ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2017
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κεφάτη πρωτοχρονιάτικη γιορτή με πλούσιο πρόγραμμα

MotionTeam

Με πολλές εκπλήξεις, κέφι και χαρά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά που διοργάνωσαν, για άλλη μια χρονιά, οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, τα παιδιά, από τις 6 το απόγευμα μέχρι και το βράδυ, πέρασαν αξέχαστες δημιουργικές στιγμές με τη συνοδεία παιδαγωγών και ψυχαγωγών, ξεφάντωσαν σε ρυθμούς Ζούμπα, γεύτηκαν τα απολαυστικά γιορτινά εδέσματα και υποδέχθηκαν τον Αϊ - Βασίλη που μοίρασε δώρα σε όλους.

Η Κατερίνα Νοτάκη, στέλεχος της ΚΝΕ, καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους σημειώνοντας: «Βρισκόμαστε εδώ για άλλη μια χρονιά στο καθιερωμένο μας ραντεβού. Στην πιο όμορφη γιορτή που διοργανώνουν κάθε χρόνο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και αποτελεί μια ανάσα για όλες τις λαϊκές οικογένειες, σε ένα γιορτινό και ξέγνοιαστο κλίμα». Και κάλεσε, μετά από αυτό το διάλειμμα των εορτών, να βρεθούμε και πάλι μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και των παιδιών του.

Τα παιδιά από νωρίς απασχολήθηκαν δημιουργικά στις διάφορες γωνιές που λειτούργησαν στο χώρο:

  • Στο εργαστήρι κατασκευών έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κούκλες με υφάσματα και μπουκάλια και έμαθαν την ιστορία αυτών των παιχνιδιών. Επίσης έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια με κουκουνάρια και ό,τι άλλο υλικό βάζει ο νους.
  • Στο εργαστήρι μοντελισμού συναρμολόγησαν και έβαλαν σε λειτουργία διάφορες μηχανές, όπως μια μουτζουρομηχανή, ένα ξυπνητήρι - λαβύρινθο, συναρμολόγησαν ένα ηφαίστειο και μια αράχνη.
  • Στο εργαστήρι πειραμάτων χημείας απόλαυσαν μια παράσταση σταγονιδίων, ανακάλυψαν το μαλακό αυγό, τη διαφορά της πυκνότητας, έμαθαν για την οξύτητα και τους δείκτες, συμμετείχαν στη δημιουργία οδοντόκρεμας για ελέφαντες και πολύχρωμων τριαντάφυλλων.

MotionTeam

Επίσης, πέρασαν από τη γωνιά face painting όπου μεταμορφώθηκαν στους ήρωες που επέλεξαν, έπαιξαν στη γωνιά lego και άφησαν τη δική τους, μικρή, αλλά σημαντική συνεισφορά στη γωνιά αλληλεγγύης. Επισκέφθηκαν μαζί με τους γονείς τους και το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» που έδωσε το «παρών» με επιλεγμένους τίτλους βιβλίων για μικρές και μεγαλύτερες ηλικίες.

Τα παιδιά διασκέδασαν και με τα ομαδικά παιχνίδια που φέτος ήταν «ντυμένα» με την ιστορία του μικρού Πρίγκιπα και του αγαπημένου του φίλου του τριαντάφυλλου. Ταξίδεψαν στις πλανητικές περιηγήσεις του μικρού Πρίγκιπα μέσα από διάφορες δοκιμασίες, γρίφους και παιχνίδια όπως «ντύσε το χιονάνθρωπο», «μάντεψε τι είναι», «μπαλονοδρομίες», «σκάσε το μπαλόνι», κ.ά.

Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε το μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα που παρουσιάσθηκε από την Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ «Κόκκινα Αλεξίπτωτα» με έναν ξεχωριστό και μοντέρνο τρόπο. Τα παιδιά άκουσαν γνωστά σε όλους παραμύθια, όπως «Η μάγισσα Φρικαντέλλα που μισούσε τα κάλαντα», ο «Αϊ Βασίλης στη Φυλακή με τους 83 αρουραίους» και «τα Χριστούγεννα της Λούλας της στρουμπουλούλας», με συνοδεία πολύ όμορφων και γνωστών τραγουδιών.

Τέλος, χόρεψαν ξέφρενα σε ρυθμούς Ζούμπα, στο πάρτι που στήθηκε λίγο πριν την έλευση του αγαπημένου όλων του Αϊ Βασίλη. Ο Αϊ Βασίλης έφτασε στο χώρο με το έλκηθρό του και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

MotionTeam

MotionTeam

MotionTeam

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση με αποφοίτους σχολών σοσιαλιστικών χωρών

Στο πλαίσιο των 100χρονων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με Ελληνες αποφοίτους σχολών των σοσιαλιστικών χωρών. Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Γενάρη 2018, στις 6 μ.μ., στη Μουσική Σκηνή «Κρεμλίνο», στον Πειραιά (Καραΐσκου 119 - πλατεία Κοραή).

Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με απόφοιτους σχολών από τις σοσιαλιστικές χώρες.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρώνεται η Γιορτή Βιβλίου

Αύριο Σάββατο, 30 Δεκέμβρη, ολοκληρώνεται η Γιορτή Βιβλίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που περιλαμβάνει εκθέσεις και εκδηλώσεις με βιβλιοπαρουσιάσεις. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Βερανζέρου και Κοτοπούλη 1, Αθήνα: Σήμερα, Παρασκευή 29/12, με ωράριο: 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
  • Κολωνού 3, Αθήνα: Σήμερα, Παρασκευή 29/12, με ωράριο: 17.30 - 20.30.
  • Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ Σήμερα, Παρασκευή 29/12, με ωράριο: 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
  • Γέρακας (Λεωφόρος Μαραθώνος 96): Μέχρι αύριο Σάββατο 30/12 και 2-4/1/2018, 17.30 - 20.30.
  • Λαύριο (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου): Σήμερα Παρασκευή 29/12 και το Σάββατο 30/12, 18.30 - 20.30.

Αύριο Σάββατο, 30 Δεκέμβρη, στις 17.30, στον Γέρακα (λεωφόρος Μαραθώνος 96), θα πραγματοποιηθεί παιδική γιορτή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ