ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Γενάρη 2016
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Ούτε βήμα πίσω! Ισχυρή λαϊκή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας

Με μαζικές κινητοποιήσεις δόθηκε χτες μια πρώτη απάντηση στο νέο έγκλημα που ετοιμάζεται ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση

Η μαζική διαδήλωση που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας ανεβαίνει τη Βασιλίσσης Σοφίας
Η μαζική διαδήλωση που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας ανεβαίνει τη Βασιλίσσης Σοφίας
Την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά τους να πρωτοστατήσουν, για να οργανωθεί ένα ισχυρό εργατικό - λαϊκό ανάχωμα στα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου, δήλωσαν χτες τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας και άλλοι φορείς του κινήματος.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι και γυναίκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων και διαδήλωσαν μαζικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εργασίας. Την πρωτοβουλία της κινητοποίησης είχαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Απέναντί τους, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρέταξε τις δυνάμεις καταστολής, όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να χτυπήσουν το κίνημα και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, παρά την καταστολή και τις απειλές, παρά τα ψέματα, τις συκοφαντίες και την προπαγάνδα με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί όλες αυτές τις μέρες να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις, το μήνυμα που ακούστηκε από χιλιάδες στόματα ήταν καθαρό: Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Να αποσύρει τώρα η συγκυβέρνηση το σχέδιο - έκτρωμα. Να μην τολμήσει να το φέρει καν στη Βουλή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου

Από νωρίς το πρωί, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο σφαγιασμό της Κοινωνικής Ασφάλισης, διαδηλωτές «κύκλωσαν» αιφνιδιαστικά το Μέγαρο Μαξίμου. Εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, ξεδίπλωσαν λίγο πριν τις 8 το πρωί μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, δύο πανό με την υπογραφή του ΠΑΜΕ: «Ολοι στον αγώνα! Στο νέο έγκλημα κανείς συμβιβασμός», «Πάρτε πίσω το σχέδιο - λαιμητόμο για το ασφαλιστικό».

Η συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Η συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Τα συνθήματα έπεφταν απανωτά για ώρες: «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Για την εργατιά δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών». Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο,τι πιο νοσηρό, ό,τι πιο εγκληματικό, ό,τι πιο βάρβαρο είχαν σκεφτεί, είχαν θεσμοθετήσει, είχαν νομοθετήσει απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, έρχεται να το κάνει πράξη, να το υλοποιήσει "μέχρι κεραίας" η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να συνεχίσει στην ίδια γραμμή, φέρνοντας νέο νομοσχέδιο - έγκλημα απέναντι σε ό,τι απέμεινε όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση. Η επιχειρηματολογία είναι και σήμερα η ίδια: Στο όνομα της βιωσιμότητας τσακίζονται δικαιώματα, κατακτήσεις των εργαζομένων, πραγματικά τσακίζεται η ίδια η ζωή.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τις δικές τους λύσεις, τις λύσεις που έχουν ανάγκη. Οσο οι "λύσεις" έρχονται από την πλευρά αυτών των κυβερνήσεων που γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, όσο οι "λύσεις" έρχονται από την πλευρά της ΕΕ, αυτές οι "λύσεις" είναι εχθρικές για τη ζωή μας, για τη ζωή των εργαζομένων.

Πορεία από το υπουργείο Εργασίας προς τη Βουλή
Πορεία από το υπουργείο Εργασίας προς τη Βουλή
Πρέπει να παλέψουμε για τις λύσεις που έχουμε ανάγκη, με επίκεντρο το δικό μας συμφέρον και τις ανάγκες των οικογενειών μας. Ολοι να βγούμε στους δρόμους γιατί έτσι έρχονται θετικές λύσεις και νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή μας. Να ξεκινήσουμε από σήμερα και όλες τις επόμενες μέρες να απαιτήσουμε αυτό το έγκλημα που είναι μπροστά μας απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση, να μην περάσει. Δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει».

Στο υπουργείο Εργασίας

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, δεκάδες συνδικάτα, συνταξιουχικές ενώσεις, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, να καλέσει στη χτεσινή κινητοποίηση, αγκαλιάστηκε από χιλιάδες, ήρθε σαν μια πρώτη απάντηση να εκφράσει τη λαϊκή αγανάκτηση. «Διαλύουν το Ασφαλιστικό και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο», «Τα χρέη διαγράφουν στην πλουτοκρατία, κόβουνε συντάξεις, αδειάζουν τα Ταμεία», φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ έκαψαν συμβολικά το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Σύντομο χαιρετισμό έκαναν, εκ μέρους του Συνδικάτου εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής η εργαζόμενη στα 5μηνα, Θάλεια Περπερίδου, και ο Αλέκος Περάκης, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν προς τη Βουλή, με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνεχιζόταν η διαδήλωση.

Καταστολή από την κυβέρνηση

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό παραδίνεται συμβολικά στην πυρά, έξω από το υπουργείο Εργασίας
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό παραδίνεται συμβολικά στην πυρά, έξω από το υπουργείο Εργασίας
Στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη Βουλή, τρεις κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν φράξει το δρόμο. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, κάλεσε την κυβέρνηση και την ηγεσία της Αστυνομίας να αποσύρουν τις αστυνομικές δυνάμεις, να ανοίξουν το δρόμο, ώστε η πορεία να ενωθεί με τους διαδηλωτές στο Μέγαρο Μαξίμου: «Δεν θα κάνουμε πίσω, θα φτάσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, η αντίσταση θα δυναμώνει θέλουν, δεν θέλουν», είπε, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη».

Ωστόσο, η κυβέρνηση και η Αστυνομία είχαν ξεκάθαρη πρόθεση να εμποδίσουν τη διαδήλωση. Με το σύνθημα «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» να ακούγεται από όλα τα στόματα, οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, παρά τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, παρά τα χτυπήματα με γκλοπ και ασπίδες. Μάλιστα, ένας 21χρονος που εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα χημικών μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» και ένας 73χρονος, που τραυματίστηκε στη διάρκεια της συμπλοκής με τα ΜΑΤ, στο Γενικό Κρατικό Αθήνας.

Κυβέρνηση και αστυνομία συνέχισαν την προσπάθεια καταστολής της εργατικής - λαϊκής κινητοποίησης. Στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού, ακόμη τρεις κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ «περίμεναν» την πορεία. Ταυτόχρονα, οι διαδηλωτές στο Μ. Μαξίμου παρέμεναν εγκλωβισμένοι στην Ηρώδου Αττικού ανάμεσα σε κλούβες και αστυνομικές δυνάμεις. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, συγκροτημένοι σε πορεία, συναντήθηκαν με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και ένωσαν τις φωνές τους: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους

Οι δυνάμεις καταστολής «επί το έργον»
Οι δυνάμεις καταστολής «επί το έργον»
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, ο Γιώργος Πέρρος τόνισε: «Η κυβέρνηση της "δεύτερης φορά αριστερά" χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συγκυβερνήσεών τους: Ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες ειδήσεις. Εχει ξαμολήσει τα παπαγαλάκια της και ιδιαίτερα στην περιβόητη "δημόσια ΕΡΤ", όπου παπαγαλίζουν εδώ και μια εβδομάδα τα "καλά" του νομοσχεδίου. Χρησιμοποιεί ακόμα χημικά, χειροβομβίδες κρότου, γκλομπς και καταστολή, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Δεν θα τους αφήσουμε, θα βάλουμε εμπόδια για να μην περάσει το σχέδιό τους. Σας προειδοποιούμε. Προετοιμάζουμε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, στα καράβια, στα εργοστάσια, στις λαϊκές συνοικίες για μεγάλες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προετοιμάζονται από σήμερα κιόλας, κλάδο τον κλάδο, να μην υπάρξει χώρος δουλειάς που να μην οργανωθούν. Να νιώσει η κυβέρνηση την "ανάσα" όλων των κλάδων. Εμείς δεν θα στρώσουμε κόκκινο χαλί στους εργοδότες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες. Ανατροπή, αυτό είναι το σχέδιό μας και θα το υλοποιήσουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αυτό είναι το χρέος μας προς την εργατική τάξη, τη φτωχολογιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά».

Παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Μαζική παρουσία έξω από τα κατά τόπους καταστήματα του ΙΚΑ είχαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Παρεμβάσεις στα κατά τόπους γραφεία του ΙΚΑ, μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες οργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, καλώντας τους εργαζόμενους να βρεθούν σε θέση μάχης απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό.

Κινητοποίηση στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους οργάνωσε χτες από τις 11 το πρωί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κρέμασαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου του ΙΚΑ, στο οποίο αναγραφόταν: «Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου. Να μην περάσει το νέο έγκλημα. Οχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Απαντάμε με μεγάλη απεργία στον αντιασφαλιστικό όλεθρο».

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, με συνθήματα και ανακοινώσεις ενημέρωναν τους ασφαλισμένους και τους περαστικούς για το περιεχόμενο του κυβερνητικού σχεδίου για το Ασφαλιστικό, για τις θέσεις του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση και την αναγκαιότητα μαζικής οργάνωσης του αγώνα.

Διαμαρτυρίες και εξορμήσεις

Στην Αλεξανδρούπολη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΙΚΑ, διεκδικώντας Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. «Να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία» απαίτησαν με το πανό που ανάρτησαν. Παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στο ΙΚΑ Κατερίνης από τη Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ και στο ΙΚΑ Κοζάνης από τη Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση στο ΙΚΑ στην Καλαμάτα έκανε η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ. Συνταξιούχοι και μέλη σωματείων της δύναμης του ΠΑΜΕ φώναξαν συνθήματα κατά των σχεδιασμών της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και ανάρτησαν πανό, καλώντας το λαό να ματαιώσει το νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σήμερα, Σάββατο, μαζικές εξορμήσεις θα πραγματοποιήσουν Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές προκειμένου να ενημερώσουν για την επίθεση στο Ασφαλιστικό. Οι εξορμήσεις θα ξεκινήσουν από τα παρακάτω σημεία:

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στις 10 π.μ., από Δημαρχείο Δραπετσώνας και στις 11 π.μ., από πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι), στην Αμφιάλη.

-- Οι Λαϊκές Επιτροπές Κορυδαλλού - Νίκαιας, στις 11 π.μ., από το «Περιβολάκι».

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά, στις 11 π.μ., από πλατεία Κοραή.

Συνταξιουχική συγκέντρωση στο Βόλο

Τέλος, κινητοποίηση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, στο Βόλο, πραγματοποίησαν συνταξιούχοι της περιοχής, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και με πορεία έφτασαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε στους αρμόδιους φωτοτυπία του σχεδίου της κυβέρνησης, στην πρώτη σελίδα του οποίου σημειωνόταν «Επιστρέφεται ως απαράδεκτο...» και μαζί υπόμνημα των οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν και συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων. Την ερχόμενη Τρίτη, οι συνταξιούχοι του Βόλου θα συγκεντρωθούν στο Ηρώο, στην παραλία και από τις 10 το πρωί θα κάνουν πλατιά ενημερωτική εξόρμηση μέσα στην πόλη.

Προετοιμάζουν τη νέα πανεργατική απεργία

Στους ρυθμούς της νέας πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας απέναντι στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, συνδικαλιστικές οργανώσεις και Λαϊκές Επιτροπές διοργανώνουν συσκέψεις και συνελεύσεις. Οι απεργιακές αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων έφτασαν χτες τις 107. Μεταξύ άλλων, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής συσκέψεις και συνελεύσεις:

  • Σήμερα, Σάββατο: Από την επιτροπή εργαζομένων στις εταιρείες δημοσκοπήσεων και τη σωματειακή επιτροπή της «Icap» σύσκεψη, στις 11 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Γ' Σεπτεμβρίου 48Β, 3ος όροφος). Από το Σύνδεσμο Εγκαταστατών Ανελκυστήρων Θεσσαλίας, το Σωματείο Βιοτεχνών Μετάλλου Λάρισας, το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Λάρισας και την Ενωση ΕΒΕ Αγιάς, κοινή συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό, στις 12 μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας.
  • Την Κυριακή 10/1: Εκτακτη Γενική Συνέλευση από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Από το Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Γενική Συνέλευση , στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
  • Τη Δευτέρα 11/1: Από σωματεία της Φθιώτιδας (Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ) σύσκεψη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας. Από τη Γραμματεία Νομού Καβάλας του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Εσπέρια». Από το ΣΕΤΗΠ, Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ (Αριστοτέλους 11 - 15). Από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, ανοιχτή σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας (Αριστείδου 92).
  • Την Τετάρτη 13/1: Από τη Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, σύσκεψη στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου).

Τέλος, η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης υλοποιεί το παρακάτω πρόγραμμα συσκέψεων: Τρίτη 12 Γενάρη, 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων. Κυριακή 17 Γενάρη, 11 π.μ., σύσκεψη επαγγελματιών στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής (Μαυρολεύκης 17, περιοχή «Παλιό Τέρμα» Πολίχνης). Τρίτη 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., σύσκεψη εργαζομένων στους ΟΤΑ, στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής. Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 7 μ.μ., σύσκεψη ανέργων στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους και κοροϊδίας

Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό: «Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και κοροϊδίας. Παρουσιάζουν το νομοσχέδιο ότι βοηθάει τους αδύνατους μέσα από το κόψιμο των συντάξεων, μέσα από την αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσα από την κατάργηση ακόμη και του ΕΚΑΣ, ακόμη και των αναπηρικών συντάξεων. Χθες ο πρωθυπουργός είδε τους βιομήχανους, τους ξενοδόχους, το μεγάλο κεφάλαιο. Σε αυτούς υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα του Ασφαλιστικού σύμφωνα με τις δικές τους απαιτήσεις. Αυτές τις απαιτήσεις υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, γι' αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγουν στο δρόμο, έτσι ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, να αποσυρθεί, να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ' αυτή την κατεύθυνση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ