ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Ιούνη 2018 - Κυριακή 17 Ιούνη 2018
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΦΩΤΟ

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΛΙΟΣ.

Πιστός φίλος του Κόμματος και ένθερμος αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Μεγάλωσε τα τρία του παιδιά με τη σύντροφο της ζωής του Ιωάννα και τους εμφύσησε την αγάπη για τα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ.

Τα παιδιά του Αντρέας, Νίκος και Μαρία προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Λιβαδειάς.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ του Κωνσταντίνου πέθανε στις 18/5/2018 στα Γιάννενα.

Το 40ήμερο μνημόσυνο θα γίνει στις 23/6/2018 ημέρα Σάββατο στο Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Κοπάνων.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 30 ευρώ στην ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας.

Ηταν με το ΚΚΕ από τότε που άρχισε να καταλαβαίνει έως το θάνατό του.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των λατρεμένων μου παιδιών που τα «έχασα» από τη ζωή μου, εδώ και 10,5 χρόνια τον ΝΙΚΟ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ και 1,5 χρόνο τον ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ, που είχαν γενέθλια και γιορτή τον ίδιο μήνα, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων το ποσό των 40 ευρώ.

Η μητέρα τους Μπογιατζή Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου και φίλου ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ο σύντροφος Νικήτας Χονδρούδης προσφέρει 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μίκρας της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του Κόμματος.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΓΡΑΒΑΝΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 18 Δεκέμβρη 2017, η Μυρτώ και ο Βασίλης Γραβάνης προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Οργάνωσης Κυψέλης.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ. Οι κόρες του Αιμιλία και Μαρία και η γυναίκα του Ελένη στη μνήμη του προσφέρουν στο κόμμα του το ΚΚΕ 300 ευρώ.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου της αδελφού ΗΛΙΑ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ η Αφροδίτη Βουλβούλη - Κουζέλλη προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, τώρα που στις 13 Ιούνη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του.

***

ΦΩΤΟ

Στις 16/7/2018 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μου πατέρας ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του, αντί μνημοσύνου, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λουδία της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.

Ο γιος του Δουλγερίδης Γεώργιος

***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Ιούνη συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΛΚΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930.

Η αγωνιστική του πορεία αρχίζει νωρίς, σε ηλικία 13 χρόνων οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Μετά το Γυμνάσιο σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, αρχικά στο Παρίσι και μετά στο Αμβούργο, όπου αναγορεύτηκε διδάκτορας.

ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ
Αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της προδικτατορικής ΕΔΑ, και από το 1960 του ΚΚΕ, το οποίο υπερασπίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜ.

Το 1972 εκλέχτηκε καθηγητής Εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1979 του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε αντιπρύτανης (1983 - 1986), πρόεδρος του Τμήματος Νομικής (1986 - 1987) και το 1988 εκλέχτηκε πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1981 εκλέχτηκε πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και το 1983 μέλος του προεδρείου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Το 1985 ήταν υποψήφιος επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ο σύντροφός της Μαύρος Μιχάλης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, που «έφυγε» πριν από 24 χρόνια (1/7/1994), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ από το 1938 έως το τέλος της ζωής του, η συντρόφισσά του στον αγώνα και τη ζωή προσφέρω 120 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσα Πόπη Τσουκαλά

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΛΑ, προέδρου της Ομάδας Γυναικών Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας από το 2008 έως το 2012, το Προεδρείο της ΟΓΕ προσφέρει 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Θα τη θυμόμαστε για τη μεγάλη της συνέπεια, για το ζεστό της χαμόγελο, για τη γενναία στάση της στη ζωή και τους αγώνες.

***

Προς τιμήν των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και στη μνήμη όλων αυτών που έπεσαν στα πεδία των μαχών, στα μετερίζια της ταξικής πάλης και αυτών που «έφυγαν» από τη ζωή στην πολιτική προσφυγιά προσφέρω στο ΚΚΕ 500 ευρώ, ως πρώτη δόση, μέσω της ΚΟΒ Λειψίας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
Ιπποκράτης Καλτζίκης

***

Προς τιμήν του ΚΚΕ που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια, έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, και στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη και σοσιαλιστική Ελλάδα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Λειψίας 300 ευρώ.

Σταματία και Θανάσης Καραγιάννης

ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΡΑΒΑΝΗ
ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΡΑΒΑΝΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΟΥΛΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΟΥΛΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΛΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΛΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ
ΑΛΚΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ
ΑΛΚΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 17/6/2018, στις 9 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του συντρόφου ΗΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων του Δρομοκαΐτειου (Ιερά Οδός 343, Χαϊδάρι).

Προσφορά

Προσφέρω στο ΚΚΕ 500 ευρώ οικονομική βοήθεια, ως πρώτη δόση, για την ενίσχυση του «902» και των μέσων προπαγάνδας του ΚΚΕ.

Γεώργιος Κουτρόπουλος του Αναστασίου

Ηλιούπολη



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ