ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Γενάρη 2019
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 20 Γενάρη το γλέντι και η κοπή της πίτας που οργάνωσε η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αρίων» στο Μοσχάτο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Συμμετείχαν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Δ. Γόντικας, μέλος της ΚΕ, η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, και ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος. Παρευρέθηκαν επίσης οι δήμαρχοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου και εκ νέου υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλίας Σταμέλος και Μιχάλης Σελέκος.

Γιώργος Ροΐδης

Αντιναύαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α. - πρόεδρος Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων ΕΔ

Η πρόσκληση να παρευρεθούμε σήμερα στο ξεκίνημα του νέου αιώνα, του δεύτερου απ' την ίδρυση του ΚΚΕ, σ' αυτήν την εκδήλωση, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ενωσή μας, την Ανεξάρτητη Ενωση Αποστράτων ΕΔ. Η πίστη και η πλήρης εφαρμογή απ' τις κυβερνήσεις όλων των εντολών των δανειστών οδήγησαν στη λεηλασία της δημόσιας ιδιωτικής περιουσίας, στην ολοκληρωτική εξαθλίωση και ταπείνωση του λαού, στην κατάργηση στην ουσία κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Τα περί εξόδου τάχα απ' τα μνημόνια και τις μνημονιακές υποχρεώσεις και η κόπωση των πολιτών, σε συνδυασμό με το ομιχλώδες τοπίο που δημιούργησαν τόσο τα αστικά κόμματα όσο και τα τάχα ανεξάρτητα ΜΜΕ, οδήγησαν σε εσωστρέφεια, ηττοπάθεια, αποδιοργάνωση και απραξία. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να πείσει ότι έβγαλε τη χώρα απ' τα μνημόνια και ότι ενδιαφέρεται για το λαό, προχώρησε στην εξαγγελία διάφορων μέτρων για το μέλλον και καταβολή επιδομάτων. Επιδόματα, στην ουσία αντίδωρα ελεημοσύνης και πείνας.

Σ' αυτά τα πλαίσια, αλλά και για να εμφανιστεί λογιστική μείωση των οφειλών του κράτους προς τρίτους, προχώρησε στην πολυδιαφημιζόμενη καταβολή των αναδρομικών, αναδρομικών που διαμορφώθηκαν όπως βόλευαν τους κρατούντες και όχι όπως το δίκιο επέβαλλε. Βέβαια, η επαναφορά των μισθών και συντάξεων εκεί που το δίκιο και οι δικαστικές αποφάσεις επιτάσσουν, ούτε λόγος. Το σάλπισμα - νομή, για να μας κρατάνε σε καταστολή, σίγησε.

Τα γεγονότα αυτά για μια ακόμα φορά έδειξαν ότι μόνο η αγωνιστική διεκδικητική δράση μπορεί να έχει αποτελέσματα. Αυτό ας μας αφυπνίσει κι ας μετατρέψουμε τα συναισθήματα αγανάκτησης, πίκρας, οργής, απόγνωσης και απογοήτευσης που μας πλημμυρίζουν σε απόφαση αντίδρασης, διεκδίκησης και αγώνα. Ηρθε η ώρα ο καθένας να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε και γι' αυτό η ΑΝΕΕΔ σάς καλεί να πυκνώσετε τις γραμμές της και όλοι μαζί να προχωρήσουμε, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε.

Με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και το σημερινό συλλαλητήριο, επιτρέψτε μου να ενώσω και τη δική μου φωνή στο πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη», λέγοντας ΟΧΙ τόσο στα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο και στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. Λέγοντας όμως ένα μεγάλο ΝΑΙ στη φιλία, στην αλληλεγγύη και στην κοινή πάλη των λαών. Παρακαλώ δεχτείτε τις καλύτερες και από καρδιάς ευχές για μια χρονιά ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, αγώνων, ελπίδας, δημιουργίας, ανατροπών. Για μια καλή χρονιά!

Τρύφωνας Φωτιάδης

Αντιπλοίαρχος ε.α., Κίνηση για την Εθνική Αμυνα

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει και απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην εκδήλωση της Επιτροπής για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το ενδιαφέρον μας δεν είναι εθιμοτυπικό, καθώς η ΚΕΘΑ από την ίδρυσή της έθεσε ως κεντρική της επιδίωξη μεταξύ άλλων την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και την ειρήνη. Ετσι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η σημερινή δημιουργική προσπάθεια του ΚΚΕ, να συναντηθεί και να ακούσει τα προβλήματα των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, θα συνεχιστεί και θα βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση στα μάτια όλων των εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων μας. Το ΚΚΕ στην εκατοντάχρονη πορεία του παρέμεινε το σταθερό και αταλάντευτο στήριγμα αλλά και μια πηγή δύναμης, έμπνευσης και αυτοπεποίθησης στον δύσκολο και βασανιστικό αγώνα του λαού μας για κοινωνική πρόοδο και ευημερία. Ενώ ταυτόχρονα κάνει τους εκμεταλλευτές να ανησυχούν. Υπήρξε ο εμπνευστής, καθοδηγητής και κύριος αιμοδότης της Αντίστασης στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής και στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, ενώ βρίσκεται και σήμερα στην πρωτοπορία των αγώνων της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, με την προώθηση νέων αγωνιστικών και ενωτικών μορφών πάλης. Και καθώς ο λαός μας στη συντριπτική του πλειονότητα εκφράζει αισθήματα αντίθετα στον πόλεμο, δεν θα μπορούσε να λείπει η πρωτοπόρα φωνή του ΚΚΕ στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ενάντια στον πολεμοκάπηλο σχηματισμό του ΝΑΤΟ που κατατρώει τα σπλάχνα της ανθρωπότητας γεννώντας πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να στηρίξουν αυτούς τους οργανισμούς των πλουτοκρατών. Και να πληρώνουν κάθε τόσο φόρο αίματος στο βωμό των κερδών τους. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση για την εξυπηρέτηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια αλλά και διεθνώς. Και καθώς η γειτονιά μας μυρίζει μπαρούτι, ας μην ξεχνάμε ότι ειρηνικά Βαλκάνια είναι αυτά χωρίς ΝΑΤΟ, βάσεις και ιμπεριαλισμό. Το ΚΚΕ παλεύοντας για τα πιο προωθημένα ιδανικά της ανθρωπότητας έναν αιώνα τώρα, συνεχίζει με συνέπεια και αποφασιστικότητα να πολεμά τον ιμπεριαλισμό σε όλα τα επίπεδα, ενώ η συμβολή και η δράση του μέσα απ' τα κινήματα ειρήνης είναι διεθνώς αναγνωρισμένη στη συνείδηση των λαών. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μας αναλογεί μεγάλη ευθύνη γιατί είμαστε ένα μεγάλο κομμάτι που προέρχεται απ' τα λαϊκά στρώματα, που ακουμπάνε πάνω μας, επομένως δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε στην προστασία των συμφερόντων του ελληνικού λαού, όποτε κι αν απαιτηθεί, και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αποτύχουμε σ' αυτήν την επιλογή που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της χώρας. Ολοι μαζί να κάνουμε πράξη το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Σας ευχαριστώ.

Κωνσταντίνος Γιαννάκος

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), ανθυποπυραγός ε.α.

Αγαπητοί συνάδελφοι όλων των Σωμάτων, ένστολων και μη ένστολων - συνταξιούχων και αποστράτων σήμερα, φίλες και φίλοι,

Η Ενωσή μας νιώθει ιδιαίτερα τιμητική την πρόσκληση που έλαβε να παρευρεθεί σήμερα εδώ, σ' αυτήν τη μάζωξη, που σκοπό έχει να γνωριστούμε καλύτερα και από κοινού να συντονίσουμε και τους αγώνες μας, που έτσι κι αλλιώς έχουμε αρχίσει αρκετό καιρό τώρα. Και βέβαια θα τολμούσα να πω εδώ πως το Πυροσβεστικό Σώμα έχει πρωτοτυπήσει και πρωτοστατήσει και σ' αυτό, με την ίδρυση της πρώτης Πανελλήνιας Ενωσης Πυροσβεστικού Σώματος των υπαλλήλων, με την πρώτη συνδικαλιστική Ενωση πριν τριάντα χρόνια, όπως βέβαια και με την Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων που ιδρύθηκε το 1961. Οι καιροί είναι δύσκολοι, το βιώνουμε όλοι μας, γνωρίζουμε ποιους έχουμε συμμάχους και ποιους έχουμε αντιπάλους. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει τις επιλογές μας και πιστεύω ότι με τον διαρκή αγώνα και με τη συμπαράσταση και του ΚΚΕ - που τολμώ να πω ότι είναι ένα από τα ελάχιστα κοινοβουλευτικά κόμματα που ασπάζεται και συμβαδίζει μαζί μας και αγωνιά για μας - βρισκόμαστε πάντα δίπλα και ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους, η επόμενη συνάντηση θα είναι πάλι σίγουρα σε κάποιες διαδηλώσεις, σε κάποια συλλαλητήρια, γιατί δυστυχώς άλλος χρόνος δεν υπάρχει. Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους.

Χρήστος Καμζέλας

Υπαστυνόμος Β' ε.α., Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών

Εκ μέρους της Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών ευχαριστούμε το ΚΚΕ για την πρόσκληση. Η σημερινή μας παρουσία συμπίπτει με τη συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου απ' την ίδρυσή μας. Ενα τρίμηνο που χαρακτηρίστηκε από συνεχείς παρεμβάσεις και αγωνιστική παρουσία κοντά στο λαϊκό κίνημα για τα δικά μας προβλήματα, που τα περισσότερα είναι κοινά με όλων των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων. Γνωρίζουμε ως Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών ότι με τις θέσεις και τη στάση μας στενοχωρήσαμε όλους εκείνους που θέλουν τον αστυνομικό τυφλό όργανο καταστολής, αποκομμένο απ' το λαϊκό κίνημα. Γνωρίζουμε επίσης ότι πρέπει να παλέψουμε με παγιωμένες αντιλήψεις σε κάθε χώρο. Προερχόμαστε από φτωχές λαϊκές οικογένειες, που βρεθήκαμε να υπηρετούμε στον κατασταλτικό βραχίονα του κράτους, δεν ξεχνούμε όμως ποτέ ούτε την προέλευσή μας ούτε στα προβλήματά μας πως μπορεί να δοθεί λύση μακριά, ξεκομμένα απ' τους κοινούς αγώνες με τους άλλους εργαζόμενους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Επιτροπή του ΚΚΕ για τις ΕΔ και τα ΣΑ, που είναι πολύτιμος συμπαραστάτης στα πρώτα μας βήματα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με τον αγώνα μας, μαζί με τον λαό θα δοθεί λύση στα προβλήματά μας, θα έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο μας. Καλή δύναμη στο ΚΚΕ για τους αγώνες που δίνει, καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους.

Οι χαιρετισμοί στη συνεστίαση

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΕΣ συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων αντιναύαρχος ε.α. (ΠΝ) Γιώργος Ροΐδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος ανθυποπυραγός ε.α. Κώστας Γιαννάκος, καθώς και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα και η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών και εκπρόσωποι Ενώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ