ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Ιούλη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκθεση βιβλίου της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής

Με στόχο την πλατιά διάδοση του μαρξιστικού - λενινιστικού βιβλίου, των πολιτικών και λογοτεχνικών εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ λειτουργεί στα γραφεία της (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια) έκθεση βιβλίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12/7.

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 5.30 - 8.30 μ.μ., Σαββατοκύριακο: 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 5.30 - 8.30 μ.μ.

Δραστηριότητες των Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Γερμανία

Στιγμιότυπο από την εξόρμηση - συγκέντρωση στον κεντρικό σταθμό του Ντίσελντορφ
Στιγμιότυπο από την εξόρμηση - συγκέντρωση στον κεντρικό σταθμό του Ντίσελντορφ
Σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, όπου ζουν και εργάζονται Ελληνες μετανάστες και μετανάστριες, έφτασαν οι θέσεις του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας των Κομματικών Οργανώσεων το τελευταίο τριήμερο.

Στις εκδηλώσεις σε Φρανκφούρτη, Βερολίνο, Μόναχο, Αμβούργο και αλλού συμμετείχαν και Γερμανοί εργαζόμενοι, οι οποίοι ήθελαν να ενημερωθούν για τις θέσεις του Κόμματος πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις.

Θετική ανταπόκριση είχε και η μαζική και δυναμική εξόρμηση - συγκέντρωση μελών και οπαδών του ΚΚΕ έξω από τον Κεντρικό Σταθμό του Ντίσελντορφ, ανήμερα του δημοψηφίσματος, όπου μοιράστηκαν υλικά στα ελληνικά και τα γερμανικά.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης των εργαζομένων θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Από την εκδήλωση στη Φρανκφούρτη
Από την εκδήλωση στη Φρανκφούρτη
Προκαταρκτική έρευνα για την κάλυψη από τα ΜΜΕ

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών για να διαπιστωθεί αν τα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία σχετικά με το θέμα του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί αν από τον τρόπο που ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης βδομάδας (κλείσιμο τραπεζών, ΑΤΜ, διαχείριση δημοσιευμάτων περί "κουρέματος" καταθέσεων, αλλά και σχετικά με το διακύβευμα του δημοψηφίσματος και το τι μέλλει γενέσθαι σε ένα πιθανό «όχι») έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: Απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος. Από τον εισαγγελέα θα διερευνηθεί και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα, αν έγιναν σε χρόνο που από το νόμο απαγορεύεται.

Να σημειωθεί ότι στον εισαγγελέα έχουν φτάσει έγραφες καταγγελίες που αφορούν όσα σχετικά έγιναν μέχρι τις 4 του Ιούλη. Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας, μετά από παραγγελία που δόθηκε από την προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο.

Διενέργεια αντίστοιχου ελέγχου και από τη Βουλή προανήγγειλε χτες σε δηλώσεις της και η πρόεδρός της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ