ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2015
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2016
Με έγκαιρη προετοιμασία, αποφασιστικότητα και έμπνευση από την πάλη για τη νέα κοινωνία

Πείρα από την Οργάνωση Πελοποννήσου του ΚΚΕ

Στοιχεία από το «κλείσιμο» της Δευτέρας 7 Δεκέμβρη
Στοιχεία από το «κλείσιμο» της Δευτέρας 7 Δεκέμβρη
Η Κομματική Οργάνωση Πελοποννήσου του ΚΚΕ βρέθηκε την περασμένη βδομάδα, μετά το 2ο «κλείσιμο» της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης για την ενίσχυση του Κόμματος, στην πρώτη θέση μεταξύ των Οργανώσεων Περιοχής σε ό,τι αφορά το ποσοστό κάλυψης του πλάνου, φτάνοντας στο 40,81%.

Το επιτυχημένο αυτό ξεκίνημα δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα λεπτομερούς σχεδιασμού και έγκαιρης προετοιμασίας. Στην πραγματικότητα η επιτυχία για οποιαδήποτε δραστηριότητα, όσο δύσκολη και αν είναι, κρίνεται κατά το ήμισυ τουλάχιστον από τα μέτρα προετοιμασίας, από το σχέδιο.

Υπόθεση όλου του δυναμικού και των οπαδών του Κόμματος

Ετσι τα όργανα του Κόμματος στην Πελοπόννησο, ξεκινώντας από το Γραφείο Περιοχής και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες των Οργανώσεων, έβαλαν λεπτομερές σχέδιο, βάσει του οποίου καταμερίστηκαν τα πλάνα. Αυτή η προετοιμασία ξεκίνησε νωρίς, με καθορισμό των συνολικών πλάνων στις Τομεακές Επιτροπές. Στη συνέχεια, η συζήτηση στις ΚΟΒ καθόρισε το τελικό πλάνο, ατομικά καταμερισμένο, με συγκεκριμένους στόχους για τον καθένα. Ετσι, η συνεισφορά στη μάχη για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ γίνεται υπόθεση όλου του δυναμικού του Κόμματος.

Η ανεβασμένη προσωπική εισφορά (επιπλέον από τη συνδρομή των μελών και των στελεχών του Κόμματος) σε αυτές τις συνθήκες, είναι κρίσιμος δείκτης που ανεβάζει τη μαχητικότητα των συντρόφων.

Η οργάνωση της οικονομικής δουλειάς με τους οπαδούς του Κόμματος, με τους πρωτοπόρους στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές και στα χωριά, η έγκαιρη προετοιμασία τους, ο εφοδιασμός τους με κουπόνια και άλλα υλικά, είναι απαραίτητος όρος για να δοθεί η μάχη ολοκληρωμένα.

Η ανταπόκριση που βρίσκει το σχεδιασμένο άνοιγμα της Οργάνωσης σε εκατοντάδες ανθρώπους που υποφέρουν από την πολιτική των κυβερνήσεων της τελευταίας πενταετίας, όμως παρά τις δυσκολίες ενισχύουν το Κόμμα που βρίσκεται μαζί τους σε όλους τους αγώνες, μπροστάρης στα προβλήματά τους, είναι αυτή που αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος.

Κρίσιμη επίσης είναι η προετοιμασία του δευτεριάτικου «κλεισίματος». Από νωρίς, σε κλίμα άμιλλας, οι Οργανώσεις δίνουν τη μάχη να βρεθούν όσο γίνεται πιο κοντά στους στόχους τους. Το απόγευμα μετά το «κλείσιμο» ενημερώνονται όλες οι Οργανώσεις για τα αποτελέσματα, καθορίζονται οι στόχοι της επόμενης βδομάδας, ενημερώνονται σχετικά οι δυνάμεις μας μέχρι την ΚΟΒ και το κομματικό μέλος.

Κρίκος επίσης για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είναι οι πολύμορφες δραστηριότητες, οι πρωτοβουλίες που παίρνουν οι Οργανώσεις για λαχειοφόρους, γλέντια, έκδοση αναμνηστικών, μικρότερες εκδηλώσεις κ.λπ.

Η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων σε επίπεδο Οργάνωσης Περιοχής με καθορισμό συγκεκριμένων δώρων για την πρώτη Τομεακή Επιτροπή και για τις δύο πρώτες ΚΟΒ, συμβάλλουν παραπέρα στη μαχητικοποίηση των δυνάμεών μας.

Συνδυασμός με πρωτοβουλίες που ατσαλώνουν την πίστη μας στη νέα κοινωνία

Πέρα από τα οργανωτικά μέτρα, βέβαια, το πιο ισχυρό κίνητρο για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης για την ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι η πίστη στην πάλη μας για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η πλατιά διακίνηση του λευκώματος, που εξέδωσε η ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ για τους αλύγιστους του στρατοδικείου Τρίπολης, τονώνει αυτά τα χαρακτηριστικά, ατσαλώνει τους κομμουνιστές, μας ανοίγει δρόμους με νέο κόσμο που εμπνέεται από την Ιστορία του λαϊκού μας κινήματος, με νέο κόσμο που διδάσκεται από την Ιστορία του ΚΚΕ στην Πελοπόννησο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι εκδηλώσεις για τα 97χρονα του Κόμματος που εξελίσσονται αυτήν την περίοδο στους νομούς της Πελοποννήσου, με αποκορύφωμα τη μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζει η ΚΟ Μεσσηνίας στις 21 Δεκέμβρη, με ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα τη μεγάλη απεργία των λιμενεργατών στην Καλαμάτα το 1934, τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ στην πάλη της εργατικής τάξης, τη διαρκή σύγκρουση των δύο γραμμών στο εργατικό κίνημα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση στην Αμαλιάδα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλη εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη οργανώνει σήμερα, Κυριακή, στις 11 π.μ., στη γενέτειρά του Αμαλιάδα (στο κλειστό γυμναστήριο), η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Προς το χώρο της συγκέντρωσης θα γίνει πορεία, με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Μπελογιάννη.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο - αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του Ν. Μπελογιάννη, θα γίνει απαγγελία του ποιήματος του Γ. Ρίτσου «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» από τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της Οργάνωσης Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Εκθεση αρχειακού υλικού - φωτογραφίας - ντοκουμέντων

Παράλληλα, από προχτές, Παρασκευή, λειτουργεί έκθεση αρχειακού υλικού - φωτογραφίας - εντύπων - ντοκουμέντων στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, η οποία και θα παραμείνει έως και την Κυριακή 20/12. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Τα υλικά της έκθεσης φωτίζουν τη δράση και την προσφορά του Ν. Μπελογιάννη στους εργατικούς και αγροτικούς αγώνες στην περιοχή, στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και στον ΔΣΕ. Παρουσιάζουν την άφοβη και μαχητική του στάση απέναντι στην τρομοκρατία, στα βασανιστήρια, στις δίκες και το εκτελεστικό απόσπασμα του μετεμφυλιακού αστικού κράτους, η οποία τον ανέδειξε σε ένα παγκόσμιο σύμβολο ανυπότακτης ηρωικής κομμουνιστικής στάσης, τροφοδότησε ένα τεράστιο κίνημα διεθνούς αλληλεγγύης και ενέπνευσε κορυφαίους ποιητές, λογοτέχνες, εικαστικούς και διανοητές απ' όλο τον κόσμο.

Με πρόσκλησή τους, η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και οι Τομεακές της Οργανώσεις καλούν όλους/όλες να επισκεφτούν την έκθεση ατομικά ή ομαδικά και ιδιαίτερα τα σχολεία και τις σχολές, τους εκπαιδευτικούς, όσους ενδιαφέρονται για την Ιστορία του λαού μας και του τόπου μας. Παράλληλα, με την έκθεση θα διατίθενται ημερολόγιο του 2016 αφιερωμένο στον Νίκο Μπελογιάννη καθώς επίσης και τα σχετικά βιβλία του εκδοτικού της «Σύγχρονης Εποχής».

  • Μετά το πέρας της εκδήλωσης για τον Ν. Μπελογιάννη, η ΤΕ Ηλείας θα πραγματοποιήσει συνεστίαση στο κέντρο «Δεμίρης Royal» στο 75ο χιλιόμετρο ΕΟ Πάτρας - Πύργου (Μαραθιά Αμαλιάδας).
Κάλεσμα σε άμιλλα με την Οργάνωση Δυτικής Ελλάδας

Στο πλαίσιο της άμιλλας μεταξύ των Οργανώσεων Περιοχής, η Κομματική Οργάνωση Πελοποννήσου θα επιδιώξει να κρατήσει την πορεία που έχει μέχρι τώρα στην Οικονομική Εξόρμηση. Σε αυτήν την βάση, καλεί σε άμιλλα την Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, η οποία βρίσκεται, αυτή τη βδομάδα, στη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά την κάλυψη του πλάνου της (σε απόσταση αναπνοής, βέβαια, με την Οργάνωση Πελοποννήσου, αφού βρίσκεται στο 40,69%).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ