ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Μάη 2017
Σελ. /24
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Λαϊκός ξεσηκωμός παντού, ταξικός αγώνας διαρκείας για την ανατροπή

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε δήλωσή του από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε:

«Ο ταξικός πόλεμος ουσιαστικά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μαραθώνιος, δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας, τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχτούν στο καλάθι της Ιστορίας και αυτό ο μόνος αρμόδιος, υπεύθυνος είναι ο ελληνικός λαός, το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Γι' αυτό, το κάλεσμά μας είναι: Λαϊκός ξεσηκωμός παντού, ούτε μέρα ούτε ώρα χαμένη, δεν τελειώνει η μάχη ούτε σήμερα ούτε αύριο, συνεχίζεται.

Το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις, το αγωνιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, η Κοινωνική Συμμαχία, θα είναι παρόντες κάθε μέρα παντού, και στους δρόμους και στη Βουλή, στα εργοστάσια, στις πόλεις και τα χωριά.

Ο αγώνας είναι διαρκείας, θα πρέπει να οδηγήσει σε ανατροπή αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος, των κυβερνήσεών του, για αποδέσμευση από την ΕΕ, με ένα κοινωνικό και οικονομικό σχέδιο που θα έχει στο νου του, στο επίκεντρό του, τον εργαζόμενο άνθρωπο, θα έχει τις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες του λαού μας».

Τα σημερινά συλλαλητήρια

Αθήνα, 7 μ.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Αλεξανδρούπολη, 7 μ.μ., δημαρχείο

Αγρίνιο, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Αλιβέρι, 7.30 μ.μ., άγαλμα Λιγνιτωρύχου

Αρτα, 8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς

Βέροια, 10.30 π.μ., ΠΕΔΥ

Βόλος, 7 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Γιάννενα, 7 μ.μ., Πλάτανος

Γρεβενά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Δράμα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ζάκυνθος, 7.30 μ.μ., Νομαρχία

Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Καβάλα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 8 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Καρδίτσα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 7.30 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία

Κατερίνη, 6.30 μ.μ., Πλατάνι, συντριβάνι

Κιλκίς, 6.30 μ.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 7.30 μ.μ., Περιβολάκια

Λαμία, 7 μ.μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Λιβαδειά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη, 7 μ.μ., πλατεία Σαπφούς

Ναύπλιο, 7 μ.μ., πλατεία Καποδίστρια

Νάουσα, 11 π.μ., έξω από το νοσοκομείο

Ξάνθη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα, 7 μ.μ., πλατεία Γεωργίου

Πτολεμαΐδα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Σάμος, 7 μ.μ., Καρλόβασι

Σέρρες, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Τρίκαλα, 7 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τρίπολη, 7 μ.μ., πλατεία Πετρινού

Φλώρινα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 7 μ.μ., φανάρια Νεάπολης

Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Λεωφορεία από Ελευσίνα και Λαύριο

Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια δρομολογούνται λεωφορεία από την Ελευσίνα (στις 6 μ.μ., από το δημοτικό πάρκινγκ) και το Λαύριο (στις 4 μ.μ., από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων).

Οι σημερινές προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων, των μαζικών φορέων, των Λαϊκών Επιτροπών για το παναττικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, σήμερα, στην Ομόνοια έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ., στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα από τους κλάδους Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού - Δέρματος, ΕΥΔΑΠ, Αστικών Συγκοινωνιών, ΟΣΕ, μισθωτών οδηγών Ταξί, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών, Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Μισθωτών Τεχνικών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών-στριών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Δημοσίου, ΟΤΑ, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Δικηγόρων, Σύλλογος Επαγγελματιών Α' Αθήνας, κλαδικά σωματεία και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων - ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από τη Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση, από τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Φοιτητικοί - Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ.

Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικής Αθήνας, Βόρειου Τομέα Αθήνας, Κεντρικού Τομέα Αθήνας, Θριασίου - Μεγαρίδας και από την περιοχή των Μεσογείων και το ΕΚ Λαυρίου.

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης: Οι συνταξιουχικές οργανώσεις, καθώς και Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Πειραιά, της Ανατολικής Αθήνας, του Νότιου Τομέα της Αθήνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ