ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Ιούνη 2017
Σελ. /32
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες
  • Την παρασκευή 30 Ιούνη και το Σάββατο 1η Ιούλη, στο πάρκο «ΦΙΞ», στα Πατήσια
  • Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τις περσινές εκδηλώσεις στο πάρκο «ΦΙΞ»
Από τις περσινές εκδηλώσεις στο πάρκο «ΦΙΞ»
«Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες αγωνιζόμαστε οργανωμένα και ενωμένα ενάντια στον καπιταλισμό - Παλεύουμε για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό»: Με το σύνθημα αυτό η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει, την Παρασκευή 30 Ιούνη και το Σάββατο 1 Ιούλη, το 17ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, στο πάρκο «ΦΙΞ» στα Πατήσια (Πατησίων 307), με ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 8 μ.μ.

Το Σάββατο 1 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για κοινή πάλη Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων εργατών έχει εκδοθεί στα Ελληνικά, τα Αλβανικά, τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Μπαγκλαντεσιανά και τα Αραβικά. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι μετανάστες και πρόσφυγες,

Εμείς οι εργάτες, Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες, βρισκόμαστε παντού αντιμέτωποι με τα διάφορα πρόσωπα της ίδιας καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που ξεκινάει από την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και φτάνει μέχρι τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Ουκρανία και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους τα σχέδια και τις συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών.

Και στην ειρήνη και στον πόλεμό τους, οι καπιταλιστές έχουν τον ίδιο στόχο, το κέρδος! Στο όνομα αυτού του στόχου - τόσο στις ισχυρές όσο και στις λιγότερο ισχυρές χώρες - αυξάνουν την εκμετάλλευση και χειροτερεύουν τη ζωή των εργατών, τσακίζουν λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, δημιουργούν στρατιές ανέργων, πολλαπλασιάζουν τη φτώχεια. Αυτή είναι η ιμπεριαλιστική ειρήνη, που όταν οξύνονται οι ανταγωνισμοί των εκμεταλλευτών για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των αγορών, για τους δρόμους της Ενέργειας, του εμπορίου, δίνει τη θέση της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οταν οι καπιταλιστές δεν μπορούν να λύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, ο πόλεμος αποτελεί διέξοδο, σπέρνοντας τη φρίκη και το θάνατο στους λαούς.

"Ο πόλεμός τους τσακίζει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους!". Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, ο δρόμος της ξενιτιάς, της μετανάστευσης, της προσφυγιάς περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ολοι εμείς που με τη δουλειά μας παράγουμε τον πλούτο, δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον, κανέναν κοινό στόχο με τους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στον πόλεμο. Δεν πρέπει, λοιπόν, να δεχτούμε να κάνουμε καμιά θυσία για ξένα συμφέροντα, να πολεμάμε κάτω από ξένη σημαία. Αντίθετα, σε κάθε περίπτωση, έχουμε κοινό συμφέρον να τους αντιπαλέψουμε, δυναμώνοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ μας, όποια κι αν είναι η καταγωγή, το χρώμα, η θρησκεία μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Κόμμα της εργατικής τάξης της Ελλάδας, που σταθερά παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως το NATO και η EE, καλεί Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες σε κοινή οργάνωση στα συνδικάτα, σε όλους τους μαζικούς φορείς και κοινή πάλη:

  • Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
  • Για τη διεκδίκηση - κόντρα στις συμφωνίες των ιμπεριαλιστικών κρατών, της EE, του NATO - του δικαιώματος των προσφύγων να πάνε στη χώρα που θέλουν. Για τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, όσον καιρό παραμένουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.
  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Ενάντια στο NATO, την EE, σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που καταληστεύουν, καταδυναστεύουν και μακελεύουν τους λαούς.

Εχουμε όλοι μας αρκετή πείρα, για να καταλάβουμε ότι ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται σε καμιά χώρα, με καμιά κυβέρνηση, με καμιά ιμπεριαλιστική συμμαχία. Αντίθετα, όσο προχωρά γίνεται πιο επιθετικός, πιο βάρβαρος, δημιουργεί μεγαλύτερα αδιέξοδα. Οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών μεγαλώνουν για το μοίρασμα του πλούτου και στη βάση αυτή θα δυσκολεύουν περισσότερο τη ζωή των λαών σε όλες τις χώρες, θα ενισχύουν τον εθνικισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, το θρησκευτικό φανατισμό, τις εδαφικές διαφορές, θα φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Επομένως, σήμερα γίνεται πιο αναγκαία και επίκαιρη από ποτέ η ενιαία πάλη των εργατών σε κάθε χώρα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, όπου οι εργάτες θα πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και θα τις δουλεύουν σχεδιασμένα για την εξυπηρέτηση των δικών τους αναγκών.

Η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία άνοιξε πριν από 100 χρόνια αυτό το δρόμο, αποδεικνύοντας ότι ο καπιταλισμός μπορεί να είναι ισχυρός, δεν είναι όμως ανίκητος. Απέδειξε ότι αν το αποφασίσουν οι εκμεταλλευόμενοι, έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τους εκμεταλλευτές. Ακόμα, έδειξε πώς λειτουργεί μια κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και το κέρδος, πώς μπορεί να εξασφαλίσει σε όλους το δικαίωμα στην εργασία, στη στέγη, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία, πώς προωθεί την ευημερία των ανθρώπων, την ειρήνη. Η αντεπανάσταση και το πισωγύρισμα είναι προσωρινά. Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε.

Σε αυτόν το δρόμο το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες και πρόσφυγες, σε αυτόν το δρόμο καλεί τους εργάτες όλων των χωρών».

Το πρόγραμμα του Διημέρου
Την Παρασκευή 30 Ιούνη

-- Συζήτηση για τα προβλήματα των νέων μεταναστών και προσφύγων

-- Μουσικοθεατρική παράσταση για την προσφυγιά από το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ

-- Παραδοσιακοί χοροί από τη Σρι Λάνκα

-- Λαϊκό γλέντι

Το Σάββατο 1 Ιούλη

-- Ομιλία του Θοδωρή Χιώνη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ

-- Γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια

Επίσης, στο Διήμερο θα παρουσιαστεί χορευτική παράσταση με τίτλο «Από το Δούναβη στον Εβρο», από το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών.

Στο «ΦΙΞ» θα λειτουργήσει παιδότοπος με παιδικές δραστηριότητες, παιχνίδια, παραστάσεις Καραγκιόζη κ.λπ.

  • Οι εκδηλώσεις και τις δύο μέρες ξεκινούν στις 8 μ.μ.
Σε εξέλιξη οι εκθέσεις βιβλίου στην Αττική

Συνεχίζεται η Γιορτή Βιβλίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που περιλαμβάνει εκθέσεις με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές και άλλες πρωτοβουλίες, στα γραφεία του Κόμματος σε όλη την Αττική. Το πρόγραμμα των εκθέσεων έχει ως εξής:

-- Στα γραφεία της Ομόνοιας (Βερανζέρου & Κοτοπούλη), η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 29 Ιούνη, ενώ στα γραφεία της οδού Κολωνού 3 (Αθήνα) ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή. Το ωράριο λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Πέμπτη 6 μ.μ. - 9 μ.μ. και σήμερα Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. & 6 μ.μ. - 9 μ.μ.

-- Στον Γέρακα, ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή, με ωράριο 6 μ.μ. - 9 μ.μ., στα γραφεία του Κόμματος (Λ. Μαραθώνος 96).

-- Στον Βύρωνα, ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή, με ωράριο 6 μ.μ. - 9 μ.μ., στα γραφεία του Κόμματος (Χειμάρας & Αϊδινίου).

-- Στου Ζωγράφου, από αύριο, Δευτέρα, μέχρι 29 Ιούνη και ώρες 6 μ.μ. - 9 μ.μ., στα γραφεία του Κόμματος (Παπαδιαμαντοπούλου 81).

-- Στο Περιστέρι, στις 3, 4 και 5 Ιούλη, ώρες 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ., στο Μουσείο Εθν. Αντίστασης (Εθν. Αντίστασης 33). Στις 9 μ.μ. θα προβάλλονται ταινίες για την Οχτωβριανή Επανάσταση: Στις 3/7 το «Πώς δενότανε τ' ατσάλι», στις 4/7 «Τσαπάγιεφ» και στις 5/7 «Ο δρόμος προς τη ζωή».

-- Στο Κερατσίνι, από τις 3 μέχρι τις 7 Ιούλη και ώρες 6 μ.μ. - 9 μ.μ., στα γραφεία του Κόμματος στην Αμφιάλη.

-- Στο Πέραμα, στις 5, 6 και 7 Ιούλη, στον «Αρμό» (δίπλα στα γηπεδάκια 5x5). Στις 5/7, στις 8 μ.μ., θα παρουσιαστεί η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Από τη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων». Στις 6/7, στις 8 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «Η μάνα» και στις 7/7, στις 8 μ.μ., η ταινία «Πώς δενότανε τ' ατσάλι».

Στο πλαίσιο της Γιορτής Βιβλίου, η ΤΟ ΕΒΕ, την Τετάρτη 28 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Καποδιστρίου 24 (3ος όροφος) καλεί σε εκδήλωση με θέμα: «Το πολιτικό βιβλίο όπλο στην πάλη των ιδεών». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην έκθεση βιβλίου στην Ομόνοια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ