Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Παρασκευή ξεκινούν στο Κερατσίνι οι προβολές του δωρεάν θερινού σινεμά που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51), στις 9 μ.μ. Επίσης, σήμερα ολοκληρώνεται το τριήμερο εκδηλώσεων της ΟΒ Περάματος της ΚΝΕ, με coctail πάρτι στον Αρμό, δίπλα από τα γήπεδα 5x5, στις 9 μ.μ.
Προφεστιβαλική εκδήλωση διοργανώνεται αύριο Σάββατο, στην Πάτρα, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Παπανδρέου, με ομιλητή τον Κώστα Πελετίδη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και δήμαρχο Πατρέων. Το θέμα της ομιλίας θα είναι «Πεντάμηνα - Οκτάμηνα - Προγράμματα Voucher. Ανακύκλωση της ανεργίας ή πάλη για τη ζωή που μας αξίζει;». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ακόμα χορούς από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πάτρας, επίδειξη παρκούρ και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ. Στο χώρο θα υπάρχουν: Περίπτερο του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών, βιβλιοπωλείο, χώροι για γκράφιτι και πινγκ πονγκ, έκθεση με θέμα «Τα πρώτα βήματα και οι πρώτες μάχες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα», ενώ θα προβάλλεται και βίντεο - αφιέρωμα στην οδοιπορία του Δήμου Πατρέων.
Ακόμα, την Κυριακή 17 Ιούλη, στην Κεφαλονιά, γίνεται εκδήλωση στο λιμάνι της Σάμης, με ομιλία από τον Α. Βαλεντή, στέλεχος του ΚΚΕ, θεατρικό από ομάδα της ΚΝΕ και επίδειξη χορού από τοπικό χορευτικό σύλλογο.
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνει και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και για τις επόμενες μέρες το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:
Αύριο Σάββατο: Στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι Χαλκιδικής, παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Αναστασιάδη «Πολεμώντας για τη λευτεριά», από τον Σωκράτη Μπουντόλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιούλη:
-- Διήμερο δράσης στην πλατεία Ευόσμου και στην πλατεία Επταλόφου με τίτλο «Κλώτσα την μπάλα και όχι τη ζωή σου, πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά».
-- Διήμερο δράσης στο στρατόπεδο Στρεμπενιώτη με τίτλο «Αθλητισμός vs ναρκωτικά».
Τρίτη 19 Ιούλη: Καλαμαριά - Πεζόδρομος, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση για το Προσφυγικό. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.
Από σήμερα Παρασκευή, η Τομεακή Οργάνωση Εργαζομένων της ΚΝΕ στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει διήμερο Εργατικό Φεστιβάλ, στις 8 μ.μ., στον Καράβολα (έναντι Τάλως), με θέμα «Προετοιμάζουμε νέους λαϊκούς ξεσηκωμούς! Η νεολαία να βγει μπροστά». Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή κινηματογραφικής ταινίας, ενώ αύριο Σάββατο θα γίνει συζήτηση με θέμα «Συμβιβασμός και υποταγή ή οργάνωση και αντεπίθεση; Το πραγματικό δίλημμα για τη νεολαία!» και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Επίσης σήμερα Παρασκευή, γίνεται το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Ποταμούδια Καβάλας, στις 8.30 μ.μ., στην αυλή του 11ου δημοτικού σχολείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής», ομιλία από τον Γιώργο Πυργελή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι.
Με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε στις αρχές του μήνα το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή, με την οποία προβλέπεται η σύσταση «Επιτροπής Ελέγχου Κοστολόγησης» για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, με στόχο την «υποστήριξη των συνεπών εκδοτικών επιχειρήσεων», το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι «με τη δικαιολογία της "εξοικονόμησης πόρων" μπροστά στην οικονομική κρίση της χώρας μας και τον πετσοκομμένο προϋπολογισμό για την Παιδεία, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για περικοπές στα πανεπιστημιακά συγγράμματα» και απαιτεί να παρθεί πίσω η συγκεκριμένη τροπολογία.
«Η συγκεκριμένη κίνηση, αναφέρει το ΜΑΣ σε σχετική ανακοίνωση, έρχεται να προστεθεί ως ένα ακόμα εμπόδιο στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα εμείς και οι οικογένειές μας για να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας! Αλλο ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι και στον τομέα της Εκπαίδευσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζει στα χνάρια των προκατόχων της, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς στο θέμα του κόστους των συγγραμμάτων από τις τσέπες των οικογενειών μας επανέρχονται σταθερά όλες οι κυβερνήσεις από την προηγούμενη κιόλας δεκαετία!».
Το ΜΑΣ καλεί την κυβέρνηση «να μαζέψει τα παπαγαλάκια της που πασχίζουν να υπερασπιστούν τη συγκεκριμένη τροπολογία! Δεν μασάμε! Είναι προκλητικές οι δηλώσεις όπως ότι η συγκεκριμένη διάταξη "θα εξοικονομήσει πόρους για τη φοιτητική μέριμνα" ή ότι δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στους φοιτητές γιατί "οι ίδιοι δηλώνουν ότι προτιμούν τις ψηφιακές σημειώσεις των καθηγητών τους παρά το σύγγραμμα στο αντίστοιχο μάθημα"! Απαντάμε: Δεν θα ανεχτούμε να αντιπαραβάλλουν τη μία ανάγκη μας στην άλλη και να μας καλούν να επιλέξουμε ανάμεσα στο αν θα μας τα πάρουν από την αριστερή ή από τη δεξιά τσέπη! Τόσο η φοιτητική μέριμνα όσο και η δωρεάν διανομή των συγγραμμάτων μας είναι αναφαίρετα δικαιώματά μας και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους να καλύπτονται εξίσου και στο ακέραιο».
«Οσο τα συγγράμματα είναι "προϊόντα" δραστηριοτήτων με στόχο το επιχειρηματικό κέρδος, συνεχώς θα εμφανίζονται προβλήματα όπως τα παραπάνω», αναφέρει το ΜΑΣ και σημειώνει ότι «η λύση δεν βρίσκεται στην κατάργηση των συγγραμμάτων, αλλά στην ικανοποίηση του αιτήματος τα πανεπιστημιακά συγγράμματα να εκτυπώνονται, να διακινούνται και να κατοχυρώνονται (ως προς τα πνευματικά δικαιώματα) από εκτυπωτικά/εκδοτικά κέντρα των πανεπιστημίων. Κέντρα με ακαδημαϊκό έλεγχο και με στόχο ποιοτικές και επιστημονικά άρτιες εκδόσεις στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης και της μόρφωσης και όχι για εμπορική κερδοφορία».
Από προηγούμενο αθλητικό camp της ΚΝΕ |
Σήμερα αγώνες γίνονται σε:
Την επόμενη βδομάδα αγώνες θα γίνουν σε:
Δηλώσεις συμμετοχής για τις παραπάνω περιοχές μπορούν να στέλνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση 3on3campkne.dytikos@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6972578952.
Η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ δρομολογεί λεωφορεία στις 9.00 το πρωί από τα παρακάτω σημεία: Μπαρουτάδικο Αιγάλεω, Αγιος Αντώνιος Περιστέρι, κεντρική πλατεία Ιλίου και πλατεία Καράβου Μενίδι. Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να απευθυνθούν στις Οργανώσεις της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 697.2578.952.