.38.56.

Αλλες ελληνικές παρουσίες

Μένοντας μακριά από τις καλές τους επιδόσεις, οι Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής έμειναν εκτός τελικού στο επί κοντώ. Στα προκριματικά ο Φιλιππίδης πέρασε με την τρίτη τα 5,70 μ., αλλά όχι και τα 5,75, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί. Ο Καραλής πέρασε τα 5,45 και τα 5,60, αλλά στη συνέχεια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,70. Από τη συνέχεια των 200 μ. αποκλείστηκε η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που με 23.48 τερμάτισε 7η στην έκτη προκριματική σειρά.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κομβικό ταξίδι στο Βελιγράδι

Με καλή ψυχολογία μετά την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην περσινή φιναλίστ Τότεναμ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στην πρεμιέρα στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε στο Βελιγράδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα (22.00 - Cosmote Sport 2) για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου στο Champions League. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς (γνωστού στους Ελληνες φιλάθλους από τη θητεία του στον Πανιώνιο) θεωρείται ο βασικός αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» στη μάχη για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League, γεγονός που προσδίδει μεγάλη σημασία στον αγώνα.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας σε γενικές γραμμές είναι στα μέτρα του, σε αντίθεση με Τότεναμ και Μπάγερν Μονάχου. Ανάλογα δε με το αποτέλεσμα στο ντέρμπι των δύο φαβορί στο Λονδίνο (22.00 - Cosmote Sport 3), η ελληνική ομάδα με «διπλό» στο Βελιγράδι θα έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται μέχρι και πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά φέτος ο Μπρούνο, ενώ επιστρέφουν και οι Μεριά, Βαλμπουενά, Μασούρας και Ραντζέλοβιτς, οι οποίοι για λόγους ξεκούρασης δεν αγωνίστηκαν στον αγώνα με τη Λαμία. Θα απουσιάσει ο Σισέ, που υποφέρει από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Aλλοι αγώνες της βραδιάς: 19.55: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπριζ. 22.00: Γιουβέντους - Λεβερκούζεν, Γαλατασαράι - Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι - Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λοκομοτίβ Μόσχας - Ατλέτικο Μαδρίτης.

BASKET LEAGUE
Ξεχώρισαν ο Αρης και τα φαβορί

Η νίκη του Αρη επί του ΠΑΟΚ με 85-82 στην παράταση (κ.α. 70-70) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο Αλεξάνδρειο, ξεχώρισε ανάμεσα στα αποτελέσματα της πρεμιέρας της Basket League. Σε ένα γεμάτο παιχνίδι, οι «κίτρινοι» έφτασαν στη νίκη με πρωταγωνιστή τον Μποχωρίδη (24 πόντοι), ενώ από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Σμιθ (28 π.). Καθοριστικό για τον «Δικέφαλο του Βορρά» αποδείχθηκε το λάθος του Λιούις στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Στο έτερο ντέρμπι της πρεμιέρας, ο Παναθηναϊκός ανεβάζοντας τους ρυθμούς στο β' μέρος και με κορυφαίο τον Τόμας (26 π.) νίκησε με το ευρύ 89-68 την ΑΕΚ, που φάνηκε πιο ανταγωνιστική στο πρώτο μέρος. Συγκλονιστικός ήταν ο αγώνας στη Νίκαια ανάμεσα στον νεοφώτιστο Ιωνικό και το Λαύριο, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με σκορ 90-94. Επίδειξη δύναμης έκανε στη Ρόδο ο Κολοσσός απέναντι στον Πανιώνιο, νικώντας τον 89-61, όπως και ο Προμηθέας Πατρών απέναντι στην «πρωτάρα» στην Α1 Λάρισα, την οποία νίκησε εκτός έδρας με σκορ 69-96. Εντός έδρας νίκες πέτυχαν ο Ηφαιστος Λήμνου και το Περιστέρι, απέναντι στο Ρέθυμνο με 66-50 και τον Ηρακλή με 75-59 αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια από τον Δ. Κουτσούμπα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με δήλωσή του έδωσε συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την επιτυχία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρνεις να έχεις διάρκεια και να μένεις στην κορυφή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Συγχαρητήρια και σε όλους τους αθλητές και προπονητές της ελληνικής αποστολής. Καλή δύναμη με υγεία για τη συνέχεια».

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16.30: Σφυροβολία (Α) πρ. Αναστασάκης, Φραντζεσκάκης

16.35: 400 μ. (Α) πρ.

16.50: Υψος (Α) πρ.

17.30: 400 μ. εμπ. (Γ) πρ.

18.00: Σφυροβολία (Α) πρ. β' γρουπ

18.15: 3.000 μ. στιπλ (Α) πρ.

20.05: Επί κοντώ (Α) Τελικός

20.50: 400 μ. (Γ) Ημιτελικός

21.20: Ακοντισμός (Γ) Τελικός

21.35: 200 μ. (Γ) Ημιτελικός

22.10: 800 μ. (Α) Τελικός

22.40: 200 μ. (Α) Τελικός

SUPER LEAGUE 1
Χωρίς νικητή το ντέρμπι «Δικεφάλων»

Η ισοπαλία στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, το «διπλό» της Λάρισας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και οι νέες νίκες για Ξάνθη και ΟΦΗ ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στην 5η αγωνιστική της Super League.

Στο ΟΑΚΑ, σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων, με συναρπαστική εξέλιξη και γεμάτο φάσεις και θέαμα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, προηγήθηκαν δύο φορές με σκόρερ τον Σφιντέρσκι (18', 58'), ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Μπίσεσβαρ (25') και σωρεία άλλων ευκαιριών για να «καθαρίσουν» τον αγώνα. Από την άλλη η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, κυρίως στην άμυνα, στο δεύτερο ημίχρονο όμως ισορρόπησε και ισοφάρισε και τις δύο φορές που προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, πρώτα με τον Τσιγκρίνσκι (54') και μετά με τον Ντέλετιτς (78'), ενώ της ακυρώθηκε γκολ του Μάνταλου ως οφσάιντ. Γενικότερα τα παράπονα για τη διαιτησία δεν έλειψαν εκατέρωθεν.

Τα άλλα αποτελέσματα: ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 3-1, Ξάνθη - Βόλος 3-1, Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-1, Αρης - Λάρισα 2-3, Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-0, Ολυμπιακός - Λαμία 2-0.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 13, Ξάνθη 12, ΠΑΟΚ 11, ΟΦΗ 10, ΑΕΚ 10, Βόλος 9, ΑΕΛ 7, Αρης 5, Ατρόμητος 5, Παναθηναϊκός 5, Αστέρας Τρίπολης 3, Λαμία 3, Παναιτωλικός 0, Πανιώνιος -2.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

SUPER LEAGUE 2
Tραγωδία στην Καλαμαριά

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε το αγωνιστικό μέρος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2, μετά το θάνατο 70χρονου φιλάθλου στο γήπεδο της Καλαμαριάς κατά τη διάρκεια του αγώνα Απόλλωνα Πόντου - Χανίων. Ο 70χρονος αρχικά είχε διαπληκτισμό στις εξέδρες με άλλον οπαδό - για άσχετο λόγο με τον αγώνα, σύμφωνα με πληροφορίες - κατά τη διάρκεια του β' μέρους, και στη συνέχεια ένας τρίτος οπαδός (ίδιας ηλικίας μάλιστα) τον έσπρωξε στις σκάλες, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Στα των αγώνων, χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής στην Πάτρα, όπου Παναχαϊκή και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 1-1, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε 3-0 τον Εργοτέλη στη Ριζούπολη. Αλλα αποτελέσματα: Απόλλων Λάρισας - Κέρκυρα 2-1, Δόξα Δράμας - Καραϊσκάκης 2-3, Απόλλων Πόντου - Χανιά 0-4, Πλατανιάς - Λεβαδειακός 3-2.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ