Στην Ερώτηση, που υπογράφει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επισημαίνεται:
«Η πρόσφατη έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα, αλλά και ο καταστροφικός σεισμός πριν λίγο διάστημα στην Ιταλία επαναφέρουν το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας στις κατοικίες, σε δημόσια κτίρια, σχολεία και χώρους δουλειάς που δεν δικαιολογείται από το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνικής.
Ενδεικτικά στην Ελλάδα, που είναι η πιο σεισμογενής χώρα στην Ευρώπη και η 6η παγκόσμια, από τα 4 περίπου εκατομμύρια των κτιρίων της χώρας, ένα ποσοστό της τάξης του 80% χτίστηκε πριν το 1985, δηλαδή είτε χωρίς αντισεισμικό κανονισμό είτε με ανεπαρκή αντισεισμικό κανονισμό (1960 - 1985). Χαρακτηριστικά επίσης παραδείγματα αποτελούν: η κατάργηση ελεγκτικών υπηρεσιών των πολεοδομιών, η έλλειψη αυστηρών διαδικασιών λειτουργίας, συντήρησης και ασφάλειας του συνόλου των επαγγελματικών εγκαταστάσεων και των κατοικιών, οι μειωμένες δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για σχετικά ζητήματα, η έλλειψη προσωπικού σε σχετικούς φορείς, καθώς και η παραχώρηση σχετικών αρμοδιοτήτων στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση χωρίς αντίστοιχη αύξηση της χρηματοδότησης.
Είναι μεγάλη η διαχρονική ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αναδεικνύεται ο πολιτικός χαρακτήρας του προβλήματος της έλλειψης ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προστασίας.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Πώς τοποθετείται για το γεγονός ότι στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης - με χρήματα όλα προερχόμενα από τη βαριά φορολογία των εργαζομένων - η ΕΕ δεν έχει χρηματοδοτήσει τα παραπάνω ζωτικής σημασίας έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας και άλλα έργα που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά, αντίθετα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι με την αδρή χρηματοδότηση που λαμβάνουν επιλέγουν μόνο τα έργα εκείνα που τους αποφέρουν κέρδη;».
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της προέδρου του ΣΥΠΑ, Β. Πανουτσάκου, η οποία κατήγγειλε τη δήθεν διαβούλευση που προβάλλει η περιφερειακή αρχή, λέγοντας ότι ο Σύλλογος έχει καταθέσει απόψεις και προτάσεις για σειρά ζητημάτων, οι οποίες πετάχθηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Κατέθεσε δε τη θέση του Συλλόγου για απόσυρση του Οργανισμού, ο οποίος ως εργαλείο άσκησης πολιτικής ενισχύει την κερδοφορία των επιχειρήσεων και ακριβώς για το λόγο αυτό οι κύριες τροποποιήσεις αφορούν τις Διευθύνσεις Οικονομικών και Τεχνικών Εργων. Χαρακτηριστικά στις 2.068 σελίδες του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας των υπηρεσιών που πληρώθηκαν περίπου 35.000 ευρώ και ιδιαίτερα της Μελέτης Οργάνωσης των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, καταγράφεται ο στόχος για την «προσαρμογή του Οργανισμού ώστε να υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το περιφερειακό αναπτυξιακό μοντέλο και το όραμα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ», ενώ επιδιώκεται «να υπάρξει συμφιλίωση με την ιδέα του επιχειρηματικού κέρδους».
Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι ζητούν οι «υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, να υπηρετούν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, ασφαλή μεταφορά, την προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.».
Από την πλευρά της, η διοίκηση της Περιφέρειας έκανε λόγο για βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών και για οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνει ο νέος Οργανισμός.
Η Αλ. Μπαλού, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπογράμμισε στην τοποθέτησή της ότι ο Οργανισμός έρχεται να υπηρετήσει το όραμα της Περιφέρειας, όπως προκύπτει και από τους προϋπολογισμούς της και από τη μέχρι τώρα δράση της, για στήριξη της επιχειρηματικής δράσης ως προτεραιότητα, για λιγότερο κράτος, περισσότερα βάρη στις πλάτες του πολίτη, για λιγότερο μισθολογικό κόστος, για εργαζόμενους που και πάλι θα τους διαφεντεύουν όπως θέλουν οι ίδιοι. Ο Οργανισμός, σημείωσε, αυτόν τον προσανατολισμό θα υπηρετήσει. Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι οι τροποποιήσεις στον Οργανισμό ενισχύουν την ανάγκη για τα μεγάλα έργα και λιγότερο την ανάγκη για υπηρεσίες που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε η Αλ. Μπαλού, η έλλειψη προσωπικού παραμένει, οι προσλήψεις είναι ευχές, οι μισθοί υπόκεινται σε όλες τις περικοπές από την κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Ουσιαστικά προσαρμόζεστε, υπακούτε, πάτε πιο γρήγορα σε αυτό που θέλετε να υπηρετήσετε, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού».
Ο Ν. Σοφιανός ανέφερε πως υπάρχει σύγκρουση για το εμπόριο ναρκωτικών και γύρω από αυτό. Καταλήγοντας είπε πως «θεωρούμε ότι ο δήμος πρέπει να στηρίξει τους κατοίκους των Εξαρχείων εξασφαλίζοντας τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών καθώς και οι κρατικοί φορείς την απρόσκοπτη λειτουργία τους και φυσικά την ασφάλεια των δρομολογίων του ΟΑΣΑ».
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε το μεσημέρι με αναφορά του Γ. Καμίνη, στην πολιτική ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της διογκούμενης εγκληματικότητας στην Αθήνα.
Χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης επικράτησαν χτες. Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και σήμερα.
Μικροπροβλήματα προκλήθηκαν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των βορείων ανέμων που έπνεαν στο Αιγαίο και έφταναν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ από το Λαύριο τα πλοία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την Τζιά. Επίσης, δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια Καβάλα - Πρίνου, ενώ ανεκτέλεστο έμεινε και το δρομολόγιο του «Μαρμάρι Εξπρές» για Μαρμάρι.
Την ίδια ώρα, κλειστά λόγω χιονοπτώσεων έμειναν τα σχολεία στους δήμους Βιάννου, Οροπεδίου Λασιθίου και στις δημοτικές ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα Γόρτυνας, στην Κρήτη.
Προβλήματα υπήρχαν στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Λεύκης της Σητείας και στο οδικό δίκτυο Ζήρου - Αρμένων και στη διαδρομή Σφάκας - Τουρλωτής, όπου η κυκλοφορία διεξαγόταν με δυσκολία.
Επίσης, πτήση από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, χρειάστηκε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων.